Doğum sonrası

Kusura bakmayın ama ablanız o şekilde çirkeflik edepsizlik yaparken sizin ya da annenizin müdahale etmesi gerekirdi. Anneniz kendi terbiyesiz kizına laf etmeyip kv'ye laf etmiş.İki ablaya da laf etmişsiniz ama gorumcenin ne suçu var.

Sizin yerinizde olsam bu kadar önemli bir günde ortalığı mikser gibi karıştıran sonra da zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışan ablama çok güvenmezdim. Mesafe koyun bence. Anneyle kayınvalideyle sorun çözülür ama ablanın yaptığı affedilir değil.

Hayırlı olsun sağlıka büyütün bebeğinizi. Ama ben bu konuda ablanızı ve annenizi haksız buldum . ortalığı karıştıran ablanız . Kayınvalideniz orta yolu bulmaya çalışıyor.hem annenize hem size karşı özür diliyor ama yine anneniz de yapıcı bir tutum yok. Birde aksine bir anne olarak sizin bu hassas durumunuzda sizi kayınvalidenize karşı dolduruyor. Kayınvalidenize karşı bu konuda bu kadar yüklenmeyin . benim kayınvalidem olsa yırtar geçerdi herkesi birde hatası olmamasına rağmen özür dileyip annenize sarılmış gelmiş sizinle konuşmuş. Ama annenizde ve ablanizda öyle adımlar yok aksine dolduruşa getirmek var. Objektif bakın tarafsız olun .

Kayınvalideniz hiç de kötü biri değil gibi duruyor buradan okuduğum kadarıyla anneniz nereden çıkartmış onu kayınvalide isz üzülmeyin diye yine de orta yolu bulmaya çalışmış ablalar da gelecek ise sırayla gelsin nedir bu yahu kaç yaşında bunlar ergen gibi yeni bebeğe mi adapte olacaksınız uykusuz kalırsınız zaten şu dönem saçma saçma tavırlar sanki nazar olmuşsunuz gibi geldi bana bu dönemlerde bazı kem gözler değiyor tecrübeyle sabit

Birkaç gün size bakmak ablanızın zoruna gitmiş anlaşılan evde de tek ablanız falan olacakmış sanmış annenizde ateşliyor iyice bence sakin olun çocuğunuza ve kendinize odaklanın bir süre kimseyle görüşmeyin

Lohusa gerginliği sizde değilde Ablanızda gibi.
Hepsi ayrı ayrı çok ayıp etmiş, yeni doğum yapmışsın bu durumu yaşamanıza çok üzüldüm, senin duyacağın göreceğin ortamda bunları konuşup bu tavırları takınan kim olursa olsun kafana takma, bak senin sütün gelmez, bebeğin sağlıklı beslenmemez, olan sana ve bebeğine olur.
Kendine yetiyorsan arasalarda ihtiyacım yok de.

Bazen el dediğin sana daha iyi kol kanat geriyor. Özür dilemiş annene sarılmış gurur yapmamış. Niçin. SENİN İÇİN. İyi kadınmış vallahi. Ben olsam ciddi ablamı çıkartırdım hayatımdan. Özür dilemesi gereken o. Sütünde gelir bebişinde iyileşir hiç üzülme kimseninde seni üzmesine izin verme.

Kendinizi hiç üzmeyin. Kayınvalidenizin ve görümcenizin yapıcı insanlar olduğu düşünülürse kolaylıkla gönüllerini alabilirsiniz. Anneniz ne gururu yapıyor allah aşkına illa ayaklarına mı kapanacaksınız? Beklenti bu sanırım. Anne dediğin gurur murur dinlemez hele lohusa kızına kapıdan kovsanız bacadan girer. Ya sütünüz kesilse bu üzüntüyle anneniz bunu düşünemiyor mu? Bence anneniz de ablanız da bunu asla umursamıyor. Birde ne münasebet ya kocanızla aranız bozulsa keyif alacak gibiler. Bence siz ailenize gerçekten mesafe koyun iyi niyetin, değer vermenin, el üstünde tutmanın zerresi yok onlarda. Ablanda akıl veriyor durmuş durmuş bu zamanı mı bulmuş. Sizin hissettiğiniz herşeyi evladınız da hissediyor size sinir krizi geçirtmişler yazık değil mi o bebeğe? Bunu düşünmeyen insanlar ailenizde olsa hayatınızda olmayı haketmiyor demektir.

Görümcenin ne ayıbı var? Kv de baya idare etmeye çalışmış bence.

Ben de. Kv ailesine çok özendim. Dilerim hepimizin bu yapıcılıkta kayın ailesi olur.

Ablaniz 7 mahalleuo birbirjne katar pes. Bence onların gazına gelip kv ye mesafe koymayın. Suçlu net sizin aileniz malesf

Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün öncelikle. Evet üzücü bir durum hakkaten sizinki. Ama abla görümce olayinda ablanız sonuna kadar haksız , sizden kimsenin ona bir dur dememesi , kayinvalideye yüklenmesi ayrı haksızlık. Üzgünüm ama ablanız müthiş ayıp etmiş. Eşinizin ailesi kötü insanlar değil bence. Gorumceniz de edepsiz değil ki alttan almış. Esiniz de kardeşi kovulmasina rağmen tamam kimse kalmasın demiş. kaynaniz cahillik etmiş bu bekarken de mi böyleydi diyerek tamam . Ama anneniz de hiç iyi etmemiş uzuleceginizi bile bile sizi doldurmuş kusura bakmayın ama. Sizi hiç mi düşünmüyor. Tek derdi sizi kendi tarafına çekmekmis gibi hemen lafı taşımış. Lohusaya veya evlenen gelin kıza öyle her şey yetiştirilmez. Bence lohusalik bitince uzaktan bakınca olaylara anlarsınız durumu. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah eşinizle sizin aranıza yansımaz bu olaylar

Ablanız bekar mı ya da cocugu yok mu? Sanki onda biraz size karsı kıskançlık sezdim ben. anlattığınız kadarıyla kaynana ve görümcenize suç bulmadım acıkcası. İkisi de gayet normal davranmıslar hatta çok güzel alttan almışlar.

Annenizin en son gelip kaynanan sana böyle demek istedi demesi bile cok yanlış seni dolduraçusa getiriyor resmen.

Şuanlık bişi yapma lohusalıgın gecsin daha sağlıklı düşünürsun. O zaman da iki aileyi bir araya getirme. Kendin ayrı ayrı görüş bu kadar.

İyi de durup dururken demediler ki. Ablanız durup dururken görümcenize bileniyor. O na ses çıkarmıyorsunuz. Mahkemelerde bile haksız tahrik diye bir madde var. Ne beklediniz ki kayınvalidenizden. Hiç savunmasın mı kendini. Anneniz de uyarmamış ablanızı. Demek ki ablanızın bu yaptıklarını anne kız normal görüyorsunuz. Ama değil.
Kayınvalideniz bile anormal ülkemiz şartlarına göre. Özür dileyen kayınvalide. Kadıncağız alttan aldı diye haksız demek değil. Asıl kadından Özür dilemesi gereken ablanız, ablanız dilemezse ablanız adına anneniz. Size ayıpı ablanız ve o na ses çıkarmayan anneniz yapmış. Ben bu kadar olgun kayınvalide görmedim duymadım bu forumda.

O kadar çok insanı eve nasıl toplandınız?
Kafanız nasıl kaldırdı?
Aklım almadı…

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Herkes yazmış bende yazayım ablanız gerçekten çok büyük terbiyesizlik yapmış ve olayı o başlatmış.Anneniz ise üzerini kapatmak yerine daha da fitillemiş.Görümceniz çok bile dayanmış.İnsanların kendi yapıp getirdikleri yemekleri annenize ikram etmesine bile karışmışlar.Oysa ki ne kadar nezaketli davranmışlar size evinize sahip çıkıp güzel ağırlamak istemişler.Ablanız haddi olmadığı halde o insanları evden bile kovmaya getirmiş mevzuyu.
Annenizin takınması gereken tavrı kayınvalideniz takınmış sizi düşünmüş üzülmeyin diye kadın bir de özür dilemiş.
Doğumlarda iki aile yanyana geldiğinde sorunlar olur ama genelde gelinin annesi idare eder ki kızım arada kalıp üzülmesin diye sizde tam tersi olmuş.Benim annem doğumda yaşanan şeyleri bana hiç anlatmadı.Kardeşlerime sorduğumda onlar bile 6 ay sonra ısrarımla söylediler.Ne yüz astılar ne bir şey yaptılar.

Ben kayınvalidem evdeydi hastaneden geldiğimizde bi şerbet yapmamış nohut yemeği yapmış şaka gibi dediğimde bile annem olsun ben şimdi yaparım nohutun etlerini ye bir şey olmaz diye yatıştırdi.

Annenize sen benim annemsin beni önce senin düşünüp koruman lazım neden arada bırakıp beni dolduruyorsun idare etmiyorsun deyin kendine gelsin.

Kayınvalidenize hayran kalmamak elde değil Maşallah.

Konudan bağımsız olucak ama neden nohut? Sizin sevdiğiniz bir yemek ondan mı yoksa bilmediğim bir adet mi merak ettim

Konudan bağımsız olucak ama neden nohut? Sizin sevdiğiniz bir yemek ondan mı yoksa bilmediğim bir adet mi merak ettim

Büyükler hep gelinini sevmeyen kaynanalar nohutla kuru yaparlar doğumdan sonra derler

Benimki beni çok sevdiğini söylüyor ama onun fiks yemeğidir kuru ve nohut benim sevmemle alakası yok.Bilerek ya da bilmeyerek bilemeyeceğim ama onu yapmıştı.

kv niz ablanızı çözmüş şımarık ve terbiyesiz.
nerde ne konuşulacağını bilmediği gibi kiminle nasıl konuşması gerektiğinide bilmiyor ablanız.
kv niz gayet olgun davranmış kızına hakatet eden kendisine parmak sallayarak komut veren birine kendi evi değil diye alttan almış. sizse hala kalkmış kayınaileye surat yapmışsınız bir tavır alacaksanız o ablanız olmalı. bu olaylarda haddini bilmeyen tek kişi o çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…