• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim bu ay tam 1 yıl oldu tel takılalı
geçen sene ağustosta taktılmıştı 1 yıl bile o zaman çok uzun gelmişti
bu acılarla nasıl geçecek demiştim ama şimdi bakıyorum da
ne kadar çabuk geçmiş diyorum..
çok fark etti inanın eski takılmadan önce fotoğrafıma bakıyorum ve şimdiki haline bakıyorum
sanki bunlar benim dişlerim değiller..inanasım gelmiyor bazen
şu anki dişlerimi gören eskidenki halini asla tahmin edemez
öyle olduklarına inanmaz diyorum içimden

2 gün önce gittim en son randevuya artık daha kalın tel geçirdi
şimdi kökleri geriye alacağız bu 2-3 ay duracak dedi
2 aydırda boydan kalın lastik geçiriyor çok açıyor ama
hatta şimdi daha çok açıyacak dedi kökleri geriye alma sırasında dedi
gerçekten 2-3 gündür dişcimden geldiğimden beride çok acıyor
ama sürekli aynaya bakıp duruyorum moralim yerine gelince
acı olumlu geliyor insana darısı her tel takılanların başına
diyelim..çıkınca tellerim nasıl olacak bakalım

benim diş yapımı merak edenler için ön çenem biraz önde idi
ve ön dişlerim fırlaktı bariz şekilde...hem tavşan dişli idi
hemde tamamen öne doğru fırlak duruyordu
hiç bir şekilde kameranın ve fotoğrafın yandan gülerken yada normal
dururken çekilmesine karşı idi..benim haberim olmadan çekilenler ise
iğrenç gözüküyordu..ama şimdi çok rahat gülüp yanımda
biri varsa da rahatsız olmuyorum..sürekli yandan gülerken aynada
yandan kendime bakıp gülme pozları yapıyorum
halim çok komik oluyor ama inanamıyorum okadar seneden sonra
bu benim için bir hayaldi yani arkadaşlar ben 33.5 yaşındayım
bu yaşta oldu ama olsun sonunda inşallah gerçekleşecek
Allah eşimden razı olsun onun hakkını ödeyemem diyorum

kökleri geri alma işlemi derken dişlerin önde olduğu için arkaya alınmasını mı kastediyorsun tam anlayamadım..??yani bu sadece senn sorunun için gerekli bi işlem mi?

kökleri geri alma işlemi derken dişlerin önde olduğu için arkaya alınmasını mı kastediyorsun tam anlayamadım..??yani bu sadece senn sorunun için gerekli bi işlem mi?

duruma göredir tabii. onunkinde de yapılıyor benimkinde de yapılacak. onunkinde dişler fırlakmış, benimkinde çekilen azı dişlerin boşluğunun dolması için ön dişlerin biraz geri alınması gerekiyor. sanırım ondan bahsediyoruz.

nasıl sabitleyici?tel mi?şeffaf mı?bi de benim edsiğimde var.arkaya bir implant takılacak.altta da boş bir yer var oraya dişleri kaydıracak.esk,ye dönüş sıkışık dişlerde mi oluyo acaba?

sabitleyici tel.sadece ön dişlerimin arkasına takıldı.eskiye dönüş nasıl dişlerde olur bunu ben bilemem sonuçta doktor değilim de en yakın arkadaşım da telliydi onunkiler benden çok daha önce çıktı.ona da sabitleyici tel takıldı ve bugüne kadar dikkat etmemesine rağmen hiç sorun yaşamadı:nazar:

Canım çekilen boşluklara dişlerim yanaştırıldı
o boşluk kapanma kısmında dişlerim bariz şekilde geriye gitti zaten
ama şimdide kökleri geriye alacağız dedi ben de tam ayrıntılı sormadım 5 .5 yaşında oğlumla gidince fazla duramıyorum çokhareketli çünkü..
belki eski haline gelmesin diyedir...hımm şimdi hatırladım ondan sonra şey dedi..bunu yapınca estetik açısından gülüşün daha güzel gözükecek estetik açıdan daha iyi duracak bu işlemden sonra farkı daha iyi göreceksin dedi bende açıklama yapınca tekrar bir şey sormadım

duruma göredir tabii. onunkinde de yapılıyor benimkinde de yapılacak. onunkinde dişler fırlakmış, benimkinde çekilen azı dişlerin boşluğunun dolması için ön dişlerin biraz geri alınması gerekiyor. sanırım ondan bahsediyoruz.

herkese göre değişebilir tabikide

kızlar benim dişlerimde yamuk yumuk, çocukluğumda yaptırılan ilk teli canım acıyor diye takmıyordum.okulda falan çıkarıyordum ve sonunda kaybettim..2. takıldı onuda zırt pırt çıkartmaktan kaybettim, bizimkilerde takmayacağımı anlayınca bırakıverdiler tabiki.. aklım başıma gelince anladım tabiki nasıl önemli bişi olduğunu, ya şuan alt dişlerimi geçtimde. üstteki ön iki dişimin kenarlarındaki dişler yan duruyor ince ve sivri görünüyorlar, bunlar öyle olunca ön iki dişimde kocaman görünüyorlar, çirkin bi görüntü oluşuyor yani..bende istiyorum tel taktırmak yaşım 26. şuanda olurmu bilmiyorum..izmirde tedavi gören varmı?tavsiye edebileceğiniz bi yer? birde ne kadara mal olur?teşekkür ederim...

Kızlar dün geceki rüyamı sizinle paylaşmak istiyorum, lakin korku filmi gibiydi. Bu serinin ikinci bölümü, birincisini anlatmamıştım...

Bişeyler yiyorum rüyamda. Sonra klasik, dişlerimi fırçalamaya gidiyorum, aynaya bi bakıyorum o da ne? tellerim braketlerim hepsi çıkmış düşmüş ...Yemek yerken hepsini yutmuşum.. Hepsi ok de teli nası yuttum orası da rüyanın kerameti :) sonra korkuyorum. bikaç parça bişeyler kalmış dişlerimin üzerinde tellerden... Bi bakıyorum o da ne?? Dişlerim ağzımın içinde dans ediyor.. Aman allahım o ne ses... Sanki metal mengeneler çiviler camlar birbirine sürtüyor ağzımın çinde, dişlerim sallandıkça...derken biri düşüyor dişimin, hemen yerine takmaya çalışıyorum o korkunç sesler eşliğindeeeee...derken Allaha şükür uyanıyorum... sonra dilim tellerime gidiyor, orda oldukları için müteşekkir bi şekilde uykuya dalıyorum...

Ha ha bu ruyayı ben 3 kez gordum:) tellerim için şupheye düştüğümde olmuştu sanırım bu doktor yanlış tedavi uygular bunu yaparsa sonu hiç iy olmaz diye düşündüğümde oldu.

benim rüyamda da birşey ısırıyorum tel nerdeyse tamamen cıkıyor ben yerine takayım diyorum bu sefer dişlerime dilimle yada elimle dokununca yamulup yumuluyorlar hatta birkaç tanesi dokuluyor elimle yerine koyayım diye uğraşirken yarısından fazlası da gidiyor uyanınca tellerin yerinde olduğunu elimle kontrol ettim paha biçilmez bir rahatlık:)) yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.

rüyalara bak yaaa... kaydirigubbakcemile3
ben de bir kere gördüm sanırım ama bu kadar korkunç değildi ki aklımda bile kalmamış...

merhaba arkadaslar tecrubelerinize dayanarak soruyorum
benim ön iki dişlerimin arası acık ama cok değil
dr a sorduğumda en iyisi tel taktırmak dedi
laminatede olur ama sağlam 4 dişinizden olursunuz dedi
sekli düzgün dişlerimin.
tel taktırsam sayet kaç ayda düzelir .tşekkürler

canım benim de üst dişlerimde ön ayrıklarım vardı... 1 köpek dişim de biraz yukardaydı... geçen sene mart ayında taktım... 1 seneyi geçti ama üst dişlerde sorun yok... altlarda tedavim bitmediği için belki üstlerdeki braketleri de kullanma ihtimali olur diye çıkarmıyor dişçim... yani max. 1 sene sürer...

bence de taktır... ayrıklarım kapandıktan sonra çok mutlu oldum ben... zaten alttarda gömük dişim için taktırmak zorundaydım ; üst tamamen estetik görünüm amaçlı oldu... ama kendim için yaptığım güzel birşey kesinlikle... sadece altlar çok uzadığı için sıkılmış durumdayım... yoksa tavsiye ederim...

bu telleri bizim braketler gibi düşünme. kırılmasını farkedebilirsiz belki doğru. Ama çok ince bi tel, çıkabilir. ve farkındaysan bi iki günde istanbulu bile fethedebiliyoruz ağzımızın içinde bazen. bir günde dişin yeri değişebilir. bilmiyorum açıkçası biraz çekimserim bu konuda. hayır diyemiyorum.

geçen zaman konusunda, ben doktoruna güven diyorum. bana mantıklı geliyor. dişlerin belli bir dayanma gücü var, onun ilerisine geçmek istemiyor doktorlar. yavaş yavaş gitmek bence daha sağlam bi profil çiziyor. kemik oluşumunun hızını bilmiyorum ama doktorun bunu ayarlayabilecegine güvenmek istiyorum. bir de şu çok doktor değştirmek zorunda kalan bi kzıcağız vardı, nickini hatırlayaadım kusura bakmasın, demişti ki, bzaı doktorlar çok çabuk kaydırıyordu dişi, kimisi çok yavaş hareket ettiriyor. diş hızlı da hareket ettirilebilir demek ki. ama yavaş hareket ettirmek bana daha doğru gibi geliyor. zaten vücudumuzun koduna aykırı bi iş yapıyoruz, ihtiyatta fayda var...

ilk telim takıldıgında sızılarım geçmişti. sonra bandım çıkmıştı ve bandın çıkmasıyla yanındaki dişlerde bi sızı başlamıştı. bend e doktora endişeyle telefon etmiştim, bant çıkınca diğer dişler oynamaya başladı yine sızlıyor demiştim. doktor da gülerek, olabilir tabii tel ya da yeni bi aplikatör takıldıktan sonra 36 güne kadar hareket devam eder demişti. zaman zaman hissediyorum. bi hafta 10 gün ihçbi sızı yokken birden bi hassaslık başlayabilior. sonra hiç ağrı sızı olmadan bi dişe bakıyosun fizana gitmiş... mucizeler diyarındayız... :)

benim bir yerde okuduğum dişler ilk 3gun hareket ediyorlarmış sonrakiyeni yerleri için kemik yapımı 2-3 haftada suruyormuş.genelde muayenesi olanlar 3 haftada bir çağirir.sen her hafta da gitsen doktorun ona gore işlem yapıyordur oenmli hareketlerin arasını en azından 2 hafta açıyordur.

bir de senin artık 3 yıla yaklaştı coğu dişin oturmuştur yerine;) belli dişlerle ilgileniyordur artık.

ya geçen gün kapıdan uğradım şöyle bir baktı ; pek değişmemiş dedi... evet dedim ; zaten lastikleri değiştirdiğimizde de hiç ağrım olmadı... olabilir dedi ; bazen 1 hafta sonra da ağrı olabilir ; sonradan da hareket edebilir... valla benim dişler kafasına göre takılıyor...

kızlar benim dişlerimde yamuk yumuk, çocukluğumda yaptırılan ilk teli canım acıyor diye takmıyordum.okulda falan çıkarıyordum ve sonunda kaybettim..2. takıldı onuda zırt pırt çıkartmaktan kaybettim, bizimkilerde takmayacağımı anlayınca bırakıverdiler tabiki.. aklım başıma gelince anladım tabiki nasıl önemli bişi olduğunu, ya şuan alt dişlerimi geçtimde. üstteki ön iki dişimin kenarlarındaki dişler yan duruyor ince ve sivri görünüyorlar, bunlar öyle olunca ön iki dişimde kocaman görünüyorlar, çirkin bi görüntü oluşuyor yani..bende istiyorum tel taktırmak yaşım 26. şuanda olurmu bilmiyorum..izmirde tedavi gören varmı?tavsiye edebileceğiniz bi yer? birde ne kadara mal olur?teşekkür ederim...

ben de 26 yaşımda başladım canım tedaviye :)
yaş itibariyle kemik yapısı oturduğu için ister istemez biraz daha zaman isteyebiliyor tedavi... mesela benim gömük dişimin çıkması çook uzun bir zaman aldı... hala da tam istediğim boya yükselmedi... ama senin çapraşıklık sorunun olduğu için o kadar uzun sürmez...

ya geçen gün kapıdan uğradım şöyle bir baktı ; pek değişmemiş dedi... evet dedim ; zaten lastikleri değiştirdiğimizde de hiç ağrım olmadı... olabilir dedi ; bazen 1 hafta sonra da ağrı olabilir ; sonradan da hareket edebilir... valla benim dişler kafasına göre takılıyor...

Öyle olabiliyor demek ki...

Merhaba kızlar. Bu kadar sayfayı hiç üşenmeden okudum. Bilmeden bana öyle çok iyiliğiniz dokundu ki a.s. Tedaviye baslamadan önce tereddüt ve korku içindeydim.Ama yorumlarınızı, deneyimlerinizi okudukça tüm bunları yendim ve kendimi dişçi koltuğunda buldum alkisalkisalkis. Şimdi 4 gündür telliyim ve suan onlarla oldukça mutluyum..

Merhaba kızlar. Bu kadar sayfayı hiç üşenmeden okudum. Bilmeden bana öyle çok iyiliğiniz dokundu ki a.s. Tedaviye baslamadan önce tereddüt ve korku içindeydim.Ama yorumlarınızı, deneyimlerinizi okudukça tüm bunları yendim ve kendimi dişçi koltuğunda buldum alkisalkisalkis. Şimdi 4 gündür telliyim ve suan onlarla oldukça mutluyum..

Hayırlı olsun canım. Zor olan bi adım atmışsın. Gerisi kolay olur umarım... Mecbur olunca herşeye katlanılıyor bundan sonraki kısımda :)

ilk günler genelde " ben ne yaptım bilmiyorumkismile " günleridir ama çabuk atlatmışsın...
olabildiğince çabuk ve zahmetsiz bir tedavi olsun inşallah ...

ilk günler genelde " ben ne yaptım bilmiyorumkismile " günleridir ama çabuk atlatmışsın...
olabildiğince çabuk ve zahmetsiz bir tedavi olsun inşallah ...

Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......

Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...

Benim öyle olmadı. Ben "ben ne yaptımsenağlama" durmunu sapasağlam dişlerim çekildikten sonra yaşadım. Ama ne pişmanlık.......

Sonra iki hafta geçti, şeffaf braketlerim ve innncecik bi tel takıldı ışıl ışıl ağzımın içine. hiç rahatsız olmadım, memnunum...keşke yıllaaaaar önce takılsaymış...gerçekten...tabi şeffaf olanı...diğeri çok farklı, zor ...

yaa evet keşke yıllar önce yapılsaymış... yani henüz gelişme çağındayken yapılması çok mantıklı... ama benim gibi sonradan sorun yaşayanlar da mecburen daha geç yaşlarda taktırabiliyor... şu tellerim bi çıksın hiç pişman olmaycağıma eminim ben...

yaa evet keşke yıllar önce yapılsaymış... yani henüz gelişme çağındayken yapılması çok mantıklı... ama benim gibi sonradan sorun yaşayanlar da mecburen daha geç yaşlarda taktırabiliyor... şu tellerim bi çıksın hiç pişman olmaycağıma eminim ben...

tabii o durumda yapacak bişey yok.
benim geç kalmış olmamın sebebi de parasızlık...

bugün lastiklerimi değiştirecek sanırım... geçen gün mezuniyet fotoğraflarımı buldum... bol sırıttığım ; kepli fotolar... hani fotoğrafçının çektiği... alt üst pozisyonum süpermiş yaaa... bugün olmasa da ilerki kontrollerde göstericem dişçime ; çünkü bir kere bana senin dişlerin aynı hizaydaydı sanki gibi bir yorum yapmıştı... ben de tedirgindim oldum sanki aynı hizaya gelince tamam eski haline getirdik derse diye... gerçi bu bir sorun olduğuna göre düzeltmesi gerek ama... en azından eski konumu görsün...

Tedavimin bitmesine bir ay kaldı diye sevinirken doktor 3 ay bilemedin 4 ay kadar sürebilir dedi:sinifsinif:

Back