- 2 Ekim 2023
- 2.934
- 11.219
- 128
- Konu Sahibi Makyajpamugu
-
Eeeeee??Kısa keseceğim eşim her istediğimi yapmaya çalışır aramızda iyi. Bir parfüm var bayadır istiyorum yaklaşık 1 buçuk yıldır eşime de aldırmadım bu zamana kadar kendisine gösterip özel günde alırsın masraf yapmayalım boşuna dedim. Doğum günümde ne istediğimi bilmesine rağmen başka bir parfüm almış. Kendisinin beğendiği birşey almak istemiş. Ben doğum günüme önem veriyorum. Maddi durumumuz el veriyor. Çiçekler güzel yazılar yazılmış pasta istiyorum. Açıkça on defa söyledim. İstediğim pastaya kadar gösterdim. Gidip normal pastane pastasının üstüne iyi doğdun xxx yazdırmış. Doğum günü mumları da kırmızı yeşil sarı alakasızdı . Çok özensizdi. Sorduğumda başka yer bulamadığını söyledi. İyi bir restoranda yemek yedik bir tek onu beğendim onu da ben söylemiştim zaten. Açıkçası nöbetten çıkıp yanıma yorgun geldi farkındayım birşeyler için uğraşmışta. Ama ne parfüm kullanacağım bir parfüm ne pasta bakınca aa ne güzel benim için hazırlanmış diyeceğim bir pastaydı.
Ya evet parfüm seviyorum istediğim parfümde Versace crysal noir yeni versiyondu. Ben de zaten şuan Clinique aromatik White , chanel chance ve hypnotic pyson olmak üzere 3 parfüm var . İnsanlar neden almadın diyor stoğumu bitirmek istiyordum. Ve çok beğendiğim birşeyin eşimden düşünülerek gelmesini istemek suç muBen parfüm aşığıyım giyecek elbisem olmasın ama illa o 3 kokum olsun
Belirttiğim parfümü eşim almamış olsaydı muhtemelen kafasında paralardim ve değiştirirdim. Her tene her parfüm kullanilmaz parfüm imzadır bence, sizi haklı buldum.
Versace crysal noir
Evin parasıyla alınmış asla kullanmadığım birşeydense evin parasından alınmış severek kullandığım birşeyi tercih ederim :)Kötü olmuş ama merak ediyorum kendiniz sipariş verdiğiniz hediye sizi mutlu ediyor mu gerçekten
Daha iyi bir önerin varsa bekliyorum sephoraya gidince denerim ?puh! bunun için miydi bütün tantana?
Daha iyi bir önerin varsa bekliyorum sephoraya gidince denerim ?
Arkadaslarinizi niye cagiriyorsunuz 10 yasinda misiniz?Evet benim için sorun , sabah uyandım hazırlandım arkadaşlarımı çağırdık ama mumlar parti bayrağı gibiydi. Adımda noktalama işareti yok fakat nokta koymuşlar sinirim bozuldu. El emeği yapılmış bir pasta da zaten estetik beklemiyorum . Doğum günüm için hazırlanmış para verilmiş bir pastanın özenli olmasını bekliyorum
Anlatmak, anlaşılmak ve bunun bir ilerisi başka perspektiflerle konuyu derinleştirebilmek…Bence ne her çaba emektir, ne de her emek değerlidir. Küt olan insanın da en azından bedensel, düşünsel veya maddesel anlamda bir inceliği yakalayabiliyor olması gerektiğinde çok doğrusunuz. O taş en az birine isabet edebilmeli ve muhatapta düşünüldüğü hissini uyandırmalı.
Fakat ben bir yandan şöyle düşünüyorum...
(Yazdığım yorum kadın erkek ilişkileri özelinde değil bütün ilişkilere genellemeydi belirtmek isterim. Çünkü partner ilişkilerinin diğerlerinden daha farklı olduğunu, sadece tensel değil tinsel anlamda da karşılıklı birbirinin ihtiyaçlarını ve duygusal seviyesini anlamak, birbirine uyumlanmak konusunda herhangi bir ilişkiden daha borçlu ve sorumlu olduklarına inanıyorum.)
... Küt insan fiilen bir incelik, jest yaptı ama muhatabı ilgiyi yalnızca maddiyatta ince zevklerle ölçen biri ise onun bakışında görünmez olacaktır. Küt ve ince olan taraflardan birinde bakıp anlama, diğerinde de görme kabiliyeti lazım.
Bu yüzden küt olanın -gerçekten samimi olan tavrını -muhatabın takdir edebilmesi lazım dedim.
Yani kısaca -veren tarafın samimi olduğu bir ihtimalde- alan tarafında değer şartlarını tüm yönleri ile algılayabiliyor olması lazım.
Şöyle bir soru aklıma geliyor? Samimi olan nasıl ayırd edilir? Bence niyet ve eylemin hareket noktası ile.
Mesela karşı cinsle ilişkide kadının çok arzu ettiği bir tatil planı -erkek zihniyetine göre- eğer son fiyaskosunun sebep olduğu küskünlüğü kessin diye bütün ince detayları ile sunulsa bile bu değerli bir incelik değil. Aslında incelikte değil.
Gönül alma isteği içermesi lazım.
Veya bütün tanışma, teklif, anne olma vs yıldönümleri kadın değerli olduğu için değil, adamın kadına değer verdiğini düşündürmek için yapılıyorsa buda bana göre incelik değil. Çaba da değerli değildir.
Eylemi tetikleyen şey gerçek bir duygunun tezahürü ise değerli.
Yerine göre çaba önemli, ama duygu varsa çabasız incelikler de değerli.
Sanırım bize doğru gelen tanım hemen hiçbir kadının yeterli incelik ve değer görmediği kanısına varıyor.
Sizin haklı olarak veryansın ettiğiniz konu, yukarıda bahsettiğim ihtimalin kadın erkek ilişkilerinde görece çok az gerçekleşmesinden doğuyor. O sebeple küt ve ince insanın alma verme dengesinde algıya dair yorumum daha genel bir gruba yönelik düştü.
Bu arada yorumunuz keyif verdi bana. Bunun için teşekkür etmek istedim.
Biz kadınlar ince ve nazik yaratıldık. Umarım her kadın kendi ihtiyaç ve duygu dilinde hakettiği değeri görür.
Çünkü keyfim böyle istediArkadaslarinizi niye cagiriyorsunuz 10 yasinda misiniz?
yaaa bu arkadaş muhtemelen arkadaş vs de çağırmış ya istemiş ki herşey kusursuz olsun :)Kaç yasinizdasiniz inanın çok merak ettim.Dogum gününüz kutlu olsun.Ben de özel gunlere önem veririm ama sipariş usulü özel gün kutlanmaz.Zira çevremde daha bir tane bile özel günü hatirlamayan eşler var
Çok istiyorsanız beğendiğiniz parfümü kendiniz alın ismarlama sürpriz olmaz zannimca
heh tam da bahsettiğim buydu benim de bir üst mesajda :)Ya bu özel günlerde bir şeyleri direterek sipariş verir gibi istekleriniz yapılınca mutlu oluyor musunuz gerçekten? Bırak adamın içinden nasıl geliyorsa öyle yapsın. Sırf sosyal medyada gösteriş yapıcam diye bu tür şeylerden huzursuzluk çıkarmayın
Herşeyden önce çok haklısınız siz daha azıyla yetinmeye başladıkça karşı taraf hep daha asını teklif eder ilişkileri genelde böyledir. Sorun şu ki bir insanın yapabileceği gücü varsa ve yapmıyorsa buna kızarım bu doğru bir denklem değil benim için. Bir parfümü alıp bana torbaya koyup getirmesi kolay. Bir hediye paketi beklerdim içine yazılmış küçük bir not. 3. Doğum günüm birlikte kutladığımız bu zamana kadar hiçbirinde organize olamadı. Hiçbir hediyem hediye paketinde içinde güzel sözlerle çiçeklerle gelmedi. 6 aydır hediyemin yanında minik bir çiçek çikolata olsa hediye paketi olsa böyle şeyleri çok seviyorum diyorum. Bunu çekip sosyal medyaya atacak halim yok bu zamana kadar çok daha pahalı hediyeler aldı gidip paylaşmadım. Ama ruhuma da dokunmuş olur . Neyse insanlar hep yaa ne büyük dert diyor. Bugüne kadar güzel bir notsuz hediye paketsiz hiçbir özel gününü kutlamadım hep ihtiyacı olan istediği şeyleri almaya çalıştım. Ondan da böyle birşey beklemek suç olmamalı.Anlatmak, anlaşılmak ve bunun bir ilerisi başka perspektiflerle konuyu derinleştirebilmek…
Ne kıymetli yazınız, şevkle okudum:)
Aslında o hareket noktası dediğiniz his, her birimizin içinde olan ‘bu dünyadaki iz’imizden başka bir şey değil.
Ayşe, Ahmet ya da Veli için geçerli olanın, bizde çalışmayacağını ve bunu karşıdakinin bizi sevme ve seçme duygusunun altında tanımak için uğraşısını, bizi biz yapan etmenlerin farkındalığını görmek.
Varlığımızı tanımladığımız şey ne ise; başkasının gözünde, yüreğinde yahut eyleminde, biriciklik duygumuzu yüceleştirdiği için bu öznel halimizi arıyoruz.
Çok yalın şekilde de haklıyız yahu:)
Sevgilerimle
Herşeyden önce çok haklısınız siz daha azıyla yetinmeye başladıkça karşı taraf hep daha asını teklif eder ilişkileri genelde böyledir. Sorun şu ki bir insanın yapabileceği gücü varsa ve yapmıyorsa buna kızarım bu doğru bir denklem değil benim için. Bir parfümü alıp bana torbaya koyup getirmesi kolay. Bir hediye paketi beklerdim içine yazılmış küçük bir not. 3. Doğum günüm birlikte kutladığımız bu zamana kadar hiçbirinde organize olamadı. Hiçbir hediyem hediye paketinde içinde güzel sözlerle çiçeklerle gelmedi. 6 aydır hediyemin yanında minik bir çiçek çikolata olsa hediye paketi olsa böyle şeyleri çok seviyorum diyorum. Bunu çekip sosyal medyaya atacak halim yok bu zamana kadar çok daha pahalı hediyeler aldı gidip paylaşmadım. Ama ruhuma da dokunmuş olur . Neyse insanlar hep yaa ne büyük dert diyor. Bugüne kadar güzel bir notsuz hediye paketsiz hiçbir özel gününü kutlamadım hep ihtiyacı olan istediği şeyleri almaya çalıştım. Ondan da böyle birşey beklemek suç olmamalı.
Bugün açıkça konuştum öncelikle teşekkür ettim. Daha sonrasına olduramadığı şeyleri söyledim. Senin özel günlerinde böyle davranmıyorum dikkat eder misin dedim. Şuan yine başaramadığı için depresyondatalep etmekten mi çekiniyorsunuz, yoksa talep ederken yeteri kadar açık olmayıp bazı yerleri onun akıl etmesi için boşluklar bırakarak söylediğinden mi beceremiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?