Doğum günü hediyesi sorunsalı

olmadı bi bucuk seneye biterdi o parfüm yenisini alırdı eşi de doğum gününde

Sokayım depresyonuna.
Yorumum budur

Kendini en olası şeylere bile layık görmeyen, gerizekalı gibi davranan adamlara bile şükreden kadın sayısı ne kadar fazlaymış.

Ismarlasa sipariş verse ne olacak onu bile doğru düzgün yapmaya tenezzül etmemiş , al işte bu kadarı neyine yetmiyor diyen özensiz bir tip.

Ne şımarıklığı ya , yılda bir iki yapacağı bir jest atla deve sanki, başka ne yaptıkları var sanki kadına özel, onu bekleme bunu bekleme , onu isteme bunu isteme sebep düşünemiyorlarmış.

Ben sizi çok iyi anlıyorum gayet anlaşıldı da bu durum, öyle sanıyorum

İstekleriniz, gönlünüzün alınacağı veya sizin sevgi göstermek olarak tanımladığımız durumlar o kadar küçük ki, bu bile olamıyorsa gerçekten vay halimize!
Mesele almak vermek mi yoksa onu mutlu edeceğini düşündüğümüz şeyi temin edip onları buluşturmak mı?
Önce bir düşünmek gerekiyor tabi…
Bu ikisi arasındaki ince çizgiyi algılamayanlar, siz talepkar olmakla suçlayacaktır.

Yıl 365 gün, beklentiniz olan çiçeği çikolatası notu ve çok üzgünüm parfüm için bile doğumgününüzü beklemek başlı başına hata.
Hediye, hediye paketinde verilir, bu görgüyü bile çok görenle kendini mutlu etmeye çırpındırmak, yazık ya.
Evet, siz de alabilirsiniz ve evet ondan beklenen her şeyi kendiniz temin edebilirsiniz lakin; bunu yapmaya başlayan bir kadın için tehlike çanı çalıyor.
Benliğini kendi beklentilerinle doldurduktan, her arzuna kendi erişiminle ulaştıktan sonra, yanındaki insana ne gerek kalıyor?
Öyle çok sevip öz benliği öyle tanıyıp, gereksinimlerini hallettikten, tepeden tırnağa inşaa ettikten sonra da o yanımızdakiler, bize hakaret oluyor.
Güzel seven insanların handikapıdır bu, kendini o kadar güzel ve öznel sever, o kadar besler ki artık bunun altında hiçbir muameleye tamah edemez, hayatında barındıramaz ve karşı tarafın en büyük çabası bile artık gözle görülemez.
Aman dikkat, o noktaya gelmeyin:)
Hiçbir partner o noktaya gelmemeli, getirilmemeli.

Varlığımızı tanımladığımız şey ne ise; başkasının gözünde, yüreğinde yahut eyleminde, biriciklik duygumuzu yüceleştirdiği için bu öznel halimizi arıyoruz.
Bunu daha güzel ifade etmenin çok az yolu vardır. Doğru anlaşılmanın verdiği keyifte sizinle aynı hisleri paylaşıyorum.

Evet sevgi ve ilgiyi tercih ettiğimiz şekilde alma talebimizde haklıyız ❤

Bu kadar ısmarlama hediyeyi direk kendine neden yapmıyorsun ?

Ya geçenlerde bir konuda da konu sahibi böyle linçlendi, neymiş yemeğe götürüyormuş neyine yetmiyormuş.
Yemek dedikleri de bu ayazda göl başında sandalye tepesinde piknik( yaşlar 30)

Kendileri çaresiz kabullenişe geçmişler tamam saygı duyar geçerim ama isteyene de neden istiyorsun demek nedir yani.

Yok resim sosyal medya için, yok gösteriş için yok bilmem ne içinse ne için isterse çerçeveler duvara asar kime ne ?

Erkek milletinin kadınlardan istek ve beklentilerini konuşalım mı biraz da.
Bir kuru dal, bir pasta bir parfümün yanında bakalım terazinin hangi kefesi ağır basıyor.

Son düzenleme:
Çevrem beni şu kelimeye tepemin atmasıyla tanır ‘götürüyorum’.
Pardon sen taksi misin, bizi bırakıp geri mi dönüyorsun veya ben tasmasıyla havalandırmaya çıkarılan esir miyim, ben istediğimi yiyemiyor her türlü beceriden muafım da sen mi ağzıma tepiyorsun o yemeği?

Arkadaşlar, yemeğe götüren değil, birlikte güzel bir yemek ve keyifli bir zaman dilimi geçirmek isteyen partnerleri arzulamak neden abes?
Hayatımızdaki insanın bize ayırdığı zaman, ilişkimize gösterdiği özen ile yatırım yapmasını istemek, beni değil bizi mutlu etmek için hareket beklemek, ne zaman suç oldu?

Çok şükür her birimiz imkanımız dahilinde o parfümü de alıyoruz, o yemeği de gidip yiyoruz ya da eve söylüyoruz, çiçek alabiliyoruz, tatil organizasyonu yapabilir ve hatta pasta ile mum da sipariş ediyoruz
Ee, ne kaldı geriye, ne yapacak arkadaşım bu yanımızdakiler, nefes almak mı görevleri?

Ay bi de onları yazanlar başka postalarda eşlerinin yaptığı güzel şeylerden jestlerden öyle bir bahsediyorlar ki diyorum heralde kendileri dışında kimseyi neyle şeylere layık görmüyorlar. Bir kısım kendileri de hayatında öyle güzel yerlere koyulmamış, sadece aynı evde ömür tukettikleri icin onlara normal geliyor. Onlara hak vermesem de anlıyorum ama diğerlerinin yaptığı şey çok ayıp.

talep etmekten mi çekiniyorsunuz, yoksa talep ederken yeteri kadar açık olmayıp bazı yerleri onun akıl etmesi için boşluklar bırakarak söylediğinden mi beceremiyor?
Yani bi de adam bunları anlamadigi ve yapamadığı için hiç utanmıyor ama ben senin bu soruna utandım valla adam okumuş doktor olmuş iki eliyle bi şeyi doğrultamadı şurada. Şu koyu yazdığın yer var ya, gerçekten çok üzücü yani. Bir rahatsızlığı, sendromu olmayan bir insan kendine şunu yakıştırıyorsa üstüne yorum yapmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Ya bak şu düşünemiyormuş , bu kadarını düşünebilmiş ne var işte diyen kadınlar var ya, yaptıkları en basit işleri bile(!)düşünemiyorum ben ayağına şu dakka yapmayı bıraksalar dünya durur.
İşitmedikleri laf kalmaz , bir hayal edin bakalım neler oluyor.

bazen öyle yontulmamış olabiliyor ki AI botuna komut verir gibi en ufak detayına kadar anlatmadan harekete geçemiyorlar. ama zaten bottan hallice oldukları için yanlış anlayabiliyorlar. örnek olarak; pembe bir kutu içerisinde chanel no:5 ve aynı kutu içerisinde sana yazılmış not istiyorsun ama bizim bot, "pembe bir karta yazılmış not ve parfüm" olarak anlayıp şunu alıp gelebiliyor:

ama gerçekten böyleleri var. aslında kavrama kabiliyetleri düşük olduğundan değil; gerçekten eşini dinlemek adama zul geldiğinden bunlar oluyor. ciddi şekilde eşine değer vermeyen erkek modeli.
kadınlarda da bu noktada hata var aslında. talepkar gözükmemek için isteklerini net şekilde belirtmekten kaçınıyor ve adamın anlamasını bekliyorlar. halbuki erkek dediğin komut ala ala eğitilebilen bi şeydir. (yine AI botu muamelesi yaptım ama gerçekten öyle) ve hayattan hakettiklerinizi almanız gerektiğine inanıyorsanız söyleyecekseniz.

Neydi bi kadın vardı program yapan, erkek egitilenilen değil eğitilmişi alınması gereken bi canlıdır diye benim için sadece ve sadece salaklık, oksijen israfı olmak böyle şeyleri anlamayan insanlar. Dünya üstünde var olmalarına gerek yok.

eğitilmiş değil ama yontulmuşunu almak lazım. zira eğitilmiş olan da başkasının tornasından çıkmadır. o da sana uymayabilir. örnek olaraki burada erkeğin jestine kendini layık görmeyen tonla kadın var. onun eğittiği erkeği ister misiniz?
bana göre de bu denli empati yeteneğinden mahrum erkekler, zeka olarak düşüktür ve hayatta size zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramazlar. gerçi bu dediğim şey, bütün erkekler için geçerli.

Sevgiler,
Sigrid, misandri yayma cemiyeti başkanı

Neden bilmiyorum çok çok az ile yetinen birisiyim tersine eşim de çok düşünür planlar iyi hissettirmeye çalışır. Bu kadar sipariş veriyor olsam sinir krizine girerdim bir şeyi direkt istiyorsam zaten önemsemiyorumdur. Bu dediğiniz ne güzel olur ne de sürpriz.

Kim oldugunu hatirlamiyorun ama bir uye vardi eşi kirlilerini kirli sepetine atmayi akil edemiyormuş o yuzden sepetin kapagini acik birakmaya baslamiş yere atmasin diye sonra eşi kapak acik gorunce icine atmaya baslamis unutamiyorum bunu

Caresiz kabullenis mi?! Buradaki olay cok farkli bir sey. Gercek hayatla sosyal medyayi birbirine karistirma durumu bu. Maddi durumu yok kullanicinin kendisi her ne kadar oldugunu da iddia etse sonucta 5klik bir parfumu 1 yil bekleyen bir kadin var. Insanlar sosyal medyayi gore gore kendileri de ayni satafati yasamak, daha dogrusu bi iluzyonu yasamak istiyorlar. Bu da boyle memnuniyetsizlikleri beraberinde getiriyor. Gercek hayattan kopuk olmayan, kendi maddi ozgurlugu olan kullanicilar ki bunlardan biri de benim caresiz kabullenise gecmedi sadece kendini kullanicinin yerine koyup daha fazla uzulmemesi icin gercek dunyaya donmesini soylemeye calisti aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…