Biz de doktrdn geldik. Kızım 850 gr almış, 4200 gr olmuş.boyumuz da 4 cm uzamış, 54 cm olmuş maşallah. aşımızı vurulduk, fazla ağlamadı, meme verince hemen sustu. sonra devlet hastanesine gittik. gülşahçım, senin dediğin gibi kalça ultrasonu ve işitme testi yapmadılar. dr dedi ki, siz özel hastanede doğum yaptınız herhalde dedi. evet, neden sordunuz dedim. kalça çıkığı ultrasonu ve işitme testi istediniz ya, bunu hep özelde doğuranlar sorar, hastaneleriniz, para kazanmak için, size bunları şartmış gib söyler ama gerek yok dedi. kalça çıkığı için detaylı muayene edilir, şüpheli durum varsa ultrason çekilir dedi. muayene etti, bu çocukta kalça çıkığı mıkığı yok dedi. işitme testine gelince dedi... çocuk başka yöne bakarken kapı falan çarptığında çocuk irkiliyor m edi, evet dedim; o halde çocuğun duyuyor dedi.valla oldukça yaşlı hoş bir doktordu. dedikleri aklıma yattı. ben özele gidi ultrason çektirmeyecem...
bana da 2 saatten evvel emzirme, bebekler emme refleksi ile aranır, bu aç olduğunu göstermez dedi. gece de uykusundan uyandırıp emzirme, çocuk acıkınca anlar, uyanır, ağlar, seni de uyandırır, hiç merak etme; hiçbir bebek aç açına yatmaz dedi. bakalım biraz da böyle deneyecez. mama vermemi de istemedi. memeden sonra arana da bilir, ağlaya da bilir, bu aç demek değil, mama vermeyeceksin dedi.