Sezaryen doğum, iyileşme süreci, tavsiyeler

Ben 39+5te spinal sezeryan ile ogluma kavustum. Bas agrim hic olmadi. Odaya gectigimde bi titreme geldi. O titreme gecince gayet heyecanla emzirdim. Karin bolgemde bi hissizlik vardi. Ama verilen agri kesicilerin etkisi gittigi gibi karin bolgem cok agrimaya basladi. Maalesef ilk 2 gun benim icin cok zordu. Agri cektigim icin de yuruyemiyordum. Benden sonra sezeryan olanlar ayaklanmis koridorda yuruyolardi, ben yuruyemiyordum. Kendimi psikolojik olarak kotu hissettim sanki sakat kalacagim yavruma bakamayacagim gibi.. Gaz cikaramadim. Hastanede 2.gece lavman yapilmak zorunda kalindi. Lavmanin etkisini ertesi sabah gordum. Ki doktorum yarin da beni tutarlar diye dusunmus. O gaz cikinca bana oyle bi enerji geldi ki. Oglen de cikis yapildi. Eve gidince de gayet iyiydim. Hatta annem, k.validem biz burdayken tadinı cikart dinlen deseler bile yavrumla birebir ilgilenmeye calistim. 11 gunlukken yuruyuse ciktik. Bebegim 2 haftalikken de anneler gitti. Gayette esimle ustesinden kolayca geldik. Ona cok fazla gorev verdim. O da sagolsun hersey de yanimizda oldugunu hissettirdi. Benim hikayem boyle. Umarim sizin icin hersey gonlunuzce olur. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.
Şu gaz olayı bende gerginlik yaptı ya eşime söyledim çok güldü :KK70: rezil olmam inşallah

Bn sezeryan doğum yapalı iki ay oldu öyle bi baş ağrısı cektimki öyle çok ağladım ki baş ağrısından icmedigim kahve kalmadı ya suyu bol tüket dedi doktor günde 3 litre su içerdim hiç bı faydasini görmedim bebegimi emzirmek için kalkmam gerek ama imkansız kalkamadım yattigim yerde ağlaya ağlaya çocuk emzirdim Allah'ım kimseye yaşatmasın bu agriyo en sonda bı hastanenin başhemsiresi bana bı serum yapti oylelikle kendime geldim ondan öncesi serum yaptırdım ama faydası olmamıştı ama şöyle bı sorunum var hala geçmeyen kulağımda uğultu var bı o geçmedi şuan kafayı yiyecm kulağımdan ses gelip duruyo doktora gittim kulağında bişey yok dedi basina böyle bişey gelen varsa nasıl geçti Allah rızası için yazsın bnde ona çözüm yolu arayım her gün agliyrm kulağımdan ses geliyo surekli
Geçmiş olsun, siz epey zor atlatanlardanmışsınız belli ki

Sekersiz kayisi kompostosu. Su icmeye baslayabildigin an bunu ic, bunu kime tavsiye etsem bana kat kat dua ile dondu. Kardesim dahil kimse gaz sancisi cekmedi hatta burada bile tesekkur icin donduler cok rahat etmis aylar sonra etiket yapmislardi.
Birde bol yuruyus bol hareket. Simdiden gelmis gecmis olsun, saglikla gelsin

Sadece dogumda degil ufak tum anestezilerde hasta ziyaretinde hep kosemde 2 kavanoz kayisi suyu vardir yudum yudum icen herkes cok rahat yumusak bir gecis yapti

Odaya çıktığım anda direkt şekersiz kahve ve bol su icmeye baslamistim. Sık aralıklarla kahve içtim. Bir de kayısı kompostosu getirmislerdi onu da içtim. Ben bayağı hızlı toparlamistim ya, çok ciddi bir sorun yaşamamıştim..bir de ayaklandiktan sonra sık sık yurumeye çalışın

Bu güzelim mesajı sonradan görmüşüm ben
Ne kadar güzel geçirmişsiniz ya çok özendim 🤩
Benim arkadaşım da çok korkuyordu onunki de çok rahat çok güzel geçti, hatta o da bana bu kayısı suyu işini söyledi ben de yanıma alacağım inşallah, umarım benim sürecim de böyle güzel olur 🫠
Daha da güzel geçsin inşallah canım benimm. Sağlıcakla kucağına al inşallah 🥰

Sekersiz kayisi kompostosu. Su icmeye baslayabildigin an bunu ic, bunu kime tavsiye etsem bana kat kat dua ile dondu. Kardesim dahil kimse gaz sancisi cekmedi hatta burada bile tesekkur icin donduler cok rahat etmis aylar sonra etiket yapmislardi.
Birde bol yuruyus bol hareket. Simdiden gelmis gecmis olsun, saglikla gelsin
Odaya çıktığım anda direkt şekersiz kahve ve bol su icmeye baslamistim. Sık aralıklarla kahve içtim. Bir de kayısı kompostosu getirmislerdi onu da içtim. Ben bayağı hızlı toparlamistim ya, çok ciddi bir sorun yaşamamıştim..bir de ayaklandiktan sonra sık sık yurumeye çalışın
Bu kayısı işini ciddiye alacağım kesinlikle, çok çok teşekkürler💕

Öncelikle biraz uzun olabilir, içimdekileri aktarmak istediğim için detay veriyorum okumak istemeyenler yalnızca son paragrafa baksın lütfen

40+4 haftalık hamileyim. Normal doğum için epey çabaladım ama ne yaptımsa da bebeğim doğum kanalına girmedi. Suni sancı ile doğurmak istedim bende tutma olasılığının çok düşük olduğunu ve yine sezaryene döneceğini söyledi doktorum, öyle olunca da vazgeçtik.

Bebek sağlıklı olduğu sürece 42 haftaya kadar bekleyebileceğimizi söylemişti doktor. Ama dünkü kontrolde suyunun arttığını söyledi, beklemenin risklerini falan hep konuştuk. Bilinçli bir kadın olduğun için seni bekletiyorum diğer türlü sana çoktan sezaryen derdim ben dedi. Ve bu bizi eşimle inanılmaz üzdü gece dayanamadık ağladık ikimiz de :KK43: sebebi sezaryen olacak olmam değil, doktorum başka doktorların sezaryen dediği gebeleri dahi normal doğurtan biri ve o bana bunu söylemişse demek ki gerçekten sorun var bu işte diye anladık ve bebeğimiz için çok endişelendik. Artık beklememeye karar verdik ve pazartesi günü için doktorla konuştuk. Son üç günde normal doğdu doğdu, yoksa sezaryene alınacağım. Bana da hiç doğacak gibi gelmiyor açıkçası.

Ben ameliyattan korkmuyorum, daha önce ameliyat oldum ve inanılmaz kolay atlattım. Bünyem sağlam diye düşünüyorum ve inşallah sezaryen sonrasında da hemen ayaklanabilen kadınlardan olacağımı ümit ediyorum.

Fakat tabii ki bir iyileşme süreci olacak ve ben vajinal doğum odaklı olduğumdan sezaryenle ilgili pek araştırma yapmadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum şunu yap iyi gelir bunu yapma daha geç iyileşirsin şu korseyi kullandım göbeğim daha çabuk toparladı gibi. Kısıtlı zamanım kaldı ve yardımınıza ihtiyacım var bu konuda 🌸
Rabbim sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah, cnm sakın normal doğuma zorlama kendini bebeğinin ve kendi hayatını tehlikeye atma , acil sezaryene alınmış bir kadın olarak diyorum ki iyi ki sezaryen olmuşum, öyle bahsettikleri gibi değil inan çok rahattı gayet güzel geçti 3 günden sonra ağrı sızı kalmadı, bir hafta sonra da gayet rahat ettim , sakın korkma ...

Bu kayısı işini ciddiye alacağım kesinlikle, çok çok teşekkürler💕

Unutma su izni geldiginde yudum yudumda olsa onu ic, kendini zorlamadan ara ara
Cok rahat gecirirsin insallah kolay gelsin
Kardesim biraz iyilesince dikisleri icinde medicasol kullanmisti rahatlattigina inandi o sonraki is simdi oncelik gaz 😂❤️

Unutma su izni geldiginde yudum yudumda olsa onu ic, kendini zorlamadan ara ara
Cok rahat gecirirsin insallah kolay gelsin
Kardesim biraz iyilesince dikisleri icinde medicasol kullanmisti rahatlattigina inandi o sonraki is simdi oncelik gaz 😂❤️
Hiç gaz çıkarmama diye bir seçenek yok de mi ya :KK70: öğrendiğimden beri napacağım ben diyorum :KK70:

Bu arada kuru kayısıyla yapsak içeceği olur mu?

Rabbim sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah, cnm sakın normal doğuma zorlama kendini bebeğinin ve kendi hayatını tehlikeye atma , acil sezaryene alınmış bir kadın olarak diyorum ki iyi ki sezaryen olmuşum, öyle bahsettikleri gibi değil inan çok rahattı gayet güzel geçti 3 günden sonra ağrı sızı kalmadı, bir hafta sonra da gayet rahat ettim , sakın korkma ...
Tüm ailem herkes de söyledi riske atma bebeğini zaten gelişimini tamamladı diye. Evet normal doğum istedim ama benim yavrum böyle doğmayı seçmiş demek ki. Sağ salim kucağıma almaktan başka derdim yok şu an 🤲🏻

Ben de çok korkmuyorum, inşallah rahat atlatacağımı ümit ediyorum çok teşekkür ederim💕

Tüm ailem herkes de söyledi riske atma bebeğini zaten gelişimini tamamladı diye. Evet normal doğum istedim ama benim yavrum böyle doğmayı seçmiş demek ki. Sağ salim kucağıma almaktan başka derdim yok şu an 🤲🏻

Ben de çok korkmuyorum, inşallah rahat atlatacağımı ümit ediyorum çok teşekkür ederim💕
Ya zaten ameliyata girmenle çıkman bir oluyor, bebişini kucağına alacağın dakikaları düşün, herşey çok kolay olacak inşallah, benim sezaryen çok konforluydu, en ufak agrimda müdahale ediyordu doktorlar ve hemşireler, gayet güzeldi, senin de çok güzel geçecek 🥰

Hiç gaz çıkarmama diye bir seçenek yok de mi ya :KK70: öğrendiğimden beri napacağım ben diyorum :KK70:

Bu arada kuru kayısıyla yapsak içeceği olur mu?

Yok malesef 🙈 ama o psikoloji bambaska hic gerilme sezeryanin olayi o bolgeninde yara olmasi insallah rahat gecirirsin o uyeyi hatirlasam cagirirdim ya aylar sonra etiket atmisti🙈
Hangi sehirdesin kargo yapayim sana, ben hep tazeden komposto yaptim ya buzluk vardi, ya hediyelik goturdum etrafina bir sorustursan, belki buzluguna atan olmustur
Bence kuru da olur ama benim tecrubem hep taze ileydi

Yok malesef 🙈 ama o psikoloji bambaska hic gerilme sezeryanin olayi o bolgeninde yara olmasi insallah rahat gecirirsin o uyeyi hatirlasam cagirirdim ya aylar sonra etiket atmisti🙈
Hangi sehirdesin kargo yapayim sana, ben hep tazeden komposto yaptim ya buzluk vardi, ya hediyelik goturdum etrafina bir sorustursan, belki buzluguna atan olmustur
Bence kuru da olur ama benim tecrubem hep taze ileydi
Çok teşekkür ederim ya ne kadar düşüncelisin gerçekten
Ben bir sorup soruşturayım, Kedili ve Bebeli Kedili ve Bebeli de kuru kayısı yazmış, belki onunla olur

Ya zaten ameliyata girmenle çıkman bir oluyor, bebişini kucağına alacağın dakikaları düşün, herşey çok kolay olacak inşallah, benim sezaryen çok konforluydu, en ufak agrimda müdahale ediyordu doktorlar ve hemşireler, gayet güzeldi, senin de çok güzel geçecek 🥰
İnşallahh inşallah 🤩 merakla bekliyırum o anı saatler geçmiyor sanki

İnşallahh inşallah 🤩 merakla bekliyırum o anı saatler geçmiyor sanki
Tadını çıkar bu günler geri gelmeyecek, bol bol foto çekin doğum öncesi ve sonrası anı kalsın, kimseyi duyma rahatına bak , sağlıkla gelsin minnoş tospalak şey 🤩

Ben kendi ozel gunlerimde hic birseyi umursamam benden baska herkes sorunlari cozebilir eksik tamamlayabilir dedim ve 8 sene sonra bile sizin dugun cok guzeldi sen cok mutluydun diye anlatirlar sende al cocugunu keyfine bak nazlan vakit senin vaktin tadini çikar

Çok teşekkür ederim ya ne kadar düşüncelisin gerçekten
Ben bir sorup soruşturayım, Kedili ve Bebeli Kedili ve Bebeli de kuru kayısı yazmış, belki onunla olur
Ben de yengem de aralıkta doğurduğumuz için kuru kayısı kullanmıştık kuzum. Ama 3 doğum sonrasında da başarılı sonuç verdi. İkimizde rahat atlattık o sürecii

Tadını çıkar bu günler geri gelmeyecek, bol bol foto çekin doğum öncesi ve sonrası anı kalsın, kimseyi duyma rahatına bak , sağlıkla gelsin minnoş tospalak şey 🤩
Ben kendi ozel gunlerimde hic birseyi umursamam benden baska herkes sorunlari cozebilir eksik tamamlayabilir dedim ve 8 sene sonra bile sizin dugun cok guzeldi sen cok mutluydun diye anlatirlar sende al cocugunu keyfine bak nazlan vakit senin vaktin tadini çikar
Çok teşekkür ederim hanımlar inşallah hem kendim hem bebeğim için en güzel şekilde geçirmeye çalışacağım bu dönemi 😍

X