Asagilandim mi ben simdi? :(

Amma da takılmışsınız amelelik lafına...:KK6: Ki nispeten de doğru,bütün işleri yıkıyorlar,katiplere ve mübaşirlere...İşinizden ayrı milyon tane ayrı iş yükleniyor.:KK14:

Sorun amelelik değil...Sorun,erkek arkadaşınızın ve sizin gereksiz tavırlarınız.

Yani gerçek suçlu kardeş değil.:KK55:

Çok fazla takılı kalma lütfen.

Önemli olan hayatta senin ne istediğin.

Başkaları için yaşama ve düşünme fikri seni yer bitirir.

Kararlı ve azimli ol lütfen.

İnşallah her şey gönlünce olur.

Açıkçası bende en çok "Fakat babam nisanlanmam icin bana ise girme sarti koydu. Ve ben de yeniden zabit katipligi sinavina girdim" lafına takıldım.
sırf nişanlanmak evlenmek için neden hayallerinden vazgeçiyorsun?
yani alınganlık yapmakta haklısın.kardeşi büyük ihtimal karıştırmış ve istemeden seni kırdığını düşünüyorum.
ama erkek arkadaşının tavırları ve bu insan için bazı şeylerden vazgeçmen doğru değil bana göre.
bu olaydan sonra katip olsan ve evlensen her zaman bu ezikliği yaşayacaksın.
Benim için önce meslek-iş geliyor.evlendikten ve çocuktan sonra o kadar kolay olmuyor bazı şeyler.
ne yapabiliyorsan şimdi yapıyorsun.
katipliği bir an önce nişanlanmak için istiyorsan yanlış yoldasın ama zaten istiyordun hayellerinin mesleğiyse bişey diyemem

şu ana kadar nasl geçindiğiniz değil, aileler devreye girdikten sonra olanlar gerçeklerdir canım. gördüğün üzere vatandaş sana sahip çıkmıyor. daha ilerdeki konularda da aynı şekilde körü körüne ailesini savunabilir. bence bu basit bir mesele değil. mesleğin veya başka bir konu olsun, konu önemli değil ama onun tavrı yanlş. seni sahiplenmesi gerekiyordu. ben bişeyi çok iyi anladım ki, nişanlıyken göze küçücük gelen bi ayrıntı, ilerde evliliğinin bitmesine bile sebep olabilecek kadar büyük bi durumdur aslında.

iyi düşün. ben kararını pek saçma bulmadım.

daha mesleğiniz bile olmamış katiplik niye bu kadar alınıyorsunuz ki , kazanamayadabilirsiniz siz kazanmış da ezikliğini bile yaşamaya başlamış gibi davranıyorsunuz

Valla seni takdir ettim gerçekten ileri görüşlü akıllı kızmışsın.Böyle daha baştan küçücük bir konu için anlamadan dinlemeden bunları yapıosa evlendikten sonra gık desen demek senin arkanda durmadan anacı babacı aileci olup çıkacak.Şimdiden bunu ön görmen güzel bence eğitimlisin önünde çok yol var çok güzel insanla karşılaşabilirsin böyle ailesinin uydusu olmuş adamlarla vakit kaybetme :KK55:

Bence sen çocuğun katiplikle ilgili sana söyledijklerine değil,bu katiplik meselesiyle ilgili kendi kararsızlıkların da olduğu için alınmışsın.Yani çokta idealin olduğunu düşünmüyorum.Çocuk lise öğrencisi,yaşına göre normal o şekilde konuşması.Çok ciddiye almamak lazım.Secgilin de kardeşini tanıyor biliyordur ciddiye almadığı,içinde kötülük olmadığını bildiği için üstünde durmamış sana göre savunmıştur.Hemen de ufacık bir olaydan,bir cümleden,nasıl da anlıyorsunuz gelecekte ailesini savunacağını.Yani şimdi bir de madalyonun öbür yüzünden bakalım.Sen kardeşini savunduğu için böyle düşünüyorsun,kardeşte kendi için elin kızını savunuyor diye başka düşünür.Çok takma şöyleri.Patavatsızlık de ve hoşgörüyle bak.Ailesiyle ilgili en ufak bir olayı da gidip şikayet etme sevgiline.Kardeşini sana nasıl savunuyorsa,seni de ailesine savunuyordur bilemezsin.

fazla alınganlık yapmışsın canım
liseli deyip geçme valla nerdeyse tüm mesleklerden haberi var onların :)
sevgilin bence direk böyle önemsiz şeyi ona taşıdığın için tepkili davranmıştır
büyütme bence

Kizlar, internet paketimle alakali ufak bir sorun oldu. Size gec cevap veriyorum kusura bakmayin lutfen.

Hepinizin yazdiklarini okudum, hepinize tesekkur ederim.

Bugun hicbir sey yokmus gibi davrandi erkek arkadasim. Ustunu kapatmis gibi aradi normal konustu. Ama benim tavrim soguktu. O da bunu fark edip kizdi, ben uzerini kapatmaya calisiyorum sen kararinda israrci gibisin dedi. Ve yine tartistik.

Bana diyor ki kardesim sana katiplikten daha iyilerini layik gormus, seni hakim olarak hayal ediyorlar. (Idari hakimlik sinavina da girecegim her ne kadar kazanamayacagim daha girmeden belliyse de :) ) Hakaret olmadigi gibi iltifat bu. Ve bunun gibi seyler zirvaladi. Kardesinin beni asagilamak icin soylemedigini savundu.

Ama asil mesele kardesinin bana bunu soylemesi degil esasen. Muhtemelen hayatinda meslegi zabit katipligi olan kimseyle tanismadi, etrafinda hic yok, internetle hasir nesir olan bir cocuk da degil ki bu meslegin zor oldugunu sartlarini falan bilsin. Aklima gelen tek ihtimal bu konunun evde konusuldugu oldu. Ben birilerinden duydugu iki kelimeyi bana getirdigini dusunuyorum kimsenin gunahini almak istemesem de.

Bu mumkun. Cunku ailede sinavlar yuzunden magdur olmus, atanamadigi icin kendini paralamis, basarisizlik tatmis kimse yok. Benim gibi katip olmak icin kendini paralayan da yok. O yuzden her ne kadar farkinda olmasalar hatta bunu ayiplasalar bile hafif bir kibirlilik mevcut tum aile bireylerinde. Ve benim asil cekindigim buydu. Acikca yapmasalar bile tavirlariyla alttan alttan ezerler mi acaba diye dusundum.

Ama erkek arkadasim da aptal saptal bahaneler sundu, hatta dedigim gibi en son "cocuk seni gozunde nasil yucelttiyse en iyi mesleklere layik gormus" bile dedi. :)

o anda kirildigini belli etseydin,
nisanlina sikayet etmek te ne ?
ozur dilettirmeye calismissin ama ters tepmis,tabi ki ailesini koruyacak sana karsi,senin bir sifatin yok daha maalesef,ve ortada sorun olan birsey de yok..
ve bos yere okadar savunmaz kardesini
kim bilir neler dediniz? allah askina melek rollerini birakin.
zamaninda lafi tikamiyorsunuz insanin agzina sonra baskasi ona kizsin diye sikayet ediyorsunuz-olmaz!!!

canım meraba :KK3:

bu memlekette avukat olacağım dersen amaaan çok avukat var ortalıkta herkes avukat oluyor derler
doktor olacağım dersen siz doktorlar çok bilmiş oluyorsunuz derler
hakim olacağım dersen hakimler rüşvet yiyor derler
öğretmen olacağım dersen başka meslek mi kalmadı derler

bu böyle gider

sevgiiline direk bana kardeşin böyle dedi diye anlatmak yerine, benim katip olmamla ilgili ailede kendi aranızda hiç konuşuyor musunuz diye sorsan daha ılımlı olurdu sanırım

ikinizde de karşılıklı hatalar var

ikiniz de birbirinizden özür dileyin konu tatlıya bağlansın

aşağılanmamak senin elinde canım, sen kendini ezdirmezsen kimse seni ezemez endişelenme

canım çok alınganlık yapıyosun boşa uzatıyosun. bu şimdiden böyleyse ileride ne olur diye düşünmekte biraz abartıyosun bence..hangimiz ailesini savunmaz ki ( he ortada bariz saygısızlık vardır yada hakaret varken savunmayı kasdetmiyorum) ama böyle ufak tefek yanlış anlaşılmaları düzeltmek için karşımızdakine aslında o böyle demek istemedi diye konuya girmezmiyiz..ne deseydi nişanlın evet kardeşim çok haklı katiplik amelelik bende aynı fikirdeyim deseydi daha mı az kırılcaktın..ayrıca sana değer verdiği ve kırılmanı istemediği için kardeşini yaptığının kötü niyetli olmadığını anlatmaya çalıştıkca sen üstelemişsin oda senin duymak istemediğin laflar etmiş sinirlenince..bu hiçde bukadar büyütülcek bi konu değil.. bence nişanlınla güzelce konuş ben çok kırıldığım için seninde çok üstüne geldim kusura bakma de ne biliyim ama sende bir daha beni iyice dinlemeden çok savunucu olma gibilerinden bişeler söle tatlıya bağlansın..bukadarcık şeyden ilişkini bitirme noktasına geliyosan zaten evlenince çok bocalarsın..yine de sen bilirsin tatlım

liseliye mi alındınız?:KK1: ayrıca ailede konuşulduğunu düşünmüyorum. katipliğin yazmayla ilgili bir iş olduğunu bilmek için mesleklerle ilgili derin araştırma yapmış olmaya gerek yok.

"yaa onu napıcaksın amelelik, daha düzgün bir iş arasana" tarzı bir cümle kurmuş bir sanırım. ki çocuk haksız değil, lisans mezunu birinin katiplik istemesi bana da tuhaf geldi. ayrıca hiçbir liselinin de bunu daha usturuplu bir cümleyle ifade edicek olgunlukta sanmıyorum.

konu karmaşık olsa tamam anlamadan dinlemeden bana haksızsın dedi dersiniz, ama anlayıp dinlenecek birşeysi yok ki, size bir cümle kurmuş siz de nişanlınıza iletmişsiniz o da takacak bir şey görememiş.

bir de şunu belirteyim kendi yengemle arama ciddi bir mesafe koymam ve fazla resmi olmamda etkili olan en önemli şey yaptığım bir şeye kırıldığında kırgınlığını bana dile getirmeyip arkamdan abime "kardeşin böyle böyle yaptı kırıldım" demesi olmuştur.

Tek tek alinti yapamadim ama...

Erkek arkadasim kardesine sormus. Ablana boyle demissin cok uzulmus neden yaptin demis. O da inkar etmis inanilir gibi degil. Ben amele falan demedim yalan soyluyor demis. Ben ona hakimlik sana daha cok yakisir demek istedim demis.

Simdi oyle bir durumdayim ki o amele kelimesini ben uydurmus, bacak kadar cocuga iftira atmis biri konumundayim.

Ben bu konu uzasin istememistim.
Soylenen lafa, bir sure meslegim olmasi muhtemel olan meslege laf edilmesine kirildim, kirildigimi da erkek arkadasimla paylastim.

Amacim sadece onun ne dusundugunu bilmekti.

Ama o uzattikca uzatti konu cok cirkin yerlere gitti.

Benim derdim o bana amele dedi bu bana bunu dedi degildi yanlis anlasildim ve toparlamaya gucum yok artik.

Cok uzuldum ya...

Çocugun ailesi, seni ve babanın takındığı bu durumu çekememiş bence.
Babanın sen evlenmeden önce mutlaka işe girmeni, mesleğini ele almanı istemesi çok güzel bir şey
Bu senin iyi ve eğitimli kültürlü bir aileye sahip olduğunu gösteriyor. Çocuğun aile durumu bilemediğim için şu şekilde yorum yapabilirim. Ailesinden birileri acaba sen işe girmesen sanki eşin sana bakamayacak muamelesi gördüklerini falan mı düşündü? bu mu zorlarına gitti acaba bilinmez tabi. Ama ne olursa olsun senin ayaklarının üzerinde durman hayatında kendine yapacağın en büyük iyilik olur en azından garantisi olan bir iş. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hemen evlilik için acele etme ben 27 yaşındayım ve halen bekarım şu an. çok ciddi ilişkilerim oldu uzun süreli evliğliğin eşiğinden döndüm, o zaman olmadığında çok üzülüp ağladım ama şimdi düşününce hakkımda hayırlısı olmuş diyorum. Senin içinde hayırlısı olsun. Onun ailesini tanımaya çalış.

Bence de evde konuşulmuş o konu .
Liseye gidiyor diyorsun .
Bence buna cesaret edemez ya liseye giden bir çocuk .
Amelelik falan .
İyi bir çocuk diyorsun .
Ha senin ayrılma sebebin de sevgilinin tutumu zaten .
Cesaretine hayran kaldım .
Benim kaç ayda yapamadığımı, cesaret edemediğimi yapmışsın .
Sanırım ilk defa ailesiyle ilgili bir konu yaşadınız ve gördünüz tutumunu .
Hayırlısı canım hakkında .

Kizlar noluyosunuz Liseye giden cocuktan bahsediyoruz.. Su an ona sorsaniz ne pkillari kazanicak ne bolumleri bitiricek o! Katipligi tabi begenmez. Buna da cahil cesareti denir.
Cocuk cahillikle konusmus ama bunu sevgilinizle paylasmaniz cok garip. Yani duymasina ne gerek var ki? Sevgiliniz kardesiyle konussaydi kardesi size sinirlenmez miydi?
Hepsinden gectim sen beni kardesine karsi savunamadin diyip terketmek nasi bisey:S liseye giden cocuk size ters bi laf soylese bile abisine sikayt edene kadar kendiniz azarlayin ben senin yengenim diyip kapatin konuyu.

Hadi gectim bu evde konusulmus kardesi deordan ogrenmis size soylemis olsun; boyle bile olsa sevgilinizi niye araya sokuyosunuz? annesi babasi konustu diye gidip hesap mi sorucak?
Ortamda sevgiliniz de varken konusuldugunu dusunuyosniz o baska o zaman direkt sevgilinize kizin tabi.

Ama bole basit seylere takilmayin bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuk kendine onu mu layık görüyorsun cümlesinde senin çok daha iyi yerlere layık olduğunu belirtmek istemiş

sevgilinin mesleği neydi?

o ne düşünüyor katiplik hakkında?

belki kardeşi düşünmeden öyle bir laf etmiştir. sonuçta yaşı zaten küçük.

erkek arkadaşın da senle ailesi arasında kalmıştır.

Son düzenleme:
X