Dost bildiğim insan

mozaiko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
26
-3
25
Arkadaşlar konum biraz uzun gelebilir fakat elimden geldiğince gereksiz detayları geçmeye çalışacağım ama sağlıklı yorum yapabilmeniz için de bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor o yüzden şimdiden özür dilerim.
10 Senelik bir dostluğumuz var arkadaşımın adı melike olsun. Melike ve benimde dahil olduğum dört kişilik bir arkadaş grubumuz var. hepimiz liseden arkadaşız. Bu zamana kadar gerçekten iyisiyile kötüsüyüle arkadaş kalmayı başardık. Yer yer kırılmalarımız oldu, kavgalarımız oldu, birbirimizi anlayamadığımız zamanlar da oldu fakat gerçekten çoğu saçma sapan şeylerdi ve hiç bir zaman büyütmedik hiç bir şeyi. Fakat bu olaydan sonra kendime ben yıllardır kiminle arkadaşmışım diye sorarken buldum?
Biz ankarada yaşıyoruz, arkadaşım ise iş için bizden ayrıldı 2 senedir farklı bir şehirde yaşıyor. Oraya gittiğinden beri hiç arkadaşı olmadı ne yazık ki sadece bir ilişkisi oldu çalıştığı yerden buldu çocuğu ve inanılmaz toksikler. (Arkadaşıma el kaldıracak kadar) neyse buraları geçmek istiyorum ayrıl barış ayrıl barış bir ilişkileri vardı fakat arkadaşım da o şehirde ondan başka tanıdığı kimse olmadığı için sanırım bir şekilde kendisini erkek arkadaşına bağımlı hale getirmiş. Onsuz yapamam kafasında tek kalmaktan korkuyor. Bu el kaldırma ve küfür etme olayından sonra ayrıldılar (sözde) Arkadaşımın yaşadığı şehir izmir bu arada benimde izmirde Ablam yaşıyor yeni evlendi kendisi. 2 Ay önce ablamlarla beraber izmire gittim ve arkadaşımı ablamın evine çağırdım kalmaya. (burada kendimi de suçluyorum çünkü çok ısrar ettim gelmesi için hem çok özlemiştim hem de sevgilisiyle ayrıldığı için morali çok bozuktu) Ablamla arkadaşımın oturduğu yerler biraz uzak birbirine. Açıkçası biz yoldan gelmemiş olsaydık ben onun yanına giderdim zaten ama ama yoldan geldiğimiz için eniştem yorgundu ve arkadaşıma bırakamayacağını söyledi bu yüzden bende bize çağırdım, daha doğrusu yalvardım gelmesi için onun pek gönlü yok gibiydi sanırım mesafeden kaynaklı gelmek istemedi... (bu arada arkadaşımın haftada 2 gün izni var ve benimde orada kalacağım gün sayısı sınırlıydı o yüzden arkadaşımın izinli olduğu o iki gün bizim yoldan geldiğimiz gündü bu sebeple sadece o 2 gün görüşebilecektik ve biz zaten eve geldiğimizde saat 3 olmuştu).
Baya bir ısrar ve naz yapması üzerine bize gelmeye ikna ettim evde bazı işleri varmış onları halledip geleceğini söyledi. (bu arada onun evinden bize gelmesi Max 1.5 saat sürecekti ve biz sabah 12 de konuştuk bize geleceğini) Ama kendisi ablamın evine 23.30'da geldi. Tüm gün onu bekledi evde herkes. Saat 6'da işim bitti çıkıcam az sonra diye aradı fakat saat onda henüz hala çıkmamıştı. Haliyle ablam bana kızdı. Bende melikeye mesaj attım ne zaman çıkacaksın artık evden saat geç oldu ablamlar yorgunlar uyuyabilirler dedim ki belki biraz acele eder diye, karşılığında o da ''bak beni germe gelmem he, zaten uyusun ablanlar beni beklemesin biz seninle otururuz ne olacak'' şeklinde konuştu.. Ama orası benim kendi evim olmadığı için ablama karşı da bir sorumluluğum olduğu için ondan ekstra hassasiyetli davranmasını beklerdim. Neyse bazı başka konuşmalar da oldu aramızda, ben tek geleceğini sanıyordum çünkü bizi arayıp neye binmesi gerektiğini sormuştu fakat daha sonra erkek arkadaşının getireceğini söyledi falan filan yemek yiyip geleceklermiş falan filan bende iyice sinirlendim ve nihayet geldiğinde saat on biri geçmişti.. Aşağıda onu karşıladım fakat çoktan bu plan benim burnumdan gelmişti.. haliyle? Birde bana aşağıda dedi ki ''bu saatte geldiğime şükredin evde temizlik yaptım evimin işi bitmedi'' dedi. Eve çıktık daha sonra işte yemek falan yerken ablama '' saat kaçta uyuyorsunuz siz, Tuğçe beni acele ettirdi'' dedi. Ablam zaten şok oldu hem evine bu saatte gelip hemde bana nasıl hesap sorabiliyor gibisinden. Bu sorusunun üzerine, ben ablamı tembihlediğim için önceden ablam kızmadı neyse ki çünkü ablamın tersi de çok pistir lütfen sen bir şey söyleme alınır gider evden diye uyarmıştım o yüzden ablam sadece dedi ki ''yok şimdi uyumayacağım'' diyip geçiştirdi. Daha sonra olaylar koptu bizim aramızda ben neden bu kadar geç geldiğini sordum ki bence sormak hakkım? O da 77823636. kez sözde ayrıldığı sevgilisiyle ayrılık konuşması yaptıklarını söyledi? Aynı anda evde temizlemiş falan filan.. Daha sonra bana kızdı bize geldiği için çok pişman olduğunu söyledi moralinin içine sıçmışım böyle şeyler söyledi.. alttan aldım neyse dedim bugün böyle bitmesin bizde kalacak edecek morali bozuk belli sus dedim kendi kendime ama maalesef bir şekilde konu yine açıldı ve bana 3 kere bize geldiği için çok pişman olduğunu söyleyince bende dayanamadım ve dedim ki ''ara sevgiline gelsin seni alsın''. Bu kadar olay bundan ibaret. Aramış ama çocuk gelmemiş o gece hemen yattık uyuduk sabah gitmek istedi hemen ama salmadım saçmalama böyle bitmesin bu kadar buraya gelmişim dedim kapatalım konuyu bugün beraber geçirelim dedim kabul etmedi onu evden kovduğumu iddia etti ama sonra yumuşadı ve biz o günü bir şekilde beraber geçirdik. Daha sonra ben ankaraya döndüm 2 ay oldu. Diğer arkadaşlarım da benim haksız odluğumu düşünüyorlar yaptığım hareket ve o laf çok ayıp olmuş evden kovmak için yapmadığımı anlıyorlar ama yine de arkadaşımın en hassas zamanında yanında olmamakla suçladılar beni. Arkadaşımla tekrar konuştuk fakat o bütün bunları yüz yüze konuşmak istiyor tekrardan o yüzden telefonla ya da mesajla konuşmak istemediğini söyledi.
Sizce gerçekten tüm hata benim mi?

Ben sizi hatalı buldum. Zaten sorunlu olduğunu bildiğiniz birisine yalvararak getirtmeniz baştan hata. Madem o kadar geç geldi düzgünce anlatabilirsiniz. Daha sonra buluşmayı teklif edebilirdiniz. Kıza resmen lütfetme fırsatı vermişsiniz. Geldiğime şükret moduna girmiş resmen ama bu fırsatı verende sizsiniz. En son da evet evden kovmuşsunuz. Erkek arkadaşı gelseydi netixe de o evden gidecekti. Zaten sorunlu bir insan belli. Aranızda o kadar iyi değilmiş. Boşuna işgüzarlık yapmışsınız.

Ayrıca yeni evli insanların içine arkadaşınızı çağırmanız bana çok garip geldi.

yeni evli ablanın evine kendin gidiyorsun okey de arkadaşın bir de yatılı ne alaka

Gelmek istemeyen birini bu kadar şişirmek ne alaka

Yaklaşık 11 saat sizi bekletmiş hala bekliyorsunuz ne alaka

Bu kadar taviz vermişsiniz akşam kovup sabah gitmemesi için yalvarmışsınız ne alaka

Sevgilisiyle toksik bir ilişkilileri var diyorsunuz sizin ilişkiniz de toksik

Ve hala sizi haksız bulan arkadaşlarınız(!) ile iletişimde olmanız ne alaka

Arkadaşlık dostluk ilişkiler böyle bir şey değil

Ablanız iyi sabırlıymış diyorum. Gecenin on birinde ne misafiri ya?
Ben ablanız olsam ara söyle gelmesin derdim. Ne münasebet gece yarısına kadar insanları eve bağlamak ya?
Akrabanız ortak arkadaşınız vs. değil bu kız. Ablanız kabul etmeyebilirdi bile. Ki ben olsam kabul etmezdim.
İğrenç davranan birini evimde yatıracağım, bir de sabah kahvaltı vereceğim öyle mi?
Baştan sona saçmalık.

Sadece bir güncük kalacaktı ablam gelip kalması sorun etmedi ki... sadece bu kadar geç gelmesine kızdı ve tavırlarındaki rahatlığa. Gelmek istemediği doğru evet ama görüşmek istemediği için değildi ki. Kendisi zaten o hafta arayıp ablamlarla beraber izmire geleyim diye çok ısrar etti iyi değilim gel şimdi ihtiyacım var dedi. Sadece kendisi biraz üşengeç ve ağır götlü sevgilisi harici de izmiri gezmedi gezmeyi de bilmiyor, hala hangi otobüs hangi metrobüs izban ne hiçbirini bilmiyor...

Kendisi daha önce bizimle defalarca kalmış bir insan ablama da yabancı değil hani, zaten ablam çok kızdı bana da sonrasında ama kendisini tuttu ben rica ettiğim için. Sabahta evden hemen çıkıp gittik zaten arkadaşımda kovulduğu yerde kalmak istemediğini söyledi.. dışarda kahvaltı ettik. Daha ablamlar uyanmadan çıkıp gittik

Bende kendime bu konuda kızdım zaten haklısınız diyecek bir şey yok. Sadece ban çok ihtiyacı olan bir dönemdi o yüzden yalnız bırakmak istemedim tüm ısrarım bu yüzdendi. Kendisi çağırdı beni izmire. Ablanlarla gel sende lütfen çok moralim bozuk diye o yalvarmıştı... Nerden bilebilirim ki. Ayrıca ablamlarda balayında değiller tabi ki 2-3 aydır evli değiller 1 sene oldu.

Sizde de biraz insanı darlayan bi vibe var yanılıyorsam böyle insanları uzak turun kendinizden hayatınızın en güzel yıllarını böyle enerji emen insanlarla harcamayın

Bence ayıp eden o.
Fırsat bu fırsat hayatınızdan çıkarın derim.
Kime bu afra tafrası? Siz mi toksik ilişki yap dediniz ona? Annesine atarlanan ergen kızlar gibi. Annesi değilsiniz siz onun, lütfen fark edin.
Bir de o arkadaş grubunuza da sizi 11 saat bekletip, geldiğinde yaptığı hareketleri de söylediniz mi? Hem hatalı olup hem de üste çıkmak için resmen kavga çıkarmaya yer aradığını söylediniz mi?

Yazabileceğim ne varsa yazmışsınız

Yahu sene olmuş 2024. Kaç yaşındasınız Allah aşkına, benim kaç yaşında annem gayet rahat geziyor navigasyonla, ki telefon nesli değil. Bence hepinizde biraz buldumcukluk var. Sizin arkadaşlarınıza karşı, arkadaşınızın da sevgilisine karşı. Yapamam aşkım beni biliyosun... o yokken farklı şehirde iş de bulmuş, ev de bulmuş valla. Hatta ve hatta sevgili bile bulmuş.

Zorla dertsiz başınıza dert almak için çabalamışsınız.

Sizde de biraz insanı darlayan bi vibe var yanılıyorsam böyle insanları uzak turun kendinizden hayatınızın en güzel yıllarını böyle enerji emen insanlarla harcamayın
Gerçekten tüm kalbimle biliyorum ki asla darlayan birisi olmadım kimseyi.. aksine arkadaşım öyledir çok darlar hep bizi kendisine uydurmaya çalışır ısrar eden taraf o olur. Zaten yanına gelmem içinde o ısrar ettiği için bende bize gelmesi için ısrar ettim o kadar. Ya kaç senelik arkadaşız birbirimize karşı nazımız geçiyor tabi ki.. Bu yüzden ikimizde farklı birer yüzsüzlük yaptık birbirimize ama şimdiye kadar bu durumdan rahatsız değildim. Hani bazen fazla samimiyetten kaynaklı saygı kaybolabiliyor bazen arkadaşlara karşı sanırım bizimkisi böyle bir şey. ne yaparsam yapayım ne söylersem söyleyim o yanlış anlamaz rahatlığı var sanırım ikimizde de. Hatta tüm grupta belkide.. Bilemiyorum ama büyüdükçe bu durumdan rahatsız olmaya başladım. Sadece ben on senelik arkadaşlığımız hatırına Belki de sadece olayı üzerimden atmak için hani ben elimden geleni yaptım diyebilmek adına yaptım tüm o ısrarları...

Zorla dertsiz başınıza dert almak için çabalamışsınız.
Bende böyle düşünüyorum tamamen.. Aslında olayla alakalı farklı detaylar ve sonrası için olanları anlatmadım bile ama genel olarak ben kendi vicdanımı rahat ettirmek adına ve on senelik arkadaşlığımız hatırına elimden geleni yaptım ben çabaladım demek için yaptım yaptığım her şeyi.. doğru ya da yanlış..

Evet o konuda beni haklı buluyorlar kesinlikle hani geç gelse ablamın evine bizde sinirlenirdik dediler ama ''işte sende onu bilmiyor musun yaşadığı şeyleri bilmiyor musun normal bir psikolojide değil son zamanlar da biz de hep kavga ettik çok alıngan çok hassas bir dönemden geçiyor yok ölüm tehlikesi vardı onu sen alttan almalıydın'' vb şeyler dediler. Ve yaptığım şeyi söylediğim şeyi kovmak için olmadığını onlarda biliyor ama maalesef arkadaşımız çok inatçı ve sadece kendi kafasındaki neyse ona inanan biri ve onun kafasındaki bu bunu değiştirmezsin dediler

Ablanın evine birilerini çağırma haddini nasıl buluyorsun kendinde ? Enişten de ablan da iyi sabretmis. Sabah dışarda bulussaniz yeterdi. Yalvar yakar aramak nedir ? Eve suç sizde insanların bir yerlerini kaldırmayı bırakın.

Arkadaşın düşüncesiz de sen de ne diye o kadar ısrar edip ablanların evine çağırıyorsun ki. Orası öğrenci evi değil ablan ve eşi de ev arkadaşın değil. Saat 10 u geçtiği anda arkadaşına geç oldu yarın görüşelim demeliydin. Ev sahibinin gidip uyumayacağını biliyor olmalıydınız. Bir de yoldan gelmiş insanlar bunlar. Evet çok ısrar etmişsiniz o da o gün gelmek istememiş aslında. Gelince de durmadan konuyu açmışsınız. En son da hadi git demişsiniz. Hiç ısrar etmeyecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…