• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Hijyeni olmayan, pis kokan, duş almayan bu pis anne esini dogurdu ve baba senin esini buyuttu ama, kocanda da bu Aliskanliklar olmali sonucta o pis insanlar kocani bu yasa kadar getiren ondada ayni huylar vardir kesin. Oyle pis bir kocayi nasıl begenip evlendin hayret :)
Detay veremeyeceğim ama kocam kendi kendine büyümüş. Ailesinden ve evinden uzakta. Kendi kendini yetiştirmiş. Onlar gibi degil yani.

Aklımdan hiç çıkmayan konulardan birisiydi önceki konun.
Nerde bi yorumda denk gelsen direk kv ve kp n geliyor aklıma. Ben bile sindirememişken temizlik anlayışlarını sana çok hak veriyorum.
Tüm detaylara kadar hakimim. Sen asla onları istemediğin ve sevmediğin düşüncesine kapılmadım ben, diğer konuda bile inçe davranışların hala aklımda....

Neyse güncele gelecek olursak da eşiniz zaten konuyu biliyor o konu da okeyiz.
Gelmeleri konusunda da pek yapacak bişeyiniz yok gibi görünüyor ama eşinize temizlik problemini tekrardan anlatıp ben tekrar aynı şeyleri yaşayıp, sinir hastası olmak istemiyorum o zaman benden önce ailenle temizlik konusunda sen ilgileneceksin. Mecbur ellerini yıkamak zorunda olduklarını sen söyleyeceksin, ardından gelecek temizliğe de sen yardım edeceksin deyin bakalım hala gelmeleri konusunda aynı fikirde mi olacak ?
Evet fikir değişmezse ki ne de olsa anne babası ona da bişey söyleyemeyiz, o zaman en azından yükünüzü hafifletmiş olur diye düşünüyorum.
Aklıma da daha başka bişey gelmiypr maalesef. 😶😐
Çok üzüldüm sizi bu kadar etkilemiş olmasına. Linçleme niyetiyle bakmadigin icin iyi niyetimi, kalp kırmama çabamı, eşime olan sevgimi görmüşsün. O günden beri aklinda kalmış bunlar. Haksiz yere kötü gelin damgası yemek çok acı. Neyse ki başta yorum yapanlar yaptı onu. Sonradan senin gibi konuyu hatirlayan üyeler dogru yorumlar yaptı. Cok tesekkur ederim. Belki bu sefer eşime konuşur. Biraz rahatlasam yetecek aslinda. Onerilerini dikkate alacagim, cok tesekkur ederim. 🥰🧡

Bir insan bir konuda anlayışlı ya da bir durumu kabul ediyor diye sırf, karşısındaki insanın da bunu kabul etmesini bekleyemeyiz. Konu sahibi böyle bir anlaşma, sözleşme ne kanunda ne de psikolojide yer almıyor. Herkesin sınırları farklıdır. O zaman siz olmaktan çıkarsınız, karşınızdaki insan neyse, ona o kişiyi aynalarsınız. Karakterinizden ve hassas noktalarınızdan ödün vermemelisiniz. Hiçbir durumda, hiç kimse için. Takıntılarınız mantıklı / mantıksız, doğru / yanlış. Hiç kimseyi ilgilendirmez, doğru tek değildir. Önemli olan eş olarak seçtiğiniz kişinin sizi siz yapan sınırlarınıza saygı duyması. Ailesinin gelmesini istemiyorsanız kırmadan, ivedilikle sınırlarınızı çizmelisiniz. Sevgiler...
Yapıcı ve akılcı yorumunuz icin teşekkür ederim. Kendisi linçten beslendiği için ve ben hiç linç çekemeyeceğim için konuya yorum yapmasını engelledim. Cevap veremeyecek size. Iyi ki de veremeyecek, sizin de sinirlerinizi bozardi eminim.

Zaten 1000 yilda 1 geliyolar.. bu yastan sonra degisecek degiller, ee hic mi gelmeyecekler yani😐😏😂 ayrica esin sana seninkiler konusunda ilimliysa bu kadar sorun etmenin mantigi yok…agac kovugundan cikmadi bu herif herhalde…sen calisiyor musun? Cocugun var mi? Evdeysen neden bu kadar sorun oluyor?🙄 2 kap yemek yapip bi yatak acmak neden bu kadar zor🙄
Okumayi yeni öğrenmiş biri okusa, sorunun bu olmadığını anlar. Okuduğunu anlamayan bu yorumumu da anlamaz gerçi. Şimdi terkedebilirsin konumu. Diğer ergen gibi, yazdığım tüüüm yorumlara beğenmedim basmayı unutma. Onun ateşi anca böyle sönmüş 😁

Sabah sabah eski konuyu okuyup midemi kaldırmayacagım.
kvdesi el yıkamayan üyeydiniz sanırım siz.
Hijyen konusuna ayıracak vaktim yok suan,o modda değilim,arkalarını toplayamam derdim sanırım.
O konuyu ailesinden utandıgı icin sanırım es geciyor ,sessiz kalıyor ama direk ordan yürürürm ben olsam.
Çok utanıyor. Birkaç kez kendi evlerinde uyarıldılar. Benim uyarı verdiğimi anlamayacak kadar saf degiller. Insan utanmaz mi gelinimiz rahat degil diye. Miden hassassa kesinlikle okuma zaten. Normal, tolere edilebilir bir pislikten bahsetmiyorum.

Hijyen meselesi sonsuza kadar çözülmezse gelmeyecekler mi?

Açıkçası eşiniz size ne zaman isterlerse diyebiliyorsa sizde on şekilde demelisiniz.

Eşinizle temizlik konusu ile ilgili konuşmalısınız tekrar aynı sıkıntıları yaşamamak için.

Kendi adıma söyleyim.
Biz ailelerimizle çok yakınız.
Bir işimiz var mı eşime sorayım diyoruz.
Eş ailesi kötü olsa, eşim benim ailem icin ne zaman isterse gelirler diyorsa, benim de onun ailesi icin bunu demem gerekecek miydi? Ben böyle oldugunu düşünmüyorum.

O kabul ediyor diye kabul etmek zorunda degilim. O kabul ediyor diye ailem teklifsiz evime geliyor da degiller zaten.

Esiniz farkinda degilmi ailesinin pis oldugunu? Hepsi aynimi birinden biri uyarmiyormu yada pis olduklarini farkinda degillermi. Nasil dayaniyorsunuz ben söylerdim. O gün bi bahane bulun bide evi temizlemekle ugrasmayin
Eşim farkında napabilirim diyor. Utanıyor bu durumdan. Gelmesinler mi gitmeyelim mi yani diyor. Evet desem kavga edecegiz belli. Kime anlatabilirim ki diyorum. Anneni babanı başkasına mı anlatayım diyorum. Susup kalıyor.

Merhaba güzel üyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.

Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, üzülürler korkusuyla susarım hep ama içim içimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.

Bugünkü konum ise şu; ailelerimize nasıl hayır deriz?

Mesela eşinizin telefonu çaldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gün size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mü ediyor?

Biz henüz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dün böyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten çok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin çok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler için her şey tüm çıplaklığı ile diğer konumda mevcut.🥲 Orada yazmıyor ama sonrasında hijyen sorunlarından huzursuz olduğumu eşimle paylaştım.) Thread 'Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim' Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim
(+Lütfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kötü gelin diye linçlenmek istemiyorum.)

Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok sık gelmedikleri için ve en son mecburi durumda geldikleri için "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hiç geçmemişti aramızda.

Kendisi benim ailem için "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu için, sanırım içten içe benden bunu bekliyor.

Ben öyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, içim almıyor.

Dün bu olay yaşandıktan sonra oturup düşündüm. Nasıl söylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?

Bugünlerde kendi aramızdaki -şimdilik çözümsüz- başka sorunlardan sinirler gergin. En çok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cümle söylemek istemedim.

Geldim size danışıyorum şimdi. Dünkü telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.
En son kötü gelin olmaktan korkup sustuğum için daha kötü olmuştum. Lütfen korkmayın eşinize açık olun. “Tabikide başımın üstünde yerleri var canım ama bana danışmanı istiyorum” diceksin.

Sık gelmedikleri için sabır dileyip dokundukları yeri temizlemekten başka çare yok gibi.

Hastaneden geldiniz, ellerini yıkamadılar, kolonya tuttunuz kabul etmediler peki ‘hastaneden geldik korona kaparız mazallah bi yıkasa mıydık ellerimizi’ deseydin kalkıp yıkarlar mıydı yoksa suratlar düşer miydi? Bu durumdan bi ufak karakter analizi yapacağım da ondan soruyorum.

Sık gelmedikleri için sabır dileyip dokundukları yeri temizlemekten başka çare yok gibi.

Hastaneden geldiniz, ellerini yıkamadılar, kolonya tuttunuz kabul etmediler peki ‘hastaneden geldik korona kaparız mazallah bi yıkasa mıydık ellerimizi’ deseydin kalkıp yıkarlar mıydı yoksa suratlar düşer miydi? Bu durumdan bi ufak karakter analizi yapacağım da ondan soruyorum.
Asla kalkıp yıkamazlardı, surat da asmazlardı. Bilgiç bilgiç bir şey söylerlerdi. Bir her şeyin en uyisini biliriz şeklinde bir tavirlari var hemen her konuya. O anlama gelecek bir seyler söylerler.

Asla kalkıp yıkamazlardı, surat da asmazlardı. Bilgiç bilgiç bir şey söylerlerdi. Bir her şeyin en uyisini biliriz şeklinde bir tavirlari var hemen her konuya. O anlama gelecek bir seyler söylerler.
Tam cahiller, her şeyi biliyorlar yani. Bu konunun üstüne ne denir onu da merak etmedim değil. El yıkamak aslında virüsü öldürmüyor gibi çığır açan bir buluşları da var demeyin şimdi.

Mesela benim esimin ailesi aşırı kaba ve yoz.
Çok detaya girmeyeceğim.
Ama ben mesela eşime söylüyorum.
Pek anlayan bir aile değil ama eşim en azından biliyor çok muhatab etmiyor beni.
Çünkü iş çığrından çıkacak.
Sizinkide en azından geldiklerinde hizmetini o yapsın.
Ebeveyn banyosu var mı orayı siz kullanin.
Oturduklari yere oturmayın vs kendi hijyeninizi sağlayın.
Sonrada temizlikci vs tutun.

Tam cahiller, her şeyi biliyorlar yani. Bu konunun üstüne ne denir onu da merak etmedim değil. El yıkamak aslında virüsü öldürmüyor gibi çığır açan bir buluşları da var demeyin şimdi.
Şöyle anlatayım, covid sürecinde doktorlarin çok da bir şey bilmediğini söylüyordu kv. "Onlar ne bilir ki" şeklinde. Aynı günlerde sumak yemenin covidden koruduğunu düşünüyordu. Benim önlem alır tavrım, onlar için abartmak oluyor.

Back