Haksız mıyım

Hayırlı bayramlar, geçmişte aynı işyerinde çalıştığım ve 4 5 senedir yakın arkadaşım olan bir kız arkadaşım var. Arkadaşımın evlilik planı var hazırlık içinde şuanda. Muhtemelen de benim olduğum şehirden başka bir şehirde evlenecek.
Ben uzun zamandır işsizim ve maddi sıkıntılar yaşıyorum kendisi de bunu biliyor. Düğüne gelmem konusunda beklentisini biliyorum çok da hak veriyorum. En son kendi kendime en azından gider yanında bulunurum sonra hediyesini takısını da ileride inşallah durumum olunca telafi ederim diye düşünüyordum. Fakat arkadaşımın bazı talepleri beni gerçekten şoka uğrattı. Ev için ihtiyaçlarını alıyor bu süreçte malum,bana benim ne alacağımı sordu ne alacaksın dediği de baya bildiğiniz elektronik aletler tost makinesi, airfryer vs gibi yani şu an alabileceğim şeyler değil. bende şu an durumum olmadığını söyledim. İşe girince peki diye ısrar etti. Belirsiz bir durum içindeyim sana bir söz veremem ki şuan dedim bende. Bu diyaloglardan sonra sadece düğününe gidip yanında bulunmamın onu tatmin etmeyeceğini düşünmeye başladım ne yazıkki. Şuan benim için yol masrafı kıyafet bile çok ciddi bir gider kalemi,onun bir de evinin ihtiyacına yönelik bana göre yüksek meblağda hediye talep etmesi ve ısrarcı olması beni çok şaşırttı. Sizce haksız mıyım bu durumda ben
Bu çeyize hediye alma işi son zamanlarda çok popüler ama dilenir gibi isteyeni ilk kez duydum
Böyle bir incelikte bulunmak isteyen zaten sorar ne alayım diye, sormadan emri vaki yapan
arkadaşı üstelik durumumu bilmesine rağmen, siler suratına bakmazdım. Mevcut durumda gerçek bir
arkadaşın yapacağı şey siz almayı teklif dahi etseniz kabul etmemek aldırmamak olmalıydı.
Yaptığı büyük görgüsüzlük ve ayıp siz çok haklısınız, kısacası düğününe falan da gitmeyin,
hanfendinin düğününe edeceğiniz masrafı kendinize harcayın.

Arkadaşınız sizden çok kendini düşünen birisi belli ki.
Hem çalışmadığınızı, hem de darda olduğunuzu bilir bir arkadaş.
Bildiği halde de böyle bir talepte bulunması çok yanlış.

Ayrıca, bilmese bile, böyle ısrarcı isteklerde bulunulmaz.
Arkadaşı bırak insan en yakınına bile ne hediye yapacağı sorulmaz.

Haklısınız ben 20 senelik arkadaşıma bile diyemem yani ki şuan ki durumunuzu da biliyor çok enteresan

Evlenirken insanlar halam ,teyzem , abim esimin ailesi eksik neyin var diye sordu. Dügun hediyesi olarak alacaklarmis ve asiri israrcilardi . Su su eksik diyemedim asla demem .Ki bu kisiler benim yakinlarim. Sadece esimin teyzeleri koltuk takiminizi biz almak istiyoruz diye para gondermislerdi yurtdisindan onu da asla biz soylemedik. Sizin yerinizde olsam arkadasiniz sandiginiz kisiyi engellerdim aciklama yapmaya bile gerek yok bu tarz materyalist kisilere.

Öyle arkadaşınız olucaksa olmasın ne buya dilenci gibi istemek zaten sizin düşüncesiz insan degisinizki alırsınız bütçenize uygun bişey zaten.

Back
X