Asagilandim mi ben simdi? :(

Arkadaşlar bu konuyu açarken internetim yalnızca telefondaydı. Şimdi hepinizin cevaplarını tek tek okuma ve cevap verme fırsatı bulabildim.

Sorun amelelik katiplik değil, sorun adamın anlamadan dinlemeden kardeşini savunması.

Biz kadınlar bunları görmüyoruz evlenincede eşim annesini tuttu babasını savundu vs vs diye kendimizi yırtıyoruz. Konu sahibi arkadaşım, haklısın sen ve evet bu konu çok ama çok düşünülecek üzerinde durulacak bir konu.

Aç eşim ve ailesi kısmını konuların yarısı ne? Eşim anneisini savundu beni dinlemedi bile eşim ablasını dinliyor vs vs gibi laflar. Valla bak adam ilk sinyali vermiş, ilerde bunun gibi 3 5 detay olursa da sen devam edip evlenirsen işte o zaman bu kadar zeki olup önceden aydınlanan aklına ayıp etmiş olursun.

Hee birde yazmadan geçmeyeyim, evlenince daha neler duyacaksın diye birşey yok. Sen sağlam karakterde olup sınırlarını belli edersen, adam birşey derken 1 değil 5 düşünür. Genelin evliliğinde ezilmesi seninde başına geleceğini göstermez yeterki üstünü kapatma sen.

Evet aynen öyle. Ve karşıdaki de liseye giden bir çocuk en nihayetinde. Ona karşı bile beni ezdirdiyse devamı gelir mi acaba diye düşündüm.

:KK34:

Sanırım seni anlamadan, dinlemeden savunmaya geçmesi kırmış. Hani ileride sen değil o tarafı tutacağından korkmuşsun
Ki öyledir de genelde. Hep karşı taraf tutulur sonuçta kendi ailesi
Sevgilin de ayıp etmiş olur öyle şey boşver diyeceği yerde üzerine gelmiş
Konunun üzerinde durmakta çok haklısın
Bazen geleceği önceden kestirebilmek gerek

Evet aynen öyle. Ben ondan korkuyorum. Sonuçta ailesi diyoruz mesela ama burada okuyorum bazı konuları. Eşimin ailesiyle sorunlarım var ama eşim gerçekleri görüyor, bana da sahip çıkıyor diye yazanlar oluyor. Ama sanırım benim erkek arkadaşım öyle bir eş olmayacak. Bundan emin olsam tamamen silerdim ama emin de olamıyorum ki.

Şimdi yazacaklarıma umarım alınmazsın.

Liseye giden çocuk, her ne kadar patavatsızca da olsa doğruyu söylemiş.
Siz hem lisans hem de önlisans mezunusunuz.
Katiplik için neden bu kadar mücadele veriyorsunuz ki?
İki üniversite mezunu kişi katip olucam derse ben de tuhaf karşılarım açıkçası...
Yalnız çocuğun söyleme şekli kaba olmuş ama şimdiki gençler nezaket kurallarından bihaberler maalesef...

Anlamadığım bir şey var. Şu KPSS yi hayatın odak noktası haline neden getiriyorsunuz.
Sakın küçümsediğimi düşünmeyin.
36 yaşındayım ve Lisans son sınıftayım ayrıca KPSS ye hazırlanıyorum.
Hayatımda ilk kez böyle bir girişimde bulunacağım...
Olursa olur olmazsa yoluma başka şekilde devam edeceğim...
Ama kesinlikle katip olmak istemem. Düşünmem bile bunu.
Girsem klavye konusunda birinciliklerim var kazanırım. Ama olmaz yani...
Memur olayım da ne iş olsa yaparım abi modunda olmamak lazım...

Babanız evlenmeniz için işe girmenizi şart koşmuş..
Eğitim birikiminiz özel sektörde de değerlendirebilirsiniz..
Neden bunu düşünmüyorsunuz? (elbette zorluklarını çok iyi biliyorum)
Ama bir çok özel sektör çalışanı var.
Belki kendinizi çok daha iyi gösterebileceğiniz yükselebileceğiniz bir iş olanağı çıkar karşınıza?
Olamaz mı olabilir!..

Erkek arkadaşınızla tartışmalarınız olsa da kısa sürede halledip sorunların üstesinden geliyormuşsunuz..
Yani aşılamayacak sorunlarınız yokmuş.
Erkek arkadaşınızın bu konudaki tutumu, kardeşiyle aynı düşünmesinden kaynaklı olabilir.

Bence fevri davranmışsınız.

Tek bir olaydan onun ileride daima ailesini savunacağı çıkarımında bulunmanız doğru değil.

Hayır kırılmadım. Sizin gibi düşünen çok var etrafımda. Herkes diyor yine mi klavye, yine mi yazkızım olmaya çalışacaksın diye. :) Fakat benim a kadrodan atanma ihtimalim bu yıl oldukça düşük. Yani alan dersleri sorulan sınavlarda başarılı olacağımı sanmıyorum. Zaten bu işi bir süreliğine düşünüyorum. Ben yine üniversite okumaya devam edeceğim, hayalim olan hukuk fakültesinden mezun olmak istiyorum, hakim olmak istiyorum. Ben özel sektörde çalışsam, örneğin bankacı olsam, yada çok çalışıp uzman yardımcısı falan olsam hayallerim öyle kalacak. Ağır bir tempoyla çalışırken başka hiçbir işle meşgul olamam, işyüküm bana yeter. Ama Yargıtay adliyeler gibi de değil. Ve nedense orada çalışma düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Ne olarak çalıştığımı bile önemsemiyorum şu an.

canım sınav sıtresınden hassan bır donemdedın bence şimdi. Bir olay üzerine aılesını yargılamak yanlıs olur. bende önceden katipliği daktilo başında yazıcı olarak bilirdim eskiden. ama şimdi olsam da keşke katip olabilsem diye ölüyorum.

İnşallah sen de olabilirsin. :)

Acaba anlayıp dinlemeden mi savundu gerçekten ailesini? Sorunun ne olduğunu okuduğumda "Amaaan dertsiz başına dert aramış resmen." diye düşündüm. Yani öyle karmaşık ve anlaşılması zor bir sorun yok ki "anlayıp dinlemeden" durumu olsun. Siz ısrarla "kusura bakma, ayıp etmiş" demesini beklemişsiniz ama bunu demesini gerektirecek bir durum yok bana göre. İstediğiniz olmayınca "anlayıp dinlemeden ailesini savundu" olarak yorumlamışsınız. Bence erkek arkadaşınızın "kırıldıysan kendisine söyle" demesi bile anladığını gösteriyor. Birinden kardeşi adına özür beklemek bile büyük bir haksızlık.

Kardeşinin bir lafına alınmanızla ilişkiyi bitirir duruma geliyorsanız evlendiğiniz zaman sıkıntı çekersiniz. Hele düğün zamanı o stresli koşturmacalarda, aileler arası gerginliklerle vs baş etmeniz gerekeceğini düşününce bu sorun devede kulak kalıyor. Bunu iyice düşünün derim.

Aslında kardeşinin lafına alınmam değildi konu, ki ona da alındım yalan söyleyemem. Hiç hoşlanmam etrafımdaki insanların bana çokbilmişlik yapmasından, bir şeyleri küçümsemesinden. Ailesinde de var ne yazık ki böyle insanlar. Kavgamızın başlangıcı o konu oldu ama aslında beni rahatsız eden erkek arkadaşımın tavrıydı. Ve evet gerçekten anlayıp dinlemeden diğer taraf haklı diyor. Yani bana bu lafı başkası etse ağzının payını verirdi. Ama kardeşin dediğim an gerisini dinlemiyor bile.
Ne kadar mantıksız bir istekte bulunmuşsunuz.
Git kardeşinle konuş.
neden?
Kardeş demez mi o zaman gelip beni sana mı şikayet etti.
Niye yüzüme söylemedi??
Daha çok açılır aranız.
Unutun gitsin.
O amele dediği için amele olmazsınız.
Hatta inşallah katiplik sınavlarını kazanabilirsiniz.

Kardeş desin beni sana mı şikayet etti diye. Bunda sorun yok bana göre. Bir şekilde ayıp ettiğini anlasın da ne şekilde anlarsa anlasın diye düşünürüm. Ben onunla konuşsam ki sonuçta şu an o çocuk için elalem konumundayım, bence daha çok kırılırdı kalbi. Teşekkür ederim son cümleleriniz için de. Amin.

sevgilinizin burcu ne ?

Terazi. Ama dengesiz terazi. :)

Arkadaşım senin sorunun çocuğun patavatsızlığından çok erkek arkadaşına güvensizliğin.
Seni savunamamış yarın bir gün aşağılar mı bilmiyorsun.
Babanın dediği gibi sen işine gücüne bak ayaklarının üstünde dur ondan sonra evlen derim.. Ve çocukla da bu durumu açık açık konuş sana göre kötü bir iş mi fln diye. Onun da görüşünü almış olursun tabi görüşünü alman onu haklı göstermez sadece ne düşündüğünü öğren ona göre tavrını düzenle.
Kesinlikle de kimsenin seni küçük görmesine izin verme.

Teşekkür ederim. Ben de babamın tavrına kızıyordum. Evlendikten sonra girerim işe, ne olur sanki diyordum. Ama iyi ki koymuş böyle bir şart.

canım fevri hareket etmissin sankı karsındakı daha kucuk sonucta cok cabalıyorsun emek harcıyorsun o sınavlarda boyle bırsy duyman senı uzer elbette ama erkek arkdsının olyla bır alakası yokmus sanada gıt gorus konus demıs acıkcası o sızn olayınıza karısmak ıstememıs kendınız cozun dıye sankıı

Canım, karşımdaki küçük ama yaşıtlarına göre çok olgun bir çocuk. Onu elbette ki göz önünde bulundurdum.

Son düzenleme:
Amma da takılmışsınız amelelik lafına...:KK6: Ki nispeten de doğru,bütün işleri yıkıyorlar,katiplere ve mübaşirlere...İşinizden ayrı milyon tane ayrı iş yükleniyor.:KK14:

Sorun amelelik değil...Sorun,erkek arkadaşınızın ve sizin gereksiz tavırlarınız.

Yani gerçek suçlu kardeş değil.:KK55:

Elbette ki gerçek suçlu kardeş değil. Onu birinin güzellikle uyarması gerekiyordu bir daha tekrarlama, üslubun çirkin oldu diye. Benim asıl kızdığım abisi. Bu arada konunun başında belirtmiştim aslında. Adliyede değil Yargıtayda çalışacağım. İstesem de yapamam amelelik, çünkü duruşma bile yok adliyelerdeki gibi Yargıtayda. :)

Çok fazla takılı kalma lütfen.

Önemli olan hayatta senin ne istediğin.

Başkaları için yaşama ve düşünme fikri seni yer bitirir.

Kararlı ve azimli ol lütfen.

İnşallah her şey gönlünce olur.

Teşekkür ederim. Amin. :)

Açıkçası bende en çok "Fakat babam nisanlanmam icin bana ise girme sarti koydu. Ve ben de yeniden zabit katipligi sinavina girdim" lafına takıldım.
sırf nişanlanmak evlenmek için neden hayallerinden vazgeçiyorsun?
yani alınganlık yapmakta haklısın.kardeşi büyük ihtimal karıştırmış ve istemeden seni kırdığını düşünüyorum.
ama erkek arkadaşının tavırları ve bu insan için bazı şeylerden vazgeçmen doğru değil bana göre.
bu olaydan sonra katip olsan ve evlensen her zaman bu ezikliği yaşayacaksın.
Benim için önce meslek-iş geliyor.evlendikten ve çocuktan sonra o kadar kolay olmuyor bazı şeyler.
ne yapabiliyorsan şimdi yapıyorsun.
katipliği bir an önce nişanlanmak için istiyorsan yanlış yoldasın ama zaten istiyordun hayellerinin mesleğiyse bişey diyemem

Hayır katiplik hayallerimin mesleği değildi ama erkek arkadaşım hayatımda yokken de çok çabalamıştım. İstiyorum. Herhangi bir iş olsun diye değil, hayallerime ulaşana kadar çalışmak istediğim iş diye düşünüyorum. Yani sırf nişanlanabilmek için değil bu isteğim. Ama sınavlardan çok yoruldum. Bir süre rahat bir işte çalışmaya ve dinlenmeye ihtiyacım var.

şu ana kadar nasl geçindiğiniz değil, aileler devreye girdikten sonra olanlar gerçeklerdir canım. gördüğün üzere vatandaş sana sahip çıkmıyor. daha ilerdeki konularda da aynı şekilde körü körüne ailesini savunabilir. bence bu basit bir mesele değil. mesleğin veya başka bir konu olsun, konu önemli değil ama onun tavrı yanlş. seni sahiplenmesi gerekiyordu. ben bişeyi çok iyi anladım ki, nişanlıyken göze küçücük gelen bi ayrıntı, ilerde evliliğinin bitmesine bile sebep olabilecek kadar büyük bi durumdur aslında.

iyi düşün. ben kararını pek saçma bulmadım.

Teşekkür ederim. Ayrıntılıca düşüneceğim.

daha mesleğiniz bile olmamış katiplik niye bu kadar alınıyorsunuz ki , kazanamayadabilirsiniz siz kazanmış da ezikliğini bile yaşamaya başlamış gibi davranıyorsunuz

Sorun da o aslında. Daha mesleğim bile olmamış, defalarca uğraşıp elde edemediğim emek verdiğim bir mesleği küçümsüyor insanlar. Onların amelelik dediği iş için ben öyle çok emek verdim ki...

Valla seni takdir ettim gerçekten ileri görüşlü akıllı kızmışsın.Böyle daha baştan küçücük bir konu için anlamadan dinlemeden bunları yapıosa evlendikten sonra gık desen demek senin arkanda durmadan anacı babacı aileci olup çıkacak.Şimdiden bunu ön görmen güzel bence eğitimlisin önünde çok yol var çok güzel insanla karşılaşabilirsin böyle ailesinin uydusu olmuş adamlarla vakit kaybetme :KK55:

Teşekkür ederim. :)

Bence sen çocuğun katiplikle ilgili sana söyledijklerine değil,bu katiplik meselesiyle ilgili kendi kararsızlıkların da olduğu için alınmışsın.Yani çokta idealin olduğunu düşünmüyorum.Çocuk lise öğrencisi,yaşına göre normal o şekilde konuşması.Çok ciddiye almamak lazım.Secgilin de kardeşini tanıyor biliyordur ciddiye almadığı,içinde kötülük olmadığını bildiği için üstünde durmamış sana göre savunmıştur.Hemen de ufacık bir olaydan,bir cümleden,nasıl da anlıyorsunuz gelecekte ailesini savunacağını.Yani şimdi bir de madalyonun öbür yüzünden bakalım.Sen kardeşini savunduğu için böyle düşünüyorsun,kardeşte kendi için elin kızını savunuyor diye başka düşünür.Çok takma şöyleri.Patavatsızlık de ve hoşgörüyle bak.Ailesiyle ilgili en ufak bir olayı da gidip şikayet etme sevgiline.Kardeşini sana nasıl savunuyorsa,seni de ailesine savunuyordur bilemezsin.

Elbette idealim değil. Sadece bir süreliğine yapmak istediğim ve Allah biliyor ya çok da istediğim bir meslek.

fazla alınganlık yapmışsın canım
liseli deyip geçme valla nerdeyse tüm mesleklerden haberi var onların :)
sevgilin bence direk böyle önemsiz şeyi ona taşıdığın için tepkili davranmıştır
büyütme bence

Teşekkür ederim yorum için. Liseli herhangi bir liseli değil evet, cin gibi her şeyden haberi var. Sadece ben bu meslek küçümsemesinin kendine ait olmadığını, birilerinden kulağına çalındığını düşündüm.

​Erkek arkadaşınız ne iş yapıyor.

canım meraba :KK3:

bu memlekette avukat olacağım dersen amaaan çok avukat var ortalıkta herkes avukat oluyor derler
doktor olacağım dersen siz doktorlar çok bilmiş oluyorsunuz derler
hakim olacağım dersen hakimler rüşvet yiyor derler
öğretmen olacağım dersen başka meslek mi kalmadı derler

bu böyle gider

sevgiiline direk bana kardeşin böyle dedi diye anlatmak yerine, benim katip olmamla ilgili ailede kendi aranızda hiç konuşuyor musunuz diye sorsan daha ılımlı olurdu sanırım

ikinizde de karşılıklı hatalar var

ikiniz de birbirinizden özür dileyin konu tatlıya bağlansın

aşağılanmamak senin elinde canım, sen kendini ezdirmezsen kimse seni ezemez endişelenme

Merhaba canım, yorumun için teşekkür ederim. Aşağılanmamak benim elimde ama onu nasıl yapacağım bilemiyorum. İlk girişime böyle bir tepki verdim diye olaylar buraya kadar geldi. İleride ne yaparım hiç bilmiyorum

canım çok alınganlık yapıyosun boşa uzatıyosun. bu şimdiden böyleyse ileride ne olur diye düşünmekte biraz abartıyosun bence..hangimiz ailesini savunmaz ki ( he ortada bariz saygısızlık vardır yada hakaret varken savunmayı kasdetmiyorum) ama böyle ufak tefek yanlış anlaşılmaları düzeltmek için karşımızdakine aslında o böyle demek istemedi diye konuya girmezmiyiz..ne deseydi nişanlın evet kardeşim çok haklı katiplik amelelik bende aynı fikirdeyim deseydi daha mı az kırılcaktın..ayrıca sana değer verdiği ve kırılmanı istemediği için kardeşini yaptığının kötü niyetli olmadığını anlatmaya çalıştıkca sen üstelemişsin oda senin duymak istemediğin laflar etmiş sinirlenince..bu hiçde bukadar büyütülcek bi konu değil.. bence nişanlınla güzelce konuş ben çok kırıldığım için seninde çok üstüne geldim kusura bakma de ne biliyim ama sende bir daha beni iyice dinlemeden çok savunucu olma gibilerinden bişeler söle tatlıya bağlansın..bukadarcık şeyden ilişkini bitirme noktasına geliyosan zaten evlenince çok bocalarsın..yine de sen bilirsin tatlım

Teşekkür ederim yorum için. Dikkate alacağım.

liseliye mi alındınız?:KK1: ayrıca ailede konuşulduğunu düşünmüyorum. katipliğin yazmayla ilgili bir iş olduğunu bilmek için mesleklerle ilgili derin araştırma yapmış olmaya gerek yok.

"yaa onu napıcaksın amelelik, daha düzgün bir iş arasana" tarzı bir cümle kurmuş bir sanırım. ki çocuk haksız değil, lisans mezunu birinin katiplik istemesi bana da tuhaf geldi. ayrıca hiçbir liselinin de bunu daha usturuplu bir cümleyle ifade edicek olgunlukta sanmıyorum.

konu karmaşık olsa tamam anlamadan dinlemeden bana haksızsın dedi dersiniz, ama anlayıp dinlenecek birşeysi yok ki, size bir cümle kurmuş siz de nişanlınıza iletmişsiniz o da takacak bir şey görememiş.

bir de şunu belirteyim kendi yengemle arama ciddi bir mesafe koymam ve fazla resmi olmamda etkili olan en önemli şey yaptığım bir şeye kırıldığında kırgınlığını bana dile getirmeyip arkamdan abime "kardeşin böyle böyle yaptı kırıldım" demesi olmuştur.

Konu karmaşık değil aslında ama benim ne istediğimi ne beklediğimi bilmeden celallanmesi sinir bozucuydu. Ve ben nedense ailede konuşulduğuna emin gibiyim. Çünkü daha ilişkimizin başında, hatta o zaman sadece arkadaşken ailesinden başka biri de yüzüme karşı katiplik nedir yaa onu mu amaç edindin demişti. Onu da çok saygısızca bulmuştum.

Çocugun ailesi, seni ve babanın takındığı bu durumu çekememiş bence.
Babanın sen evlenmeden önce mutlaka işe girmeni, mesleğini ele almanı istemesi çok güzel bir şey
Bu senin iyi ve eğitimli kültürlü bir aileye sahip olduğunu gösteriyor. Çocuğun aile durumu bilemediğim için şu şekilde yorum yapabilirim. Ailesinden birileri acaba sen işe girmesen sanki eşin sana bakamayacak muamelesi gördüklerini falan mı düşündü? bu mu zorlarına gitti acaba bilinmez tabi. Ama ne olursa olsun senin ayaklarının üzerinde durman hayatında kendine yapacağın en büyük iyilik olur en azından garantisi olan bir iş. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hemen evlilik için acele etme ben 27 yaşındayım ve halen bekarım şu an. çok ciddi ilişkilerim oldu uzun süreli evliğliğin eşiğinden döndüm, o zaman olmadığında çok üzülüp ağladım ama şimdi düşününce hakkımda hayırlısı olmuş diyorum. Senin içinde hayırlısı olsun. Onun ailesini tanımaya çalış.

Çekememek midir bilmiyorum ama herkes fikir yürütüyor bu konuda ve hepsi saçma buluyor. Ne gerek var zaten bizim paraya ihtiyacımız yok, istediğin gibi yaşayabileceksin düşüncesindeler. İnsan sadece para kazanmak için çalışmaz, anlatamadım bir türlü.

Bence de evde konuşulmuş o konu .
Liseye gidiyor diyorsun .
Bence buna cesaret edemez ya liseye giden bir çocuk .
Amelelik falan .
İyi bir çocuk diyorsun .
Ha senin ayrılma sebebin de sevgilinin tutumu zaten .
Cesaretine hayran kaldım .
Benim kaç ayda yapamadığımı, cesaret edemediğimi yapmışsın .
Sanırım ilk defa ailesiyle ilgili bir konu yaşadınız ve gördünüz tutumunu .
Hayırlısı canım hakkında .

Amin canım, teşekkür ediyorum.

Kizlar noluyosunuz Liseye giden cocuktan bahsediyoruz.. Su an ona sorsaniz ne pkillari kazanicak ne bolumleri bitiricek o! Katipligi tabi begenmez. Buna da cahil cesareti denir.
Cocuk cahillikle konusmus ama bunu sevgilinizle paylasmaniz cok garip. Yani duymasina ne gerek var ki? Sevgiliniz kardesiyle konussaydi kardesi size sinirlenmez miydi?
Hepsinden gectim sen beni kardesine karsi savunamadin diyip terketmek nasi bisey:S liseye giden cocuk size ters bi laf soylese bile abisine sikayt edene kadar kendiniz azarlayin ben senin yengenim diyip kapatin konuyu.

Hadi gectim bu evde konusulmus kardesi deordan ogrenmis size soylemis olsun; boyle bile olsa sevgilinizi niye araya sokuyosunuz? annesi babasi konustu diye gidip hesap mi sorucak?
Ortamda sevgiliniz de varken konusuldugunu dusunuyosniz o baska o zaman direkt sevgilinize kizin tabi.

Ama bole basit seylere takilmayin bence.

Annesi babası değil de diğer kardeşlerinden şüpheleniyorum ben. Benim de bu konuyu halletmem hoş olmazdı diye düşündüm, sırf haberi olsun diye söyledim erkek arkadaşıma. Abartan o oldu bence.

Çocuk kendine onu mu layık görüyorsun cümlesinde senin çok daha iyi yerlere layık olduğunu belirtmek istemiş

Öyle düşünmüş olabilir ama öyle belirtmedi. Ki zaten konu artık çocuk ve benim meselem olmaktan çoktan çıktı.
sevgilinin mesleği neydi?

o ne düşünüyor katiplik hakkında?

belki kardeşi düşünmeden öyle bir laf etmiştir. sonuçta yaşı zaten küçük.

erkek arkadaşın da senle ailesi arasında kalmıştır.

Sevgilimin oldukça iyi bir mesleği var. Katiplikten alacağım maaşı ikiye katlayan maaşı var falan. Birçok mesleğe karşı, çok seçici davranıyor burada çalışmana razı değilim ilerde diye. Ama katipliği o da onaylıyor. Masabaşında olacaksın en azından diye. Onun lafları değil yani amelelik falan.

kardeşinin saçma bir konuşması yüzünden ilişkini mi bitireceksin cnm yaa.büyütme bence bu konuyu evlenince insan erkek tarafının ailesinden bunun gibi daha neler duyuyor.sen her söylenileni takarsan kafana ne ilişkinde ne de evliliğinde mutlu olamazsın :)

guncel konunuzu okurken merak edip diğer konulariniza bakayım dedim..konudaki ilk msjinizi okumak yetiyor bugun yaşadıklarinizi anlamak icin..

Canim ex buralardayken, nickini biliyorken, eski konularının falan da okunmasından rahatsiz olurken bu konuya da yorum yazip güncel tutmak istemem ama madem güncellenmiş ben de yazayim istedim.
Sanirim bu konunun üzerinden biraz geçtiği icin unutmussun ama bak bu konuda yaşananlar bugünün habercisiymis. Hatta cok ilginç geldi bana bazi yorumlar resmen bugun yaşananların olacagini soylemis.
Yani bu yaşananlar bugun yaşanmasa, sen ilerde "kocam beni hic anlamadan dinlemeden ailesini savunuyo, hic arkamda durmuyo. " diye konu acacaktin. O zaman üzüntün kat kat fazla olacaktı ve geri dönülmesi daha zor bi durumda olacaktın. Daha onceden defalarca söylendigi gibi verilmis sadakan varmışta erkenden gordun gercekleri.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Iyi geceler kizlar. Konuya girmeden once kisaca bahsetmek istedigim seyler var.

Iki yildir devam eden bir iliskim var. Ufak tefek kavgalari didismeleri olan ama bir gun dahi kus kalmamis bir ciftiz. Yani bazen onemsiz bir konuyu buyuttugumuz bile oluyor ama en gec birkac saat sonra ya o, ya ben hadi unutalim gitsin bu tartisma cok sacmaydi diyoruz ve barisiyoruz. O yuzden ciddi bir problemimiz hic olmadi.

Kendisi sinirlenince cekilmez olan, ama sakinlesince de kirdigi kalbi tamir etmesini bilen biridir.

Yakin zamanda beni istemeye geleceklerdi. Babama soyledigimizde benim ise girmemi sart koydu.

Ise girme durumumu da soyle izah edeyim.

Ben isletme mezunuyum. Okulum devam ederken de acikogretimden 2 yillik bir bolum okudum. Sirf onlisans kpssye girip memur olabilmek icin. 2010dan beri ugrasiyorum. Zabit katipligi sinavlarina girip basarili olmama ragmen mulakatlardan eleniyorum torpilim olmadigi icin.

Daha sonra lisans egitimim bitince vazgectim bu katiplik sevdasindan. A kadrodan atanmaya calisiyorum. Calismalarim yetismedi ama idari yargi hakimligi sinavina girecegim, hedefimi degistirdim yani lisansi bitirdigim icin.

Fakat babam nisanlanmam icin bana ise girme sarti koydu. Ve ben de yeniden zabit katipligi sinavina girdim.

Yargitay'in sinavina girdim dun. Buraya atanirsam cok rahat edecegim. Isyuku nispeten daha az. Yeniden sinavlara hazirlanabilecegim, babam ikna olacak vs...

Kesin degil ama saniyorum mulakata kalabilecegim.

Bir saat kadar once erkek arkadasimin kardesi aradi. Kardesleri beni cok severler, iyi anlasiriz. Onlar da cok dua ediyorlar hatta ise girebilmem icin, dolayisiyla evlenme engellerimiz kalkacagi icin.

Her neyse... Kardesi sinavimin nasil gectigini sordu. Atanirsan ilk maasinla ne alacaksin abla falan, guzel guzel sohbet ediyorduk.

Fakat soyle bir durum var, ben kpss, idari hakimlik vs surekli bir sinav kosusturmacasi icinde oldugum icin artik insanlar karistiriyor girdigim sinavin ne icin oldugunu falan.

Bu cocuk da artik hakimlik sinavindan bahsediyoruz mu sandi nasil bir kafa karisikligi icerisinde bilmiyorum. Ama alakasiz bir anda tuttu; "katiplik nedir ya, kendine onu mu layik goruyorsun. Duzgun bir is bul abla kendine." dedi. Espri yaptigini sanip efendim? Dedim, "e oyle tabi abla, katiplik=amelelik" dedi.

Asla kimseyi kucumseyen bir cocuk degildir, bu tarz cirkin bir uslupla konusan biri de degildir ve beni cok sever asla kirmadi simdiye kadar.

O yuzden neye ugradigimi sasirdim sonra konusuruz deyip apar topar telefonu kapattim.

Ama aklima ilk gelen bu konunun evde konusuluyor oldugu oldu. Cunku liseye giden ve katiplerin ne is yaptigini bile bilmeyen birisi bu cocuk. Birinden duydugunu dusunuyorum bu cumleleri, emin olmamakla beraber.

Telefonu kapatinca kirginligimi erkek arkadasimla paylastim. Kardesin boyle soyledi nereden cikti bunlar dedim.

Konunun hicbir ayrintisini dahi dinlemeden alakasiz yerlere bagladi ve anlayip dinlemeden kardesini savundu.

Kirildiysan git soyle banane dedi. Ama gercekten konussam bu defa da cocukla cocuk oldun falan diyecekti.

Ben guzellikle de soylesem kirilir, sen al karsina ayip etmissin ablana de dedim. Bunu da kabul etmedi.

Ama tabi konu farkli yerlere gitti, biraz abarttik karsilikli ve kavga ettik.

Sonra bir baktim ki konustuklarimiza, bu adam koru korune savunuyor ailesini. Kim hakli kim haksiz, acaba ne anlatiyorum, gercekten kirilmakta hakli miyim hicbirini dusunmeden anlamadan dinlemeden sirf kardesi oldugu icin onu savundu. Hatta beni suclu buldu, abarttigimi soyledi.

Yarin obur gun daha cirkin bir uslup takinsa, yada bana bir terbiyesizlik yapsa yine beni savunmayacak arkamda durmayacak belli ki dedim.

Ve birden ani bir kararla bu boyle gitmez ben boyle biriyle evlenmek istemiyorum bu iliski bitsin dedim.

O da sinirlendi uzunca bir mesaj yazmis ama okumadim acikcasi.

Uzun oldu ama, sizce bu kararimda hakli miyim yoksa luzumsuz yere fevri mi davranmisim?

Bahsi gecen cocuk aslinda cok iyi biridir, simdiye kadar hicbir saygisizligini gormedim.

Ailesindeki diger insanlar da oylelerdir.

Ama sulalelerindeki herkes cok iyi meslege sahip, oyle olmayanlar da kendi isini yapiyor. Yani benim gibi zabit katibi olmak icin kendini paralayan, memur olan falan yok. O yuzden acaba asagilanir miyim, gormedigim yuzlerini gorur muyum diye korktum.

Yorumlarinizi bekliyorum hanimlar.

Canım ben diğerleri gibi düşünmüyorum açıkçası belkide sevgilin senin işini istemediği için öyle söyletmiştir kardeşine ama kardeşide kendi söylemişse ayıp bi insanın mesleğiule alay edilir mi :KK19: hele siz evlenmeyi düşünüyorsunuz hemen kardeşini korumasıda yanlış sana keşke rahatsız olduğunu söyleseydin deyip kardeşini sana söylemeden uyarsa daha hoş olurdu o nasıl bir tavır babane git kendin söyle demek. Ayrıca asla ve asla daha evlenince neler duyacaksın demek çok çirkin bi tavır evlilikte saygı olmadımı o duyduğumuz çirkin şeyler yaşanıyor işte. Eşin yeri gelecek seni ailesine karşı savunacak karşısında duracak. Sonuç olarak iş senin işin sen mutlu olacaksın yada sen zorluk çekeceksin bi lise talebesinin lafıyla canını sıkma ama şu sevgilini biraz daha dikkatli incele derim

X