Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kökleri geri alma işlemi derken dişlerin önde olduğu için arkaya alınmasını mı kastediyorsun tam anlayamadım..??yani bu sadece senn sorunun için gerekli bi işlem mi?

kökleri geri alma işlemi derken dişlerin önde olduğu için arkaya alınmasını mı kastediyorsun tam anlayamadım..??yani bu sadece senn sorunun için gerekli bi işlem mi?

duruma göredir tabii. onunkinde de yapılıyor benimkinde de yapılacak. onunkinde dişler fırlakmış, benimkinde çekilen azı dişlerin boşluğunun dolması için ön dişlerin biraz geri alınması gerekiyor. sanırım ondan bahsediyoruz.

nasıl sabitleyici?tel mi?şeffaf mı?bi de benim edsiğimde var.arkaya bir implant takılacak.altta da boş bir yer var oraya dişleri kaydıracak.esk,ye dönüş sıkışık dişlerde mi oluyo acaba?

sabitleyici tel.sadece ön dişlerimin arkasına takıldı.eskiye dönüş nasıl dişlerde olur bunu ben bilemem sonuçta doktor değilim de en yakın arkadaşım da telliydi onunkiler benden çok daha önce çıktı.ona da sabitleyici tel takıldı ve bugüne kadar dikkat etmemesine rağmen hiç sorun yaşamadı

Canım çekilen boşluklara dişlerim yanaştırıldı
o boşluk kapanma kısmında dişlerim bariz şekilde geriye gitti zaten
ama şimdide kökleri geriye alacağız dedi ben de tam ayrıntılı sormadım 5 .5 yaşında oğlumla gidince fazla duramıyorum çokhareketli çünkü..
belki eski haline gelmesin diyedir...hımm şimdi hatırladım ondan sonra şey dedi..bunu yapınca estetik açısından gülüşün daha güzel gözükecek estetik açıdan daha iyi duracak bu işlemden sonra farkı daha iyi göreceksin dedi bende açıklama yapınca tekrar bir şey sormadım

herkese göre değişebilir tabikide

kızlar benim dişlerimde yamuk yumuk, çocukluğumda yaptırılan ilk teli canım acıyor diye takmıyordum.okulda falan çıkarıyordum ve sonunda kaybettim..2. takıldı onuda zırt pırt çıkartmaktan kaybettim, bizimkilerde takmayacağımı anlayınca bırakıverdiler tabiki.. aklım başıma gelince anladım tabiki nasıl önemli bişi olduğunu, ya şuan alt dişlerimi geçtimde. üstteki ön iki dişimin kenarlarındaki dişler yan duruyor ince ve sivri görünüyorlar, bunlar öyle olunca ön iki dişimde kocaman görünüyorlar, çirkin bi görüntü oluşuyor yani..bende istiyorum tel taktırmak yaşım 26. şuanda olurmu bilmiyorum..izmirde tedavi gören varmı?tavsiye edebileceğiniz bi yer? birde ne kadara mal olur?teşekkür ederim...

rüyalara bak yaaa... kaydirigubbakcemile3
ben de bir kere gördüm sanırım ama bu kadar korkunç değildi ki aklımda bile kalmamış...

canım benim de üst dişlerimde ön ayrıklarım vardı... 1 köpek dişim de biraz yukardaydı... geçen sene mart ayında taktım... 1 seneyi geçti ama üst dişlerde sorun yok... altlarda tedavim bitmediği için belki üstlerdeki braketleri de kullanma ihtimali olur diye çıkarmıyor dişçim... yani max. 1 sene sürer...

bence de taktır... ayrıklarım kapandıktan sonra çok mutlu oldum ben... zaten alttarda gömük dişim için taktırmak zorundaydım ; üst tamamen estetik görünüm amaçlı oldu... ama kendim için yaptığım güzel birşey kesinlikle... sadece altlar çok uzadığı için sıkılmış durumdayım... yoksa tavsiye ederim...

ya geçen gün kapıdan uğradım şöyle bir baktı ; pek değişmemiş dedi... evet dedim ; zaten lastikleri değiştirdiğimizde de hiç ağrım olmadı... olabilir dedi ; bazen 1 hafta sonra da ağrı olabilir ; sonradan da hareket edebilir... valla benim dişler kafasına göre takılıyor...

ben de 26 yaşımda başladım canım tedaviye :)
yaş itibariyle kemik yapısı oturduğu için ister istemez biraz daha zaman isteyebiliyor tedavi... mesela benim gömük dişimin çıkması çook uzun bir zaman aldı... hala da tam istediğim boya yükselmedi... ama senin çapraşıklık sorunun olduğu için o kadar uzun sürmez...

Öyle olabiliyor demek ki...

Merhaba kızlar. Bu kadar sayfayı hiç üşenmeden okudum. Bilmeden bana öyle çok iyiliğiniz dokundu ki a.s. Tedaviye baslamadan önce tereddüt ve korku içindeydim.Ama yorumlarınızı, deneyimlerinizi okudukça tüm bunları yendim ve kendimi dişçi koltuğunda buldum alkisalkisalkis. Şimdi 4 gündür telliyim ve suan onlarla oldukça mutluyum..

Hayırlı olsun canım. Zor olan bi adım atmışsın. Gerisi kolay olur umarım... Mecbur olunca herşeye katlanılıyor bundan sonraki kısımda :)

ilk günler genelde " ben ne yaptım bilmiyorumkismile " günleridir ama çabuk atlatmışsın...
olabildiğince çabuk ve zahmetsiz bir tedavi olsun inşallah ...

ilk günler genelde " ben ne yaptım bilmiyorumkismile " günleridir ama çabuk atlatmışsın...
olabildiğince çabuk ve zahmetsiz bir tedavi olsun inşallah ...

Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......

Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...

yaa evet keşke yıllar önce yapılsaymış... yani henüz gelişme çağındayken yapılması çok mantıklı... ama benim gibi sonradan sorun yaşayanlar da mecburen daha geç yaşlarda taktırabiliyor... şu tellerim bi çıksın hiç pişman olmaycağıma eminim ben...

tabii o durumda yapacak bişey yok.
benim geç kalmış olmamın sebebi de parasızlık...

bugün lastiklerimi değiştirecek sanırım... geçen gün mezuniyet fotoğraflarımı buldum... bol sırıttığım ; kepli fotolar... hani fotoğrafçının çektiği... alt üst pozisyonum süpermiş yaaa... bugün olmasa da ilerki kontrollerde göstericem dişçime ; çünkü bir kere bana senin dişlerin aynı hizaydaydı sanki gibi bir yorum yapmıştı... ben de tedirgindim oldum sanki aynı hizaya gelince tamam eski haline getirdik derse diye... gerçi bu bir sorun olduğuna göre düzeltmesi gerek ama... en azından eski konumu görsün...

Tedavimin bitmesine bir ay kaldı diye sevinirken doktor 3 ay bilemedin 4 ay kadar sürebilir dedi:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…