arkadaşlar ben 1buçuk senedir diş teli kullanıyorum son defada doktorum diş tellerimi çıkarmıştı bu ay tekrar taktı.ama takmadan önce diş tellerimi tek tek yaktı (yani kararttı ) xs sizce ne yapabilirim ?bu normal mi? metal renge alışmıştım ama siyah olunca çok rahatsız edici..
neden tekrar taktı bir de neden yaktı ?
Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......
Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...
küçük böcük merhaba, lazer epilasyon topiğindede karşılaşmıştık uzun zaman önce :) şimdide diş teli aynı yolda ilerliyoruz :) doktorun kim? ve ne kadara mal oldu tellerin...
tedavi tam bitmemişti bir süre bekledi takrar takmak için.2-3 hafta kadar. benim tahminim tellerin üzerinde biriken yiyecek kırıntılarının mikrop barındırmaması için yaktı ama kesinlikle berbat bir görüntüsü var.soramadım da :S
Yeni üye oldum gelir gelmezde bu konuya daldım kaydirigubbakcemile3
Ben de ortodontik tedavi görüyorum.. Şu an sadece üst dişlerimde tel var... Tedaviye 8 Temmuzda başlamıştık bir ay olmuş.. Ben çok zorlandım herksin tedavisi farklı tabi ama tellerin dışında ağzıma bi aparey taktı tam üst damağımda yemek yerken, konusurken çok zorlanıyorum, dilim flan takılıyor :/ Ama Allahtan 5 ay kalacak dedi doktor tabi ortodontik tedavide 5 ay benim gözümde kısa bir süre kaldı 4 ay yerimseniben
Ama her ne kadar zor bir tedavide olsa sonunu düşünüyorum harika dişler ve güzel bir çene yapısıııı :dance:
o zaman öncee KKya hoşgeldin diyelim sana olumunekankayizsmile
tedavinde ilk 1 ayı atlatmışsın gerisi daha kolay gelir...
canım o apareyi düzenli kullan olur mu...
Teşekkür ederim hoşbuldum kaydirigubbakcemile5 burada olmak çok güzel beğendim valla her türkü şeyi bulabiliyorum :teytey:
Şimdi bu apareyin vidası vardı sabah akşam sıkılması gerekiyordu 2 hafta filan yaptık bunu sonraki randevuda doktor vidayı bağlatı o sıkma işi de bitti şuan ağzımda öyle duruyor..
Sadece şu 4 ay çabuk geçsin istiyorm hani konusurken zorlanıyorum ya özgüvenimi yitirecekmişim gibi oluyor yaa mafoldumben
Teşekkür ederim hoşbuldum kaydirigubbakcemile5 burada olmak çok güzel beğendim valla her türkü şeyi bulabiliyorum :teytey:
Şimdi bu apareyin vidası vardı sabah akşam sıkılması gerekiyordu 2 hafta filan yaptık bunu sonraki randevuda doktor vidayı bağlatı o sıkma işi de bitti şuan ağzımda öyle duruyor..
Sadece şu 4 ay çabuk geçsin istiyorm hani konusurken zorlanıyorum ya özgüvenimi yitirecekmişim gibi oluyor yaa mafoldumben
Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......
Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...
zor değil aslında..ben de metal kullanıyorum..ilk başta şeffaf olsun die çok diretmiştim doktoruma sırf görüntüden dolayı..ama suan gayet memnunum..eski braketler gibi deil bi kere..çok daha zarif ve daha açık renk..sandığım korktuğum gibi olmadı yani..biçok kişi de değil kötü görünmek yakıştığını bile söylüyor..:))bu arada 1 ay 3gün olmuş tellerim takılalı..zaman çok çabuk geçiyor..=)))
cnm şimdiden geçmiş olsun..senin sanırım fazla yok.başka doktora da gittin mi?yanlış anlamazsan başımdan geçen bi olayı kısaca anlatmak isterim.yıllar yıllllaaarrr önce bi tanıdığın çocukluk arkadaşı die dişçiye gittik.adam dedi ben yaparım teli..ii dedik başladık tedaviye..senin anlattığın gibiydi damaklıklı filan.sonra kaldı gitti...sonradan öğrendim aadam yanlış tedavi yapmış.bunu ortodontistler yapabilio ama adam diş hekimi...yani uzmanlığı değil..taktığı tel de benim problemimin yüzde 10 unu anca adüzeltirmiş..şimdi diş hekimleri kime sorduysam hayırla anmıyolar..aman dikkat edin kızlar..para sağlık yıllar umutlar hepsi gidiyo yanlış seçimle..o zaman bana deseydi böyle yapmasaydı veya ona gitmemiş olsaydım şimdiye çoktan düzelmişti..babama bi daha diyemedim daha doğrusu isteyemedim para
özgüven kısmına hiç takılmadan güzel güzel kullan o apereyi :)
ohaoldumsmile doktoruma güvenemiyorum simdi iyice korktum :kedi: benimkide dis hekimi ama o takmadı baştan dedi gaziden bir doktor gelip taktı ortodontist :2:
Hmm anladım şimdi yok canım, benim doktorum ortodontist adanada mehmet ali yeşil çok iyidir ben güveniyorum bir çok hastası var herkeste memnun böyle sertifikalarına filan baktım oo maşallah kaydirigubbakcemile3 buradaki diş hekimi bi tanıdığımız var o da zaten ona yönlendirmişti asistanlığını yapmış yani iyi doktor bana da dedi eğer dediklerimi yaparsan tedavi güzel gider kısa zamanda biter ve inci gibi dişlerin olur demişti a.s bakalım inşallah elimden geleni yapıyorum :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?