• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru İletişim Şekli Geliştirme

Evet ne yaparsam yapayim eve adim attiklari an hijyen zinciri kopuyor. Yoldan gelip el yikamazlar, yoldan gelip banyoya girmezler, tuvalete girseler el yikamazlar, allah bilir ben odada yokken burun karıştırıp kumandayı tutuyorlardır. Sadece temizlik değil, düzen kural da bilmiyorlar. Portakalı orta sehpa uzerinde soymuşlar, kabuğu orta sehpaya akmış, portakalın suyu halıya akmış. Anlatabiliyor muyum durumumu? En azindan elleri temiz olsa varsin halım kirlensin, bulaşık çıksın aksama kadar yikayayim. Ama yok iste. Insanin gözüne bir şey batınca her şey batmaya başlıyor.
Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. :( Size asla ama asla eşinizin anası babası bik bik diye konuşamam gelmelerini istememekte çok çok haklısınız. :(
Bu tip insanlar uyarılmaktan da hoşlanmıyor ve zaten yapmıyor bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor aynı hızla.

Ayy bu ne ya bişey diyemiyorum ki size de . O kadar kötü ki ben sanırım gidemezdim. Yalan söyleyemem . Bir de ben bir şeyden çok tiksinince tüm vücudumu kırmızı leke kaplıyor bilmiyorum ya çok zor Allah yardımcınız olsun ne desem boş başıma gelse ne yapardım bilmiyorum
O kadar yani. Siz kırmızı lekelerden kurtulamazsınız çünkü her gün her an bir sürü tiksindirici şey yaşıyoruz, görüyoruz.

Kolonya bile dökmüyorlar. Kokusu daraltıyor diye. Dezenfektan şimdiye dek evlerine girmemiştir.
Daha once oda arkadaşımda boyle bir mevzu vardi. Sifonu çekerdi, çok yüksek sesle sifon sesi gelirdi ve bir o kadar sert biçimde kapıyı açardı. Ilk dikkatimi çeken sert kapı açışı oldu zaten. Yanıma geliyorsa ellerine bakardım, kuru olurdu. (Banyoda havlu yok, odalarda var) Ellerini yikamadigini farkettim ve bu bende huzursuz edici bir takinti haline dönüştü. Sifondan sonra saniye sayiyordum o gunlerde. Anlasın diye banyoya elimizdeki bakterilerin büyük hallerini gosteren bir kağıt yapıştırmıştım. Ama işe yaramadı. Ben 2. 3. Sabunumu alırken onunki yarıda bile değildi. Bu arada o kişi de duş almazdı. Oyle iste, hayatimdaki pislik insanlardan kareler...🥲
Esiniz farkinda degilmi ailesinin pis oldugunu? Hepsi aynimi birinden biri uyarmiyormu yada pis olduklarini farkinda degillermi. Nasil dayaniyorsunuz ben söylerdim. O gün bi bahane bulun bide evi temizlemekle ugrasmayin

Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. :KK43: Size asla ama asla eşinizin anası babası bik bik diye konuşamam gelmelerini istememekte çok çok haklısınız. :KK43:
Bu tip insanlar uyarılmaktan da hoşlanmıyor ve zaten yapmıyor bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor aynı hızla.
Herhangi bir konuda bile hemen savunmaya geçiyorlar kızım biz en iyisini biliriz diye. Ne öğrenebilirim ki bu insanlara?
Objektif düşünüyorum, gerçekten en iyisini bildikleri olumlu güzel, takdir edilesi bir konu var mi diye. Ama yok. Vallahi yok. Temizlik bilmezler, görgü bilmezler, yemek desen hiç girmek istemiyorum, ahlak zayif, yanimda ana avrat küfrederler, yıllarca yiyip içip yatmışlar şimdi sürünüyorlar, çalışkanlık, işe bağlılık desen yok, aileme karşı da saygili olmadilar, kv kp değil ama çocukları saygisiz oldu. Say say bitmez. Uzağız diye bunlar tahammül edilir oluyor. Yoksa yakın olsak sabrım yok.

Sana sarilmak istedim. Beni çok iyi anladin çünkü. 😔

Herhangi bir konuda bile hemen savunmaya geçiyorlar kızım biz en iyisini biliriz diye. Ne öğrenebilirim ki bu insanlara?
Objektif düşünüyorum, gerçekten en iyisini bildikleri olumlu güzel, takdir edilesi bir konu var mi diye. Ama yok. Vallahi yok. Temizlik bilmezler, görgü bilmezler, yemek desen hiç girmek istemiyorum, ahlak zayif, yanimda ana avrat küfrederler, yıllarca yiyip içip yatmışlar şimdi sürünüyorlar, çalışkanlık, işe bağlılık desen yok, aileme karşı da saygili olmadilar, kv kp değil ama çocukları saygisiz oldu. Say say bitmez. Uzağız diye bunlar tahammül edilir oluyor. Yoksa yakın olsak sabrım yok.

Sana sarilmak istedim. Beni çok iyi anladin çünkü. 😔
Nerden tutsanız elinizde kalır :( insanı motive eden aman bu kusuru da olsun diyebileceğiniz bir durum yok maalesef. Umarım gelseler bile az kalırlar ve en hafif şekilde atlatırsınız.
Vallahi az önceki mesajımda ben de size sarılmak istedim yazacaktım. Çünkü gerçekten anlıyorum keşke elimden bir şey gelse. 🤦🏻‍♀️

Nerden tutsanız elinizde kalır :KK43: insanı motive eden aman bu kusuru da olsun diyebileceğiniz bir durum yok maalesef. Umarım gelseler bile az kalırlar ve en hafif şekilde atlatırsınız.
Vallahi az önceki mesajımda ben de size sarılmak istedim yazacaktım. Çünkü gerçekten anlıyorum keşke elimden bir şey gelse. 🤦🏻‍♀️
Çok tatlisiniz, desteğiniz yeter. Daha baska ne gelecek elden? Anlasilmak guzel duygu. Cok tesekkur ederim. 🌷💕

Konuyu etiketlemiştim "Kayın aileyi istemeyen gelin" gibi görünmemek için. El yıkamıyorlar asla. Tuvaletin her yerine, dışına kenarına idrar yapıyorlar. Nadiren degil, tuvalete her girdiklerinde. Hicbir şekilde hijyen anlayışları yok. Duş almıyorlar. Kokuyorlar, ısrar ediyorum gerek yok diyorlar. O pis halleriyle her seyi elliyorlar. Tüm eve ellerindeki pisliği yayıyorlar. Bunun gibi durumlar var. Eşime açıkladım bunlari.
Hijyeni olmayan, pis kokan, duş almayan bu pis anne esini dogurdu ve baba senin esini buyuttu ama, kocanda da bu Aliskanliklar olmali sonucta o pis insanlar kocani bu yasa kadar getiren ondada ayni huylar vardir kesin. Oyle pis bir kocayi nasıl begenip evlendin hayret :)

Bu hep böyle eşe danışarak mı olmalı, eşe sormadan da eve birileri çağrılamaz mı? Sık olması anlamında demiyorum ama biraz fedakarlık etmek, hatta katlanmak hayat arkadaşı, eş hatrı için uygun olmaz mı?
Amaaan bes yılda bir gördüğü akrabası o bayramın ikinci günü gelse neee gelmese ne. Eve arkadaş - akraba getirme huyu yoktur babamın.
Zaten erken yaşta ailesinin şehrinden ayrılıp çalışmaya başlamış. Kök aile kavramı yok, sadece biz çekirdek ailesine verir değerini,ilgisini. Abisi, kiz Kardeşi vs bile arasa 'iyi misin? Bir yaramazlık yok di mi' diye giriş yapar, anneme verir telefonu,annem konuşur yarım saat:))

Amaaan bes yılda bir gördüğü akrabası o bayramın ikinci günü gelse neee gelmese ne. Eve arkadaş - akraba getirme huyu yoktur babamın.
Zaten erken yaşta ailesinin şehrinden ayrılıp çalışmaya başlamış. Kök aile kavramı yok, sadece biz çekirdek ailesine verir değerini,ilgisini. Abisi, kiz Kardeşi vs bile arasa 'iyi misin? Bir yaramazlık yok di mi' diye giriş yapar, anneme verir telefonu,annem konuşur yarım saat:))
Ailenizin özel durumunu değil de genel fikrinizi merak etmiştim. Siz evlenseniz eşiniz sizin tanımadığınız veya tanıdığınız ama sevmediğiniz bir arkadaşını, akrabasını size sormadan eve getirebilir mi, davet edebilir mi, eşinizin hatrına arada sırada buna katlanır mıydınız?

Ailenizin özel durumunu değil de genel fikrinizi merak etmiştim. Siz evlenseniz eşiniz sizin tanımadığınız veya tanıdığınız ama sevmediğiniz bir arkadaşını, akrabasını size sormadan eve getirebilir mi, davet edebilir mi, eşinizin hatrına arada sırada buna katlanır mıydınız?
Yani ben bekar halimle eve ailemin tanimadigi, hatta aynı dili konuşmadığı insanları getiriyorum gecelemeye 🙈🙈 kimseyle muhatap etmiyorum,kendim ilgileniyorum, selam vermek vs dışında odamda ya da yemek hazırlayacaksam mutfakta takılıyoruz sadece.
Ama şu var, evlenecek olgunluğa sahip değilim,evi otel gibi kullandığım oluyor :)
Bence evlenecek olgunluğa sahip , evliliğe hazır insan eşini rahatsız edecek davranışlardan kaçınır. Mesela benim sevmedigim arkadaşını o çok mu seviyor? Gitsin dışarda takılsın. bir şeyler icsinler ya da ne bileyim maç falan yapsınlar. Beni rahatsız etmeden de sosyalleşmenin bir yolunu bulur elbet, çok zor bir şey değil :)
Sevmediği akrabaya gelince. Benim de sevilmeyecek huyu olan akrabalarım var. Nasıl ki ben onları eve dolusturmuyorsam o da doluştursun istemem. Sonuçta herkes az çok bilir o akrabası iyi mi, kötü mü, densiz mi, dangalak mi... ha kırk yılda bir gelirler, gittikleri gibi arkalarından dalgasını geçer,mizahini yaparız zaten biraz katlanilir olur,sorun degil.
Onu bunu habersiz davet ettiğinde de evi gelmeden süpürecekse, ikramlık atıştırma yapıp fırına attıysa, arada bizi çaylayacaksa sıkıntı yok:) Gelen gelsin,iki lafın beli kırılır. Ama elini taşın altına sokmayacaksa , telefonu kapatıp 'aksama misafir var' diyip benim panik içinde oradan oraya koşturmama seyirci kalacaksa kavga ederim, ama misafirden ötürü değil , dusuncesizlikten ötürü:)
Her zaman derim, koca da kaçmıyor kadın da kaçmıyor. Evliliğe hazır olmayan,sorumluluğunu alamayan evlenmesin. Evlenen de artık iki kişi aynı gemiyi yürüttüğünü farkına varsın:)

Bence böyle bir durumda, eşinize değil size sormalılar...ama benim kv de hep eşime söyler, bilmemkimler size gelmek istiyor vs. Çok can sıkıcı bir durum. Benim eşim bi bakalım programımıza arayayım seni sonra der. Günü birlikte kararlaştırırız. Oğlan anneleri böyle yapıyor ama kızlarına aynı şey yapılsa hemen eleştiriyorlar kızının kaynanasını....

O kadar yani. Siz kırmızı lekelerden kurtulamazsınız çünkü her gün her an bir sürü tiksindirici şey yaşıyoruz, görüyoruz.
Ayy çok şükür kurtuldum ama kurtulana kadar alerji kremleri kullandım benek benek kırmızı lekeler olmuştu bağışıklık kazandık ulkece tiksindirici olaylara bence

Merhaba güzel üyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.

Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, üzülürler korkusuyla susarım hep ama içim içimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.

Bugünkü konum ise şu; ailelerimize nasıl hayır deriz?

Mesela eşinizin telefonu çaldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gün size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mü ediyor?

Biz henüz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dün böyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten çok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin çok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler için her şey tüm çıplaklığı ile diğer konumda mevcut.🥲 Orada yazmıyor ama sonrasında hijyen sorunlarından huzursuz olduğumu eşimle paylaştım.) Thread 'Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim' Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim
(+Lütfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kötü gelin diye linçlenmek istemiyorum.)

Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok sık gelmedikleri için ve en son mecburi durumda geldikleri için "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hiç geçmemişti aramızda.

Kendisi benim ailem için "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu için, sanırım içten içe benden bunu bekliyor.

Ben öyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, içim almıyor.

Dün bu olay yaşandıktan sonra oturup düşündüm. Nasıl söylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?

Bugünlerde kendi aramızdaki -şimdilik çözümsüz- başka sorunlardan sinirler gergin. En çok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cümle söylemek istemedim.

Geldim size danışıyorum şimdi. Dünkü telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.
Sabah sabah eski konuyu okuyup midemi kaldırmayacagım.
kvdesi el yıkamayan üyeydiniz sanırım siz.
Hijyen konusuna ayıracak vaktim yok suan,o modda değilim,arkalarını toplayamam derdim sanırım.
O konuyu ailesinden utandıgı icin sanırım es geciyor ,sessiz kalıyor ama direk ordan yürürürm ben olsam.

Hijyen meselesi sonsuza kadar çözülmezse gelmeyecekler mi?

Açıkçası eşiniz size ne zaman isterlerse diyebiliyorsa sizde on şekilde demelisiniz.

Eşinizle temizlik konusu ile ilgili konuşmalısınız tekrar aynı sıkıntıları yaşamamak için.

Kendi adıma söyleyim.
Biz ailelerimizle çok yakınız.
Bir işimiz var mı eşime sorayım diyoruz.

Zaten 1000 yilda 1 geliyolar.. bu yastan sonra degisecek degiller, ee hic mi gelmeyecekler yani😐😏😂 ayrica esin sana seninkiler konusunda ilimliysa bu kadar sorun etmenin mantigi yok…agac kovugundan cikmadi bu herif herhalde…sen calisiyor musun? Cocugun var mi? Evdeysen neden bu kadar sorun oluyor?🙄 2 kap yemek yapip bi yatak acmak neden bu kadar zor🙄

Merhaba güzel üyeler. Kimseyi kırmadan halletmenin yolunu bulamadığım bir konu var.

Kolay kolay hayır diyemeyen bir yapım var. Ayıp olur, üzülürler korkusuyla susarım hep ama içim içimi yer. Ne boyutta bir susmak olduğunu, bdv'deki diğer konumdan okuyabilirsiniz.

Mesela eşinizin telefonu çaldı. Konuşma esnasında babası ya da annesi "Şu gün size geleceğim" dedi. (Farklı şehirlerde yaşıyoruz.) Eşiniz nasil cevap veriyor? Kimseyi kırmadan "Karıma danışmam gerek" şeklinde bir açıklamayı nasıl yapıyor? Yoksa o da ayıp olur korkusuyla size sormadan kabul mü ediyor?

Biz henüz benim huzursuz olduğum bu durumu konuşamadik ama dün böyle bir şey oldu. Keyfî sebeplerle bana gelmek istiyorlar, zaten çok nadir gelirler uzağız diye ve benim kabul etmemek icin çok ciddi sebeplerim var. (Genel anlamiyla hijyen sorunu detay olarak okumak isteyenler için her şey tüm çıplaklığı ile diğer konumda mevcut.🥲 Orada yazmıyor ama sonrasında hijyen sorunlarından huzursuz olduğumu eşimle paylaştım.) Thread 'Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim' Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim
(+Lütfen bu konumu bilmiyorsanız okuyun. Bu konuyu bilmeden yaptığınız yorumlarla kötü gelin diye linçlenmek istemiyorum.)

Eşim telefonda direkt olarak kabul etti. Ben bana sorması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok sık gelmedikleri için ve en son mecburi durumda geldikleri için "Bunu bana sormalısın" şeklinde bir konuşma hiç geçmemişti aramızda.

Kendisi benim ailem için "Sormana bile gerek yok, istedikleri zaman gelsinler ve istedikleri kadar kalsınlar" fikrinde olduğu için, sanırım içten içe benden bunu bekliyor.

Ben öyle değilim. Bahsettiğim hijyen sorunu olmasa inanın severek ağırlamak isterim. Ama yapamıyorum, içim almıyor.

Dün bu olay yaşandıktan sonra oturup düşündüm. Nasıl söylemeliydim, eşimi kırmadan "bana sorması gerektiğini", kimseyi kırmadan "kabul edemeyeceğimi" hem eşime hem ailesine nasil anlatabilirim?

Bugünlerde kendi aramızdaki -şimdilik çözümsüz- başka sorunlardan sinirler gergin. En çok benim gergin. Halihazırda olumsuz bir enerji yayarken "anneni babanı kabul edemem" anlamına gelen bir cümle söylemek istemedim.

Geldim size danışıyorum şimdi. Dünkü telefon konuşması gibi bir durumda, iletişim şeklimiz nasıl olmalı? Eşim ailesine nasil cevap vermeli? Nasıl cevap vermesi gerektiğini, onu kırmadan kendisine nasıl anlatmalıyım? Yorumlarınız bana ışık olacak.
Aklımdan hiç çıkmayan konulardan birisiydi önceki konun.
Nerde bi yorumda denk gelsen direk kv ve kp n geliyor aklıma. Ben bile sindirememişken temizlik anlayışlarını sana çok hak veriyorum.
Tüm detaylara kadar hakimim. Sen asla onları istemediğin ve sevmediğin düşüncesine kapılmadım ben, diğer konuda bile inçe davranışların hala aklımda....

Neyse güncele gelecek olursak da eşiniz zaten konuyu biliyor o konu da okeyiz.
Gelmeleri konusunda da pek yapacak bişeyiniz yok gibi görünüyor ama eşinize temizlik problemini tekrardan anlatıp ben tekrar aynı şeyleri yaşayıp, sinir hastası olmak istemiyorum o zaman benden önce ailenle temizlik konusunda sen ilgileneceksin. Mecbur ellerini yıkamak zorunda olduklarını sen söyleyeceksin, ardından gelecek temizliğe de sen yardım edeceksin deyin bakalım hala gelmeleri konusunda aynı fikirde mi olacak ?
Evet fikir değişmezse ki ne de olsa anne babası ona da bişey söyleyemeyiz, o zaman en azından yükünüzü hafifletmiş olur diye düşünüyorum.
Aklıma da daha başka bişey gelmiypr maalesef. 😶😐

Sizin aileniz , size gelmek istediklerinde eşinize soruyor musunuz , yoksa sadece haber mi veriyorsunuz ?

Eşinizin , sizin ailenize tavrı "sormana gerek yok " olduğu için ailenizin haber verip istedikleri zaman geldiklerini varsayıyorum.

Sizin aileniz nasıl geliyorsa, eşinizin ailesi de gelebilmeli.

Sizin ailenizin de , eşinize göre hoş olmayan yanları olamaz mı ?

Temizlik konunuzu da okudum. Kulağınız tuvalet kapısında değilse nasıl bu denli emin konuşuyorsunuz anlamadım. Belki ellerini yıkayıp 2.kez sifona basıyorlar koku vs olmasın diye.
Bir insan bir konuda anlayışlı ya da bir durumu kabul ediyor diye sırf, karşısındaki insanın da bunu kabul etmesini bekleyemeyiz. Konu sahibi böyle bir anlaşma, sözleşme ne kanunda ne de psikolojide yer almıyor. Herkesin sınırları farklıdır. O zaman siz olmaktan çıkarsınız, karşınızdaki insan neyse, ona o kişiyi aynalarsınız. Karakterinizden ve hassas noktalarınızdan ödün vermemelisiniz. Hiçbir durumda, hiç kimse için. Takıntılarınız mantıklı / mantıksız, doğru / yanlış. Hiç kimseyi ilgilendirmez, doğru tek değildir. Önemli olan eş olarak seçtiğiniz kişinin sizi siz yapan sınırlarınıza saygı duyması. Ailesinin gelmesini istemiyorsanız kırmadan, ivedilikle sınırlarınızı çizmelisiniz. Sevgiler...

Ben eşime herşeyi söylerim. Ailesi ile ilgili ailemle ilgili. Yoksa neden evlendik ki?
Diğer konunuzu okumadım ama birisi mesela tuvaletten çıkınca ellerini yikamiyorsa bunu da söylerim. Mesela "canım x'e söyler misin. Tuvaletten çıkınca elini yikamiyor. İçim almıyor" bu şekilde. Ayıp değil bence.

Ama tabi ilişkiniz önemli eşinizle. Yani ben ciddi bir sıkıntı yoksa görmezden gelen bir yapım var herkese karşı.
Bana yapılan bir harekette hiç susmam cevap veririm. Hiç bir konuyu uzatmam.

Back