- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 20.998
-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
düğün 10 gün 10 gece mi
Eşimin kardeşi evlense tabiki evimde misafir ağırlardım. Tıpkı kendi kardeşim evlenirken de ağırlayacağım gibi.
15 gün neden onu anlamadım. Düğüne/kınaya 1 gün varken gelip, bittiğinin ertesi gün gidilmez mi? Bu insanların işi gücü yok mu? Düğün için gelinip 2 hafta kalındığını hiç görmedim çevremde.
Senin düğününde nerede kaldı bu insanlar? Ayrıca 15 gün nasıl kalabiliyorlar yani iş güç çoluk çocuk okul vs vs yok sanırım.İşte 2 3 gün falan değil 15 gün düğünden sonra da uzun sürw kalıyorlar. Ondan kafam takılıyor.
Eviniz Ne Kadar Büyük? Sizin Aileden Kac Kişi gelcek, ve kaç Kişi ala bilirsiniz? 2 kişi Filan?
Eşiniz ile konuşun mesela senin Aileden 5 kişi alirim ama 15 Gün olmaz 2-4gün Olur deyin.
Ama Hiç kimseyi almam kalmasinlar, tek Kendi Ailem yaparsaniz, Eşiniz ile ilerde sorun teşkil eder!
Işte O Yüzden gün olarak Eşiniz ile konuşun.Evim büyük 20 kişi yatar. Kendi ailem 5 kişi gelecekler. Yine sığılır yani. Yedir içir ağırla zor iş valla hele de o kadar zaman..
Sizin kardeşinizin düğünü olsa ailenize misafir kabul edemem kusura bakmayın, eşimin ailesi gelecek der miydiniz? Eminim demezdiniz. Empati önemli ve gerekli bir meziyet.
kendi anasini babasini napsin? kocamin didisinin didisi gelecek anne, siz dügün icin gidin kendinize baska yer bulun mu dicek?
hakli derim, ki ben en kv görümce sevmeyen insanim herhalde su kk da. yinede onlari kabul ederim. teyzemde cok istiyorsa kina sabahi gelir o gece kalir yol cok uzaksa birde dügün gecesi kalir, sabahda kahvaltidan sonra gider. 15 gün nedir yani.Evde iki kişiden fazlasını ağırlayacak kadar yer vardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca mesela gelinin teyzesinin düğüne gelmesi abisinin kaynanasının gelmesinden daha önemlidir. Konu sahibinin ailesi çok elzem değil görümcenin düğünü için.
Size de şöyle sorayım; kardeşiniz evlenirken eşiniz kusura bakma hayatım teyzen, dayın, amcan gelmesin onları ağırlayamayız çünkü benim annem babam gelecek dese, hatta bunu ailenize söylese ne hissedersiniz?
Sen 15 gün den kaçıyorsun ama kabul etmezsen bir ömür evini sakındı bizden olacak.Sen kötü duruma düşeceksin
Sizin kardeşinizin düğünü olsa ailenize misafir kabul edemem kusura bakmayın, eşimin ailesi gelecek der miydiniz? Eminim demezdiniz. Empati önemli ve gerekli bir meziyet.
Sizin eşiniz dururken neden başka akrabalara gidilsin ki sonuçta kardeşinin evi ama 15 gün tabiki çok fazla 1-2 gün yeterli düğün için bunu konuşmanız gerekiyor. Ayrıca eşimin akrabaları gelmesin sadece benim ailem gelsin demek de bana bencilce geliyor.
dügün evi cümbüs evi, giren cikan belli olmaz. ben evimde yokken evimi birakip gidebilecegim bir annem babam kardeslerim var. onlar disinda da birde kv var. baskada kimseyi ben evde yokken evime kabul edemem. arkamdan kötü konusanlar buyursunlar konussunlar, hic sorun degil.Öyle gerçi bi düğünde evini açmadı olurum. O da hoş değil
O zaman sizin aileniz niye geliyor? Eşinizin ailesiyle ilgilenin düğün zamanı.Ben eşimin ailesi gelsin istemezdim direkt. Benim düğünüm yani kendi kardeşimle ilgilenmek isterim.