- Konu Sahibi yemyesilyesim
aslında aynı şeyi söylemek istedim. ille istediği gibi biri olsun diyen kadınlar evlenmemeyi seçiyor. evlenmek istememek değil de istemediği biriyle evlenmemek oluyor. etrafımda bu şekilde kadın çok. kısmet herkese denk gelen birşey değil görünen o ki.Erkekler kadınlardan daha kolay 30larda bile 20lerde birileriyle evleniyor.bunun nedeni ataerkil düzen ve toplumun bunu kabul etmesi.
Konu sahibi 25 yaşında biriyle evlense herkes onu ayiplar. Neden çünkü kadın ayıp. Ama erkek çok rahat evleniyor. Niye toplum tepki göstermiyor sebebi bu. Ki çok ikiyüzlülük bu. Erkeğe okey kadına başka birşey derler.
Kısmet olayına bakışınız çok dar bence.
Kısmet insan hayatında bizim elimizde olmayıp anlamlandiramadigimiz durumlar için kullanılır. Ki haklı. Bir bakarsınız ortalama altı güzellik eğitim durumu olan bir kadın, çok iyi biriyle evlenmiş. Sizde ortalama üstü olmanıza rağmen evlenemezsiniz. Eee bu durumu nasıl açıklarsınız? Ben nasip derim. Çünkü kalpleri ısındıran biz değiliz. Olacağı varsa oluyor. Sebebi belli değil..
50 60 yaşında evli olmayan kadınlarda istemedikleri için evlenmiyor. Bizim toplumda evlenmek istesen kadınsan iyi kötü biriyle evlenirsin. Ama bu kadar bekledim neden istemediğim biriyle evleneyim oluyor. Ki buna da hak veriyorum.
Yani elimizde olmayan durumlar var. Buna nasip kısmet deniyor.
Bu arada her 30 yaş grubu erkek 20lerdeki kişilerle evlenmiyor. Kuzenlerimin çoğu kendi yaşına yakın 2 3 yaş farkı olan kadınlarla evlendi. Sadece birinin 5 yaş fark olan eşi var. Birinin eşi kendinden 2 yaş büyük. Kadın büyük yani. Diğerinin eşi de 1 yaş büyük. Denk gelme meselesi..
erkeklerin avantajlı olması değil tek kastettiğim de. seçme şansı olan erkek var olmayan erkek var. seçme şansı olmayan kendinden çok büyükle de evlenebilir yani. ama biz seçme şansı olan erkeklerle ilgileniyoruz. sorun orda zaten.
kısmet meselesine gelince. evet çok bir özelliği olmayan kadınlar da iyi kısmetler bulabiliyor. meslek kariyer güzellik olarak eksikleri olabiliyor ama karşı cinsi etkileme anlamında sosyallik, beceri gibi bir takım özellikleri oluyor. ben de görüyorum oyle kadınlar. zaten en önemli özellik beceri. işini bilenler adamları kafalıyor. biz de o tarz kadınlar olsaydık biz de şu an evliydik zaten.bu tarz kadınlar 30 lu yaşlara kalmıyor . ama hem güzel hem kariyerle ama beceriksiz kadınlar evlenemeyebiliyor.
ama işte ben etrafıma baktığımda herşeyin bir açıklaması var. sadece kısmet diyip geçemiyoruz. benim bir akrabam yıllarca kısmetlerini tepti tepti, o da hep kısmet kader dedi. şu an 50 sine yakın bekar.
neyse herkes kendi hayat tecrübesine göre bir sonuç çıkarıyor. benim gözlemim bu yönde.