Düğün olmadan boşanabilir ilk gelin

2 senelik evliyim. Fakat maddi durum gereği düğünü yapamadık. Eşimin ailesinin de durumu olmadığı için bu eylüle yapabileceğiz ancak. Fakat eşim ile ciddi manevi sıkıntılar çektim. İkimizde çalışıyoruz. Ben bir kadınım ve 2 senede 2 kere kuaföre gidebildim. Çünkü masraf oluyormuş. Köpek gibi çalışırken bunları duymak beni yıktı. 2 senede 1 tane çanta aldım ve 30 tl değerindeydi. Bunun bana 2 sene lafını yaptı. İnternetten ayakkabı almak istedim ilk defa, bana gereksiz masraf yapıyorsun dedi. Beni ağlattı kırdı sözleriyle. Fakat kendisi bitcoinde 10 bin tl kaybetti ve ben tek kelime laf etmedim. onunla konuşmaya çalışıyorum ilişkimiz iyiye gitmiyor diye ama o zaman düğün olmadan boşanalım diyor. Evde yaptığım yemeğin yağ miktarına kadar karışıyor. Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım. Fakat evde misafir varken beni onların yanında inciten sözler sarf ediyor. Onunla iki yetişkin gibi konuşamıyoruz en ufak noktada onu eleştirmeye kalksam bağırarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşulardan utancıma artık konuşamıyorum bile. Biraz ortam gelirsin düğünü yapmıyorum o zaman diye bana göz dağı veriyor. Bana yardım edin yol gösterin. Ben çok mutsuzum ama seviyorum. Yolları ayırmak istiyorum ama onsuz da olmak istemiyorum. Aklım kalmadı kalanlardan akıl almaya geldim.
Bağlanma sendromu yaşıyorsun. Senin çalışıp kazandığın parayla aldığın bir şeyin lafını yapıyorsa o adam tam bir h ö d ü k. Ayrıca aşırı cimri biri farkındaysan. Kendisi 10.000 tl kaybetsin sen 30 liralık birşey alınca kızsın. Bu ne ya. Bir kere sana değer verse aldığın şeyin lafını yapmaz, insanların içinde seni rencide etmez. Böyle mutlu olamazsın. Sana değer vermiyor ki değişmez. Çocuk olsa bile daha kötü davranır. Düğün filan da yapmaz. Boşvet ayrıl yoluna bak. Daha iyileri çıkar karşına. Hem işin de var çalışıyorsun da maddi olarak muhtaç değilsin. Ayrılmayarak kendine en büyük kötülüğü yapıyorsun.

2 senelik evliyim. Fakat maddi durum gereği düğünü yapamadık. Eşimin ailesinin de durumu olmadığı için bu eylüle yapabileceğiz ancak. Fakat eşim ile ciddi manevi sıkıntılar çektim. İkimizde çalışıyoruz. Ben bir kadınım ve 2 senede 2 kere kuaföre gidebildim. Çünkü masraf oluyormuş. Köpek gibi çalışırken bunları duymak beni yıktı. 2 senede 1 tane çanta aldım ve 30 tl değerindeydi. Bunun bana 2 sene lafını yaptı. İnternetten ayakkabı almak istedim ilk defa, bana gereksiz masraf yapıyorsun dedi. Beni ağlattı kırdı sözleriyle. Fakat kendisi bitcoinde 10 bin tl kaybetti ve ben tek kelime laf etmedim. onunla konuşmaya çalışıyorum ilişkimiz iyiye gitmiyor diye ama o zaman düğün olmadan boşanalım diyor. Evde yaptığım yemeğin yağ miktarına kadar karışıyor. Üstüme başıma karışmasını anlarım hadi eşim o benim derim susarım. Fakat evde misafir varken beni onların yanında inciten sözler sarf ediyor. Onunla iki yetişkin gibi konuşamıyoruz en ufak noktada onu eleştirmeye kalksam bağırarak ortalığı ayağa kaldırıyor. Komşulardan utancıma artık konuşamıyorum bile. Biraz ortam gelirsin düğünü yapmıyorum o zaman diye bana göz dağı veriyor. Bana yardım edin yol gösterin. Ben çok mutsuzum ama seviyorum. Yolları ayırmak istiyorum ama onsuz da olmak istemiyorum. Aklım kalmadı kalanlardan akıl almaya geldim.
Ya ben anlamıyorum sizin gibi davrananlari. Düğün olmadan neden beraber yaşıyorsunuz. Nasıl olsa karı koca olmuşsunuz. Ne düğünü. Ben erkek olsam ben de yapmam. Eşiniz haklı. Herşeyin bir usulü var. 2 senedir aynı evi paylaşmışsiniz. Akrabalarınizi komsularinizi düğüne nasıl çağıracaksiniz. Siz evlisiniz zaten.

Sanırım o düğünü yaparsa sizi sevdiğine ikna olacaksınız, her şey mükemmel gelecek size, kendinizi ona şartlandırmışsınız. Yaptığı tüm kötülükleri görmüyor gözünüz paranızı alması cüzdanda bir kuruş olmadan sizi işe yollaması ya bu nasıl mümkün olabilir, dünyanın bin türlü hali var bir ADAM karısını beş parasız dışarı bırakır mı, acil bir durum olsa ne yapar diye düşünmez mi? Aldığınız çantaya laf etmesi, bırakın lüksü kişisel ihtiyaçlarınızı bile karşılayamıyorsunuz, üstelik çalışıyorsunuz. Bu şahıs sizi seviyor mu cidden buna kendinizi nasıl inandırırsınız. Ha o düğünü yaparsa da sizi sevdiğinden değil gelecek takılar için yapacak. Kendinizi boşa üzmeyin, boşa kürek çekmeyin. Yaşınız çok genç yeniden bir hayat kurarsınız, gözünüzü onla açmışsınız bir nevi bağımlı olmuşsunuz ama yapmayın bunu kendinize. Güzel bir hayat, seven sevilen bir eş hakediyordunuz bu hödüğü değil

2 senelik evli bir çiftin düğünü bana komik gelir açıkçası. Daha önemli sorunlar varlen bunlara canınızı sıkmayın. Gelinlik giymekse hevesiniz kiralayın dış çekim yaptırım bitti gitti.
Ama çalışıp çabalayıp böyle bir adama yedirmek daha çok gücünüze gitmeli.
Bu adamdan bir yol olmaz. Düğünde iki göbek atınca birden akıllanmayacak.
Etrafımızdan böyle birşey duydum ben. Çift öğretmen. Başka şehirlerdelermiş. Evlenip eş durumu hakkını kullanıp öyle düğün yapmışlar. 1 sene sonra düğünleri olmuş. Ben o zaman ufaktım. Anneme "Zaten evliler ne düğünü?" Diye sormuştum. Annem de "altın falan takılır diye herhalde" demişti. Acaba böyle bişey mi?

Çünkü düğünü nikahtan hemen sonra yapacaktık. Hesapta olmayan işler sebebiyle yapılamadı

Muhtemelen düğün yapmamayı kafasına koydu ve bundan sizin haberiniz yoktu. Eşiniz tam bir bencil. Kendisi bitcoinde binlerce lira kaybedip sizin 30 liralık çantanıza laf ediyorsa ortada evlilik yoktur. Siz de buna sessiz kaldiginiz icin suclusunuz

Birlikte yaşasalardı iş çözülmüştü
Hayir sanki herkes muneccim gel adam gibi yaz ogrenci evine nikah kiydik diye konunun basinda.2 yil sonra dugun, iki yil sonra gelinlik,adamda beni dugunle tehdit ediyor, ailemin basi egikmi kalsin diyince genelde kacanlarda olan durum.
Tuydu zaten millet olmaz dedi ya idare et evlilik kolay degil deselerdi bicir bicir devam ederdi yazmaya cizmeye

Giyecek o gelinligi atacak gobegini,elalemin desinleri olsun en lazim sey malum sonra sopasini yiycek adama parasini yedirecek,bes kurussuz cocukla baba evine donup nafaka dilenerek hayatina devam edecek.

Aci olan ne biliyormusunuz surdaki konular gercekmi bilmiyorum ama bunlar okumus birde,yani okul goren,arkadas cevresi edinen ,iliski gozlemi yapabilen,sosyallesme imkanli insanlar,az cok egitimde alan kesim siz cahili dusunebiliyor musunuz vah ki ne vah

Gerçekten öğretmen olmanıza da içim acıdı. Aile büyüklerim hep öğretmendir ve yeni nesil öğretmenlerin bu kadar aciz olması çok üzüyor beni. İş ve özel hayat farklı demeyin bazı mesleklerde iş ve özel hayat iç içedir. Siz daha birey olamamış, kendi paranıza sahip çıkamamış, kendi hayatının iplerini eline alamamışsınız kız çocuklarına nasıl öğreteceksiniz kendi ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olmayı.

Çok ilginç gerçekten. Bence bazı şeyleri eksik ya da yanlış anlatıyorsunuz. 2 yıl önce nikah yapıp şimdi düğün peşine düşmüşsünüz de bunu bu topraklarda okumamış cahil cühela kesim bile yapmıyor. Sizin nikahlandık dediğiniz şey acaba resmi nikah değil de imam nikahı falan mı? O yüzden mi bu kadar takıldınız düğün mevzusuna acaba. Yani bilemiyorum ben ideolojisi ile öğrencilerine bilahassa kız öğrencilere örnek olması gereken bir öğretmenin “ailemin başını yere eğemem” cümlesini hiçbir şekilde kabul edemiyorum, meşru bir temele koyamıyorum.

Nikahta gelinlik giymediniz mi? Giyilmediyse ukde oluyor biliyorum amcamla yengem kaçarak evlenmişler 1987 de yengem hala söyler

Düğün yapıp da takılarınızı bu adama kaptırmayın sakın . İşiniz gücünüz de varmış yol yakınken bu ayıyı boşayın. Düzelir diye çocuk falan yapmayın sakın düzelmez

2 yıllık evlilik sonrası düğün mantığını anlamadım. Ayrıca bu kadar cimri adam düğün yapar mı? Düğün masraflarını karşılar mı takılar? Diğer konulara gelince, çok üzüldüm bence katlanmayın.

Bir cimriyle evlisin düğün kısmına girmiyorum gelinlik giyince kocana tılsımlı değnek deymeyecek.. muhtemelen yaslandiginda evin araban yazligin emeklin ve bankada paran olur bu adamla evli oldugun sürece ama gençliğinde doğru düzgün bir ayakabin cantan olmayacak akranlarin gençliğin enerjisini harcarken sen sadece fakirlik göreceksin ve bir daha asla sahip olamayacagin gençliğin elinden kayıp gidicek eğer yaslanirsan yani ömrün varsa yasliligina iyi yatırım bu koca başka mantıklı bir açıklaması olamaz zaten böyle bir adami çekmenin.. özeti aklını başına devsir lütfen

X