Dost bildiğim insan

Ama o söz maalesef oraya gidiyor. Defol diyecek haliniz yok kibarca kovmuşsunuz. Maalesef güzellemeye gerek yok. Arkadaşınız buraya geldiğime pişmanım diyecek kadar sorguya çekmiş olmalısınız. Durup dururken niye böyle desin ki biri. O da size üzülmüş demek ki tepkisini koymuş.

Sevgilisinin arabasıyla gelip gelmeyeceğini siz bilmiyordunuz gelene kadar, o yüdzden bu bilginin o yaşananlar üzerinde bir etkisi yokmuş. Siz sevgilisine toksik diyerek onu istemiyorsunuz kesinlikle anlıyorum ama herkes kendinden sorumludur. Bazıları da toksik bir ilişki tercih eder. Tercihleriyle onu kabul edemiyorsanız her sorununuzda sevgilisi böyle hala onunla birtlikte derseniz arkadaş kalmamanız zaten en iyisi olur. Bu arkadaşınız için de toksik biriyle ilişki yaşamak ne kadar zor onu düşünün. Size o kadar kötülüyor ve barışıyor sonra da size karşı da ekstra bir utanç duyuyor. Çünkü aynı şimdi yaptığınız gibi onu yargılıyorsunuz. Siz sevgilisinin kötü yanlarını anlattığı size dert yandığı için o kısmını biliyorsunuz. Ama onun çok sevdiği onu ona bağlayan çok güzek anları da var ki kız kopamıyor demek ki. Sağlıklı mı bence de değil ama nu arkadaşınızın karar verebileceği bir şey. Artık size anlatıp da tekrar barışınca sizden gelecek utancı duymamak için ilişkisini kimseye anlatmadan kendi kendine yaşamayı seçmiş olabilir. Ona o kadar bağlıdır ki barışabilir veya o gün sizdense onu tercih edebilir. Söylediğiniz gibi toksik ilişki bu. Zaten bunların olması toksik bir ilişkide gayet normal.

Siz arkadaşınızın bu ilişki içindeki davranışlarını artık sevmiyor olabilir onla arkadaşlığınızı koparabilirsiniz bu da sizin hakkınızdır. Ama ben olsam böyle bir durumda arkadaşımı anlardım. Bana çok büyük bir ayıp etmemiş, sevgilisi yüzünden beni önemli bir işte yarı yolda bırakmamış. Sadece geç evime gelmiş. Ayıp mı ayıp ama bana kalırsa böyle büyütülecek bir sorun değildi. Siz biraz arkadaşınızı tercihleri sebepli cezalandırma istemişsiniz. Normal bir insan gibi davranmasını istemişsiniz. Ama normal biri değil o şu anda ayrıldığı sevgilisyle barışacak kadar kafası karışık, ona hem destek olmak istiyor hem de böyle yargılayıcı olarak ona arkadaşlık yapamazsınız. Hepimiz bir dönem sevgilimiz tarafından manipüle edildik arkadaşlıklarımıza istemeden olsa da ufak ayıplar ettik cahilliğimizden ama hepsi ufak hatalar bana kalırsa. Hayatında hep sağlıklı ilişki yaşayanlar dediklerimi anlayamaz ama bir kere bu durumu yaşamış olan bilir ki arkadaşınızın şu an gözü kör ve sizin zorunuzla açılmayacak. Sadece kendi karar verirse çıkabilir bu durumdan. Bu sebepten ben arkadaşınıza hak verdim zaten kafası karışık gibi. Sizin kavga sebebiniz de benim için basit geç kalma meselesi. Başkası için önemlidir dakiklik ve bunu kabul edilemez saygısızlık görür onu bilemem. Ben yakın arkadaşıma bu durumdan kızmazdım.

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim tekrardan. Bazen insan en sevdiklerine daha çok kırılıyor ve asıl yapması gerekeni yapamayabiliyor bu yüzden. Sanırım ikimizde çok kırıldık fakat herkes kendi kırgınlığından dolayı karşı tarafı anlayamadı. O yüzden tekrar konuştuğumuz zaman bu söyledikleriniz aklımda olacak. Bu arada bende çok toksik bir ilişki yaşadım lisedeylen senelerce sürdü bu yüzden anlayabiliyorum fakat ben hiç bir zaman arkadaşlarıma kulaklarımı kapatmamıştım ama işte biz aynı kişi değiliz o benim yaptığımı yapamıyor sanırım. Birde olayın bence de büyütülecek bir tarafı yok ben zaten özür diledim ertesi gün. Bu olay 2 ay önce oldu fakat farklı şehirlerde yaşıyoruz izmirden dönükten sonra ikimizde konuşmadık birbirimizle sadece ortak arkadaş grubumuzdan duyduğum kadarıyla hala kırgınmış bu sebeple aramalarıma geri dönmedi o zaman anladım ki bu meseleyi aşamamış bu yüzden aylar sonra kalkıp buraya konu açmaya karar verdim. Yani beni arasaydı etseydi ben konuşurdum yine görüşürdüm sorun değildi bu olay benim için tekrar konuşsak çözerdik fakat o çok büyütmüş kendi içinde...

İki taraflı sorunlae olmuş. İçinizden geliyorsa tekrar konuşmayı deneyin ama çok gelmiyorsa burada da bitebilir. Geçmiş olsun. Hiçbir zaman tek taraf haklı değildir. Bazı şeylerin bitmesi gerektiğini hissediyor insan. Yaşananları aşamayacağını hissedince öyle oluyor.

Peki ben şunu anlamıyorum siz geliyorsunuz, arkadaşınız pzt Salı izinli sadece. Şu gün şu saatte İzmir’de olacağız şu saatte şurda buluşalım diye? Niye 3te gelirken 11.30a kadar buluşmadınız? O saatte ben görüşelim demezdim gündüzler torbaya mı girdi? Ayrıca İzmirli olarak o saatte toplu taşıma vs de uğraşamazdım. Enişteniz sizi ikinize uyan yol üstünde bi yere bıraksa olurmuş

Eve yoldan saat üç gibi geldik enişten yorgun olduğu için birakmak istemedi demişsiniz. Sonra da arkadaşımı çağırma saatim gündüz 12 demişsiniz. Gece üç gibi mi geldiniz ve bu konuşma sabah mı oldu? Arkadaşınızla görüşmek için neden enişteniz bırakmalı onu anlayamadım. Otobüs var navigasyon var. Kız hem gelmek istememiş hem isim var demiş hem gönlü yok. O zaman madem çıkmadı saat de atıyorum 4 oldu dur ben çıkayım demek mantıklı. Yol uzun madem işi var hem ablamın yanına çağıracağıma onun evi daha müsait olur. Görmek isteyen benim, otobüse binemem eniştem yorgun sen gel mesafe uzun diyen o, işi olmayan benim işi olan o. Ablama ayıp olurdu vakit geçirmem gerek diyorsanız da e zaten arkadaş çağırarak aynı şeyi yapmış oluyosunuz. Kızın izin günü sonuçta siz de tatildesiniz. Belli ki görüşmek istememiş ertelenmiş gelmesi. O da açık açık gelemem diyemedi mi yoksa dedi mi siz mi çok ısrar ettiniz bilmiyorum. Demediyse o da suçlu. Dediyse de siz. Rahat bırakın görüşmek isteyen kosa kosa geliyor zaten. Bundan sonra kimseye ısrar etmeyin. Belli ki sizin kadar ozlememis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…