Dost bildiğim insan

birkaç sene önce 14 senelik arkadasimi veya dostumu her neyse böyle saçmalıkları yüzünden hayatımdan çıkardım. onunla mı uğraşacağım? aptal saptal tavır TripAdvisor çekecek halim yok benim. bence sizin de olmasın. bırakın hazır böyle trip yapiyorken sallayın gitsin.

Ev sahibi dediğiniz insanlar ablam ve eniştem kendileriyle gayet samimi bir ilişkim var. Ablamda evine arkadaşımı çağırdım diye kızmadı zaten. Böyle sorumsuz bir arkadaşım olduğu için kızdı. Saat onu geçtikten sonra da gelme desem de kavga ederdik emin olun. Tüm gün senin yanına gelebilmek için koştur koştur işlerimi hallettim şimdi kalkmış iptal ediyorsun diye de azarlardı adım kadar eminim. Gelince de konuyu açmadım hakkım olan tek soruyu sordum. ''Neden bu kadar geç geldin?''

Haklısınız benimde sabrım kalmadı zaten. Daha fazla uğraşmayacağım

İsterse ablanız 20 yıllık evli olsun; sizin arkadaşınızın ablanızın evinde işi ne ? Arkadaşınızın sizinle dahi doğru düzgün, saygılı bir arkadaşlığı yokken neden arkadaşınıza bu kadar ısrar ettiniz gelmesi için ? Arkadaşınız, ablanız ve sizden 2 kardeş İzmir'de beraber gezerek, eğlenerek geçirebileceğiniz zamanınızı çalmış; farkında değilsiniz. Yetmemiş tüm kötü enerjisini de size yaymış, olayın üstünden 2 ay geçmiş; siz hâlâ acaba ben mi hatalıyım diyorsunuz.

Hatanız bu insanlarla hâlâ görüşüyor olmanız.

Israrla cagirmaniz bir kere baştan ofsayt . Evinize sizin yuksek israrinizla zorlama gelen birine ara sevgilini gelsin alsın minvalinde defol demissiniz hoş olmamış. Arkadaşınız da anormal bir salak kafa o da ayrı . En iyisi hiç ilismeyin arkadaslik zaten bitmiş .

Acikcasi ablaniz da siz de fazla anlayisli davranmissiniz hatta alttan almayi bile abartmissiniz ona rağmen suclu ilan ediliyorsaniz arkadasliklarinizi gozden gecirin derim ben sizi hakli buldum
Ayrica uzaktan gelen sizsiniz onun sizi misafir etmesi gerekirdi ya da surada bulusalim diye teklif edebilirdi sanki siz Izmirdesiniz de o uzaktan gelir gibi davranmissiniz
Fazla tevazu insanlardaki hadsizlik ve saygisizligi maalesef ki arttiran bir sey bizim toplumda

Ablamda tanıyor arkadaşımı zamanında beraber kalmışlığımız var soframıza oturdu etti. Bu samimiyete güvenerek çağırdım. Ablamda eniştemde çağırmama tek kelime etmediler. Ta ki arkadaşlığım o saatte gelene kadar yani evet haklısınız o konuda ben suçluyum. Fakat ablamla geçirdiğim zaman rezil olmadı merak etmeyin. Ablamda kimin haksız olduğunu gördüğü için bu olayın sinirini benden çıkarmadı. Sadece böyle bir arkadaşım olduğu için benim adıma üzüldü. Biz gayet güzel bir tatil geçirdik beraber dertleştik. Hala bu konu üzerinde durmamın sebebi konu tekrar açıldı biz bir sebepten ötürü iletişime geçmek zorunda kaldık ve hala bu konuyla alakalı beni suçladığını haksız bulduğunu söyledi.. Bende anlam veremedim zaten 2 aydır ne geçmeyen sinirmiş dedim...

Arkadaşım kendisi arayıp çağırdı beni yalvar yakar moralim bozuk nolur ablanlarla gel diye bu sebeple bende aynı şekilde yalvardım görüşmek için. Anı anına tutmayan birisi zaten bir de şunda ayrılıkla uğraştığı için canı sıkkındı. Ona kalsa o iş ve ev dışında bir yere çıkmıyor ki zaten.. Hayatı sadece iş ev arasında geçiyor. Ben evde vakit geçirelim diye de çağırmadım. 2 günlük izninde beraber kalmak istedim bir güncük ertesi günde doya doya dolaşırız demiştim.

Misafir oldugunuz ve rahat olamayacaginiz, saat sorunlari yasanacak eve misafir cagirmamaniz lazim. Kiz kendisi o eve gelmek istese size hak verirdim ama israr ede ede yalvararak cagirdiysaniz laf etmeye de hakkiniz yok ve evet kovmussunuz.
Ben arkadasinizin yerinde olsam o gunu siiznle gecirmezdim sabah kalktigim gibi kacardim o evden.

Ablaniza gelmissiniz onunla vakit gecireceginize bu arkadas musveddesiyle vaktinizi harcamissiniz. Siz birbirinizi istediginiz kadar alttan alin ablaniz ve enistenize bunu neden yapiyorsunuz? Onlar arkadasinizi cekmek zorunda miydi? O gun ablanizla vakit gecirip ertesi gunu arkadasiniza ayrisaydiniz. Cok sacma iliskiler arkadasinizla enisteniz niye ayni ortamda olmak zorunda kalsinlar. Hatalisiniz ablaniza karsi o da enistenize mahcup olmustur. Ben olsam boyle biriyle arkadasliga devam etmezdim.

Bence az bıle demıssınız
Ustelık cok bıle alttan almışsınız

Ablam olduğu için?
Ablan olduğu için olamaz işte. Ablan evlenmiş barklanmış. Evi paylaştığı biri var. Hoş, evlenmese de şu tavırlar hiç normal değil. Kendi kardeşim yapsa çok kızarım. Ve böyle bir arkadaşını da evimde istemem.

Açıkçası şuan tam olarak bunu yapıyorum. Normalde bana göre sorun yoktu tamam bir tatsızlık yaşadık ve bitti diye düşünüyordum ama 2 ay geçmesine rağmen hala siniri ve öfkesi geçmemiş hiç bir kere bile bende acaba hatalı mıyım dememiş hala beni haksız gördüğünü öğrendim. Bu sebeple konu bende tekrar nüksetti ve buraya danışmak istedim çünkü arkadaşlarım da artık karışmak istemiyorlar bu konuya. Alttan alma sebebim moralinin bozuk olmasıydı orada erkek arkadaşından başka hiç kimsesi yok yalnız ve hayatından nefret ediyor sağlıklı bir ruh halinde değildi bu yüzden alttan aldım...

Asla öyle insanlar değiller tabi ki dediğiniz gibi bir durum oluşsaydı ikisi arasında kendimi çok kötü hissederdim fakat asla böyle bir durum olmadı neyseki. Herkes gayet rahattı arkadaşımın eve gelecek olmasına. Hatta eniştemin olaylardan haberi bile yok kendi odasına girdi ve sabaha kadar oyun oynadı.. Arkadaşımın 2 gün izni vardı pazartesi ve salı diye düşünün pazartesi günü saat üçte biz izmire geldik zaten. ben istedim ki o gün bize gelsin kalsın salı günümüz komple sabahtan akşama kadar beraber geçsin istemiştim sadece hepsi bu. ayrıca sadece salı görüşseydik arkadaşım yine geç gelirdi bunu önlemek istedim biraz da...

Ablanız arkadaşınızı ne kadar tanırsa tanısın; arkadaşınızla kişisel bir samimiyeti ve arkadaşlığının olmadığı anlaşılıyor anlattıklarınızdan.

Ne siz ne de arkadaşınız küçük çocuklar değilsiniz artık; 25 yaşında bir yetişkinsiniz. Şu anda arkadaşınızı çağırmanıza laf edilmemiş olsa da bu durum ablanız ve enişteniz için bir tartışma konusu olmuş olabilir.

Arkadaş seçimlerinizi gözden geçirin. Ablanıza gittiğinizde sizin de orada misafir olduğunuzu unutmayın ve arkadaşlarınızı ablanızın evine yatıya çağırmayın.

Ya bir de ablamla eniştem bir şey demedi diyorsunuz da ne desin insanlar?
Sizi kırmamak için tamam demişler ama gece on birde eve birinin gelmesine çok da ok olduklarını sanmam yani.

Ben olsaydim ablama gelmisim ablamla vakit gecirirdim. Arkadasinizin huyunu biliyormussunuz gec gelicegini tahmin etmissiniz bu yazinizdan bunu anladim psikolojisi bozuk vs diye cok alttan almissiniz. Psikolojisi bozuksa bozuk duzeltsin o zaman kimsenin doktoru olmaya calismayin bakin sizinde hayatinizi zehir ediyor. Duzgunce ablanizla vakit gecirmek varken onun dertleriyle ugrasmissiniz. Enisteniz ya da ablaniz tabiki size birsey demez ama cok ayip etmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…