Kızlar yorumlar için çok teşekkürler ama konu baya içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şimdi kısaca özet geçeyim.
Kardeşim damatla aynı okuldan farklı bölümden mezun. Ayni kampüs içinde ama. Çocuğu okuldan tanımış ama arkadasiymis. Mezun olduktan bikac yıl sonra instadan ekleyip yazisiyorlar. Zaten hoslaniyormuslar eskiden. İnstadan yazdığında çocuk başka sehirde. Atlayıp geliyor kızı görmeye iki gün de kalıp geziyorlar. Sonra bir ay sonra ikinci kez görmeye geliyor ve sürpriz yapip evlenme teklif ediyor. Kardeşim kabul ediyor . Ondan sonra bir ay geçiyor ucuncu buluşma aile tanışma buluşması oluyor. Dördüncü buluşma isteme. Beşinci buluşma nisan söz alisverisi. Altıncı buluşma eşya alışverişi. Yedinci buluşma nisan. Sekizinci bulusma ev dizme vs. Dokuzuncu buluşma da nikah. Ve bütün bunlar 10 ay içinde olup bitiyor. Bu buluşmaları elbette birkaç güne yaydiklari için gezme basbasa kalma vakit geçirme şansı da buldular ama süreli. Onun dışında uzak mesafe ilişkisi ve telefon yolu ile. Okulda 4 sene tanistiklari için birbirlerini tanima gereği duymadılar. Ama buluşmalar konuşmalar zaten hep nisan söz nikah eşya üzerine. Şunu bunu alalım hayaller vs. Yani toplasan gecirdikleri gün sayısı evlilik öncesi en fazla 20 gün. Bunun yarısı da aile ile eşya ile alışveriş ile. Kalan süre 10 gün. Nikahtan üç gün önce de çocukla aynı şehirde çalışmaya başladılar. Ama onda da hazırlık vs gorusmediler pek .
Dün ben bu konuyla ilgili damatla alakali bisey sorarken kizkardesim bilmiyorum dedi. Nasıl bilmiyorsun deyince söyledi. Meğer çocukla aynı okulda okumuş ama hiç tanımamış. İnstagramdan tanismislar ve çocuk ikinci görüşmede evlilik teklif etmiş. Ben o kadar şaşırdım ki. Ailesini bile yeni tanıyor. On ay telefonda saatlerce konuşarak insan birini tanır mı? Ben tanıyorum diyor ama bana sıkıntılı geldi damat. Kardeşim de öyle. Bu evlilik sorunlu olmaz mi? Birbirlerini tanımadan nasıl bir aşk bu ikinci görüşmede teklif? Ben mi abartıyorum acaba? Çok huzursuz oldum. Neyden kaçıyor bu adam atlı kovalar gibi dedim. Şimdilik iyi anlaşıyor gibiler ama aynı eve gireli kaç gün oldu daha. Anasi da biliyor aanirim ondan kontrole geldi