• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Bazen keşke davranışsal olsaydı da mesafe koymak için bahanem olsaydi diyorum.
Sözkonusu aile olunca ne yaparsa yapsın çok da değişen birşey olmuyor.
O yüzden ilk defa evlenecek kızlara tavsiyem önce aileye baksınlar.
Adamın iyi olması yetmiyor.
Çünkü aile ne yaparsa yapsın atsan atılmaz satsan satilmaz.

Merhaba güzel üyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.

Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, üzülürler korkusuyla susarım hep ama içim içimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.

Bugünkü konum ise şu; ailelerimize nasıl hayır deriz?

Mesela eşinizin telefonu çaldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gün size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mü ediyor?

Biz henüz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dün böyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten çok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin çok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler için her şey tüm çıplaklığı ile diğer konumda mevcut.🥲 Orada yazmıyor ama sonrasında hijyen sorunlarından huzursuz olduğumu eşimle paylaştım.) Thread 'Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim' Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim
(+Lütfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kötü gelin diye linçlenmek istemiyorum.)

Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok sık gelmedikleri için ve en son mecburi durumda geldikleri için "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hiç geçmemişti aramızda.

Kendisi benim ailem için "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu için, sanırım içten içe benden bunu bekliyor.

Ben öyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, içim almıyor.

Dün bu olay yaşandıktan sonra oturup düşündüm. Nasıl söylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?

Bugünlerde kendi aramızdaki -şimdilik çözümsüz- başka sorunlardan sinirler gergin. En çok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cümle söylemek istemedim.

Geldim size danışıyorum şimdi. Dünkü telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.
Maalesef nadir gelen insanlara söz konusu olduğunda birbirimize sormuyoruz biz, gelen ne kadar hijyenden uzak olursa olsun başım gözüm üstüne, eşimi bunun için kırmadım şimdiye kadar. 3 5 10 gün pekala idare edebilirim. Arkalarından da evi kırklar ya da kırklatırım.

Sözkonusu aile olunca ne yaparsa yapsın çok da değişen birşey olmuyor.
O yüzden ilk defa evlenecek kızlara tavsiyem önce aileye baksınlar.
Adamın iyi olması yetmiyor.
Çünkü aile ne yaparsa yapsın atsan atılmaz satsan satilmaz.
Onu da içine girmeden tanıyamıyorsun. Benim yeni evleneceklere tavsiyem, evlenmemeleri yönündedir.😁

Maalesef nadir gelen insanlara söz konusu olduğunda birbirimize sormuyoruz biz, gelen ne kadar hijyenden uzak olursa olsun başım gözüm üstüne, eşimi bunun için kırmadım şimdiye kadar. 3 5 10 gün pekala idare edebilirim. Arkalarından da evi kırklar ya da kırklatırım.
Sanırım benimki boyutunda bir hijyen problemi olan misafirleriniz olmadigi icin bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Tuvalete her girişte klozet kapağ, yer, musluk tarafları idrar oluyor. El yıkanmıyor, duş alınmıyor, o ellerle buzdolabı, pencere, kapı açılıyor. Ben de kimseyi kırmadım bu sebeple. Idare ettim ama "başım gözüm üstüne" diyemem. Bunu diyerim diyen bu boyutta bir pislik görmemiştir ya da hijyen çok umrunda degildir.

Eşinize, ailesinin hijyene dikkat etmediğini bu yüzden kabul etmek istemediğinizi söyleseniz de şöyle bir durum var. Önünüzde bir ömür var, bu sefer kabul etmediniz başka bir zaman yine gelme durumları olabilir. Her defasında reddetmek pek hoş olmayabilir. Görmezden gelmeyi deneyin eğer çok uzun kalmayacaklarsa çünkü eşiniz ailesine kokuyorsunuz duş alın, tuvalete girince elinizi yıkayın, tuvaletin etrafını idrarla kirletmeyin demez, diyemez. Çok zor ve arada kalınası bir durum anlıyorum ama eşinize de üzüldüm açıkçası. Bir tarafta gelmek isteyen bir aile,bir tarafta kabul etmek istemeyen bir eş ve söylenmesi çok zor temizlik kuralları...

hep geliyor olsalar eşimle konuşayım diyebilir de nadir gelen insanlar "geleceğiz" dediğinde de konuşayım demek olur mu bilemedim. ben de ailem arada geliyor olsa ve telefonda gelmek istiyoruz deseler bir konuşayım da haber vereyim diyemem diye düşünüyorum kendi adıma. yani sonuçta bu sefer bir bahaneyle reddetseniz sizin sorununuz çözülecek bir sorun değil. bir sonrakine artık mecbur gelsinler diyeceksiniz, yine aynı hijyen durumu karşınıza çıkacak. o yüzden bu problemin çözüleceğini sanmıyorum. normal şartlarda katlanılır mı bu kadar pisliğe, katlanılmaz ama eş ailesi....

Diğer konunuzu okudum sizi çok iyi anlıyorum maalesef ne söylerseniz söyleyin eşiniz size hak verse de bir yandan ailesi olduğu için arada kalacak.
Benim dedem de eşinizin ailesi gibi. :(
Anneannem rahmetli olduktan sonra iyice çıldırdı bu konuda yani sizi o kadar anlıyorum ki o tuvalete girmek zorunda olmak vs çok sıkıntılı diğer detaylar zaten insanın midesini altüst etmeye yetiyor. :(
Onlar geldiklerinde banyonuzdaki paspasları kaldırın, şu hijyen mendilleri var ya onlardan alın en azından kendiniz girmeden önce etrafı onlarla seri bir şekilde temizleyebilirsiniz hoş yere damlatıyorlarsa o ayaklarla evde de dolaşıyorlar 🫠 nerden tutsam elimde kalıyor. Sabır diliyorum.

Tamamini okuyamadim ama coook nadir geliyorlarsa bence katlanmalisin, esin hakli. Cok sık gelseler, cok yuz goz olsaydiniz ailesiyle sen konus derdim ama bana gore iyi kalplilerse sadece temizlik yuzunden onlari kiramazdin
Zaten kıramıyorum. Tahammül edemedigim tonlarca şey var ama ne eşim üzülsün ne de onlar incinsin isterim. Hep susuyorum. Eşim gelsinler gelmesinler gibi bir tarafta durmuyor. Benim rahatsızlığımı biliyor ve ne yapabilirim diyor. Bence de son derece haklı. Ailesi sonuçta, ne yapabilir? Keşke böyle olmasalardı.

Sanırım benimki boyutunda bir hijyen problemi olan misafirleriniz olmadigi icin bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Tuvalete her girişte klozet kapağ, yer, musluk tarafları idrar oluyor. El yıkanmıyor, duş alınmıyor, o ellerle buzdolabı, pencere, kapı açılıyor. Ben de kimseyi kırmadım bu sebeple. Idare ettim ama "başım gözüm üstüne" diyemem. Bunu diyerim diyen bu boyutta bir pislik görmemiştir ya da hijyen çok umrunda degildir.
Bu ne yaaaa!!! Standart insani hijyen alışkanlıkları bile yok. Eşinle konuşup ailesini uyarmasını isteyebilirsin de işe yarar mı, başka sıkıntılara yol açar mı acaba diye düşünüyorum. Peki sen evlenirken bu ailede bunları farkettin mi?
Onu da içine girmeden tanıyamıyorsun. Benim yeni evleneceklere tavsiyem, evlenmemeleri yönündedir.😁
:olamaz::olamaz::KK70::KK70:
Bir çok yorum yapan da nadir geldikleri için sabretmen yönünde fikir belirtmişler. Eşinin hatrına birkaç gün dayan istersen. Sonra da evi kırklatırsın. Çünkü bu insanları değiştirmen çok zor. Nerde yaşıyorlar, nasıl yaşıyorlar, hiç mi farkında değiller?

Eşinizi kırmamak adına güzel jest. Evi kırklamak veya kırklatmak ne?

Bu ne yaaaa!!! Standart insani hijyen alışkanlıkları bile yok. Eşinle konuşup ailesini uyarmasını isteyebilirsin de işe yarar mı, başka sıkıntılara yol açar mı acaba diye düşünüyorum. Peki sen evlenirken bu ailede bunları farkettin mi?

:olamaz::olamaz::KK70::KK70:

Bir çok yorum yapan da nadir geldikleri için sabretmen yönünde fikir belirtmişler. Eşinin hatrına birkaç gün dayan istersen. Sonra da evi kırklatırsın. Çünkü bu insanları değiştirmen çok zor. Nerde yaşıyorlar, nasıl yaşıyorlar, hiç mi farkında değiller?
Evlenmeden önce evlerine gitmedim. Bu sebeple farketmedim.

Asla farkinda degiller. Kv'ye göre gençliğinde bütün mahallenin temizliği onun elindeymiş, eşime göre annesi sürekli temizlik yaparmış, üstü başı hep çamaşır suyu lekesi olurmuş falan. Bu kadar titiz insan, içip bitirdiği sürahiyi, boş bir şekilde buzdolabına koyar mı? Yıkanmamış sebzeden yemek yapar mi? Günlerce duş almadan durur mu?

Siz neden wcdeki insanlari dinliyorsunuz, evime gelen insanlar kackere sifona basti, musluk sesi geldimi tekrar hic bilmiyorum aklimada niye soktunuzki simdi eve gelen misafiri dinlerim ellerini yikiyorlarmi diye 🤮
Acik acik söyleyin rahatsiz oldugunuzu yani sizde bi takinti yoksa ve gercekten pislerse istemezdim bende evimde tiksinirdim.
Wcye dezenfektan koyun mutlaka belki görünce kullanirlar.

Siz neden wcdeki insanlari dinliyorsunuz, evime gelen insanlar kackere sifona basti, musluk sesi geldimi tekrar hic bilmiyorum aklimada niye soktunuzki simdi eve gelen misafiri dinlerim ellerini yikiyorlarmi diye 🤮
Acik acik söyleyin rahatsiz oldugunuzu yani sizde bi takinti yoksa ve gercekten pislerse istemezdim bende evimde tiksinirdim.
Bu insanları dinlemiyoruz biz bu insanlar direkt çıkıyor anlıyorsunuz sizin başınıza gelmemiş o yüzden dinliyor gibi olmuş konu sahibi. Umarım gelmez de zaten çünkü nereye dokunsa gözünüze batıyor. Tuvaletiniz gelmesin diye su içmez hale geliyorsunuz. :(

Diğer konunuzu okudum sizi çok iyi anlıyorum maalesef ne söylerseniz söyleyin eşiniz size hak verse de bir yandan ailesi olduğu için arada kalacak.
Benim dedem de eşinizin ailesi gibi. :KK43:
Anneannem rahmetli olduktan sonra iyice çıldırdı bu konuda yani sizi o kadar anlıyorum ki o tuvalete girmek zorunda olmak vs çok sıkıntılı diğer detaylar zaten insanın midesini altüst etmeye yetiyor. :KK43:
Onlar geldiklerinde banyonuzdaki paspasları kaldırın, şu hijyen mendilleri var ya onlardan alın en azından kendiniz girmeden önce etrafı onlarla seri bir şekilde temizleyebilirsiniz hoş yere damlatıyorlarsa o ayaklarla evde de dolaşıyorlar 🫠 nerden tutsam elimde kalıyor. Sabır diliyorum.
Evet ne yaparsam yapayim eve adim attiklari an hijyen zinciri kopuyor. Yoldan gelip el yikamazlar, yoldan gelip banyoya girmezler, tuvalete girseler el yikamazlar, allah bilir ben odada yokken burun karıştırıp kumandayı tutuyorlardır. Sadece temizlik değil, düzen kural da bilmiyorlar. Portakalı orta sehpa uzerinde soymuşlar, kabuğu orta sehpaya akmış, portakalın suyu halıya akmış. Anlatabiliyor muyum durumumu? Bir tabak alıp ustunde soymamışlar. En azindan elleri temiz olsa varsin halım kirlensin, bulaşık çıksın aksama kadar yikayayim. Ama yok iste. Insanin gözüne bir şey batınca her şey batmaya başlıyor.

Son düzenleme:
teleofnu kapatınca 'cagirmani bekledi bence, cagirsaydin ya adamı çaya' dedim. 'annene söylemedim, ister mi istemez mi bilmiyorum, niye cagirayim' dedi :))
Bence bu yol matikli olanı. Ablam da evli, "pazar uygun musunuz" desek ya 'o gün ailecek planımız var' der, ya da 'dur ben seni yarım saat sonra arayayim' der,eşiyle konuşur,dönüş yapar.
Bu hep böyle eşe danışarak mı olmalı, eşe sormadan da eve birileri çağrılamaz mı? Sık olması anlamında demiyorum ama biraz fedakarlık etmek, hatta katlanmak hayat arkadaşı, eş hatrı için uygun olmaz mı?

Kolonya bile dökmüyorlar. Kokusu daraltıyor diye. Dezenfektan şimdiye dek evlerine girmemiştir.
Daha once oda arkadaşımda boyle bir mevzu vardi. Sifonu çekerdi, çok yüksek sesle sifon sesi gelirdi ve bir o kadar sert biçimde kapıyı açardı. Ilk dikkatimi çeken sert kapı açışı oldu zaten. Yanıma geliyorsa ellerine bakardım, kuru olurdu. (Banyoda havlu yok, odalarda var) Ellerini yikamadigini farkettim ve bu bende huzursuz edici bir takinti haline dönüştü. Sifondan sonra saniye sayiyordum o gunlerde. Anlasın diye banyoya elimizdeki bakterilerin büyük hallerini gosteren bir kağıt yapıştırmıştım. Ama işe yaramadı. Ben 2. 3. Sabunumu alırken onunki yarıda bile değildi. Bu arada o kişi de duş almazdı. Oyle iste, hayatimdaki pislik insanlardan kareler...🥲

Bu insanları dinlemiyoruz biz bu insanlar direkt çıkıyor anlıyorsunuz sizin başınıza gelmemiş o yüzden dinliyor gibi olmuş konu sahibi. Umarım gelmez de zaten çünkü nereye dokunsa gözünüze batıyor. Tuvaletiniz gelmesin diye su içmez hale geliyorsunuz. :KK43:
Aynen boyle bir durum iste. Yaşayan biliyor, yaşamayana abartı geliyor.

Bir kez evlerinde uzun sure tuvalete gidemedim pislikten. Afedersiniz tuvalet taşı kapkara dışkı lekesiydi. Ama ufak bir alan değil. Alaturka tuvaletin 3'te 2'si gibi ve yapışmı taşlaşmış bir kirdi. Detay veriyorum çünkü küçük bir sorunu abartıyorum saniyorlar. Neyse eşime durumu söyledim. Eşim, rahatsiz olduk, tuvaleti temizleyin dedi. Bir kez bu olay yaşandı, bundan sonra dikkatli olmalari gerekmez mi? İnsan utanmaz mı? Gelin eve geliyor, hiç değilse tuvalet yikanmaz mı? Her gittigimde ya da her geldiklerine uyaramam ki ben cok utanıyorum birilerine "yanlış yapıyorsunuz dogrusu bu" demeye.
Valla çok zor işin. Kendinde son cümlende itiraf etmişsin, birilerine yanlışını söylemekten utandığını.
Ayy bu ne ya bişey diyemiyorum ki size de . O kadar kötü ki ben sanırım gidemezdim. Yalan söyleyemem . Bir de ben bir şeyden çok tiksinince tüm vücudumu kırmızı leke kaplıyor bilmiyorum ya çok zor Allah yardımcınız olsun ne desem boş başıma gelse ne yapardım bilmiyorum

Back