Doğum günü hediyesi sorunsalı

Parfümü açmadıysanız ve değiştirme şansınız varsa götürüp değiştirebilirsiniz. Neden diyorum bunu çünkü bu konuda size hak veriyorum, parfüm çok kişisel bir şeydir, sevmediği bir kokuyu sürmek istemez insan. Sizin beğendiğiniz parfümü eşiniz beğenmediği için almadıysa o zaman onu da dinlemek lazım çünkü siz süreceksiniz o koklayacak. Onun da beğenmesi lazım. Pastayı boşverin. Eşiniz en azından bir şeyler yapmaya çalışmış. Onun doğum gününde de siz kendi beğendiğiniz pastayı / hediyeyi alırsınız.

Şermin hanımcığım aslında mesajımın bu kısımlarının dikkat çekmesini umut ederek yazdım. Ben bakış açımı değiştirdim. Konu sahibi de o kıssadan hisse alsa diye umarak yazdım .
Radiant kesim de gayet güzelmiş bu arada; güle güle kullanın.

Eşim hekim ben de e ticaret yapıyorum yurtdışına doğalgaz satıyorum onun kadar olmasa da bir memur kadar kazanıyorumdur :)))

Doğaltaşş * düzeltme

Eve 150-200 bin giriyor da bunun ne kadarı sizin geliriniz, ne kadarı eşinizin geliri o kısmı önemli. Hayat müşterek, ortak bütçe vs vs diyeceksiniz de adamın geliri 180 bin , sizin geliriniz 20 binse; 5 bin TL'lik parfüm için 1,5 yıl beklemeniz anlam kazanıyor.

Bu parfümün değişimi iadesi yok mu ?

hayatında kime ne göstereceksen, ne yapıyorsan kendine göre değil, onun standart ve beklentilerine göre, hakettiğine göre yapmalısın’.
Bunu ister olumlu, ister olumsuz durumda alın.
Çok iyi bir tavsiye. İnsanı yaka sıkan standarlarından serbest bırakıp ilişkilerde dengeyi sağladığı için.

Biri hayatının neresinde olursa olsun sana denk veya daha üstte karşılık veremeyecekse onun alışkanlıklarını ve boyunu aşan hediye almamalısın. İlişkilerin alış/veriş dengesini korumak için bu lazım.

Ama diğer türlü ince düşünenin daha küt olabilmesi, küt düşünenin ince olabilmesinden daha kolay geliyor bana.
Yani insan daha köşeli ve kütse çok özenen, inceleyen insanın standartlarına ve beklentilerine ulaşması, onu memnun edebilmesi zor.
En fazla deneyebilir.
Onu da muhatabın takdir edebilmesi lazım ki çabanın bir değeri olsun.

Bunları hiç yapmayan erkekler var bilmem farkındamısınız? Eşinizin herhangi bir şeyde bulunması sizi memnun etmeye calışması veya bi şekilde bişeyler yapmaya calışması bile değerli olması gerekirdi sizin için.

Mesela sevgililer gününde eşim bana bir parfüm almış daha önce hiç kullanmadım asla tarzım değil ama beğenmiş demek kokusu hoşuna gitti bende teşekkür ettim mutlu oldum gidip gelip sıkıyorum bide sevgililer gününde indirim vardı demek denk geldi aldı ne yapak şimdi yani hiç yoktan iyidir. Ama herşeyde bi bit ararsak inan olmaz.. o absürt bu fiyasko gelirse sana nasıl devam edeceksin dünya da senin yerinde olmak isteyen okadar çok kadın varki.. bence elimizdekilerin değerini biraz bilmek gerekir. Kaldı ki sizin durumunuz vardı istediğiniz parfümü neden kendinize almadınız ..

Çaba, emek ve değer.
Farklı ama ilintili kavramlar.
Her çaba emek midir ya da her emek değerli midir?
Değeri bedensel, düşünsel ya da maddesel göstergelerde arıyor isek, küt insanın en azından birini becerebiliyor olması bence şarttır.

Misal ben deniz ürünleri hayatında yememiş ve yemeyecek biriyim, bir arkadaşımın ya da eşimin diyelim, binbir paralar harcayıp saatler uğraşıp deniz mahsullerini benim için pişirmesi veya restoranına götürmesi, değer midir?
Bence hakaret:)
Yahut kocamın doğumgünümde hediye ve pasta almayıp, benim varlığıma son derece şükreder olduğunu hissettiğim, gözlerinde aşkla bir yemek yiyor ve bu gün üzerine uzun uzadıya anılardan konuşuyor isek, çaba ve emek yok diye değersiz midir?

37 yaşımdan bildiriyorum ki bu aydınlanma başlangıcı bana, kk da bir konuda sorulan sorudan geldi, çok basitti, yaşama dair mutluluğunuz ya da umudunuz var mı gibi.
Aaa bir baktım benim hislerim yok çünkü aynı o sizin dediğiniz kütlerin seviyesine inmek, kendimi paralamamak ya da hayal kırıklıklığından korkmak, heveslerimin içime kaçışını gözardı edebilmek için çok yoğun mesai yapıp sıradanlaşmışım.
Ne bir sonraki güne dair duygum var ne de 5 sene sonraya.
Pardon ama ben değişiyor ve gelişiyorsam başkaları ile arşa çıkan farklarım beni üzemesin diye ödün veriyorum, kendimi küçültüyor, adeta tamah ediyorum ve mutsuzum, hak mı bu…

Çok ağırdı:)
Sorun ben değilim, siz değilsiniz, o kütler.
Olduğu yerde sayan, her şeyi geçiştiren, insanlık namına yaşamayı bırakıp görev icabı nefes almayı, işe gitmeyi ve bir tik daha atacağı sıradaki etaba geçmeyi bekleyen, ruhsuz beklentisiz ve çürük bedenler topluluğu.
Birey olmanın özelliklerinden bihaber, Allahın yarattığı ile duran, sevginin kalp ve beyin işbirliğinden habersiz ve bunun da adını ‘ya biiiz düşünemiyooruzz’ koyan her insan; düşünemiyorsanız yok olacaksınız.

Birine verilen değer nüanslarda gizlidir, bir zahmet o beyin nöroncuklarımız her birimizin hayatımızda sevdiğimiz, önem verdiğimiz, ailemiz dostumuz patili aşklarımız için çalışacak, yer kaplayacak.

Futbol takımlarının te 30 sene önceki gollerini bilen tüm takımları ezbere sayan yahut patronlarının ne yemek sevdiğini bilen, analarının babalarının tanalarının her türlü ev ihtiyacına kadar haberdar olan, üretilmiş tüm marka ve model arabaları fiyatlarıyla bilen bu canlı türü ‘ama çabalamış’la mı geçiştirilecek?
Farkındayım örneklerim oldukça sığ lakin bunu birçok alana çekebiliriz, alt mesaj belli.

Bu ülkede, dünyada ya da artık galaksimizde kadının düşünülmesi, mutlu edilmesi gereken bir cins olduğunu haykırmak gerekiyor.
Güçlü kadın imajını başka yerlerinden anladı bunlar.
Dümdüz doğduğu gibi kalan canlıların, hayata zaten 50 kademe önde başlayıp bir de baby steplerini ama çabalıyor diye alkışlayacak ellerim yok artık benim.
Olması gerekenlere ise teşekkürüm hiç yok.

Hakettiğimizden geri kalmadığımız bir hayat dilerim hepimize, hem olumlu hem olumsuz:)

Son düzenleme:
e tamam da 150-200 k giren bir eviniz var madem, parfüm sizin icin luks olmamali. bir parfüm dediginiz ne kadar bir para ki? su an gelirim 0 tl yine de 4,5 bine merak ettigim ulkeye bilet bulunca hic dusunmeden aldim, simdi tatildeyim. buradaki harcamalarim ve biletler icin en fazla 2-3 altin bozdururum olur biter. Hic dusunmedim bile ki gelirim 0 tl - su an issizim.
200 bin gelirim olsaydı parfum dedigin kac para, onun hesabını mi yapardım koca bir bucuk sene. alirdim olur biter.
siz de madem durumunuz var kadinsal kendi ihtiyaclarinizi alin gitsin, kocaniz da manevi hediyeler bulsun

Ben de konuya şunu eklemek isterim.O pırlantalar artık yer altından çıkarılmıyor, laboratuvarlarda isteğe göre hazırlanıyor. Eskidenmiş o her biri farklı eşi olmayan taş. Gayet fabrikasyon her boyda her karatta yapılıyor. İsteyen yine alsın taksın ama eskisi gibi değerli olmadığını da bilsin. Altın üretilemiyor ama

Bence ne her çaba emektir, ne de her emek değerlidir. Küt olan insanın da en azından bedensel, düşünsel veya maddesel anlamda bir inceliği yakalayabiliyor olması gerektiğinde çok doğrusunuz. O taş en az birine isabet edebilmeli ve muhatapta düşünüldüğü hissini uyandırmalı.

Fakat ben bir yandan şöyle düşünüyorum...
(Yazdığım yorum kadın erkek ilişkileri özelinde değil bütün ilişkilere genellemeydi belirtmek isterim. Çünkü partner ilişkilerinin diğerlerinden daha farklı olduğunu, sadece tensel değil tinsel anlamda da karşılıklı birbirinin ihtiyaçlarını ve duygusal seviyesini anlamak, birbirine uyumlanmak konusunda herhangi bir ilişkiden daha borçlu ve sorumlu olduklarına inanıyorum.)
... Küt insan fiilen bir incelik, jest yaptı ama muhatabı ilgiyi yalnızca maddiyatta ince zevklerle ölçen biri ise onun bakışında görünmez olacaktır. Küt ve ince olan taraflardan birinde bakıp anlama, diğerinde de görme kabiliyeti lazım.
Bu yüzden küt olanın -gerçekten samimi olan tavrını -muhatabın takdir edebilmesi lazım dedim.
Yani kısaca -veren tarafın samimi olduğu bir ihtimalde- alan tarafında değer şartlarını tüm yönleri ile algılayabiliyor olması lazım.
Şöyle bir soru aklıma geliyor? Samimi olan nasıl ayırd edilir? Bence niyet ve eylemin hareket noktası ile.
Mesela karşı cinsle ilişkide kadının çok arzu ettiği bir tatil planı -erkek zihniyetine göre- eğer son fiyaskosunun sebep olduğu küskünlüğü kessin diye bütün ince detayları ile sunulsa bile bu değerli bir incelik değil. Aslında incelikte değil.
Gönül alma isteği içermesi lazım.
Veya bütün tanışma, teklif, anne olma vs yıldönümleri kadın değerli olduğu için değil, adamın kadına değer verdiğini düşündürmek için yapılıyorsa buda bana göre incelik değil. Çaba da değerli değildir.
Eylemi tetikleyen şey gerçek bir duygunun tezahürü ise değerli.
Yerine göre çaba önemli, ama duygu varsa çabasız incelikler de değerli.
Sanırım bize doğru gelen tanım hemen hiçbir kadının yeterli incelik ve değer görmediği kanısına varıyor.

Sizin haklı olarak veryansın ettiğiniz konu, yukarıda bahsettiğim ihtimalin kadın erkek ilişkilerinde görece çok az gerçekleşmesinden doğuyor. O sebeple küt ve ince insanın alma verme dengesinde algıya dair yorumum daha genel bir gruba yönelik düştü.

Bu arada yorumunuz keyif verdi bana. Bunun için teşekkür etmek istedim.
Biz kadınlar ince ve nazik yaratıldık. Umarım her kadın kendi ihtiyaç ve duygu dilinde hakettiği değeri görür.

Ne güzel okudum yaa
İlber hocayla celal hocayı okuyor gibi oldum

Ne farklı bakış açıları

Nerdesin yengeç bu soğuklarda

İnsallah kızgın kumlardan serin sulara atladığın bir ülkedesindir

İyi tatiller diliyorum

Fotograf icin yasiyorsun cok net. Istedigin pastaya kadar gostermissin. Yahu o pasta gelince nasil mutlu olacaksin ki. Onemli olan sasirmak, surpriz degil mi yani. Ama tabii o pasta instaya konulacak turde "ozenli" bi pasta. Cok yazik ki sizin gibileri sadece like'lar mutlu ediyor. Bunun mukemmeliyetcilikle hic alakasi yok. Hediyen var, pastan var ama gosterisli bi seyler degildi sana gore belli ki. Madem durumunuz dedigin gibi iyi 5k'lik parfumu ne diye bekletiyorsun. Evde vardi bi tane masraf olmasin dedim demissin. Parfum oyle bir sey degil ki. Alirsin arada da degisiklik olur. Evlilikler artik boyle boyle kisa sureli oluyor veya ev arkadasligina donuyor. Karsi tarafi bitiriyorsunuz farkinda bile olmadan.

Ve her ay bir parfum alacak kadar iyi durumda degilsiniz. Hem de soz konusu parfum 5k. Tamam.

Ben size hak veriyorum.
Yapması gerekenler belli, doğru düzgün yapsaymış.
Emek verdiyse de verdi akıllıca davransaydı. İstenen şey belliyken hata etmiş.
Doğduğuna pişman et.

Her ay parfüm alın diyen yok size değil 5 bin 10 binlik parfüm olsa birden vermek istemiyorsanız 3 ay kenara para atıp taksit ödemiş kafasıyla alabilirdiniz. Yani öyle aşırı pahalı olmayan bir şey için benim eşim 1,5 sene bekliyor olsa ben çok da istediğini düşünmezdim. Pahalı geliyor bizim bütçemiz bu diyorsanız da eşiniz pahalı bir hediye alamadı belki daha uygun bir parfüm almak istedi keza pasta da öyle. Gidip süsletmiş sonuçta.
Aşırı mükemmelliyetçiyseniz fotoğraf göstermekle yetinmeyin kendiniz planı yapın, siparişleri verin riske girmeyin. Eşiniz yan rol olur orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…