• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Anlıyorum . Şimdi düşünüyorum da bende bu şekilde evlendim . Nikah olduktan sonra düğün için gitmiştik evlerine. Neyse ,umuyorum bir şekilde düzene girer bu durum :KK43:
Bizde de oyle oldu. İlk andan ev temiz topluydu. İlk ve son oldu zaten. Onu da sonradan ogrendim ki nikaha gelmeyen başka birileri temizlemiş. Sonraki günlerde yemek yapış şekilleri, günlük temizlik anlayışları falan meydana çıktı.

Bir kez evlerinde uzun sure tuvalete gidemedim pislikten. Afedersiniz tuvalet taşı kapkara dışkı lekesiydi. Ama ufak bir alan değil. Alaturka tuvaletin 3'te 2'si gibi ve yapışmı taşlaşmış bir kirdi. Detay veriyorum çünkü küçük bir sorunu abartıyorum saniyorlar. Neyse eşime durumu söyledim. Eşim, rahatsiz olduk, tuvaleti temizleyin dedi. Bir kez bu olay yaşandı, bundan sonra dikkatli olmalari gerekmez mi? İnsan utanmaz mı? Gelin eve geliyor, hiç değilse tuvalet yikanmaz mı? Her gittigimde ya da her geldiklerine uyaramam ki ben cok utanıyorum birilerine "yanlış yapıyorsunuz dogrusu bu" demeye.
Ayy bu ne ya bişey diyemiyorum ki size de . O kadar kötü ki ben sanırım gidemezdim. Yalan söyleyemem . Bir de ben bir şeyden çok tiksinince tüm vücudumu kırmızı leke kaplıyor bilmiyorum ya çok zor Allah yardımcınız olsun ne desem boş başıma gelse ne yapardım bilmiyorum

Kolonya görünce, tişörtünün boyun boşluğu kısmına kafasını sokuyorlar. Kokusu daraltıyormuş.🥲 pandeminin ortasinda hastaneden gelip el yıkamadılar. Kolonya tuttum reddettiler. Düşünebiliyor musunuz? Pandeminin ortasında oldu bunlar.
Nasil hayatta kaldilar pandemide masallah. Keske sifon cekip el yikamadan kilidi acilmayan kapilar falan olsa, ama su surumda hicbir sey cozum olacak gibi degil. Kac gun kalacaklarsa dayanip gider gitmez evi aklayip paklayacaksiniz. Baska onerim yok. Insallah fazla kalmazlar.

Ben de gecende isyerinde wc kullanirken, yanimdaki tuvalete girip, isini gorup, sifonu cekip elini yikamadan cikip giden is arkadasim hangisi diye dusunuyorum hala. Boyle insanlar her yerde var malesef, kim elini yikamis kim yikamamis bilmeden hepsiyle bir arada yasiyoruz.

Konuyu etiketlemiştim "Kayın aileyi istemeyen gelin" gibi görünmemek için. El yıkamıyorlar asla. Tuvaletin her yerine, dışına kenarına idrar yapıyorlar. Nadiren degil, tuvalete her girdiklerinde. Hicbir şekilde hijyen anlayışları yok. Duş almıyorlar. Kokuyorlar, ısrar ediyorum gerek yok diyorlar. O pis halleriyle her seyi elliyorlar. Tüm eve ellerindeki pisliği yayıyorlar. Bunun gibi durumlar var. Eşime açıkladım bunlari.
O zaman çok haklısın. Önce bu durumları halletmeleri gerekir benim evime yatılı gelmek için.

Ayy bu ne ya bişey diyemiyorum ki size de . O kadar kötü ki ben sanırım gidemezdim. Yalan söyleyemem . Bir de ben bir şeyden çok tiksinince tüm vücudumu kırmızı leke kaplıyor bilmiyorum ya çok zor Allah yardımcınız olsun ne desem boş başıma gelse ne yapardım bilmiyorum
Onceki gelişlerinde benim de yüzümde lekeler çıktı. Evim işgal altında gibi hissettim. Çok korkunçtu. Onlar gittiler, oturdum hüngür hüngür ağladım. Sonra evi kırkladım.🥲

Nasil hayatta kaldilar pandemide masallah. Keske sifon cekip el yikamadan kilidi acilmayan kapilar falan olsa, ama su surumda hicbir sey cozum olacak gibi degil. Kac gun kalacaklarsa dayanip gider gitmez evi aklayip paklayacaksiniz. Baska onerim yok. Insallah fazla kalmazlar.

Ben de gecende isyerinde wc kullanirken, yanimdaki tuvalete girip, isini gorup, sifonu cekip elini yikamadan cikip giden is arkadasim hangisi diye dusunuyorum hala. Boyle insanlar her yerde var malesef, kim elini yikamis kim yikamamis bilmeden hepsiyle bir arada yasiyoruz
Bu öneriye bayıldım. Hayata geçirilmeli. Hatta ellerimizi bir cihaza sokmalıyız, yeterince temiz değilse tekrar yıkamalıyız. Of hayal etmesi bile aşırı keyifli. Huzur doldu içim.🥰

Onceki gelişlerinde benim de yüzümde lekeler çıktı. Evim işgal altında gibi hissettim. Çok korkunçtu. Onlar gittiler, oturdum hüngür hüngür ağladım. Sonra evi kırkladım.🥲
Yani bunun çözümü ne bilmiyorum çünkü bunun temizlik bağımlıligi ile de alakası yok insanın içi almaz . Ayy her şeyi temizleseniz bile takıntı olur

Cok zor durum.
Hiç iyimser olamıyorum bu konularda.
Banyo tuvalet de çok hassasim.
Neredeyse iki günde bir derin temizlik hergun de camasir suyu ile yikarim.
Benim de esimin ailesi geldiğinde tuvaletteki terliği almışlar yan tarafa koymuşlar.
Peceteyi kullanınca kovaya koyuyoruz tıkıyor gideri.
Bunlar atıp atıp bırakmışlar vs.
Sonra bayağı bir yer değişikligi yapmışlar küçücük tuvalette.
Zaten gider gitmez hemen yikadim.
Anormal hareket çok da yapacak birşey yok.
Sürekli tartışma oluyor bu konularda idare etmek en guzeli.
Sürekli kalmayacaklar diye teselli edeceksin.
Maske takıp yüzüne fırçayla hep temizleyeceksin.
El dezenfaktani kolonya bol bol kullan.

Yani bunun çözümü ne bilmiyorum çünkü bunun temizlik bağımlıligi ile de alakası yok insanın içi almaz . Ayy her şeyi temizleseniz bile takıntı olur
Alkollü yüzey spreyleri vardı, lysol gibi. Belki hatirlarsiniz. Önce evin her yerine ondan sıktım. Temizliğe başlamak için hijyeni sağlamam lazımdı. Bütün kapı kolları, düğmeler, kulplar, kumanda, koltuklar, banyo, klozet musluklar ... Önce alkolle hijyenik hale getirdim. Sonra çamaşır suyu, deterjan banyosu yaptırdım her şeye. 🥲

Cok zor durum.
Hiç iyimser olamıyorum bu konularda.
Banyo tuvalet de çok hassasim.
Neredeyse iki günde bir derin temizlik hergun de camasir suyu ile yikarim.
Benim de esimin ailesi geldiğinde tuvaletteki terliği almışlar yan tarafa koymuşlar.
Peceteyi kullanınca kovaya koyuyoruz tıkıyor gideri.
Bunlar atıp atıp bırakmışlar vs.
Sonra bayağı bir yer değişikligi yapmışlar küçücük tuvalette.
Zaten gider gitmez hemen yikadim.
Anormal hareket çok da yapacak birşey yok.
Sürekli tartışma oluyor bu konularda idare etmek en guzeli.
Sürekli kalmayacaklar diye teselli edeceksin.
Maske takıp yüzüne fırçayla hep temizleyeceksin.
El dezenfaktani kolonya bol bol kullan.
Çok teşekkür ederim. Sizin aile icin de sabırlar diliyorum. Çok zor bir durum, biliyorum.

Alkollü yüzey spreyleri vardı, lysol gibi. Belki hatirlarsiniz. Önce evin her yerine ondan sıktım. Temizliğe başlamak için hijyeni sağlamam lazımdı. Bütün kapı kolları, düğmeler, kulplar, kumanda, koltuklar, banyo, klozet musluklar ... Önce alkolle hijyenik hale getirdim. Sonra çamaşır suyu, deterjan banyosu yaptırdım her şeye. 🥲
Bende lysol kullanıyorum ki siz ailesi gelince stoklayin ondan.
Ellemeniz mümkün değil yoksa.

Sanırım yapacağın pek bir şey yok . En sonunda yine aynı sekilde temizlik yapmak gerekecek 🥲 off bir de evlenince ailelerle evlenmiyorsun derler yalan ya

Sanırım yapacağın pek bir şey yok . En sonunda yine aynı sekilde temizlik yapmak gerekecek 🥲 off bir de evlenince ailelerle evlenmiyorsun derler yalan ya
Bana da oyle dediler hep. Kapını kapattın mı iki kişisiniz diye. Hiç öyle değil. Şimdiki aklım olsa yüz kere düşünürdüm evlenmeyi.

Bunu diyen kimse milletin hayatını karartıyor 😅
Doğru diyorsunuz da benim yetiştirme yurdunda büyümüş tanıdıklarım var, eşlerine karşı on numara adamlar yıllardır da evliler. Bu ne oluyor şimdi, ne gördü ki neyi işliyor… insanın içinde olacak anacım.

Doğru diyorsunuz da benim yetiştirme yurdunda büyümüş tanıdıklarım var, eşlerine karşı on numara adamlar yıllardır da evliler. Bu ne oluyor şimdi, ne gördü ki neyi işliyor… insanın içinde olacak anacım.
Öyle ya aileler işi malesef hep karıştırıyor sürekli beklenti içerisindeyse yandın zaten hele bu tür farklılıklar en zoru

Benimkilerin aşırı fiziksel kirlilikleri yok daha çok ruhsal.
O dediğim şeyler dışında pek bir kirlilik görmedim ve zaten kalmalı çok zaman geçirmedim açıkçası.
Benimkilerin sorunu davranışsal.
Bazen keşke davranışsal olsaydı da mesafe koymak için bahanem olsaydi diyorum.

Back