Düğün olmadan boşanabilir ilk gelin

Adam memuriyenin kocasindan akilliymis yalniz. Kart mart ugrasmamis dogrudan kendine transfer ediyormus maasi. Mobil banka da kendi telefonundadir zaten. 2 senedir senin maasindan sana dugun parasi biriktirmistir. Ama onu da yapmayacak cunku bosanmaktan ödü kopan biri var karsisinda

Akrabaların nikahtan haberi yok da bu yüzden mi düğün istiyorsunuz?Bütün paranıza el koyan adam 2 sene sonra ölse düğün için masraf yapmaz. Umarım bir an önce özgürlüğünüze kavuşursunuz.

Yaa kızlar bişey sorcam. Ben 6 yıllık evliyim bir çocuğum var. Düğünüm oldu ama ağustos ayında oldu ben eylülde yapalım istiyordum. Bu eylülde bi daha mı düğün yapsam? Eşe dosta davetiye yollayıp birer tur daha altın istesem? Gelinlik giysem abes olur mu? Ha bu arada evliliğim de b.k gibi. Kocam benden 30 lirayı esirgiyor.

2 senelik evliyim. Fakat maddi durum gereği düğünü yapamadık. Eşimin ailesinin de durumu olmadığı için bu eylüle yapabileceğiz ancak. Fakat eşim ile ciddi manevi sıkıntılar çektim. İkimizde çalışıyoruz. Ben bir kadınım ve 2 senede 2 kere kuaföre gidebildim. Çünkü masraf oluyormuş. Köpek gibi çalışırken bunları duymak beni yıktı. 2 senede 1 tane çanta aldım ve 30 tl değerindeydi. Bunun bana 2 sene lafını yaptı. İnternetten ayakkabı almak istedim ilk defa, bana gereksiz masraf yapıyorsun dedi. Beni ağlattı kırdı sözleriyle. Fakat kendisi bitcoinde 10 bin tl kaybetti ve ben tek kelime laf etmedim. onunla konuşmaya çalışıyorum ilişkimiz iyiye gitmiyor diye ama o zaman düğün olmadan boşanalım diyor. Evde yaptığım yemeğin yağ miktarına kadar karışıyor. Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım. Fakat evde misafir varken beni onların yanında inciten sözler sarf ediyor. Onunla iki yetişkin gibi konuşamıyoruz en ufak noktada onu eleştirmeye kalksam bağırarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşulardan utancıma artık konuşamıyorum bile. Biraz ortam gelirsin düğünü yapmıyorum o zaman diye bana göz dağı veriyor. Bana yardım edin yol gösterin. Ben çok mutsuzum ama seviyorum. Yolları ayırmak istiyorum ama onsuz da olmak istemiyorum. Aklım kalmadı kalanlardan akıl almaya geldim.
2 senelik evlilik düğün icin gec değil mi?
Normal evlisiniz okadr evlisiniz ki bosanma asamasına gelmissiniz ne dğünü daha🤦🏻‍♀️
Düğünden önce bosanın bu adamdan.
Psikolojik siddet var evde resmen.

Yaa kızlar bişey sorcam. Ben 6 yıllık evliyim bir çocuğum var. Düğünüm oldu ama ağustos ayında oldu ben eylülde yapalım istiyordum. Bu eylülde bi daha mı düğün yapsam? Eşe dosta davetiye yollayıp birer tur daha altın istesem? Gelinlik giysem abes olur mu? Ha bu arada evliliğim de b.k gibi. Kocam benden 30 lirayı esirgiyor.
Eğlendiniz mi?

Yazık sana.O adama de ki "asıl ben sana düğün yapmıyorum.Ver kartımı hadi defol.Çıkarken kapıyı dışarıdan kapat."
Nasıl insanlar var ya.Biz okurken sinir oluyoruz siz yaşamaya doyamiyorsunuz.Yapman gerekeni sen de biliyorsun da cesaretin yok.
BİRAZ MEDENİ CESARET LÜTFEN!!!

İki gün önce 4,buçuk senelik evli kadında hamile olan bir tanıdık düğün yaptı.Şaka gibi..Bu sene bu tarz şeyleri çok duydum🤔

Öyle ya özellikle kaçarak evlenenler bebekten sonra bile yapıyorlar. Aileler durulup sakinleşinceye kadar.

O değilde iki yıllık kocamla davetiye dağıtmak da ne bileyim :KK70: korona sebebiyle bu sonbahar çok olacak gibi nikahı önce düğünü sonra yapacak insanlar ama..

Bu arkadaşın boşanma düşüncesi aklında yok. Olsa bazen der ki insan ne düzgün oldu ki bu olsun der valizi toplar gider. Yeni hayatında karşısına birisi çıkacak olsa hayallerine göre evlenir, düzen kurar.

Çalışıyorum. Maddi açıdan hayat kurabilirim. Ailem sırt çevirmez ama başlarını yere eğdiririm ve bu beni çok korkutuyor
Neden başları öne eğilsinki.sen resmi nikahlı değilmisin.eşinle aynı evde yaşadığınj ve artık bakir olmadığını artık anlamıştır ailende.ben düğün merasimi istemiyorum o yüzden böyle demeyi önce kendine sonra ailene kabul ettirmen lazım.hem kaldıki eşim luzumsuz ömür törpüsü gibi biri sanırım.10bin gelinlik 10bin de düğün salonu olsa bir gün eğlenir sevinirsin sonra ömür boyu cefa çekersin.ne gerek var bunlara bu kadar telaşa.yol yakınken kurtul gitsin

Belki bunda olmadı ama kısmet bu işler.yaşın daha küçük belki gerçekten srni seven kıymet veren biri ile giymek varken gelinliği.parmağındaki yüzüğü hakedecek biri çıkar belki birgün.hakkında hayırlısının olmasını dilerim

Hangi dağın ay.sı bu! Afrdersin ama eşin hiç halden anlamayan sana bişeyi layık görmeyen odunun teki.Çok üzüldüm senin için.Konuşmayla düzelecek tipide yok.Sana düğün yapmayıp bitcoinde paraları hiç eden adam ne değer verecek ki!

Eşiniz sizi sevmiyor. Biz kadınlar ısrarla yaptığı onca eziyete rağmen, 30 liralık çantayı çok görmesine rağmen “ama beni seviyor” diye kendimizi kandırıyor. Ve kimse vazgeçilmez değil. Herkes unutuluyor. Siz de unutursunuz emin olun. Kendinize bu hayatı reva görmeyin.

Bu adamin nesini seviyorsun? Cidden.
Sana deger vermiyor.
En ufak seyde dugun yapmam diye goz dagi veriyor. Ofke kontrolu yok.
Saygisiz. Saygisi yoksa sevgisi de yoktur.
Maasina el koymus.
Para kazaniyorsun ama harcayamiyorsun. Adam da senin maasinla bitcoin mi neyse onu oynuyor, kaybediyor ve hesap bile vermiyor. Sense 30tl nin hesabini veriyorsun. Adam sana gelince cimri.
Evlilik bu degil. Bunun adi kolelik. Sen kole olmak icin imza atmissin.
Adamin camasircisisin, temizlikcisi, yatakta gonlunu edeni, evine para getireni...
Tum bunlarin icinde duygu nerede? Bir tane guzel birseyi yok adamin. Yol yakinken ayrilmak varken niye ısrarla devam ediyorsun? Duzelmez. Kim duzelmis ki bu duzelsin?
Ciddi ciddi soruyorum bu adamin hangi huyunu seviyorsun?

Arkadaşlara siz de kızınızın gelinlik giymesini isterdiniz demişsiniz. Oradan pay biçin.

Yarın bir gün çocuğunuz olursa bu adam çocuğunuza da aynı ekonomik şiddeti uygulayacak. Bir pantolonu varsa ikinciyi çok görecek. Çocuğunuz yolda yürürken canı dondurma çekse bu adam gereksiz görüp almayacak. Sizin maaşınız olduğu halde sizin de çocuğunuzun da istekleriniz hep kursağınızda kalacak.

Eğer siz bu çileyi çekmeye devam etmeye kararlıysanız en azından çocuk yapmayın da o masum da sizin kararlarınızın cezasını çekmesin.

X