- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selina eğer şeffaf kalıp takarsan eski haline döner.
Sabitleyici tel kullanmalısın.
Benim tellerim çıktığında acımamıştı.
Kime sorduysam hepsininki geri dönmüş.
Bir tek sabitleyici tel kullananlar memnun.
Doktora gidip sordum ve 'geri dönüş riski her zaman vardır' dedi.
Sabitleyici tel istiyorum bu kez deyince 'hmmmmm' diyorlar.
Onlar da biliyor ama neden kullanmadılarsa bende anlamadım.
Allah'ından bulsun bunu bilip de yapmayan doktorlar.
merhaba arkadaslar tecrubelerinize dayanarak soruyorum
benim ön iki dişlerimin arası acık ama cok değil
dr a sorduğumda en iyisi tel taktırmak dedi
laminatede olur ama sağlam 4 dişinizden olursunuz dedi
sekli düzgün dişlerimin.
tel taktırsam sayet kaç ayda düzelir .tşekkürler
Arayı kapatmak için sanırım sadece ön iki dişini değil köpek dişlerin de dahil 6 belki daha fazla dişin hareket ettirilmesi gerekir, sadece yatayda hareket edecekse, yani başka çarpıklık yoksa sanırım 6-8 ayda bitmesi lazım...benim bir dişim 1 haftada 2 mm kadar hareket etmişti. işlerinin ve çene kemiğinin direncine de bağlı...naçizane..
ne güzel yaa sona yaklaşanlar ; çıkaranlar... şu sıralar tek hayalim tedavimin bitmesi...
sabitleyicilerle ilgili ben de dişlerin ilk ve son konumlarına göre karar verildiği kanısındayım... yani herkese sabit tel ya da şeffaf kalıp uymaz sanırım... bana sabit tel takılacak... ama aslında hem alt hem üstte takılır mı bilmiyorum... ben de bunu sorayım... bir de kırıldığı ya da çıktığı zaman insan nasıl farketmez ki... sonuçta dişlerin hemen arka yüzünde... dilini değdiğin an farkedersin gibi geliyor bana...
merak ettiğim birşey var... çoğunuz ayda bir gidiyor kontrole sanırım... ben ise her hafta gidiyorum... genelde de 2 haftada bir lastiklerimi değiştiriyor... tabii bazen hiçbirşey yapmadığı 3-4 hafta da oluyor acaba bu uzun zaman aralığı dişlerin yeni konumlarının daha kalıcı olmasını mı sağlıyor... ama benim dişlerim lastikler değiştikten sonra en fazla 2-3gün ağrıyor sonra hiç ağrı olmadığı için hiç hareket de olmuyor gibi geliyor... yani hemen harekete geçiyor ve sonra duruyor gibi... yani o hareket durduğunda yeniden lastikler değişmez ve hareket ettirmezsek bana zaman kaybı gibi geliyor... sizce nasıl?
Kızlar dün geceki rüyamı sizinle paylaşmak istiyorum, lakin korku filmi gibiydi. Bu serinin ikinci bölümü, birincisini anlatmamıştım...
Bişeyler yiyorum rüyamda. Sonra klasik, dişlerimi fırçalamaya gidiyorum, aynaya bi bakıyorum o da ne? tellerim braketlerim hepsi çıkmış düşmüş ...Yemek yerken hepsini yutmuşum.. Hepsi ok de teli nası yuttum orası da rüyanın kerameti :) sonra korkuyorum. bikaç parça bişeyler kalmış dişlerimin üzerinde tellerden... Bi bakıyorum o da ne?? Dişlerim ağzımın içinde dans ediyor.. Aman allahım o ne ses... Sanki metal mengeneler çiviler camlar birbirine sürtüyor ağzımın çinde, dişlerim sallandıkça...derken biri düşüyor dişimin, hemen yerine takmaya çalışıyorum o korkunç sesler eşliğindeeeee...derken Allaha şükür uyanıyorum... sonra dilim tellerime gidiyor, orda oldukları için müteşekkir bi şekilde uykuya dalıyorum...
tşk ederim cnm aslında cok fazla bi zaman değilmiş. bir bozukluk yok dümdüz diğerleri
ne güzel yaa sona yaklaşanlar ; çıkaranlar... şu sıralar tek hayalim tedavimin bitmesi...
sabitleyicilerle ilgili ben de dişlerin ilk ve son konumlarına göre karar verildiği kanısındayım... yani herkese sabit tel ya da şeffaf kalıp uymaz sanırım... bana sabit tel takılacak... ama aslında hem alt hem üstte takılır mı bilmiyorum... ben de bunu sorayım... bir de kırıldığı ya da çıktığı zaman insan nasıl farketmez ki... sonuçta dişlerin hemen arka yüzünde... dilini değdiğin an farkedersin gibi geliyor bana...
merak ettiğim birşey var... çoğunuz ayda bir gidiyor kontrole sanırım... ben ise her hafta gidiyorum... genelde de 2 haftada bir lastiklerimi değiştiriyor... tabii bazen hiçbirşey yapmadığı 3-4 hafta da oluyor acaba bu uzun zaman aralığı dişlerin yeni konumlarının daha kalıcı olmasını mı sağlıyor... ama benim dişlerim lastikler değiştikten sonra en fazla 2-3gün ağrıyor sonra hiç ağrı olmadığı için hiç hareket de olmuyor gibi geliyor... yani hemen harekete geçiyor ve sonra duruyor gibi... yani o hareket durduğunda yeniden lastikler değişmez ve hareket ettirmezsek bana zaman kaybı gibi geliyor... sizce nasıl?
benim bir yerde okuduğum dişler ilk 3gun hareket ediyorlarmış sonrakiyeni yerleri için kemik yapımı 2-3 haftada suruyormuş.genelde muayenesi olanlar 3 haftada bir çağirir.sen her hafta da gitsen doktorun ona gore işlem yapıyordur oenmli hareketlerin arasını en azından 2 hafta açıyordur.
bir de senin artık 3 yıla yaklaştı coğu dişin oturmuştur yerine belli dişlerle ilgileniyordur artık.
Destina0706 cım, sona yaklaşmısın ne güzel. çok sevindim adına. ben de 27 yaşındayım. taktıralı 4 buçuk ay oldu. inşallah benim de 1 buçuk 2 sene sürecek ama şu ana kadar bile hızlı geçti, çok şükür. fazla ağrı sızı çekmedim. ilerde dediğin gibi benim üst dişlerimin de kökleri geri alınacak, alt dişlerime de braket takılacak ve alt-üst köpek dişleri arasında lastik kullanıcam. o sıralar acılı olur sanırım. iki hafta önce köpek dişlerini arkaya asılan zincir lastikler takıldı. onlar da ilk iki gün baya bi acı çektirdi bana. Napalım, katlanıcaz...
benim TEK ENDİŞEM dişlerin eski haline dönme istegi. umarım böyle bi sıkıntımız olmaz...
İlk zmnlar hep hızlı gider doktorlar korkmaz hızlı olmaktan nasılsa 1 yıl daha telli olacağı için mecbur oturcak diş oraya diye bir de adımlar bellidir mesela iki diş arası kapanır yukarıdaki diş aşağı çekilir asıl zorlu kısım bence lastiklerle alt cene ust cene uyumu tum dişlerin birbirine gore konumu ince ayar yapmaya başliyorlar o zmn muthiş yavaşlıyor tedavi bana da hep iyi gidiyoruz erken cıkar falan dendi noldu temmuz ayını geçtik temmuzda cıkması gerekiyordu.Aslında moralini bozmak istemiyorum ama bu sureç hep uzuyor kendini hep kotusune alıştır. o zincir lastikler cok fena bnm hepsine zincir taktığını hatırlıyorum felaketti.
benimde dr. teller çıktıktan sonra belli bir süre sabitlaeyici takacaksın ki dişler oturacak artık yerine demişti..Kime sorduysam hepsininki geri dönmüş.
Bir tek sabitleyici tel kullananlar memnun.
Doktora gidip sordum ve 'geri dönüş riski her zaman vardır' dedi.
Sabitleyici tel istiyorum bu kez deyince 'hmmmmm' diyorlar.
Onlar da biliyor ama neden kullanmadılarsa bende anlamadım.
Allah'ından bulsun bunu bilip de yapmayan doktorlar.
sağol canım inşallah seninde bir an önce çabuk geçer yaştanda fark ediyor tabi benim yaştan dolayı biraz ağır ilerliyor ve çok hassas bir diş yapısına sahibim o yüzden ufak acıları bile hemen hissedebiliyorumDestina0706 cım, sona yaklaşmısın ne güzel. çok sevindim adına. ben de 27 yaşındayım. taktıralı 4 buçuk ay oldu. inşallah benim de 1 buçuk 2 sene sürecek ama şu ana kadar bile hızlı geçti, çok şükür. fazla ağrı sızı çekmedim. ilerde dediğin gibi benim üst dişlerimin de kökleri geri alınacak, alt dişlerime de braket takılacak ve alt-üst köpek dişleri arasında lastik kullanıcam. o sıralar acılı olur sanırım. iki hafta önce köpek dişlerini arkaya asılan zincir lastikler takıldı. onlar da ilk iki gün baya bi acı çektirdi bana. Napalım, katlanıcaz...
benim TEK ENDİŞEM dişlerin eski haline dönme istegi. umarım böyle bi sıkıntımız olmaz...
canım benimde çakilen dişler yerine alınana kadar ayda bir gitmiştim şimdi artık önleri geriye almaya hizalamaya başladığından beri bende 15 günde bir gidiyorum..ne güzel yaa sona yaklaşanlar ; çıkaranlar... şu sıralar tek hayalim tedavimin bitmesi...