Iyi de bu bahsettiginiz Guneydogu'nun geleneksel kiyafeti. Yani aileniz dediginiz kadar kulturluyse, zaten bu kiyafeti tanir ve takdir eder, tepeden bakmaz.
Polemik yaratmak istemiyorum ama ülkemizde Türk olmayan başka bir kültürden olmak kesinlikle istemezdim ne olursa olsun ayrımcılığa uğruyorsun, her şeyin hor görülüyor. Aynı kıyafetin benzerini Afrikalılar giyiyor mesela. Nişanlınız Afrikalı, annesi de renkli renkli Afrika yerel kıyafetiyle geldi. Aaaaa ne hoşluk oldu, süpriz yaptılar yerel kıyafetleriyle unutulmaz gece oldu dersiniz. Bu aile için duyacağınız kaygıları duyacağınızı asla düşünmüyorum.
Get this African Model In Traditional Attire Posing HD Royalty-Free Image now! Download other stock pictures featuring Fashion Model, Indoors & more.
www.freeimages.com
Oysa ki aynı renkleri farklı kültürden biri, Güneydoğulu biri giyerse tepeden bakıyorsunuz:
Sizce de saçma değil mi? Renk aynı, kıyafet aynı, içindekiler de aynı: insan. Siz de aileniz de bence bir miktar ırkçılığa yakalanmışsınız. Yoksa aynı giysiye bakıp farklı 2 sonuç almanız mümkün değil. Kıyafet bu işin sadece bir yönü, bence sizler bu insanların ait olduğu kültüre ayrımcı yaklaşıp hor görüyorsunuz. Karşı tarafı genel olarak horluyorsunuz. Yarın öbür gün KV, KP bizim torunumuz gelsin kültürümüzü tanımasını isteriz derlerse ne yapacaksınız? Ya da çocuk büyüyüp Güneydoğuyu sorduğunda ne cevap vericeksiniz?