Kizlar, internet paketimle alakali ufak bir sorun oldu. Size gec cevap veriyorum kusura bakmayin lutfen.
Hepinizin yazdiklarini okudum, hepinize tesekkur ederim.
Bugun hicbir sey yokmus gibi davrandi erkek arkadasim. Ustunu kapatmis gibi aradi normal konustu. Ama benim tavrim soguktu. O da bunu fark edip kizdi, ben uzerini kapatmaya calisiyorum sen kararinda israrci gibisin dedi. Ve yine tartistik.
Bana diyor ki kardesim sana katiplikten daha iyilerini layik gormus, seni hakim olarak hayal ediyorlar. (Idari hakimlik sinavina da girecegim her ne kadar kazanamayacagim daha girmeden belliyse de :) ) Hakaret olmadigi gibi iltifat bu. Ve bunun gibi seyler zirvaladi. Kardesinin beni asagilamak icin soylemedigini savundu.
Ama asil mesele kardesinin bana bunu soylemesi degil esasen. Muhtemelen hayatinda meslegi zabit katipligi olan kimseyle tanismadi, etrafinda hic yok, internetle hasir nesir olan bir cocuk da degil ki bu meslegin zor oldugunu sartlarini falan bilsin. Aklima gelen tek ihtimal bu konunun evde konusuldugu oldu. Ben birilerinden duydugu iki kelimeyi bana getirdigini dusunuyorum kimsenin gunahini almak istemesem de.
Bu mumkun. Cunku ailede sinavlar yuzunden magdur olmus, atanamadigi icin kendini paralamis, basarisizlik tatmis kimse yok. Benim gibi katip olmak icin kendini paralayan da yok. O yuzden her ne kadar farkinda olmasalar hatta bunu ayiplasalar bile hafif bir kibirlilik mevcut tum aile bireylerinde. Ve benim asil cekindigim buydu. Acikca yapmasalar bile tavirlariyla alttan alttan ezerler mi acaba diye dusundum.
Ama erkek arkadasim da aptal saptal bahaneler sundu, hatta dedigim gibi en son "cocuk seni gozunde nasil yucelttiyse en iyi mesleklere layik gormus" bile dedi. :)