Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

pazar günü transferim oldu..dondurulmuşlarla 5. gün embriyosu yapıldı.hiçbirşey hissetmiyorum.bu 2. transferim.herhangi bir belirtim yok henüz..Allah'ım herkese herşeyin hayırlısını versin inşallah..04.06.2010 test günüm bakalım ne olacak..:çok üzgünüm:

hayırlı olsun canım. benimde hiçbir belirtim yoktu. hatta buyüzden çokda ümitsizdim. ama şimdi çok şükür 7+1 oldum. Allahım isteyen herkese versin. inşallah bu bekleyişin pozitif olur.

hayırlı olsun canım. benimde hiçbir belirtim yoktu. hatta buyüzden çokda ümitsizdim. ama şimdi çok şükür 7+1 oldum. Allahım isteyen herkese versin. inşallah bu bekleyişin pozitif olur.
sağol canım.ama o kadar kötüyüm ki,durmadan ağlama krizlerine giriyorum bu aralar..erman kuzuyu izlerken bile ağlayan gördün mü sen hiç duygusal iniş çıkışlarım oluyor..bir de ben progestan fitil kullanıyorum bu sabah bir kısmı wc ye gittiğimde iç çamaşırıma gelmişti..günde 3x3 kullanıyorum...bu sabah hapşırdım hapşırırken kasıklarım acıdı çok acı çektim..o kadar korktum ki acaba dedim kendi kendime embriyolar düşmüşmüdür..herşeyi kafaya takıyorum..aslında senin bir sürü yazılarını yorumlarını okuyorum..blastokist hakkında yorum yapmıştın..o beni biraz rahatlatmıştı..pozitif düşünmeye çalışıyorum.her sabah aç karnına ekolojik harnup pekmezi ve ananas yiyorum..bol sebze yiyorum kayısı hoşafı içiyorum hergün..ne bilim elimden geleni yapıyorum.yatıyorum evden dışarı çıkmadım ara sıra kalkıp evde dolaşıyorum..yarın e2 ve progesteron testim var..o testin sonucu acaba bana ipucu verir mi..evde idrar tahlili yapmak istemiyorum..korkuyorum çünkü hüsrana uğramaktan..Allah'ım ne olur yardım et..Herkese nasip et..

canım yaa seni çok iyi anlıyorum. beklemek çok zor bilirim.çünkü bende odönemden çok yeni geçtim. ama pozitif düşünmeye çalış. benim aklıma kötü bişey düşünce (ki aslında tutacağına pek ihtimal vermiyordum) hemen kendime kızıp pozitif düşünmek için hayaller kuruyordum. ve hiçbir belirtim vs.olmadı.9.günü idrar testi yaptım çok ama çook silik gördüm. 11.gün birdaha yaptım yine çok silikti.12.günü kanda bakıldı ve 696 çıktı. inanamadım yani ümitsizliğe kapılma sıkma canını elinden geleni yapıyorsun gerisi Allah a kalmış dua et bbol bol.

sağol canım. beklemekten ve dua etmekten başka çare yok.

angel80 nasılsın canım? nasıl bebişler?benim transferim 9 haziran ...tedaviye başlayanın üzerinden yaklaşık 38- 40. günde balaskosit transferim olacak. yalnız dadece 1 adet dondurulmusum var.... dua edin ne olur, sağlıklı çözülsün.
angel80 bu arada sana özelden mesaj atmıştım, görmedin sanırım

canım çok teşekkür ederim..e2 ve progesteron testi yaptırdım.6.gün cumartesiydi. e2=3.500 progesteron=18.70 çıktı doktorum mükemmel inşallah başaracağız dedi..biraz olsun ümitlendim.burada herkes birbirine çok destek oluyor..burası bana çok iyi geldi ve özelliklede sana çok teşekkürler....

iyiyim canım. 7+4 oldum bugün. gün sayıyorum böyle birşey işte.
benimde aynen seninki gibi tedavim çok uzun sürmüştü. ama daha iyi oluyormuş. dualarım seninle canım. hayırlısıyla çözülmedede hiçbir problem yaşamıyacaksın ve transferin olup gün sayıcaksın inşallah. özelinden msj.almadım canım.

herşey gayet iyi gidiyor negüzel işte.
burası gerçekten banada çok iyi geldi. çok bilgilendirici ve rahatlatıcı oluyor. inşallah sonucuda böyle güzel alıcaz senden.

kızlar merhaba bende aranıza katıldım
martın 10 da yumurtalarım toplandı 31 tane olduğu için ohss oldum 10 adet yumurtam donduruldu yanlız 3.gün embiriyosu şuan bende estrofem kullanıyorum cumartesi günü kontrolüm var heralde haziranın 9 zu 10 u gibi transferim olucak nedense pek umutlu değilim hepimize bol şanslar.

merhaba arkadaşım, hayırlısı olsun.
maşallah çok emriyon var. şansın çok yüksek. benimde 3.gün emr.dondurulmuştu. ama çözüldüğünde 5.güne kadar beklettim hemde benim 4tane vardı. senin 10taneymiş 5.gün blastokist olmasını şiddetle tavsiye ederim. 5.gün transferinin şansı çok yüksek. başarılar.

canım cvb, desteğin ve verdiğin moral için çok teşekkür ederim
ben korkuyorum tatlım ya benim ilk toplandığında 31 taneydi 24 tanesi olgun dediler 21 tanesi döllendi herşey yolundaydı içim rahattı tabi ben topiktende 5. gün embiriyosunu bildiğimden çok yumurtam var kesin 5. güne gider diye bakıyordum bilmiyorsunki neyin ne olduğunu 3. gün aradılar iyi kalitede 10 tane yumurtanızı donduruyoruz embiriyoloğa neden 5.güne beklemiyorsunuz da 3. gün donduruyorsunuz dedim diğerlerini bekliyecez dedi geriye kaldı 11 tane tabi ben yarıya böldüler yarısı 3. gün diğer yarısı 5. gün zannediyorum meğersem en iyi 10 taneyi dondurmuşlar geri kalanların durumu zaten çok iyi değilmiş 5. güne dayanmadılar beni ilk aradıklarında çok hayal kırıklığına uğradım ya 5. gün embiriyosu zor yada benim merkezim 5. gün için kendilerini kasmıyorlar senin dediğin gibi bende 5. güne gidin diye ısrar etsemmi bilmiyorum çok fazla açıklamada yapmıyorlar iyisini bulucaz 5. güne gidicez derken benim 10 yumurtada heba olurmu artık oluruna bırakacam kader diycem çünkü riskli yazılmışsa alnıma bir şekilde olucak nasılsa yoksa kaderde 10. gün embiriyosuda olsa olmaz kafanı şişirdim tatlım.

korkacak bir durumda değilsin canım.
çünkü 10tane bebişin var. çözüldükten 2gün sonra transferinin yapılması konusunda isteiğini belirtmen yeterli... dayanmaz diye düşünme benim 4tane idi 3ü dayandı. ben bu riski aldım. sen hayli hayli almalısın canım.
hakkında hayırlısı olsun canım. zemuszemus

merhaba kızlar 4. gün transferi olurmu hiç:sm_confused:

Merhabalar, benim dondurulmuş ile transferim 4. gün olmuştu. 3. günde dondurmuşlardı, çözdükleri gün transfer etmediler, bir gün beklettikten sonra transfer ettiler, embriyo 4 günlük olmuş oldu:))

temmuzcum iki yaklasim var bana anlatilan; simdi senin 10 embroyonun hepsini cozmeyecekler ya az sayida cozup ucuncu gun transfer ederler besinci gun istersen cok sayida cozup risk alirlar artik elde kac tane kalirsa garanti veremezler.
ucuncu gun istersen avantajin su olur, olur da olmazsa ki Insallah ilkinde olucaktir, dondrulmus on embroyonla belki uc dort kez deneyeceksin ve boylelikle embroyolarin ziyan olmadan en iyi olan bircok embroyona sans vermis olucaksin. ucuncu gunun mantigi bu, yani toplamdaki denemelerde sansi yukseltmek. ozellikle senin gb iyi kalitede bol embroyo varsa.
cunku bana denen su, labratuvar ortaminda besinci gune gidemeyen embroyo sagliksiz degildir anne icinde yasayacakken labratuvar ortaminda yasamaz genelde yani embryolar ziyan edilmis olur.
kzomozom acisindan saglikli olmayan embroyoyu bes gunde anlamak mumkun degil, sagliksiz olan da bes gun dayanir anlamanin tek yolu pgt yapmak.ki galiba dogru cunku bana iki tane birinci kalite 8 hucreli uc gun embryousu kondu ve bugune kadar degerlerim hepn artti kisacasi 19 gun canli kaldi embryo ya da embryolar ama durdu gelisimi simdi doktoruma gore kimyasal gebelik yani kromozom acisindan sagliksizlardi genelde tek neden bu olurmus kimyasalda, tutunmaya calistilar basaramadilar.bes gunde bekleseler dayanacaklardi demekki.
bu bana anlatilan ucuncu gun transferinin faydalari, tabii besinci gunun faydalarini da embryologtan dinlemek lazim. bana bunu anlatan doktor degil direk embroyolog anlatti.ve sunu anladimki tup bebekte doktor degil embroyolog onemli istersen direk embroyologla ayrintili gorus.
fransada zaten her yer iki ya da ucungu gun transferi yapiyor o yuzden besinci gunu savunan bir embryolougu dinleyip bu iki gorusu karsilastirma yapmak lazim. benden sana ucuncu gun bildiklerim bu kadar besinci gunu ogrenirsen sen de bize yaz tatlim.

Son düzenleme:

canım benim benim gittiğim merkezde genellikle 2 yada 3. gün ambiriyo transferi yapılıyor
5. gün embiriyosu hiç duymadım bizim merkezde konan ya 5. güne zorlamıyorlar yada görüştüğüm insanlar arasında hep 2 yada 3 e denk geldim
bana 10 tane yumurtamın 1. ve 2. kalitede olduğunu söylediler yani açıkçası tam bir bilgim yok doktora konulacak embiriyonun kaç hücreli olduğunu transferdemi söylenecek dedim doktor blas aşamasını beklemeyi düşünüyoruz dedi açıkçası bende pek kurcalamadım müdahale etmedim olacağı varsa olur araştırmak ta biyere kadar ister 3. gün koysunlar ister 4. gün ister 5. gün onlar daha iyi bilecek doktor olan onlar verecek olan Allah ne desek boş hiç kurcalamadım peki dedim çıktım odadan.yanlış mı düşünüyorum aylardır kafama taka taka unutkan oldum toplama trihi için hesap yaptım durdum hiç bişey benim planladığım gibi gitmedi artık bıraktım kendimi ellerine ne olursa olacak.
sen neden 2. tedaviyi okadar uzatıyosun çok kolay 1 ay sonra dondurulmuş transferini yaptırabilirsin yada 2 ay sonra.

ses_82 ben de donduulmuş denicem aynı hastanede ve malesef doktorda hastaneyi ve doktoru çok beğenmedim ilk denemem martta oldu ve negatif hastaneden çok olumsuz etkilendim ne yazık ki dondurulmuş 5 embrio olunca orda yapmak zorunda kaldım denizlideki doktorumdan çok memnunum beni hazırlayıp oraya gönderio ayın 10 da kontroluüm var şimdi sadece lucrin kullanıorum inan bu da olmıcanı düşünüyorum çünkü hastane ve doktor beni umutsuzluğa itti şimdiden 3.tüp bebeği düşünüyorum.Neden burda yaptırıosun o zaman dersen araştırdım mutlaka dondurulmuşları kullanmamız gerektiğini söylediler iki tüp bebek merkezi aktarmayı bile araştırdım embrioları o da yasal değilmiş eşim de dondurulmuşu bi yapalım olmazsa 3. ye taze kullanırız dedi hadi bakalım hayırlısı senin düşüncelerini merak ediorum doktor ve hastaneyle ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…