• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış görünüşe önem veriyorum, maalesef...

Bulutsunuz belki de
İlla bu kadar arayıp içinde olmayın.
Akışına bırakın biraz.
Dış görünüş hersey demek değil.
Biraz bakımlı olması da önemli ama.
O yüzden sadece tipine göre karar vermeyin.

• Beğen
Reactions: 000
Bence erkekler de dış görünüş o kadar önemli değil. Yani ben 24 yaşındayım tecrübelerime göre konuşuyorum tipi ne kadar iyiyse özgüveni o kadar yüksek oluyor. Ya da tipi iyi diye ekstra hicbir sey yapmıyor.Kisisel bakımına dikkat etsin eli yüzü düzgün olsun spor niyetine de yürüyüş yapsa o da yeter aslında size. Ben daha bakımlı maskeler yapan manikür yaptıran erkek görmedim. Nedense Türkiye de böyle. Tv deki ünlü erkeklere bakın parayla Bradd Pitt olabilecekken çoğu kendini salmış durumda. Yaşa çok takılmayın ruhu genç olsun gittiginiz spor salonunda falan vardır illaki.

Arkadaşlar önceki konularımdam biliyorsunuzdur. 35 yaş ve bekar bir bayan karşınızda. Bu konuyu ayrıca açmak istedim çünkü ayrıca bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdi ben kendi dış görünüşüme çok dikkat eden biriyim. Sporumu yaparım, cilt bakımı, yeme içme düzenim. Tüm arkadaşlarım yaşımdan çok genç gösterdiğimi söyler. Ben hayatımda da tıpkı benim gibi bir beyfendi olsun istiyorum. Ve görüşmelerimde maalesef beni bu konuda etkileyen biri olmuyor. Hemen görüşmeyi kesiyorum. Hoş erkekler zaten çoktan evlenip çocuk sahibi olmuş oluyorlar. (Dolayısıyla aklımda şöyle bir düşünce oluştu, iyi erkekler çoktan kapılmış) Ben çok yaşlı biri ile de birlikte olmak istemiyorum. Çünkü gezmeyi, eğlenmeyi severim. Sanırım böyle bir evlilik yapmak için çok geç kaldım.
çok yaşlıdan kastın ne? bazen bakıyorum 25 yaşında çökmüş çok yaşlı duran erkekler var. ama bi bakıyosun 45 yaşında çok genç duran erkeklerde var.
yani senin için önemli olan yaşı mı görüntüsümü? eğer görüntü diyorsan 45-50 civarına da uygun bakar mısın?

Konularınızın hepsini biliyorum. Malum bende bekarim. O yüzden algıda seçicilik yapıp okuyorum.
Şimdi mesele şu; hemşire idiniz. Bakimlisiniz , kültürlüsünüz , kendi paranızı kazanıyorsunuz. Ve es adayları için ideal çoğu kriter sizde var. Ki talip de eksik olmuyor. Ne zaman konu acsaniz bu hafta da bu kişiyle görüştüm ama olmadı...
Artık bu sorunun nedenini sizde arıyorum.
Çünkü kriterleriniz aşırı yüksek..
Mükemmeli arıyorsunuz.
Evet bunu deyince sizden karşıt görüş gelecek. Aramıyorum diye.
Arıyorsunuz bilinç altında farkında değilsiniz.
Tahminen şöyle bir profil istiyorsunuz:
Meslek sahibi
Kültürlü
Hiç evlenmemiş
Yakışıklı ve bakımlı
Ailesi düzgün
Bana çok çekici gelecek
Maddi durumu iyi
Bu özellikleri bir adayda bulan kaç kişi var???
Bu forumda bir anket acın. Bakalim.

Bir de adaylara hiç şans vermiyorsunuz.
Kendiniz kaç kere dediniz.
Bir kere görüşüyorum elektrik almazsam bırakıyorum. Bu forumda çoğu kadın bunu yapsa evlenemezdi emin olun.
35 yaşındasınız. Anında aşık olacağınız kimse bu yaşta 30larda olmaz. Bende 32 yaşındayım. Öyle ilk görüşte sırılsıklam aşık olacak yaşi geçtik.
Sizin sorununuz kriterleriniz arşa cıkmış.
Bir de sizin sorun aday olmaması değil. Gelen adayları beğenmeme. Burada aday var. Geliyorlar tanışıyorsunuz siz ket vurup istemiyorsunuz. Biraz kendinize dönüp neden hemen karşımdakine şans vermiyorum diye hiç düşündünüz mü?
Mükemmel aday yok. Sizde mükemmel değilsiniz karşınızdaki de değil .
Ben bu kafa yapınızı değiştirmezseniz evlenebileceğinizi düşünmüyorum.

Umarım yanılırım..

Son düzenleme:
Konularınızın hepsini biliyorum. Malum bende bekarim. O yüzden algıda seçicilik yapıp okuyorum.
Şimdi mesele şu; hemşire idiniz. Bakimlisiniz , kültürlüsünüz , kendi paranızı kazanıyorsunuz. Ve es adayları için ideal çoğu kriter sizde var. Ki talip de eksik olmuyor. Ne zaman konu acsaniz bu hafta da bu kişiyle görüştüm ama olmadı...
Artık bu sorunun nedenini sizde arıyorum.
Çünkü kriterleriniz aşırı yüksek..
Mükemmeli arıyorsunuz.
Evet bunu deyince sizden karşıt görüş gelecek. Aramıyorum diye.
Arıyorsunuz bilinç altında farkında değilsiniz.
Tahminen şöyle bir profil istiyorsunuz:
Meslek sahibi
Kültürlü
Hiç evlenmemiş
Yakışıklı ve bakımlı
Ailesi düzgün
Bana çok çekici gelecek
Maddi durumu iyi
Bu özellikleri bir adayda bulan kaç kişi var???
Bu forumda bir anket acın. Bakalim.

Bir de adaylara hiç şans vermiyorsunuz.
Kendiniz kaç kere dediniz.
Bir kere görüşüyorum elektrik almazsam bırakıyorum. Bu forumda çoğu kadın bunu yapsa evlenemezdi emin olun.
35 yaşındasınız. Anında aşık olacağınız kimse bu yaşta 30larda olmaz. Bende 32 yaşındayım. Öyle ilk görüşte sırılsıklam aşık olacak yaşi geçtik.
Sizin sorununuz kriterleriniz arşa cıkmış.
Bir de sizin sorun aday olmaması değil. Gelen adayları beğenmeme. Burada aday var. Geliyorlar tanışıyorsunuz siz ket vurup istemiyorsunuz. Biraz kendinize dönüp neden hemen karşımdakine şans vermiyorum diye hiç düşündünüz mü?
Mükemmel aday yok. Sizde mükemmel değilsiniz karşınızdaki de değil .
Ben bu kafa yapınızı değiştirmezseniz evlenebileceğinizi düşünmüyorum.

Umarım yanılırım..
Görücü usulü olunca aynı dediğiniz gibi oluyor. Ama şıp diye birine aşık olmuştum bir seferinde. İnanın çok yakışıklı, zengin, kültürlü filan değildi. Her özelliği ile benden düşüktü. Bir kaç arkadaş aracı olmak istedi ama beni istemedi. Ona ilk görüşte aşık olmuştum mesela. Ve kabul etseydi her şeyiyle kabulümdü. Ama iş görücü usulüne gelince beni etkileyecek bir şeyi olsun istiyorum. O olmayınca da istemiyorum.

Görücü usulü olunca aynı dediğiniz gibi oluyor. Ama şıp diye birine aşık olmuştum bir seferinde. İnanın çok yakışıklı, zengin, kültürlü filan değildi. Her özelliği ile benden düşüktü. Bir kaç arkadaş aracı olmak istedi ama beni istemedi. Ona ilk görüşte aşık olmuştum mesela. Ve kabul etseydi her şeyiyle kabulümdü. Ama iş görücü usulüne gelince beni etkileyecek bir şeyi olsun istiyorum. O olmayınca da istemiyorum.
Anliyorum. Demek ki kalbiniz o adayı istemiş. Ama nasip değilmiş.
Ama şöyle bir şey var. Görücü usulünde bazen bir aday sizi ilk buluşmada etkilemez. Fakat sonra sans verince bir özelliği sizi cezbeder. Bunu ilk buluşmadan sonra sans vermezseniz bilemezsiniz.

Sizi bir aday çok itmediyse bir iki buluşma daha yapabilirsiniz. Çünkü kadınlarin 30lu yaşlarda mantıkları daha baskın oluyor. Bunu kırmak için karşıdaki kişiye biraz daha sans verilmesi taraftariyim. Tabi ilk görüşte etkilenirim yoksa olmaz diyorsanız o sizin kararınız. Ama öyle birini beklemek bence çok risk. Ben olsam adaylarıma en az 3 buluşma sansi verirdim. Olumlu olursa zaten iliski başlardı. Olumsuz olursa da en azından elimden geleni yaptim ama kalbim yumuşamadı derdim.

Hakkinizda hayirlisi olsun. Çok yakışıklı iyi meslek sahibi erkekler de fazla havalı. Gereksiz ozguven sahibi oluyorlar. Böyle kişilerle evlenen kadinlar da hep alttan almak zorunda oluyor. Uzun zaman önce böyle biriyle yazismistim. Görseniz kendini bsy sanmalar seni takmamalar. Niye çünkü her gün başka başka kızlar ona yazıyor.

Sonra esimle tanıştım evlendim. Eşim normal bi tiptir. Bana göre çok yakışıklı o ayrı bu başkası böyle bulamayabilir. Şükür evliliğimde yapıcı olan daha çok jestler yapan odur.
Her erkek yukarıda yazdığım gibi değildir tabi ben sadece örnek verdim.

Bu konuda aşırı seçiciliğin zararlarını görüyoruz işte.
daha önce de benzer konularda yazmıştım.
35 yaşında mükemmeli arayan kadın var bu konuda ve evlenememesi çok normal çünkü hemen kestirip atıyorsun.
diğer yandan da dediğin gibi hem konumu hem tipi iyi erkek de 20'lik, 22'lik çıtırlarla olma ihtimali varken neden 35 yaşlarında hem yaşanmışlıkları yüzünden hayata daha az enerjik bakan hem de doğurganlığı azalmış bir kadını seçsin ki?
bunu net söylüyorum erkekler de doğurganlığa önem veriyor evlenmek isterse.

sen tipe bakıyorsan erkekler de başka kriterlere bakıyor.
o iyiler kapılmış meselesi de işlemiyor mesele fazla kilosu vardır vermiştir ya da sonradan kendine dikkat etmiştir ya da şans işi özel hayatını geri plana atmıştır vs bir sürü olay var.
bu işlerde kesin fikirli olmamak lazım.
35 yaşında bir kadın olarak halen yok şu bu diye yüksek kriterler koyman komik kusura bakma.
madem iyiler kapılıyor sen de ''bayan mükemmel'' olarak kapılmalıydın şimdiye değil mi?

aynı durumdayız yanlış anlamayın. yaş 35 olmuş. dış görünüşün önemli olduğuna ben de katılıyorum. ama herşey bir arada olmuyor. çok klişe olacak ama sizin istediğiniz gibi bir erkek gençlere bakıyor. etrafımda var adam baya yakışıklı herkesin beğendiği bir tip. meslek ve eğitim de iyi daha yeni 25 yaşındaki bir kızla evlendi adam 35 yaşında. haa her erkek 10 yaş küçüğünü bulamaz. tipi kariyeri çok iyi olmayanlar büyükle de evlenir. eğer diyorsanız ki tip çok önemli o zaman diğer kriterleri düşüreceksiniz. siz hemşireymişsiniz. mesela yaşı size uygun yakışıklı ama üniversite okumamış atıyorum düşük gelirli hatta işini gücünü oturtamamış biriyle. ya da adam yakışıklı karizmatik ama evlilik yapmış çocuğu var gibi gibi. üzgünüm ama bizlerin istedikleri 35 yaş ve üstüyle ilgilenmiyor. kısmet lafına da sinir olmaya başladım kısmet diyip gerçeklerin üstü kapatılıp geçiştiriliyor. bu işin bir mantığı, bir matematiği var. kısmet diyerek mucize aramaya gerek yok. kimse istemediğiyle evlenmek zorunda da değil. biz de evlenmeyebiliriz yani. etrafıma baktığımda özellikle kadınların yarıya yakını benzer durumda.baya iyi bir kurumda güzel bir pozisyonda çalışıyorum.40 yaş 50 yaş grubu bekarlar da hayli var çalıştığım yerde.kısmetse neden 40 50 yaşında bu kadar çok bekar var. . birçoğumuz evlenmeyeceğiz gibime geliyor üzgünüm.

Dış görünüşe herkes önem veriyor cidden. Beraber olacagınız kişinin yaşı bası ve görünüşü tabi ki gönlünüze hitab etsin. Fakat insanlar dış görünüşünüze bir kaç dakika dikkat eder sadece sonrası hep fikirerinizdir. Bende 35 yaşındayım ve kendimden daha vasat birisiyle bekar olsaydım görüşebilirdim.Belki de o bana kendimi dunyanın en güzel kadını hissetirebilirdi ki bilemezsin. En kötü ihtimal 2 çirkin yaşar giderdik 🤣
Ablam 💕sen dünyanın en güzel kadınısın zaten Kara gözlü güzel kadın 🌹

aynı durumdayız yanlış anlamayın. yaş 35 olmuş. dış görünüşün önemli olduğuna ben de katılıyorum. ama herşey bir arada olmuyor. çok klişe olacak ama sizin istediğiniz gibi bir erkek gençlere bakıyor. etrafımda var adam baya yakışıklı herkesin beğendiği bir tip. meslek ve eğitim de iyi daha yeni 25 yaşındaki bir kızla evlendi adam 35 yaşında. haa her erkek 10 yaş küçüğünü bulamaz. tipi kariyeri çok iyi olmayanlar büyükle de evlenir. eğer diyorsanız ki tip çok önemli o zaman diğer kriterleri düşüreceksiniz. siz hemşireymişsiniz. mesela yaşı size uygun yakışıklı ama üniversite okumamış atıyorum düşük gelirli hatta işini gücünü oturtamamış biriyle. ya da adam yakışıklı karizmatik ama evlilik yapmış çocuğu var gibi gibi. üzgünüm ama bizlerin istedikleri 35 yaş ve üstüyle ilgilenmiyor. kısmet lafına da sinir olmaya başladım kısmet diyip gerçeklerin üstü kapatılıp geçiştiriliyor. bu işin bir mantığı, bir matematiği var. kısmet diyerek mucize aramaya gerek yok. kimse istemediğiyle evlenmek zorunda da değil. biz de evlenmeyebiliriz yani. etrafıma baktığımda özellikle kadınların yarıya yakını benzer durumda.baya iyi bir kurumda güzel bir pozisyonda çalışıyorum.40 yaş 50 yaş grubu bekarlar da hayli var çalıştığım yerde.kısmetse neden 40 50 yaşında bu kadar çok bekar var. . birçoğumuz evlenmeyeceğiz gibime geliyor üzgünüm.
Erkekler kadınlardan daha kolay 30larda bile 20lerde birileriyle evleniyor.bunun nedeni ataerkil düzen ve toplumun bunu kabul etmesi.
Konu sahibi 25 yaşında biriyle evlense herkes onu ayiplar. Neden çünkü kadın ayıp. Ama erkek çok rahat evleniyor. Niye toplum tepki göstermiyor sebebi bu. Ki çok ikiyüzlülük bu. Erkeğe okey kadına başka birşey derler.

Kısmet olayına bakışınız kısıtlı geldi.
Kısmet insan hayatında bizim elimizde olmayıp anlamlandiramadigimiz durumlar için kullanılır. Ki haklı. Bir bakarsınız ortalama altı güzellik eğitim durumu olan bir kadın, çok iyi biriyle evlenmiş. Sizde ortalama üstü olmanıza rağmen evlenemezsiniz. Eee bu durumu nasıl açıklarsınız? Ben nasip derim. Çünkü kalpleri ısındıran biz değiliz. Olacağı varsa oluyor. Sebebi belli değil..

50 60 yaşında evli olmayan kadınlarda istemedikleri için evlenmiyor. Bizim toplumda evlenmek istesen kadınsan iyi kötü biriyle evlenirsin. Ama bu kadar bekledim neden istemediğim biriyle evleneyim oluyor. Ki buna da hak veriyorum.

Yani elimizde olmayan durumlar var. Buna nasip kısmet deniyor.

Bu arada her 30 yaş grubu erkek 20lerdeki kişilerle evlenmiyor. Kuzenlerimin çoğu kendi yaşına yakın 2 3 yaş farkı olan kadınlarla evlendi. Sadece birinin 5 yaş fark olan eşi var. Birinin eşi kendinden 2 yaş büyük. Kadın büyük yani. Diğerinin eşi de 1 yaş büyük. Denk gelme meselesi bence..ki kuzenlerim hepsi meslek sahibi ortalama üstü kazanan eli yüzü düzgün tipler. Ama ille genç olsun diye bakmadılar. Karaktere bakıp evlenme kararı aldılar.
Sadece biri güzellik için evlendi.. evet o biri çıbanbaşı cıktı.. kabul ediyorum..:KK53::KK70:

Son düzenleme:
Kısmen söylediklerinize katılıyorum. Genelde bizde kadınların çabuk çöktüğüne dair bi inanış var,burada bile çok kez denk geldim. Kendi adıma tamamen yalan olduğunu söyleyebilirim. 32 yaşımdayım sosyal medyadan pek çok okul arkadaşımı buldum. kadınlar ya kilo almış ya saç rengini değişmiş ama inanın erkeklerin çoğunluğunu hatırlayamadım. Bence erkekler daha çabuk çöküyor yada kendilerine bakmıyorlar diyeyim

Çok seçiçi olunca hayat zordur herhalde bilemiyorum. Bana da hergün jilet gibi cıks eekekler sıkıcı geliyor :) Christian Grey gibi bi tiple de bir kereden fazla sevişemezdim çok sıkıcı :) 35 yaşındayım ben de evliyim ama evli olmasam da dış görünüş olarak bakacağım tek şey "sevişebileceğim bir fiziği var mı" olurdu :))) Gerisi halledilir bir şekilde.

daha bugün arkadaşım fotoğraf attı bu kız nasıl diye gayet güzel dedim. Erkek kuzenine göstermişler tipini beğenmemiş,tanışmak bile istememiş. Merak ettim kuzeninin fotosunu at dedim, adam bildiğim tipsiz üstelik yaşlı gösteriyor amca 42 yaşındaymış,34 yaşındaki kızı beğenmemiş. Ne sanıyor bu erkekler kendilerini anlamıyorum

Back
X