• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Açıkçası ikimiz de kök ailelerimizin başımızın üstünde yeri var diyoruz, geleceklerse hiç sıkıntı değil, haber ediyoruz birbirimize o kadar. Ben ailelere misafir gibi bakmıyorum, evde yemek mi yok söyleriz ya da beraber yaparız, temizlik mi yapılacak beraber yapar keyif kahvemizi içeriz, yuvarlanır gideriz. Gidip de akrabayı, arkadaşı, onu bunu çağıracaksa tabii ki bana danışıyor, ona göre çağırıyor o ayrı.

Size gelecek olursak, ben temizlik konusunda obsesif biri olduğum için size hak veriyorum. Ben de zor tahammül ediyorum öyle insanlara. Belli bir yaş grubu öyle maalesef. Mesela taharetlenir, elini sabunlamaz, o elini her yere sürer. Sifon çekmez, klozet kapağına işer, temizlemez. Ben her gün klozeti yıkıyorum. Her oturup kalktığımda da dezenfekte ediyorum, elimi yıkarım kendi havlumla kurularım. Banyo da yapmadıkları için kötü kokarlar, diş fırçalamak hak getire zaten. Çok çok haklısınız;ama her zaman haklı olmak yetmiyor.

Bahsettiğiniz insanlar eşinizin ailesi olduğu için, ara sırada geldikleri için de idare etmekten başka çare yok. Tamamen gelmesinler diyemezsiniz. Bir de eşinizle empati yapın. Annemizi babamızı seçemiyoruz. Bu konuda da eşiniz konuşacak, arkasını toplayacak. Mesela o evdeyse ebeveynleri banyodan çıktıysa bir koşu gidecek dezenfekte edecek, temizleyecek. Bir şekilde orta yol bulunmalı, siz de idare etmelisiniz.

Başka bir konu,durum, kişi vs olsa sormadan olmaz diyeceğim ama ailesi ve çok sık gelmiyorlarmış. İdare etmekten başka çözüm yok gibi. Benim de birçok kişiyle hijyen anlayışım uymuyor ama bazı durumlarda tolere etmek durumunda kalıyorum mecburen

Ailesini ömür boyunca kabul etmeme gibi bir durum olamaz ki. Adı üstünde aile 🤷‍♀️ eşiniz onlar varken temizlik yapsın, ortalık toplasın

Açıkçası ikimiz de kök ailelerimizin başımızın üstünde yeri var diyoruz, geleceklerse hiç sıkıntı değil, haber ediyoruz birbirimize o kadar. Ben ailelere misafir gibi bakmıyorum, evde yemek mi yok söyleriz ya da beraber yaparız, temizlik mi yapılacak beraber yapar keyif kahvemizi içeriz, yuvarlanır gideriz. Gidip de akrabayı, arkadaşı, onu bunu çağıracaksa tabii ki bana danışıyor, ona göre çağırıyor o ayrı.

Size gelecek olursak, ben temizlik konusunda obsesif biri olduğum için size hak veriyorum. Ben de zor tahammül ediyorum öyle insanlara. Belli bir yaş grubu öyle maalesef. Mesela taharetlenir, elini sabunlamaz, o elini her yere sürer. Sifon çekmez, klozet kapağına işer, temizlemez. Ben her gün klozeti yıkıyorum. Her oturup kalktığımda da dezenfekte ediyorum, elimi yıkarım kendi havlumla kurularım. Banyo da yapmadıkları için kötü kokarlar, diş fırçalamak hak getire zaten. Çok çok haklısınız;ama her zaman haklı olmak yetmiyor.

Bahsettiğiniz insanlar eşinizin ailesi olduğu için, ara sırada geldikleri için de idare etmekten başka çare yok. Tamamen gelmesinler diyemezsiniz. Bir de eşinizle empati yapın. Annemizi babamızı seçemiyoruz. Bu konuda da eşiniz konuşacak, arkasını toplayacak. Mesela o evdeyse ebeveynleri banyodan çıktıysa bir koşu gidecek dezenfekte edecek, temizleyecek. Bir şekilde orta yol bulunmalı, siz de idare etmelisiniz.
Eski konumda da konuşmuştuk sizinle. Evet orada da bana hak vermiştiniz. Sizinle tamamem ayni fikirdeyim. Eşimin bu konuda pasif kalmasını bile son derece haklı buluyorum. Yapacak bir şeyi yok çünkü. Ailesi bu. Kendisi evde degil ne yazık ki. Gün boyunca idrar damlalı tuvaletle ben muhatabım. Ve işin kötü tarafı tek tuvalet var.
Çok isterdim sizin aileleriniz gibi olabilmeyi. Umarim hep mutlu huzurlu olursunuz.

Önceki konunuzu hatırlıyorum, aile temizlik konusunda ciddi sıkıntılıydı rahatsız olmakta da haklısınız, eşinizle de konuşmuşsunuz bu konuyu. Ne olacak şimdi, gelmeyecek mi evinize ailesi? Yani eşiniz size fikrinizi sorsa ne cevap verecektiniz?

Eşimin ailesi ile farklı şehirlerdeyiz, senede bir gelirler genelde. Esimle konuşurlar daha çok, şu vakitte geleceğiz diye, o süreçte esktra bir işimiz olup olmadığını eşim bildiği için ona göre cevap verir. Durun bir eşime sorayım müsait mi demesine gerek yok.
Günlük misafir durumları vs.ayri ama aileler günler öncesinde haber veriyor zaten. O süreçte haberimin olması yeterli kendi adıma.

Sizin derdiniz evinize gelmeleri daha çok, eşinizin size danışıp danışmaması değil.

Son düzenleme:
esime sorayim dedikten sonra da pek reddetme sansiniz kalmiyor gibi aslinda. yani esiniz size soracagini soyledi, sonra siz hayir dediniz, ailesini arayip pamuk istemiyor o yuzden gelmeyin demez muhtemelen. size ancak nezaketen sormus olur, ona da esler arasinda gerek yok diye dusunuyorum. gereksiz bir prosedur gibi geliyor bana.

bu ese sorma olayi daha cok spontane mesela arkadasi arayip aksam size cay icmeye geliyoruz falan derse gerekli bence.

Ailem kendi özel sebeplerinden ötürü henuz 1 kez bile evime gelemediler. Sürekli çalışıyorlar, çalışmasalar çocuklarin okulu var. O sekilde bir durum var. Ben gittikçe gorebiliyorum.

Gelme durumlari olsa haber verip istedikleri zaman gelemezler. Bana müsait misin diye sorarlar. Ekonomik olarak musait olmadığımızı düşündükleri ay sonu gibi zamanlarda gelmeyi teklif etmezler.

Temizlik konusuna gelecek olursam kapiya kulagimi tabii ki dayamiyorum. Evim küçük, ayrica su tesisatı yüksek sesle su akışı yapıyor. Bu sebeple musluk açılsa duyuyorum.

Temizlik bir kültür işte. Ikinci sifona bastiktan sonra da el yıkanması gerektiği bilgisi sizde de yok. Taharet denen bir şey var. Kim yapıyor kim yapmıyor alninda yazmadığına göre herkesi yapıyor saymalıyım ki sağlığımdan olmayayim.

Taharet alıp sifona bastığıma göre sifon da temiz değil. Sifona değen el de kirli bu nedenle. Bunu algılayabilmek icin ayni temizlik kültüründe olmak gerekiyor. Onlar gibi siz de algılayamıyorsunuz. Ve bu kültür değişmiyor.
Sifona taharet almadığınız elinizle basmalısınız zaten, şu an yeni fobi yüklendi bana. Hiç taharet alınan elle sifona basılacağını düşünmemiştim:D

Eski konumda da konuşmuştuk sizinle. Evet orada da bana hak vermiştiniz. Sizinle tamamem ayni fikirdeyim. Eşimin bu konuda pasif kalmasını bile son derece haklı buluyorum. Yapacak bir şeyi yok çünkü. Ailesi bu. Kendisi evde degil ne yazık ki. Gün boyunca idrar damlalı tuvaletle ben muhatabım. Ve işin kötü tarafı tek tuvalet var.
Çok isterdim sizin aileleriniz gibi olabilmeyi. Umarim hep mutlu huzurlu olursunuz.
Keşke kesin çözümü olan bir şey olsa, değişmiyorlar maalesef; bir de aile işte, atsan atılmaz, satsan satılmaz. Benim annem de böyle olduğu için arkasını toplamak zorunda kalıyorum, ben en azından çocuğuyum;ama ben bile zor tahammül ediyorum. Çünkü elini yıkayabilirsin, sifonu çekebilirsin elin ayağın tutuyorsa; ama yok, yapmıyorlar. Bizimki bir de büyük tuvaletimi yapmadım diye üste çıkıyor. Sadece suyla hijyen mi olur.

Artık laf anlatamadığım için şu kova boyutu easy wet wipes temizlik mendillerinden stokladım, bir de büyük dezenfektan aldım. Siz de öyle yapın, gündelik temizlik dışında, kullan at temizlik ürünleriyle idare edin. Bir de onlar gelince kağıt havlu vs koyun. Eve geldiklerinde kolonya da tutabilirsiniz hem geleneksel hem el hijyeni sağlar. Zaten arada sırada geliyorlar, gönüllerini kırılmasın, kötü hissetmesinler; olabildiğince ortayı bulmakta fayda var derim.

Sifona taharet almadığınız elinizle basmalısınız zaten, şu an yeni fobi yüklendi bana. Hiç taharet alınan elle sifona basılacağını düşünmemiştim:KK70:
bu arada evet ya taharet esnasinda eger el kullaniliyorsa sifona diger elle basilir, musluk diger elle acilir vs bunlari galiba 6 yasimda falandim ogrendigimde. gerci bu konudaki misafirler sifona bassinlar da hangi elleriyle oldugu muhim degil gibi :D

Eşinizle bi daha konuşun o uyarsın. Olmadı geldiklerinde eşiniz üzerinden işte elini yıka, sifonu çek, tuvaleti temiz bırak gibi uyarı yapın üstlerine alınırlar belki. Yemeğe falan yardım ediyorsa sürekli ellerin temiz mi, yıkadın mı diye sorun eşinize. Olmadı siz konuşun klozet kapağı kirli kaldıysa kv ye gösterin böyle susmakla olmaz. Önemli bi konu bu...

Pamuk Kv&Kp evinize geliyorsa gelsin ama sen onlara hizmet etmek durumunda değilsin bu şartlar altında. Tuvaletten sonra ellerini yıkamayan, duş almaktan imtina eden insanlarla aynı masada yemek mecburiyetinde değilsin. Belli ki ikazdan filanda anlamıyorlar.
Eskidendi o ailelere hizmet etme filan. Valla benim kardeşlerim, hiç bir kuzenim kayınailesini evlerinde ağırlamıyor. Gelecek olan ayda yılda bir çay, kahve içmeye geliyor. Onlar geliyorsa sende kendi ailenin evine git, tatile git. Oğulları temizlesin arkalarını.
Her evin kuralları vardır. O kuralları da evin kadını belirler. Senin evine gelecek olan senin kurallarına uymak zorunda. Seninde istediğin gayet insani şeyler.

İyi de sizin derdiniz eşim bana danışsın değil ki. Siz size sormadan reddetsin istiyorsunuz. Bu şartlr altında müsait olma ihtimaliniz yok çünkü. Eşinizin böyl bir tavrı kabul edeceğini sanmam
Nerede yaziyor bu? Bana danışsın istiyorum. Henüz bu iletişimi gelişiremedik aramızda. Bana danışsa musait değilim deyip reddetme ihtimalim var. Reddetmek istiyorum ve haklı sebeplerim var. Bana danışmadığı için ne zaman olursa olsun kabul etmiş oluyorum. Hangi kutsala inaniyorsanız ona yemin ederim ki temiz olsalar gelmeleri zerre kadar problem degil.

bu arada evet ya taharet esnasinda eger el kullaniliyorsa sifona diger elle basilir, musluk diger elle acilir vs bunlari galiba 6 yasimda falandim ogrendigimde. gerci bu konudaki misafirler sifona bassinlar da hangi elleriyle oldugu muhim degil gibi :KK70:
Buradaki misafirler banyo sabunu hakkında bile dediler ki "Benim sabunla pek aram yok." Yalnız bu, "duş jeli kullanıyorum" demek de değil. Şampuanı durularım, akarken ne kadar yıkanırsa o bana yeter demek.

Sifona taharet almadığınız elinizle basmalısınız zaten, şu an yeni fobi yüklendi bana. Hiç taharet alınan elle sifona basılacağını düşünmemiştim:KK70:
Hangi elimle bastığımı düşünerek yazmadim o yorumu. Şimdi hangi sırayı takip ettiğime bakınca aynen bu şekilde yapıyorum. Benim icin bu sıra, sifonu yine hijyenik yapmıyor. Yine pis, tuvalet neticede. Birinin elini hiçbir pisliğe değdirmemiş olması bile yıkamamasına sebep olamaz.

Buradaki misafirler banyo sabunu hakkında bile dediler ki "Benim sabunla pek aram yok." Yalnız bu, "duş jeli kullanıyorum" demek de değil. Şampuanı durularım, akarken ne kadar yıkanırsa o bana yeter demek.
ne desem bilemedim. ben de hicbir sekilde istemem boyle misafiri ama esin ailesi olunca orta yol nasil bulunur hicbir fikrim yok acikcasi.

Bana gelen biri de, mutfak süngerini alıp klozeti temizlemiş ve aynı süngeri mutfağa geri getirdi. Klozeti temizlediğini söylemiştin dedim, çamaşır suyu ile klozeti temizlediğim için temizdir dedi. Gözünün önünde çöpe attım ve o an içimden bişey koptu. Allahtan yılda 1 kez geliyor ve artık müdahale etmiyor.

Eş ailesi olduğu için mecbur gelecekler maalesef yapacak bir şey yok. Eşiniz de biliyor konuyu zaten. Artı olarak gerginsiniz şu an. Bir de bu konuyu açarsanız iyice delirecek.

Son olarak; Eşlerin direkt ok dememesi lazım. Mutlaka eşime sorayım bir program var mı diye cevap vermesi lazım.

ne desem bilemedim. ben de hicbir sekilde istemem boyle misafiri ama esin ailesi olunca orta yol nasil bulunur hicbir fikrim yok acikcasi.
İma yoluyla denedim, kamu spotu çıktı, o anda bir seyler anlattım ama yok. Genel olarak böyleler, ev halkının tamamı böyle. Meyve, sebze bile yıkanmıyor. Şimdiye dek yüzlerine 1 kez bile bir şey demedim incinirler diye. Ne bizde ne onlarda. Düzelmeyecegini de adım gibi biliyorum. Çaresizim işte.

Önceki konunuzu hatırlıyorum, aile temizlik konusunda ciddi sıkıntılıydı rahatsız olmakta da haklısınız, eşinizle de konuşmuşsunuz bu konuyu. Ne olacak şimdi, gelmeyecek mi evinize ailesi? Yani eşiniz size fikrinizi sorsa ne cevap verecektiniz?

Eşimin ailesi ile farklı şehirlerdeyiz, senede bir gelirler genelde. Esimle konuşurlar daha çok, şu vakitte geleceğiz diye, o süreçte esktra bir işimiz olup olmadığını eşim bildiği için ona göre cevap verir. Durun bir eşime sorayım müsait mi demesine gerek yok.
Günlük misafir durumları vs.ayri ama aileler günler öncesinde haber veriyor zaten. O süreçte haberimin olması yeterli kendi adıma.

Sizin derdiniz evinize gelmeleri daha çok, eşinizin size danışıp danışmaması değil.
Hijyen konusunu sorun ettiğimi, onlar gittikten çoook sonra açtım. Rahatsiz oldugumu bildiği halde benim idare etmemi bekliyor anladigim kadarıyla.

Danışıp danışmaması da derdim. İki konu üst üste geldi yalnızca. Hijyen sebepli gelmeleri de sorun evet.

Bir üye daha yazdı, en baştan anlaşmışlar. Eşime sormam lazim diyerek hallediyormuş.

Bunu baştan yapmadim, çünkü sizin gibi haberim olmasi yeterdi. Simdi öyle degil. Huzursuz oldugum bir durum var ve ben, karar alindiktan sonra haberdar edilmek istemiyorum.

Bana gelen biri de, mutfak süngerini alıp klozeti temizlemiş ve aynı süngeri mutfağa geri getirdi. Klozeti temizlediğini söylemiştin dedim, çamaşır suyu ile klozeti temizlediğim için temizdir dedi. Gözünün önünde çöpe attım ve o an içimden bişey koptu. Allahtan yılda 1 kez geliyor ve artık müdahale etmiyor.

Eş ailesi olduğu için mecbur gelecekler maalesef yapacak bir şey yok. Eşiniz de biliyor konuyu zaten. Artı olarak gerginsiniz şu an. Bir de bu konuyu açarsanız iyice delirecek.

Son olarak; Eşlerin direkt ok dememesi lazım. Mutlaka eşime sorayım bir program var mı diye cevap vermesi lazım.
Son olarak eklediğiniz kısım yadırgandı biraz evvel. Ben de oyle düşünüyorum artık. Belki daha normal bir aile olsaydı, haberim olmasi yeterli olurdu. Ama şu an rahatsizim, eşim bunu biliyor ve bana sormadi. Yine de ona kızamıyorum. Pasif kaldı diye haksız demiyorum. Hassas bir konu, farkındayım.

Ilk paragrafta anlattığınız şeyin benzerlerini yapiyorlar. Sizi çok iyi anliyorum. Ve sanırım o da mecburen kabul etmek durumunda kaldiginiz biri. Ayni benim gibi.

Ailesi bu size sorsa da sormasa da eninde sonunda gelirler. Zaten sık gelmiyorlar demişsiniz. Psikolojik olarak destek alın isterseniz bu temizlik konusunda. Zira yaşlı insanlari değiştiremeyiz. Bu zor olur. Eşinizle de bunun için tartışmayın haklıyım der üzülürsünüz gerek yok. Allah kolaylık versin diyorum 💚

Back