- 25 Nisan 2023
- 432
- 728
Ama o söz maalesef oraya gidiyor. Defol diyecek haliniz yok kibarca kovmuşsunuz. Maalesef güzellemeye gerek yok. Arkadaşınız buraya geldiğime pişmanım diyecek kadar sorguya çekmiş olmalısınız. Durup dururken niye böyle desin ki biri. O da size üzülmüş demek ki tepkisini koymuş.İnanın ne kendimi haklı görüyorum ne de arkadaşımı.. Buraya bu konuyu açmamın sebebi de sadece olaya başkalarının gözünden de bakabilmekti. Hani haksızdam haksızlığımı görmek istiyordum zaten. O yüzden öncelikle teşekkür ediyorum size sanırım tüm yorumlar içerisinde sizinki arkadaşımın bakış açısına en benzer olanı. Ve olayı tekrar aydınlatmam gerekirse ''herkes için'' evet çok haklısınız evimde bekledim soğukta veya sıcakta beklemedim. Fakat arkadaşımda otobüsle gelmedi. Sözde ayrıldığı sevgilisinin arabasıyla geldi. Arkadaşımın bize nasıl geldiği benim için zerre önemli değil. Fakat kendisine el kaldıran ve küfürler eden o çocukla beraber kalmışlar ve bana geleceği günde bunu benden saklıyor. Beni zaten izmire yana yakıla sevgilisiyle ayrodlığı için çağıran o ve benim geleceğim gün onunla vakit geçirmeyi tercih eden yine o. Ayrıca şuanda da hala birlikteler? (Mecburen çünkü ondan başka tanıdığı hiç kimse yok ve ona mecburmuş bu onun lafı) Böyle bir insanla birlikte olmayı bana b tercih ettiği için kızgınım bende. Çünkü arkadaşıma bu kadar kötülük yapmış ve üzmüş bir insan kendisi ayrıca arkadaşım ondan kurtulmak istiyorum dite ağlayarak yalvarmıştı bana onun yanına gelmem için.. Burada herkes arkadaşıma neden zorla ablamın evine gelmesi için yalvardığımı merak etmiş yani gerçekten saçmalık olan asıl bence bu durum. Arkadaşım bu kadar kötü bir durumdayken ve kendisi için hiç bir şey yapmıyorken onu sadece kendisine getirmek istedim hepsi bu. Evden kovma kısmına gelince de o sözü evden kovmak için söylemedim fakat bende kırılmıştım ve defalarca geldiğime çok pişmanım lafını duymak da benim zoruma gitmişti. Ayrıca bağıra çağıra da söylemedim gayet sakin bir şekilde peki madem gelsin seni alsın o zaman dedim.
Sevgilisinin arabasıyla gelip gelmeyeceğini siz bilmiyordunuz gelene kadar, o yüdzden bu bilginin o yaşananlar üzerinde bir etkisi yokmuş. Siz sevgilisine toksik diyerek onu istemiyorsunuz kesinlikle anlıyorum ama herkes kendinden sorumludur. Bazıları da toksik bir ilişki tercih eder. Tercihleriyle onu kabul edemiyorsanız her sorununuzda sevgilisi böyle hala onunla birtlikte derseniz arkadaş kalmamanız zaten en iyisi olur. Bu arkadaşınız için de toksik biriyle ilişki yaşamak ne kadar zor onu düşünün. Size o kadar kötülüyor ve barışıyor sonra da size karşı da ekstra bir utanç duyuyor. Çünkü aynı şimdi yaptığınız gibi onu yargılıyorsunuz. Siz sevgilisinin kötü yanlarını anlattığı size dert yandığı için o kısmını biliyorsunuz. Ama onun çok sevdiği onu ona bağlayan çok güzek anları da var ki kız kopamıyor demek ki. Sağlıklı mı bence de değil ama nu arkadaşınızın karar verebileceği bir şey. Artık size anlatıp da tekrar barışınca sizden gelecek utancı duymamak için ilişkisini kimseye anlatmadan kendi kendine yaşamayı seçmiş olabilir. Ona o kadar bağlıdır ki barışabilir veya o gün sizdense onu tercih edebilir. Söylediğiniz gibi toksik ilişki bu. Zaten bunların olması toksik bir ilişkide gayet normal.
Siz arkadaşınızın bu ilişki içindeki davranışlarını artık sevmiyor olabilir onla arkadaşlığınızı koparabilirsiniz bu da sizin hakkınızdır. Ama ben olsam böyle bir durumda arkadaşımı anlardım. Bana çok büyük bir ayıp etmemiş, sevgilisi yüzünden beni önemli bir işte yarı yolda bırakmamış. Sadece geç evime gelmiş. Ayıp mı ayıp ama bana kalırsa böyle büyütülecek bir sorun değildi. Siz biraz arkadaşınızı tercihleri sebepli cezalandırma istemişsiniz. Normal bir insan gibi davranmasını istemişsiniz. Ama normal biri değil o şu anda ayrıldığı sevgilisyle barışacak kadar kafası karışık, ona hem destek olmak istiyor hem de böyle yargılayıcı olarak ona arkadaşlık yapamazsınız. Hepimiz bir dönem sevgilimiz tarafından manipüle edildik arkadaşlıklarımıza istemeden olsa da ufak ayıplar ettik cahilliğimizden ama hepsi ufak hatalar bana kalırsa. Hayatında hep sağlıklı ilişki yaşayanlar dediklerimi anlayamaz ama bir kere bu durumu yaşamış olan bilir ki arkadaşınızın şu an gözü kör ve sizin zorunuzla açılmayacak. Sadece kendi karar verirse çıkabilir bu durumdan. Bu sebepten ben arkadaşınıza hak verdim zaten kafası karışık gibi. Sizin kavga sebebiniz de benim için basit geç kalma meselesi. Başkası için önemlidir dakiklik ve bunu kabul edilemez saygısızlık görür onu bilemem. Ben yakın arkadaşıma bu durumdan kızmazdım.