• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış görünüşe önem veriyorum, maalesef...

Erkekler kadınlardan daha kolay 30larda bile 20lerde birileriyle evleniyor.bunun nedeni ataerkil düzen ve toplumun bunu kabul etmesi.
Konu sahibi 25 yaşında biriyle evlense herkes onu ayiplar. Neden çünkü kadın ayıp. Ama erkek çok rahat evleniyor. Niye toplum tepki göstermiyor sebebi bu. Ki çok ikiyüzlülük bu. Erkeğe okey kadına başka birşey derler.

Kısmet olayına bakışınız çok dar bence.
Kısmet insan hayatında bizim elimizde olmayıp anlamlandiramadigimiz durumlar için kullanılır. Ki haklı. Bir bakarsınız ortalama altı güzellik eğitim durumu olan bir kadın, çok iyi biriyle evlenmiş. Sizde ortalama üstü olmanıza rağmen evlenemezsiniz. Eee bu durumu nasıl açıklarsınız? Ben nasip derim. Çünkü kalpleri ısındıran biz değiliz. Olacağı varsa oluyor. Sebebi belli değil..

50 60 yaşında evli olmayan kadınlarda istemedikleri için evlenmiyor. Bizim toplumda evlenmek istesen kadınsan iyi kötü biriyle evlenirsin. Ama bu kadar bekledim neden istemediğim biriyle evleneyim oluyor. Ki buna da hak veriyorum.

Yani elimizde olmayan durumlar var. Buna nasip kısmet deniyor.

Bu arada her 30 yaş grubu erkek 20lerdeki kişilerle evlenmiyor. Kuzenlerimin çoğu kendi yaşına yakın 2 3 yaş farkı olan kadınlarla evlendi. Sadece birinin 5 yaş fark olan eşi var. Birinin eşi kendinden 2 yaş büyük. Kadın büyük yani. Diğerinin eşi de 1 yaş büyük. Denk gelme meselesi..
aslında aynı şeyi söylemek istedim. ille istediği gibi biri olsun diyen kadınlar evlenmemeyi seçiyor. evlenmek istememek değil de istemediği biriyle evlenmemek oluyor. etrafımda bu şekilde kadın çok. kısmet herkese denk gelen birşey değil görünen o ki.
erkeklerin avantajlı olması değil tek kastettiğim de. seçme şansı olan erkek var olmayan erkek var. seçme şansı olmayan kendinden çok büyükle de evlenebilir yani. ama biz seçme şansı olan erkeklerle ilgileniyoruz. sorun orda zaten.
kısmet meselesine gelince. evet çok bir özelliği olmayan kadınlar da iyi kısmetler bulabiliyor. meslek kariyer güzellik olarak eksikleri olabiliyor ama karşı cinsi etkileme anlamında sosyallik, beceri gibi bir takım özellikleri oluyor. ben de görüyorum oyle kadınlar. zaten en önemli özellik beceri. işini bilenler adamları kafalıyor. biz de o tarz kadınlar olsaydık biz de şu an evliydik zaten.bu tarz kadınlar 30 lu yaşlara kalmıyor . ama hem güzel hem kariyerle ama beceriksiz kadınlar evlenemeyebiliyor.
ama işte ben etrafıma baktığımda herşeyin bir açıklaması var. sadece kısmet diyip geçemiyoruz. benim bir akrabam yıllarca kısmetlerini tepti tepti, o da hep kısmet kader dedi. şu an 50 sine yakın bekar.
neyse herkes kendi hayat tecrübesine göre bir sonuç çıkarıyor. benim gözlemim bu yönde.

daha bugün arkadaşım fotoğraf attı bu kız nasıl diye gayet güzel dedim. Erkek kuzenine göstermişler tipini beğenmemiş,tanışmak bile istememiş. Merak ettim kuzeninin fotosunu at dedim, adam bildiğim tipsiz üstelik yaşlı gösteriyor amca 42 yaşındaymış,34 yaşındaki kızı beğenmemiş. Ne sanıyor bu erkekler kendilerini anlamıyorum
zaten 42 yaşındaki o amcanın evlenmeye niyeti olsaydı şimdiye evlenip torun torba sahibi bile olurdu. adamın niyeti yok. evet belli bir yaştan sonraki en önemli sorunlardan biri de şu. evlenmeye niyeti olan normal adamlar 30 dan önce evleniyor. 30 dan sonraya böyle sıkıntılı tipler kalıyor. 30 40 lı yaşlar evlilik piyasası çok kötü.arızaların içinden seç beğen al.

aslında aynı şeyi söylemek istedim. ille istediği gibi biri olsun diyen kadınlar evlenmemeyi seçiyor. evlenmek istememek değil de istemediği biriyle evlenmemek oluyor. etrafımda bu şekilde kadın çok. kısmet herkese denk gelen birşey değil görünen o ki.
erkeklerin avantajlı olması değil tek kastettiğim de. seçme şansı olan erkek var olmayan erkek var. seçme şansı olmayan kendinden çok büyükle de evlenebilir yani. ama biz seçme şansı olan erkeklerle ilgileniyoruz. sorun orda zaten.
kısmet meselesine gelince. evet çok bir özelliği olmayan kadınlar da iyi kısmetler bulabiliyor. meslek kariyer güzellik olarak eksikleri olabiliyor ama karşı cinsi etkileme anlamında sosyallik, beceri gibi bir takım özellikleri oluyor. ben de görüyorum oyle kadınlar. zaten en önemli özellik beceri. işini bilenler adamları kafalıyor. biz de o tarz kadınlar olsaydık biz de şu an evliydik zaten.bu tarz kadınlar 30 lu yaşlara kalmıyor . ama hem güzel hem kariyerle ama beceriksiz kadınlar evlenemeyebiliyor.
ama işte ben etrafıma baktığımda herşeyin bir açıklaması var. sadece kısmet diyip geçemiyoruz. benim bir akrabam yıllarca kısmetlerini tepti tepti, o da hep kısmet kader dedi. şu an 50 sine yakın bekar.
neyse herkes kendi hayat tecrübesine göre bir sonuç çıkarıyor. benim gözlemim bu yönde.
Bence çok seçici olmak ya da olmamak insanın değiştirebileceği birşey değil. Çok seçici bi insanın bu özelliğinin değişeceğini sanmıyorum. Bence bu bir lanet gibi birşey :)

Evet zaten o tercih etme şansı olan erkek yüzeysel biriyse yaşa bakıyor; güzelliğe bakıyor ve evlilik birkaç yıla bitiyor. Sadece kriter yaş ve güzellik olursa geçmiş olsun. Diğer durumlara bakmadan tercih yapmak cok sıkıntılı.

Diğer konuya gelirsek bizim bir komşu kızı var. Gerçekten neşeli biri. Ve dikkat çeker neşesiyle. Bu 20lerde biriyle evlendi. Adam host bir firmada, yakışıklı iyi para kazanan biri. Sonra adamın pislikleri varmış boşandı.32 yaşında idi. Ve 35 yaşında hiç evlenmemiş düzgün bir adamla evlendi şimdi çok tatlı bir kızı var. Yani bu işler belli olmuyor. Adamın annesi bunu istemedi. Ama adam vazgeçmedi. Yani olacaği varsa oluyor..

Bu arada o seçme şansı olan erkeklerde hep 20lerde evlenip mutlu mesut yaşamıyor. Boşanıyor uyuşamıyor eşiyle ayrılıyor. Yani 30lardaki her erkek ise yaramaz tip değildir bence. Ayrıca kadınlar gibi kendine uygun birini bulamayan da vardır illa ki.

O akrabanız da kaderini biraz kendi oluşturmuş.. herkesi tepip tepip kaderim bu demek de sağlıklı değil.. Ama ileride evlense olmazdı diye düşünüp reddettiyse bilemem o zaman haklıdır..

Öyle düsünmeyin:) üniversiteden tanıdığım 26 yaşında gayet yakışıklı ve bakımlı arkadaşım 34 yaşında çok hoş bi hanımla evlendi çok mutlular bi kızları olacak yakında:)
İşte oluyor aynen öyle ama o hanım çok hoş değil de çok güzeldir.. Ancak öyle oluyor

Arkadaşlar önceki konularımdam biliyorsunuzdur. 35 yaş ve bekar bir bayan karşınızda. Bu konuyu ayrıca açmak istedim çünkü ayrıca bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdi ben kendi dış görünüşüme çok dikkat eden biriyim. Sporumu yaparım, cilt bakımı, yeme içme düzenim. Tüm arkadaşlarım yaşımdan çok genç gösterdiğimi söyler. Ben hayatımda da tıpkı benim gibi bir beyfendi olsun istiyorum. Ve görüşmelerimde maalesef beni bu konuda etkileyen biri olmuyor. Hemen görüşmeyi kesiyorum. Hoş erkekler zaten çoktan evlenip çocuk sahibi olmuş oluyorlar. (Dolayısıyla aklımda şöyle bir düşünce oluştu, iyi erkekler çoktan kapılmış) Ben çok yaşlı biri ile de birlikte olmak istemiyorum. Çünkü gezmeyi, eğlenmeyi severim. Sanırım böyle bir evlilik yapmak için çok geç kaldım.

Ben öyle biri olsam o bana yeter. :D Ben de hiç doğru düzgün biriyle karşılaşmıyorum.

zaten 42 yaşındaki o amcanın evlenmeye niyeti olsaydı şimdiye evlenip torun torba sahibi bile olurdu. adamın niyeti yok. evet belli bir yaştan sonraki en önemli sorunlardan biri de şu. evlenmeye niyeti olan normal adamlar 30 dan önce evleniyor. 30 dan sonraya böyle sıkıntılı tipler kalıyor. 30 40 lı yaşlar evlilik piyasası çok kötü.arızaların içinden seç beğen al.
Bir erkek ne kadar gec evlenirse o kadar bilmis oluyor. E görüyor ediyor. Kadınlar,cevresinde evlenen erkek arkadaslari ve onların eşleri,sokakta dışarda cafede,sosyal medyada kadinlar. Kadınların talepleri. E o yasa kadar da mal mülk sahibi olmus oluyor. Bak o da var. Malini paylasmak istememe olayi da. Para yedirmek istemiyorum düşüncesi de..Sonra basliyor beğenmemeye .
Benim esimde bi nebze gec evlendi gibi ben ondan yasca küçüğüm ve acikca diyorum sen 40 inda beni bulsan begenmezdin simdi begenmiyorsun :) begenmiyor derken cok begeniyor o ayri ama mesela alisverise gidiyoruz karışıyor hep :) ay cikar cikar bunu falan diyor giydiklerime. Ay sanane adam:)
Erkegin fazla bilmisi iyi degil
O bilmislikte işte 30 lu yaslarda basliyor ve ariza oluyorlar.

Evet zaten o tercih etme şansı olan erkek yüzeysel biriyse yaşa bakıyor; güzelliğe bakıyor ve evlilik birkaç yıla bitiyor. Sadece kriter yaş ve güzellik olursa geçmiş olsun. Diğer durumlara bakmadan tercih yapmak cok sıkıntılı.

Diğer konuya gelirsek bizim bir komşu kızı var. Gerçekten neşeli biri. Ve dikkat çeker neşesiyle. Bu 20lerde biriyle evlendi. Adam host bir firmada, yakışıklı iyi para kazanan biri. Sonra adamın pislikleri varmış boşandı.32 yaşında idi. Ve 35 yaşında hiç evlenmemiş düzgün bir adamla evlendi şimdi çok tatlı bir kızı var. Yani bu işler belli olmuyor. Adamın annesi bunu istemedi. Ama adam vazgeçmedi. Yani olacaği varsa oluyor..

Bu arada o seçme şansı olan erkeklerde hep 20lerde evlenip mutlu mesut yaşamıyor. Boşanıyor uyuşamıyor eşiyle ayrılıyor. Yani 30lardaki her erkek ise yaramaz tip değildir bence. Ayrıca kadınlar gibi kendine uygun birini bulamayan da vardır illa ki.

O akrabanız da kaderini biraz kendi oluşturmuş.. herkesi tepip tepip kaderim bu demek de sağlıklı değil.. Ama ileride evlense olmazdı diye düşünüp reddettiyse bilemem o zaman haklıdır..
bu konuda birçok arguman sunulup hepsi de bazı örneklerle çürütülebilir elbet. ne desek boş aslında.
ama evlenme meselesinin günümüz şartlarında zorlaştığı bir gerçek. konjonktür zor. annelerimizin zamanı gibi değil. günümüzde evlenmemek de boşanmak da normalleşti. bundan sonraki jenerasyonların işi daha zor.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

• Beğen
Reactions: 000
Şimdi ablacım derseniz ki yüzü güzel olsun yakışıklı olsun o şekil erkek sayısı TRde çok çok az maalesef.

Ama derseniz ki güzel giyinsin, spor yapsın vücudu biçimli olsun, karizma olsun, eğitimli olsun zeki olsun bunlar olabilecek şeyler. Doğuştan güzel/yakışıklı olmasan da çabalayınca oluyor.

Size şöyle söyleyeyim ben de sizin gibi(ydim) kesinlikle çok yakışıklı istiyordum. Minimal kriterlerim uzun boylu olsun, şişko olmasın, eğitim ve net zeka bir de eğlenceli olsun😊

Yani oturup konuşabilmek çok önemli. Şimdi hoşlandığım adamı görsen beğenmezsin yüzü çok yakışıklı değil açıkçası karakaşlı karagözlü Türk erkeği işte😂 Ama uzun boylu ve kaportası iyi😂😂😂 Öte yandan çok kafa, eğlemceli, çok da zeki. Yani şöyle diyeyim etkilenirsen etkileniyorsun ya zekayla ya karizmayla , tip mip hoşlandıysan hikaye oluyor. Kısmet kısacası. Şimdi aşırı yakışıklı istyrm dersin ama karşına öyle biri çıkar ki ille de bu olsun dersin😊 ... kısmet yani.

Bende dıs gorunuse önem veriyorum, bunun ıcın malesef diyemeyeceğim.
Bırkere dıs gorunusu es gecıp içle ilgilendim tatlı guluse asık oldum... dombılının tekine kendını Brad Pitt sandırdım.

Dısını begenmedıgım adamın ıcıyle ilgilenmiyorum bosandıgımdan beri.

Ozunde mutlaka ıyı biridir de, ben o kadar derine inmeyi bıraktım.

Şimdi ablacım derseniz ki yüzü güzel olsun yakışıklı olsun o şekil erkek sayısı TRde çok çok az maalesef.

Ama derseniz ki güzel giyinsin, spor yapsın vücudu biçimli olsun, karizma olsun, eğitimli olsun zeki olsun bunlar olabilecek şeyler. Doğuştan güzel/yakışıklı olmasan da çabalayınca oluyor.

Size şöyle söyleyeyim ben de sizin gibi(ydim) kesinlikle çok yakışıklı istiyordum. Minimal kriterlerim uzun boylu olsun, şişko olmasın, eğitim ve net zeka bir de eğlenceli olsun😊

Yani oturup konuşabilmek çok önemli. Şimdi hoşlandığım adamı görsen beğenmezsin yüzü çok yakışıklı değil açıkçası karakaşlı karagözlü Türk erkeği işte😂 Ama uzun boylu ve kaportası iyi😂😂😂 Öte yandan çok kafa, eğlemceli, çok da zeki. Yani şöyle diyeyim etkilenirsen etkileniyorsun ya zekayla ya karizmayla , tip mip hoşlandıysan hikaye oluyor. Kısmet kısacası. Şimdi aşırı yakışıklı istyrm dersin ama karşına öyle biri çıkar ki ille de bu olsun dersin😊 ... kısmet yani.
'Simdı asırı yakısıklı istiyorum dersin ama karsına oyle bırı cikar mı ille de bu olsun dersın'. Asırı dogru bir cumle olmus bizzat yasadım😌

bu konuda birçok arguman sunulup hepsi de bazı örneklerle çürütülebilir elbet. ne desek boş aslında.
ama evlenme meselesinin günümüz şartlarında zorlaştığı bir gerçek. konjonktür zor. annelerimizin zamanı gibi değil. günümüzde evlenmemek de boşanmak da normalleşti. bundan sonraki jenerasyonların işi daha zor.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Amin..
Ama ben hayatta şuna inanıyorum olacağı varsa oluyor. O kişi sizinle evlenecekse bir şekilde evlenirsiniz.. o kriter mriter hikaye yani.. ben bunun örneklerini gördüm. Evet evlenmeyenlerde oldu. Ama çoğunluk kriterden ziyade gerçekten seven birini bulunca kendi de severse evleniyor..
Hayat çok hesap edilemez..
Planlanamaz..
Olacaksa olur..umutsuz olmayın..
Bu arada ben nasip kısmete inanıyorum. Beni çok rahatlatıyor. Tavsiye ederim:)

Kızlar ben dış görünüş derken kaşı şöyle olsun, burnu böyle olsun demiyorum. Ama dişleri, tırnakları temiz olsun, ses tonu hoş olsun, ne bileyim belki küpesi olsun. Saat takma alışkanlığı olsun. Kastettiğim bu.
En dogal hakkınız. Bakımlı bırını istiyorsunuz özetle.
Kim istemez ki?

Benim gördüğüm kadariyla artık erkekler yaşından baya genc gösteriyor ve 35 inde 28 lerinde duran yakışıklı erkek sayısı azimsanamaz bu yıllarda. Acaba siz bakım, spor vs yapıyorsunuz ama belki yetmiyordur. Yani demek istedgim hep o tarz yaşlı kılıklı erkekler denk geliyorsa belki ya auraniz ya siz guzel degilsinizdir belki yani 😃

Kızlar ben dış görünüş derken kaşı şöyle olsun, burnu böyle olsun demiyorum. Ama dişleri, tırnakları temiz olsun, ses tonu hoş olsun, ne bileyim belki küpesi olsun. Saat takma alışkanlığı olsun. Kastettiğim bu.

Gayet minimal şeyler bunlar tabi ki diş fırçalamayan biriyle düşünemiyorum bile

ne istediğinizi anlıyorum. bakımlı çekici tarzı olan birini arıyorsunuz. ama öylesi aracıyla görücüyle zor. aracılara vasatlar kalıyor malesef.

Arkadaşlar önceki konularımdam biliyorsunuzdur. 35 yaş ve bekar bir bayan karşınızda. Bu konuyu ayrıca açmak istedim çünkü ayrıca bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdi ben kendi dış görünüşüme çok dikkat eden biriyim. Sporumu yaparım, cilt bakımı, yeme içme düzenim. Tüm arkadaşlarım yaşımdan çok genç gösterdiğimi söyler. Ben hayatımda da tıpkı benim gibi bir beyfendi olsun istiyorum. Ve görüşmelerimde maalesef beni bu konuda etkileyen biri olmuyor. Hemen görüşmeyi kesiyorum. Hoş erkekler zaten çoktan evlenip çocuk sahibi olmuş oluyorlar. (Dolayısıyla aklımda şöyle bir düşünce oluştu, iyi erkekler çoktan kapılmış) Ben çok yaşlı biri ile de birlikte olmak istemiyorum. Çünkü gezmeyi, eğlenmeyi severim. Sanırım böyle bir evlilik yapmak için çok geç kaldım.
Memur birini ariyosanda zor bulunur

Amin..
Ama ben hayatta şuna inanıyorum olacağı varsa oluyor. O kişi sizinle evlenecekse bir şekilde evlenirsiniz.. o kriter mriter hikaye yani.. ben bunun örneklerini gördüm. Evet evlenmeyenlerde oldu. Ama çoğunluk kriterden ziyade gerçekten seven birini bulunca kendi de severse evleniyor..
Hayat çok hesap edilemez..
Planlanamaz..
Olacaksa olur..umutsuz olmayın..
Bu arada ben nasip kısmete inanıyorum. Beni çok rahatlatıyor. Tavsiye ederim:)
evet kısmet ama neden annelerimizin yaşında herkes 20 den önce evleniyordu, evlenmeyen çok çok azdı, boşanan da çok azdı. tamam şimdi siz o zaman da geç evlenenleri ve boşananları örnek göstereceksiniz ama bu yaygın, genel durumu değiştirmez.neden şimdi 30 lu yaşlardaki 3 kadından biri bekar?anneannem 5 çocuk doğurmuş. en son çocuğu 35 yaşında doğmuş.neden şimdi çocuk sahibi olmayan bu kadar çok .önceden de varmış ama çok çok az. eskilerde durum farklıymış.yani sadece kısmet değil zamanımızın realiteleri var. inanın nasip kısmet laflarına baya karnım tok. evet evlilik her yaşta olur ama bir şartla. bu saatten sonra dul, çocuklu, çirkin, fakir gibi özelliklerin en az birini belki daha fazlasını taşıyan biriyle ancak olur. benim bir tanıdığım evlendi 35 yaşında kendisinden de küçük bir adamla. ama adam çok çok çirkin. şimdi millet diyodur bak 35 yaşında kendinden küçüğünü bulmuş ama adamın hiçbir gideri yok yani. ben de birkaç sene öncesine kadar kısmete inanıyordum. ama kısmet yok hayatın gerçekleri var.

dış görünüşten ziyade dişini fırçalaması elinin yüzünün kıyafetlerinin temiz olması ilee ilgilenseniz bence daha mantıklı

Back
X