• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar ben 1buçuk senedir diş teli kullanıyorum son defada doktorum diş tellerimi çıkarmıştı bu ay tekrar taktı.ama takmadan önce diş tellerimi tek tek yaktı (yani kararttı ) xs sizce ne yapabilirim ?bu normal mi? metal renge alışmıştım ama siyah olunca çok rahatsız edici..

arkadaşlar ben 1buçuk senedir diş teli kullanıyorum son defada doktorum diş tellerimi çıkarmıştı bu ay tekrar taktı.ama takmadan önce diş tellerimi tek tek yaktı (yani kararttı ) xs sizce ne yapabilirim ?bu normal mi? metal renge alışmıştım ama siyah olunca çok rahatsız edici..

neden tekrar taktı bir de neden yaktı ?

küçük böcük merhaba, lazer epilasyon topiğindede karşılaşmıştık uzun zaman önce :) şimdide diş teli aynı yolda ilerliyoruz :) doktorun kim? ve ne kadara mal oldu tellerin...

Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......

Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...

Evet, bende şeffaf kullandığım için belki hiç pişmanlık yaşamadım.Benimde tek pişmanlığım neden daha önce karar vermediğimdi.Dediğim gibi cok gelgit yaşadım, çocukça düşündüm, bu yaşta telmi takılırmış dedim. Ama şimdi tellerimle inanın daha rahat gülüyorum.

bnm tedavimde altı ay oldu. uzun süre önce düşünüodum taktırsam mı taktırmasam mı diye, hem okadar para vereceğim zaten çok zahmetli , kaç sene dişlerimde kalacak diye düşündüm hep. sonra bi cesaret kararımı verdim.sağlam dişlerim çekildiğinde bende çok üzüldüm. hemde bisürü çürük dişim vardı :( tel tedavisi dışında dolgu ve çekimler içinde 900 tl para verdim,
ama şuanda hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu düşünüorum. tellerimle bile daha rahat gülebiliyorum. haftasonu kntrolüm vardı. doktorum. 6-7 aya inci gbi olacaklar dedi. ben yine kendimi 1,5 sene tedavi süresine hazırlıorum. önce biterse ne ala:) zaten tedavi başlangıcında da doktorum bi buçuk sene demişti.
bnce ihtiyacı olan herkes maddi durumu da elveriyorsa vakit kaybetmeden başlamalı tedaviye, doktor seçimi de tabi çok önemli, iyi araştırmak lazım, ve mümkünse daha önce o doktorda tedavi görmüş bitirmiş hastalarla da konuşmalı karar verme aşamasında

küçük böcük merhaba, lazer epilasyon topiğindede karşılaşmıştık uzun zaman önce :) şimdide diş teli aynı yolda ilerliyoruz :) doktorun kim? ve ne kadara mal oldu tellerin...

ayy eet yaaa... çirkin betty'nin evrimleşme aşamasındayım işte... hatta gözlüklerim de vardı da 5senedir filan lens kullanıyorum... sempatiksalakcinni inşallah 30umda hoş bir hatun olacağım boshayallersmile

canım benim dişçim ortodontist diye geçmiyor işin aslı... ama ortodonti sertifikaları var... kurslara filan da gidiyordu geçen senelerde... benden başka ortodonti hastaları da var... bana çok uygun bir fiyat söyledi... alt ve üstü 600er tlden yaptı... ama onun düşündüğünden uzun ve maliyetli bir tedavi oldu bence... sadece tek gömük dişim için başlamıştık ama bir sürü malzeme kullandı... ek bir ücret de istemedi sorduğum halde... ama dediğim gibi tedavim baya uzadı bence...

tedavi tam bitmemişti bir süre bekledi takrar takmak için.2-3 hafta kadar. benim tahminim tellerin üzerinde biriken yiyecek kırıntılarının mikrop barındırmaması için yaktı ama kesinlikle berbat bir görüntüsü var.soramadım da :S

inşallah artık hemencecik biter canım... nelere katlanmıyoruz ki bu tedavi sırasında... buna da eminim alışırsın...

Yeni üye oldum gelir gelmezde bu konuya daldım kaydirigubbakcemile3
Ben de ortodontik tedavi görüyorum.. Şu an sadece üst dişlerimde tel var... Tedaviye 8 Temmuzda başlamıştık bir ay olmuş.. Ben çok zorlandım herksin tedavisi farklı tabi ama tellerin dışında ağzıma bi aparey taktı tam üst damağımda yemek yerken, konusurken çok zorlanıyorum, dilim flan takılıyor :/ Ama Allahtan 5 ay kalacak dedi doktor tabi ortodontik tedavide 5 ay benim gözümde kısa bir süre kaldı 4 ay yerimseniben
Ama her ne kadar zor bir tedavide olsa sonunu düşünüyorum harika dişler ve güzel bir çene yapısıııı :dance:

Yeni üye oldum gelir gelmezde bu konuya daldım kaydirigubbakcemile3
Ben de ortodontik tedavi görüyorum.. Şu an sadece üst dişlerimde tel var... Tedaviye 8 Temmuzda başlamıştık bir ay olmuş.. Ben çok zorlandım herksin tedavisi farklı tabi ama tellerin dışında ağzıma bi aparey taktı tam üst damağımda yemek yerken, konusurken çok zorlanıyorum, dilim flan takılıyor :/ Ama Allahtan 5 ay kalacak dedi doktor tabi ortodontik tedavide 5 ay benim gözümde kısa bir süre kaldı 4 ay yerimseniben
Ama her ne kadar zor bir tedavide olsa sonunu düşünüyorum harika dişler ve güzel bir çene yapısıııı :dance:

o zaman öncee KKya hoşgeldin diyelim sana olumunekankayizsmile
tedavinde ilk 1 ayı atlatmışsın gerisi daha kolay gelir...
canım o apareyi düzenli kullan olur mu...

o zaman öncee KKya hoşgeldin diyelim sana olumunekankayizsmile
tedavinde ilk 1 ayı atlatmışsın gerisi daha kolay gelir...
canım o apareyi düzenli kullan olur mu...

Teşekkür ederim hoşbuldum kaydirigubbakcemile5 burada olmak çok güzel beğendim valla her türkü şeyi bulabiliyorum :teytey:
Şimdi bu apareyin vidası vardı sabah akşam sıkılması gerekiyordu 2 hafta filan yaptık bunu sonraki randevuda doktor vidayı bağlatı o sıkma işi de bitti şuan ağzımda öyle duruyor..

Sadece şu 4 ay çabuk geçsin istiyorm hani konusurken zorlanıyorum ya özgüvenimi yitirecekmişim gibi oluyor yaa mafoldumben

teli taktıralı 15 gün olmuş tam :) bütün yorumlarınızı okuduktan sonra o dişçi koltuguna oturunca neler olcagını tek tek biliyodum ve cok yardımınız dokundu bana :)) ((ilk yorumdn son yoruma gelene kadar dislerinizin düzelişi muhabbetinizde çok hoşuma gitti))hersey dediginiz gibi ilerledi 3 gün kabustu hazır çorba süt bebe bisküvisi :D agız yara içinde tel degil yanak rendesi :D ama degcek .. hepimizin ipana hatunları gibi gülüşlere sahip olması dilegiylee :P :P

Teşekkür ederim hoşbuldum kaydirigubbakcemile5 burada olmak çok güzel beğendim valla her türkü şeyi bulabiliyorum :teytey:
Şimdi bu apareyin vidası vardı sabah akşam sıkılması gerekiyordu 2 hafta filan yaptık bunu sonraki randevuda doktor vidayı bağlatı o sıkma işi de bitti şuan ağzımda öyle duruyor..

Sadece şu 4 ay çabuk geçsin istiyorm hani konusurken zorlanıyorum ya özgüvenimi yitirecekmişim gibi oluyor yaa mafoldumben

cnm şimdiden geçmiş olsun..senin sanırım fazla yok.başka doktora da gittin mi?yanlış anlamazsan başımdan geçen bi olayı kısaca anlatmak isterim.yıllar yıllllaaarrr önce bi tanıdığın çocukluk arkadaşı die dişçiye gittik.adam dedi ben yaparım teli..ii dedik başladık tedaviye..senin anlattığın gibiydi damaklıklı filan.sonra kaldı gitti...sonradan öğrendim aadam yanlış tedavi yapmış.bunu ortodontistler yapabilio ama adam diş hekimi...yani uzmanlığı değil..taktığı tel de benim problemimin yüzde 10 unu anca adüzeltirmiş..şimdi diş hekimleri kime sorduysam hayırla anmıyolar..aman dikkat edin kızlar..para sağlık yıllar umutlar hepsi gidiyo yanlış seçimle..o zaman bana deseydi böyle yapmasaydı veya ona gitmemiş olsaydım şimdiye çoktan düzelmişti..babama bi daha diyemedim daha doğrusu isteyemedim para

ohaoldumsmile doktoruma güvenemiyorum simdi iyice korktum :kedi: benimkide dis hekimi ama o takmadı baştan dedi gaziden bir doktor gelip taktı ortodontist :2:

özgüven kısmına hiç takılmadan güzel güzel kullan o apereyi :)

Son düzenleme:
Yarın alt dişlerimin braketleri takılacak, kötü bir zamanlama ramazan'ın ilk gününe denk gelmesi benim için çok zor olacak..
Birde her tedavim çok zorlu geçer benim burada yorumlarını okudğum arkadaşlar 1 haftada toparlanmışlar hatta 3 günde ben o ilk acıları 15 gün kadar çektim :(
İlk tedaviye başlarken bu kadar gergin değildim ama şu an daha önce gördüğüm kabusu 2. kez görecekmişim gibi sinirlerim bozuk açıkçası :(

Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......

Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...

zor değil aslında..ben de metal kullanıyorum..ilk başta şeffaf olsun die çok diretmiştim doktoruma sırf görüntüden dolayı..ama suan gayet memnunum..eski braketler gibi deil bi kere..çok daha zarif ve daha açık renk..sandığım korktuğum gibi olmadı yani..biçok kişi de değil kötü görünmek yakıştığını bile söylüyor..:))bu arada 1 ay 3gün olmuş tellerim takılalı..zaman çok çabuk geçiyor..=)))

zor değil aslında..ben de metal kullanıyorum..ilk başta şeffaf olsun die çok diretmiştim doktoruma sırf görüntüden dolayı..ama suan gayet memnunum..eski braketler gibi deil bi kere..çok daha zarif ve daha açık renk..sandığım korktuğum gibi olmadı yani..biçok kişi de değil kötü görünmek yakıştığını bile söylüyor..:))bu arada 1 ay 3gün olmuş tellerim takılalı..zaman çok çabuk geçiyor..=)))

sevindim tatlım senin adına, hem rahatszı etmiyor olmasına hem de zamanın çabuk geçiyor olmasına...

cnm şimdiden geçmiş olsun..senin sanırım fazla yok.başka doktora da gittin mi?yanlış anlamazsan başımdan geçen bi olayı kısaca anlatmak isterim.yıllar yıllllaaarrr önce bi tanıdığın çocukluk arkadaşı die dişçiye gittik.adam dedi ben yaparım teli..ii dedik başladık tedaviye..senin anlattığın gibiydi damaklıklı filan.sonra kaldı gitti...sonradan öğrendim aadam yanlış tedavi yapmış.bunu ortodontistler yapabilio ama adam diş hekimi...yani uzmanlığı değil..taktığı tel de benim problemimin yüzde 10 unu anca adüzeltirmiş..şimdi diş hekimleri kime sorduysam hayırla anmıyolar..aman dikkat edin kızlar..para sağlık yıllar umutlar hepsi gidiyo yanlış seçimle..o zaman bana deseydi böyle yapmasaydı veya ona gitmemiş olsaydım şimdiye çoktan düzelmişti..babama bi daha diyemedim daha doğrusu isteyemedim para

Hmm anladım şimdi yok canım, benim doktorum ortodontist adanada mehmet ali yeşil çok iyidir ben güveniyorum bir çok hastası var herkeste memnun böyle sertifikalarına filan baktım oo maşallah kaydirigubbakcemile3 buradaki diş hekimi bi tanıdığımız var o da zaten ona yönlendirmişti asistanlığını yapmış yani iyi doktor bana da dedi eğer dediklerimi yaparsan tedavi güzel gider kısa zamanda biter ve inci gibi dişlerin olur demişti a.s bakalım inşallah elimden geleni yapıyorum :1rolleyes:

ohaoldumsmile doktoruma güvenemiyorum simdi iyice korktum :kedi: benimkide dis hekimi ama o takmadı baştan dedi gaziden bir doktor gelip taktı ortodontist :2:

gazi nin sitesinde bi araştır istersen bilmiyorumkismile

Hmm anladım şimdi yok canım, benim doktorum ortodontist adanada mehmet ali yeşil çok iyidir ben güveniyorum bir çok hastası var herkeste memnun böyle sertifikalarına filan baktım oo maşallah kaydirigubbakcemile3 buradaki diş hekimi bi tanıdığımız var o da zaten ona yönlendirmişti asistanlığını yapmış yani iyi doktor bana da dedi eğer dediklerimi yaparsan tedavi güzel gider kısa zamanda biter ve inci gibi dişlerin olur demişti a.s bakalım inşallah elimden geleni yapıyorum :1rolleyes:

senin adına sevindim cnm opuyorumnanaktan

Back