Düğün gecesi zaten geç saatte eve geliniyor, evde yemek mi yiyeceksiniz bir de? İki tarafın da adeti ise arabanın bagajına koysun annenler o zaman. Sen elinde borcamla çıkma sakın :)
Valla bizdede var süslü, püslü değil ama kız tarafı yemek hazırlar gelinle damadın evine götürür düğünden sonra bırakır çıkar, bizim düğünümüz gece 12 de bitti eve geliyim ediyim 1 oldu ben yaptırmadım aileme kimsede laf etmedi zaten yorgunluktan yemek görecek halimiz yoktu.kızlar merhaba foruma ilk kez yazıyorum.. 28mart da düğünüm var..ben gümüşhaneliyim ve bizim adetlerimizde düğün günü gelin evden çıkarken süslenmiş borcam tencerelerde yemek götürür evinde o gece yemek için. sıcak yemek baklava vs.. sizlerde de var mı böyle adetler. zaten şehir dışına gelin gidiyorum götürmesem çok laf ederler mi karşı tarafta da aynı adet varbi akıl verin bana
Eveeet iscilik mevcut tabi yani ne diyelim kiAma işsizlik değil ki bu, çünkü gayet ince işçilik içeriyor. Saygı duyalım.Bisküvilerle koltuk takımı modeli çalışanlar filan var mesela. Böyle hayal gücü, yaratıcılık Da Vinci'de yok.
Bizim dugunden once de ben dugun isleri icin memlekette kosturuyordum. Esimin izni yoktu o calistigimiz yerde evi tek basina kurmaya calisiyordu. Balayindan sonra eve bi geldim ki adam sadece yatak odasini kurmusNe güzel maşallah gerçekten.
Evim 2 ayda bitti evlendikten sonra, tam yerleşme eşya vs değişim gelmesi, yanlış ürün gönderimi derken.
Biz beceriksiziz herhalde.
Balayından 3 hafta sonra geldik, evde içecek su yok.
Markete gidip doldurduk ancak evdeki ilk yiyebilecek şey o zaman olmuştu.
Bir tek oturma odam hazırdı, onun dışında tüm evde kalk git havası çalıyordu.
Öncelikle hayırlı olsun canım Doğum günümde evleniyorsun :) Benimde düğünüm 5 nisan. Ben hiç adetlere göre yapmadım hiç bir şeyimi. Bence artık gerek yok çağımızda. Yapmazsanda seni tuhaf algılayanlara ben böyle istiyorum dersin kafana takıp düğün stresinde bir de kendine onu dert edinme. Gerçekten çok stresli bir dönemden geçiyoruz.kızlar merhaba foruma ilk kez yazıyorum.. 28mart da düğünüm var..ben gümüşhaneliyim ve bizim adetlerimizde düğün günü gelin evden çıkarken süslenmiş borcam tencerelerde yemek götürür evinde o gece yemek için. sıcak yemek baklava vs.. sizlerde de var mı böyle adetler. zaten şehir dışına gelin gidiyorum götürmesem çok laf ederler mi karşı tarafta da aynı adet varbi akıl verin bana