Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Eğer nişanlanacagınız kişiyi sevıyorsanız ve onunla bi gelecek düşünüyorsanız ailesinide kabullenmişsinizdir demektir. Nasıl ki onlar sizi giyiminizle yargılamıyorsa sizde onları yargılamamalısınız insanlar nasıl gelirse gelsin bence bu kıyafet konusunda yok onu gıymesınler yok bunu gıymesınler demek cok ayıp ve rencide edici olur

Bilmem kac yildir kulturlerini bozmadan giyinen cok insan var sizin ailenize uymayacaksa bu ise kalkismayacaktiniz madem aileleri denk gormuyorsunuz. Onlara göre normal olan oysa sizin icin kilik degistirmezler ve boyle bir zorunluluklarida yok kendilerine gore nasil giyinmeleri gerekiyorsa oyle giyinirler siz ailenize gore insanlara sekil veremezsiniz

Kafanıza takacak ciddi problemler yaşamadığınızdan böyle basit konulara takılmışsınız. Nişanlanma sürecinde daha ciddi sorunlarla yüzleşmek durumunda kalsanız sevgilinizin ailesinin istemeye gelirken ne giyeceği en son düşüneceğiniz şey olurdu mesela. Kendinizi boşuna üzmeyin. Aileniz sizin tercihlerinize saygı duyuyor hayatınızı birleştirmek istediğiniz kişiye onay veriyorsa o kişinin annesinin yöresel kıyafetine de takmazlar diye düşünüyorum. Üstelik benzer kültürlere sahipmişsiniz sadece sizinkiler süreç içinde asimile olmuş, onlar olmamış hepsi bu. Evet resmi, şık, özenli olunması gereken ortamlar vardır diğer türlüsü hoş karşılanmaz yadırganır ama karalar bağlayacak derecede bir olumsuzluk değildir bu. Sevgilinize siz istemeye gelirken ben şu renk giycem sizinkiler ne giycek belli mi renk uyumu için soruyorum fotolarda güzel çıksın diye deyin öğrenin çok mühimse sizin için. Ama sonucu değiştiremeyecekseniz öğrenmenizin de bi anlamı yok. Değiştirmeye haddiniz de yok bence öte yandan. Herkesin hayatına kimse karışamaz kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil yani

Hanımefendi mesele yazma şalvar meselesi değil. Ben gidip şık giyinsinler de demiyorum. Ama istemeye de baba kafasına geleneksel bir şal gibi bir şey bağlayıp gelir mi allah aşkına ? Ailem de bu tarz durumlari garip buluyor. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Ama anne rengarenk alakasız, baba desen yine öyle. Ailem bu anlamda sorun çıkarır ve tadımız kaçar diyorum. Yoksa banane giydiklerinden.

üst jenerasyonun kalıplarını kırmak, bizim kadar açık görüşlü olmalarını sağlamak zor. annemi ailenize benzettiğim için şu an anneme sordum direkt şöyle dedi: 'önemli olan istemeye geldiklerindeki halleri değil de ilerdeki tavırları. eğer çocuk iyiyse ailesinin nasıl olduğunun önemi yok, tabi ilerde size karışmayacaklarsa. istedikleri şekilde giyinip gelip kalabilirler, sorun olmaz. sonrası daha önemli." dedi. belki sizin aileniz de ılımlı yaklaşacaktır, kafanızda büyütüyorsunuzdur

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet bazi alanlarda ona göre giyinmek gerekir ama inanın benim için cok da sorun değil. Ama ailem bu konuda maalesef böyle. Sormama da lüzum yok. Renkten ziyade zaten tarz sıkıntılı maalesef. Ona bu konuyu da elbet açmak istemem. Ailesi netice de

Ailenize hiç gostermediniz mi daha önce? Siz Venedik saraylarindan birinde mi oturuyorsunuz ki aileniz hiç o görselde insanlar görmedi ?

Onları alginiza göre şık görme isteginiz anlaşılır bir durum ama bu kadar da büyütülecek bir mesele değil. Böyle bir durumu bile yonetemiyorsaniz evlilikte ne yapacaksınız?

Maalesef yaklaşmayacaklar. Çünkü annem memleketlerini öğrenince bir kaç soru sordu ve şimdiden bunu sorun olarak bir parça öneme koydu. " Yani kızım kendi içinde istedikleri gibi olabilirler de insan özel günde bir parça özen gösterir, baban ne der boyle duruma, o kadar da geleneksek bir aile nasıl olur" gibi bir kaç soz söyledi. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez bile böyle bir şey.

Nasıl demiyorsunuz konun teması bu zaten gayette şık olsunlar istiyorsunuz niye arkadaşlarınızdan fikir aldınız madem ? Babanın kültüründe bu varsa ki doğuda var evet gelebilir adamın kıyafeti bu pis değilse özenmişse gelsin kafasına ne sararsa sarsın kültürü bu bence siz ailenizi bahane etmeyin siz de aynı düşüncedesiniz siz bu düşüncede olmasanız anne önemli olan benim mutluluğum beni kimse giy diye zorlamıyor bir gecelik benim hatrıma önemseme de bu kadar basit

Hayır göstermedim fakat bahsettim. Babam hariç. Haliyle daha uyumlu, en azından özel bir güne daha usturuplu gelirler değil mi gibi bir takım dönüşler aldım. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez benim

Sorun o zaman sizin aileniz. Karşı tarafın giyim tarzı değil. Daha insanlarının ne giyeceğini bilmeden böyle konuşmak da gereksiz aslında.

2 dirhem 1 cekirdek gelip evlenince agzinizdan burnunuzdan getirseler ne olacak ..insan temiz yirtiksiz giyindikten sonra ne varmis ne giydiginde..cok dert ediyorsaniz ailenize soyleyin. Malum onlarda pasa torunu degil 3 kusak oncesi herkesin koku koy

Kendi inanclarina,kulturune,yasam tarzina yakin insanla birliktelik kurmada problem yok,aksi zaten beraberinde bir takim sorunlari da getirmesi mumkundur. Lakin bu seciciligi yaparken,karsindaki insanin giyim kusmanina mudahale de bulunamazsin."Benim gibi,bizim gibi olmasini bekleyemezsin" eger bekledigin kriterlere uyusmuyorsa yol ayrimina girer olur biter.Konunun her cumlesinde kibir akiyor,kendi giyinisini ve ailesinin "sehir tarzi"yasayisini ustun goruyor.Iste sorun burda basliyor ki bizim kulturumuzdu aslinda bu kiyafetler,hic birimiz British royal soyundan gelmedik.Babannelerimi,ninelerimiz boyle giydi,aksi cokda sempatik gelir bana ama baskalarina dertte olabilirmis o ayri mesele.

Rica ederim. Renk olayını bahane ederek ne giyeceklerini öğrenmiş olursunuz demek istedim. Emin değilsiniz ya hangi tarz giyinip geleceklerine hani. Aileniz bu konuda maalesef böyleyse, onun ailesi de kıyafet konusunda maalesef öyleyse o zaman sizin yapacağınız şey soğukkanlılıkla geçirmek o günü. Yumuşatmak ortamı şayet gergin bir hava eserse.

Elbette uyumlu olmak , bir parça özen olmasını isterim ama bu benim için çok da önemli bir konu değil. Anneme bahsedince ve verdiği tepki sonucu bu durumu dert eder oldum. Yoksa aklımda bile yoktu.

Valla tanışmaya veya istemeye hadi diyelim güzel giyinip geldiler. Bu insanlar sürekli böyle resmi ortamlarda karşılaşmayacaklar ki. Bunun doğumu var doğum günü var normal ziyareti var. Beraber oturacakları çok ortam olacak. İlla ki bi yerden sonra resmiyet kalkacak her zamanki gibi giyinecekler. Bunu da sorun eder mi mesela aileniz? Veya aileniz onlara giderken daha mı az özenli giyinecekler mesela? Sonuçta siz de onlara farklı geleceksinizdir. Bu konuda değiştirebileceğiniz tek şey ailenizin yaklaşımı olabilir.

Anne babanız sizden bir üst jenerasyon. Kılık kiyafetle insanlığın bir alakası olmadığını çoktan çözmüşlerdir.
Yok, şekilci insanlar benim ailem diyorsanız, diğer taraf yerine kendi anne babanızla konuşmanız çok daha doğru bi hareket olur. Size verilen önem ya da saygı ile bir alakası yok, hep böyle giyinen farklisina alışık olmayan bir aile diye açıklayın.

Gerçekten ailenizi mi dert ettiniz, yoksa elalem ne düşünür mü asıl mevzu?

Aslında emin gibiyim ama belki özel bir günde bir nebze düzen olur diye düşünmek istiyorum. Sorunsuz bir gün yaşamak tek derdim. Yoksa kim ne giyerse giysin. Ama buradan başlayıp, kültürel farklar, uyum durumu gibi bir sürü süreç tartışma konusu olmasından çekiniyorum. Tek derdim herkesin memnun olduğu bir gün geçirmek

Elbette uyumlu olmak , bir parça özen olmasını isterim ama bu benim için çok da önemli bir konu değil. Anneme bahsedince ve verdiği tepki sonucu bu durumu dert eder oldum. Yoksa aklımda bile yoktu.
Bizde bunu anlatıyoruz işte özenmek demek illa davete gider gibi gelmek mi özenmiş kendi için özel kıyafetlerini tertemiz giymiş tıraşını olmuş belki o güne özel yeni Kıyafet almış yani ikinizin özel gün anlayışı giyilecek Kıyafet anlayışı farklı ve bunu kabul etmelisiniz anneniz tepki verdiğinde de bu şekilde annecim fevri olma böyle görmüşler böyle mutlular e bende mutluyum diye yumuşatın çok zor değil emin olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…