• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Merhaba güzel üyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.

Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, üzülürler korkusuyla susarım hep ama içim içimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.

Bugünkü konum ise şu; ailelerimize nasıl hayır deriz?

Mesela eşinizin telefonu çaldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gün size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mü ediyor?

Biz henüz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dün böyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten çok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin çok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler için her şey tüm çıplaklığı ile diğer konumda mevcut.🥲 Orada yazmıyor ama sonrasında hijyen sorunlarından huzursuz olduğumu eşimle paylaştım.) Thread 'Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim' Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim
(+Lütfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kötü gelin diye linçlenmek istemiyorum.)

Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok sık gelmedikleri için ve en son mecburi durumda geldikleri için "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hiç geçmemişti aramızda.

Kendisi benim ailem için "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu için, sanırım içten içe benden bunu bekliyor.

Ben öyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, içim almıyor.

Dün bu olay yaşandıktan sonra oturup düşündüm. Nasıl söylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?

Bugünlerde kendi aramızdaki -şimdilik çözümsüz- başka sorunlardan sinirler gergin. En çok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cümle söylemek istemedim.

Geldim size danışıyorum şimdi. Dünkü telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.
Hijyen konusunda geçerli sebepleriniz olabilir ama söz konusu anne babası değilde arkadaşları veya akrabaları olsaydı anlayabilirim fakat anne babayı hangi sebeple olursa olsun maalesef ''gelmelerini istemiyorum'' şeklinde bir cevapla iletişim kuramazsınız. Benim de köyde ki yengemle dayım tövbe estağfirullah covid yanında melek kalır hiç abartmıyorum :) En son gittiğimde koltuğun üzerinde sinekler ölmüş 8 9 tane gördüğüm sadece yengem kızı oğlu üzerine yatıp kalktılar. Bardakları dışarıda yıkamışlardı rüzgardan içi kum dolmuş onun üzerine türk kahvesi yapıp bize içiriyorlar son anda fark ettim bende :D Yorgan yastık yıkama zaten yok asla senede biri bırak hiçbir sene yıkamaz kıyafetleri ütülemezler ütü yok hepsi bir arada durur karanlık oda vardı bi tane o odada boş yer yok kıyafetleri sanki koltuğun kılıfıymış gibi düşünürsün zira hepsi evi her yerinde kaplama gibi yerleştirilmiş :D Tuvalete giremezsin bahsetmek sahi istemiyorum kusarsın çünkü ve sabun falan hiç yok çünkü vücudunu yıkamıyorlar ailecek sadece şampuanlanıp çıkarlar bu yüzden zaten koku her yerine sinmiş evime geldiklerinde odada ağır bir koku oluşuyor. Fakat gel gör ki ben bu insanlar için anneme ''gelmesinler çok pisler evimde istemiyorum az gelsinler '' diyemiyorum. Sadece şunu kabul etmedim kuzenim şehirde liseye başladı yengem bizde kalmasını istedi kız biraz önce bahsettiğim gibi yıkanmaz kendi annesi dedi hatta 7 günde bir yıkanıyor diye ağzım açık kaldı :D evde inanılmaz kötü bir koku oluşuyor yattığı yatak yastık iki günde hiç kararır mı? Kararıyor. Birde hiç yardım edip yediği tabağı dahi kaldırmaz. Ben anneme dedim ki durumları gayet iyi kötü de değil yurtlar burada ucuz zaten orada kalsın ben o kadarını kabul edemem ama gelmek istediklerinde her misafire kapım açık başım üstüne ona bir şey demem dedim. Ki sizin bahsettiğiniz anne babası ne denebilir ki yapıcak bir şey yok bana göre :)

Bir kez evlerinde uzun sure tuvalete gidemedim pislikten. Afedersiniz tuvalet taşı kapkara dışkı lekesiydi. Ama ufak bir alan değil. Alaturka tuvaletin 3'te 2'si gibi ve yapışmı taşlaşmış bir kirdi. Detay veriyorum çünkü küçük bir sorunu abartıyorum saniyorlar. Neyse eşime durumu söyledim. Eşim, rahatsiz olduk, tuvaleti temizleyin dedi. Bir kez bu olay yaşandı, bundan sonra dikkatli olmalari gerekmez mi? İnsan utanmaz mı? Gelin eve geliyor, hiç değilse tuvalet yikanmaz mı? Her gittigimde ya da her geldiklerine uyaramam ki ben cok utanıyorum birilerine "yanlış yapıyorsunuz dogrusu bu" demeye.
valla bunlar idare edilecek gibi değil ya… bir bahane bulup elimden geldiğince eve almamaya çalışırdım ben olsam. kocanız cok özlüyorsa da kendisi gitsin. titiz bir insan bile değilimdir ama çok çok fazla bunlar benim için 🤢

konuyu okudukça daha da çok şok oluyorum, bu kadar pis bir aile için senede bir size gelmeleri bile çok fazla. düşünüyorum da her aradıklarında ya gelirlerse diye, her geleceklerinde geliyorlar diye strese girer uyuyamazdım. bu şekilde de ömür geçmez, belki de evli olmadığım için anlamıyor da olabilirim, bekara karı boşamak kolay derler ama ben evime almazdım, evlerine de gitmezdim…eğer engel olamıyorsam ve maddi özgürlüğüm varsa da gerekirse boşanırdım. tabi bu biraz yapımla da alakalı; mesela ben her aradıklarında strese girerim ya gelirlerse diye. her hafta her gün ne sıklıkla arıyorlarsa gerilirim. gittiklerinde bile evin tamamından iğrenirim

bir de hemen mi evlendiniz? eşiniz nasıl evlenmeden bahsetmedi bunlardan? kendisi temiz olduğuna göre bu derece hijyensizliğin farkında olmalı.

konuyu okudukça daha da çok şok oluyorum, bu kadar pis bir aile için senede bir size gelmeleri bile çok fazla. düşünüyorum da her aradıklarında ya gelirlerse diye, her geleceklerinde geliyorlar diye strese girer uyuyamazdım. bu şekilde de ömür geçmez, belki de evli olmadığım için anlamıyor da olabilirim, bekara karı boşamak kolay derler ama ben evime almazdım, evlerine de gitmezdim…eğer engel olamıyorsam ve maddi özgürlüğüm varsa da gerekirse boşanırdım. tabi bu biraz yapımla da alakalı; mesela ben her aradıklarında strese girerim ya gelirlerse diye. her hafta her gün ne sıklıkla arıyorlarsa gerilirim. gittiklerinde bile evin tamamından iğrenirim

bir de hemen mi evlendiniz? eşiniz nasıl evlenmeden bahsetmedi bunlardan? kendisi temiz olduğuna göre bu derece hijyensizliğin farkında olmalı.
Ailesinin pis olduğunu neden soylesin ki evlenmeden once? Ben olsam ben de gizlerim. Boşanma konusu hakkında susma hakkımı kullanıyorum.😶

Hijyen konusunda geçerli sebepleriniz olabilir ama söz konusu anne babası değilde arkadaşları veya akrabaları olsaydı anlayabilirim fakat anne babayı hangi sebeple olursa olsun maalesef ''gelmelerini istemiyorum'' şeklinde bir cevapla iletişim kuramazsınız. Benim de köyde ki yengemle dayım tövbe estağfirullah covid yanında melek kalır hiç abartmıyorum :) En son gittiğimde koltuğun üzerinde sinekler ölmüş 8 9 tane gördüğüm sadece yengem kızı oğlu üzerine yatıp kalktılar. Bardakları dışarıda yıkamışlardı rüzgardan içi kum dolmuş onun üzerine türk kahvesi yapıp bize içiriyorlar son anda fark ettim bende :KK70: Yorgan yastık yıkama zaten yok asla senede biri bırak hiçbir sene yıkamaz kıyafetleri ütülemezler ütü yok hepsi bir arada durur karanlık oda vardı bi tane o odada boş yer yok kıyafetleri sanki koltuğun kılıfıymış gibi düşünürsün zira hepsi evi her yerinde kaplama gibi yerleştirilmiş :KK70: Tuvalete giremezsin bahsetmek sahi istemiyorum kusarsın çünkü ve sabun falan hiç yok çünkü vücudunu yıkamıyorlar ailecek sadece şampuanlanıp çıkarlar bu yüzden zaten koku her yerine sinmiş evime geldiklerinde odada ağır bir koku oluşuyor. Fakat gel gör ki ben bu insanlar için anneme ''gelmesinler çok pisler evimde istemiyorum az gelsinler '' diyemiyorum. Sadece şunu kabul etmedim kuzenim şehirde liseye başladı yengem bizde kalmasını istedi kız biraz önce bahsettiğim gibi yıkanmaz kendi annesi dedi hatta 7 günde bir yıkanıyor diye ağzım açık kaldı :KK70: evde inanılmaz kötü bir koku oluşuyor yattığı yatak yastık iki günde hiç kararır mı? Kararıyor. Birde hiç yardım edip yediği tabağı dahi kaldırmaz. Ben anneme dedim ki durumları gayet iyi kötü de değil yurtlar burada ucuz zaten orada kalsın ben o kadarını kabul edemem ama gelmek istediklerinde her misafire kapım açık başım üstüne ona bir şey demem dedim. Ki sizin bahsettiğiniz anne babası ne denebilir ki yapıcak bir şey yok bana göre :)
Benzer şekilde pisler. Sizinki biraz daha ağır, kabul ediyorum. Linkledigim konuda benimkilerin detaylarini vermiştim. Benimkiler de hafif degil.

Benzer şekilde pisler. Sizinki biraz daha ağır, kabul ediyorum. Linkledigim konuda benimkilerin detaylarini vermiştim. Benimkiler de hafif degil.
Korkunç derecede pisler hemde. Tabi herkese böyle anlatmıyorum ama istemiyorum dediğimde beni yanlış anlıyorlar bak bak akrabalarını beğenmiyor diye düşünüyorlar ama yaşayan bilir :D Yengeme bir gün bunu kibar dille söyledik kadın
'' vallaağğ beni beğenmeyen gelmesin ben böyleyiiğmm '' diye çıktı içinden :DD değişmezler yani çünkü mutlular :D Ben çocuklar adına üzülüyorum onlarda anne babası gibi hijyene hiç önem vermiyorlar doğal olarak arkadaş ortamında gireceği herhangi bir ortamda bunun acısını çekecekler. İki kez şahit olduğum bir durum var biri ortaokulda sınıfımızda kız kokuyormuş ben fark etmemiştim kızlar toplandı '' artık koktuğunu söylememiz lazım böyle olmaz '' deyip kızı kenara çekip söylediler yani utanç verici bir durum bu şekilde kendine çeki düzen vermesini istemem hayatı boyunca unutmaz çünkü. Yaşı küçük değil ama ergen olduğu için önemsemiyor. Siz yine sadece anne babaya katlanıyorsunuz biz çocukları dahil çekiyoruz :D

Valla ana baba gelme diyemezsin diye birşey yok. Benim ufak bebeğim var böyle insanları avludan gecirmem. Sozde temiz dediğim insanlar bile bayramda geldi mikrobu bulastirdi gitti bize. Bunlar zaten pis valla olay çıkarırım.

Şöyle anlatayım, covid sürecinde doktorlarin çok da bir şey bilmediğini söylüyordu kv. "Onlar ne bilir ki" şeklinde. Aynı günlerde sumak yemenin covidden koruduğunu düşünüyordu. Benim önlem alır tavrım, onlar için abartmak oluyor.
Anladım. Yapacak çok bir sey yok aslında.

Ben bu gibi durumlarda niyete bakıyorum. Sizi sinirlendirmek veya size salt kötülük olsun diye yapılan davranışlar değil bunlar. Dümdüz cahiller işte.
Çok sık görüşmediğiniz için eşimin hatrı deyip tolere edeceksiniz, ama sonrasındaki temizliği tek başınıza üstlenmeyin mutlaka eşinizi dahil edin.

Eşinizin uyarılarına rağmen böyle davranmaya devam ediyorlarsa maalesef idare etmek dışında yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor.Günü kurtarmaya bakın koca bir şişe kolonya alın gün içinde bir kaç kez taktim edin , en azından kapı kolları buzdolabı , lambalar gibi yerleri dezenfekte edin evin her yerine basmalı dezenfektan koyun bir yeri tuttuğunuzda sık sık ellerinizi temizleyin. Eşinizle , kimseyi kırmadan bu ziyareti kısa tutmanın yollarını düşünün. Çalışıyor musunuz bilmiyorum imkanınız varsa tüm yemek olaylarını siz halledin en azından mutfağı kontrol altında tutmuş olursunuz. Gerçekten çok zor bir durum bende de hijyen takıntısı var sürekli kafamda olasılıkları düşünürüm bir yeri elledikten sonra. bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Anladım. Yapacak çok bir sey yok aslında.

Ben bu gibi durumlarda niyete bakıyorum. Sizi sinirlendirmek veya size salt kötülük olsun diye yapılan davranışlar değil bunlar. Dümdüz cahiller işte.
Çok sık görüşmediğiniz için eşimin hatrı deyip tolere edeceksiniz, ama sonrasındaki temizliği tek başınıza üstlenmeyin mutlaka eşinizi dahil edin.
Oyle yapıyorum, hep anlayışlı ve sakin kalıyorum.

Back