Düğün zamanı ve yatılı misafir sorunu

10-15 gün mü? Yuh yani aşiret düğünü mü yapıyorsunuz 1 2 gün olsa tamam denilebilir ama 10 15 gün nedir ya bence kabul etme ıyyy çok kötü bir durum

Eşimin kardeşi evlense tabiki evimde misafir ağırlardım. Tıpkı kendi kardeşim evlenirken de ağırlayacağım gibi.
15 gün neden onu anlamadım. Düğüne/kınaya 1 gün varken gelip, bittiğinin ertesi gün gidilmez mi? Bu insanların işi gücü yok mu? Düğün için gelinip 2 hafta kalındığını hiç görmedim çevremde.

Öyle olsa ben de idare edebilirdim. 15 güne dayanamam işte. Kendi ailemden bile bunalırım.

Eviniz Ne Kadar Büyük? Sizin Aileden Kac Kişi gelcek, ve kaç Kişi ala bilirsiniz? 2 kişi Filan?

Eşiniz ile konuşun mesela senin Aileden 5 kişi alirim ama 15 Gün olmaz 2-4gün Olur deyin.

Ama Hiç kimseyi almam kalmasinlar, tek Kendi Ailem yaparsaniz, Eşiniz ile ilerde sorun teşkil eder!

Evim büyük 20 kişi yatar. Kendi ailem 5 kişi gelecekler. Yine sığılır yani. Yedir içir ağırla zor iş valla hele de o kadar zaman..

Misafirleri pay etmeniz normal fakat 15 gün anormal. Bunun gibi olaylarda maksimum 2 gün misafirlik edilir. Onların nezaketsizligine uymak zorunda degilsiniz

Evim büyük 20 kişi yatar. Kendi ailem 5 kişi gelecekler. Yine sığılır yani. Yedir içir ağırla zor iş valla hele de o kadar zaman..
Işte O Yüzden gün olarak Eşiniz ile konuşun.
15 Gün zor gelir, tüm işler üzerime biner.
Düğünde bir uğrayip gitcekler zaten, hazirlikta onlar yapmicana göre Bi kac gün ağirlarim ama 15 gün olmaz deyin.
Orta bi yerde anlaşmaya calişsin

Burada bir uye vardi. Kiz evleniyor kv kp diyor ki düğünden sonra mevlidini de yapariz oyle gideriz kendi evimize. Gelinin evinin oldugu yerde baska akrabalar da var tabi. Dugunden sonra bunlar boyle boyle epey kaliyorlar.

Kiz da sonra agliyor evlilikte ilk gunlerim boyle mi olacakti diye. Kv yaninda esi soruyor neyin var diye yeni gelin surati boyle mi olur diyor kızcağız , hastalanmis da. Neyse mevlidden sonra aglayarak gidiyor kv kp. Damat da bak ne yaptin aglattin anami diye kiziyor.

Bir evlilik daha baslamadan fiiliyatta bitiyor. Simdi bu geldi aklima. O yüzden 15 gune fake diyemedim.

Evlilik cok onemli. Evlenmeden karsidaki adamin sosyolojisini, biyolojisini, psikolojisini vs Cok iyi tespitlemek gerek. Sonra uzuluyoruz.

Sizin kardeşinizin düğünü olsa ailenize misafir kabul edemem kusura bakmayın, eşimin ailesi gelecek der miydiniz? Eminim demezdiniz. Empati önemli ve gerekli bir meziyet.

kendi anasini babasini napsin? kocamin didisinin didisi gelecek anne, siz dügün icin gidin kendinize baska yer bulun mu dicek?

kendi anasini babasini napsin? kocamin didisinin didisi gelecek anne, siz dügün icin gidin kendinize baska yer bulun mu dicek?

Evde iki kişiden fazlasını ağırlayacak kadar yer vardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca mesela gelinin teyzesinin düğüne gelmesi abisinin kaynanasının gelmesinden daha önemlidir. Konu sahibinin ailesi çok elzem değil görümcenin düğünü için.

Size de şöyle sorayım; kardeşiniz evlenirken eşiniz kusura bakma hayatım teyzen, dayın, amcan gelmesin onları ağırlayamayız çünkü benim annem babam gelecek dese, hatta bunu ailenize söylese ne hissedersiniz?

Bu sadece eş kişisiyle degil ailesiylede evleniyorsun sözünün dogrulugu sanki 15 gün nedir oldu olucak akrabalar tüm yaz sizde kalsınlar 15 gün ne ki canım kırk yılın başı düğünnn varr demi umarım o zamana kadar toplu dügünler sınırlandırırlırda şehir dışındakiler yarısı gelemez 😁 ne diyim Allah yardımcın olsun zorunlu nedenlerden evimde 3 ay eşimin ailesi ile kaldık ne bulaşık bitti , ne laf, ne de yemek temizlil bile ayrı dert idi eşimle kavga bile edemiyorduk aman yanlış anlaşılmayalım diye banyo yapamıyorduk be sinirlendim hemenden tezi yok bildirin size güvenmesinler

Evde iki kişiden fazlasını ağırlayacak kadar yer vardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca mesela gelinin teyzesinin düğüne gelmesi abisinin kaynanasının gelmesinden daha önemlidir. Konu sahibinin ailesi çok elzem değil görümcenin düğünü için.

Size de şöyle sorayım; kardeşiniz evlenirken eşiniz kusura bakma hayatım teyzen, dayın, amcan gelmesin onları ağırlayamayız çünkü benim annem babam gelecek dese, hatta bunu ailenize söylese ne hissedersiniz?
hakli derim, ki ben en kv görümce sevmeyen insanim herhalde su kk da. yinede onlari kabul ederim. teyzemde cok istiyorsa kina sabahi gelir o gece kalir yol cok uzaksa birde dügün gecesi kalir, sabahda kahvaltidan sonra gider. 15 gün nedir yani.

Sizin eşiniz dururken neden başka akrabalara gidilsin ki sonuçta kardeşinin evi ama 15 gün tabiki çok fazla 1-2 gün yeterli düğün için bunu konuşmanız gerekiyor. Ayrıca eşimin akrabaları gelmesin sadece benim ailem gelsin demek de bana bencilce geliyor.

Evet aynı durumda ben olsam eşimin ailesi gelmesin derdim valla yalan yok. Kardeşimle, kendi akrabalarımla ilgilenmek ailemin yükünü azaltmak isterdim. Onların da düğüne gelmemesi ayıp olur işte.

Öyle gerçi bi düğünde evini açmadı olurum. O da hoş değil
dügün evi cümbüs evi, giren cikan belli olmaz. ben evimde yokken evimi birakip gidebilecegim bir annem babam kardeslerim var. onlar disinda da birde kv var. baskada kimseyi ben evde yokken evime kabul edemem. arkamdan kötü konusanlar buyursunlar konussunlar, hic sorun degil.

X