- 14 Haziran 2019
- 13.399
- 47.220
- 598
- Konu Sahibi birzerdali
-
Eğer nişanlanacagınız kişiyi sevıyorsanız ve onunla bi gelecek düşünüyorsanız ailesinide kabullenmişsinizdir demektir. Nasıl ki onlar sizi giyiminizle yargılamıyorsa sizde onları yargılamamalısınız insanlar nasıl gelirse gelsin bence bu kıyafet konusunda yok onu gıymesınler yok bunu gıymesınler demek cok ayıp ve rencide edici olurHerkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi maalesef kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş normal sayılırlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Hanımefendi mesele yazma şalvar meselesi değil. Ben gidip şık giyinsinler de demiyorum. Ama istemeye de baba kafasına geleneksel bir şal gibi bir şey bağlayıp gelir mi allah aşkına ? Ailem de bu tarz durumlari garip buluyor. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Ama anne rengarenk alakasız, baba desen yine öyle. Ailem bu anlamda sorun çıkarır ve tadımız kaçar diyorum. Yoksa banane giydiklerinden.Gerçekten konu rezil sizin ailenizin düşünceleri rezil arkadaşlarınızdan fikir almanız ayrı rezil nereden baksan rezil Ümmiye Koçak ı izlemenizi tavsiye ederim ‘’bu kıyafette vu şalvarda ne var istersem 10 dk da dağiştiririm önemli olan kafanın içini geliştirmek’’ demişti ne güzel söylemiş değiştirin şu şekilci kafalarınızı Ankara nın göbeğine gelin gittim ex eşimin ailesi 5 göbek Ankaralı gayet şık giyimli iyi meslek sahibi insanlardı benim annem de beni yıllarca hasta bakıp temizliklere giderek büyüten şalvarlı yazmalı bir kadın tanışmaya giderken uzun kollu , uzun etek artı uzun pardesü giymişti gayette oldu eşim bir kere imasını yapsaydı yüzünün düştüğünü görseydim onun ya da ailesinin rezil ederdim orada annemin yazmasına kurban ederdim onları orada kocayı boşadım hala kv mle görüşürüz gider geliriz annem de görüşür çok da severler birbirlerini cidden kıyafet 5 10 dk da değişir de sizin bu kafa yapınıza üzüldüm değişmez çünkü bir sorun var ama o sorun sizi değil müstakbel eşinizi bekliyor
Ne güzel izah ettiniz. Resmen anlamadan dinlemeden linç. Bana kalsa ne giyerlerse giysinler, hiç önemli değil. Ama ailem maalesef böyle. Zaten bir çok konuda geleneksel durumları burda "tü, kaka" diyip bugün beni linç etmekle meşgul oldular. İlla karşı cikicam diye bir grup var burada ne yazık ki
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet bazi alanlarda ona göre giyinmek gerekir ama inanın benim için cok da sorun değil. Ama ailem bu konuda maalesef böyle. Sormama da lüzum yok. Renkten ziyade zaten tarz sıkıntılı maalesef. Ona bu konuyu da elbet açmak istemem. Ailesi netice deKafanıza takacak ciddi problemler yaşamadığınızdan böyle basit konulara takılmışsınız. Nişanlanma sürecinde daha ciddi sorunlarla yüzleşmek durumunda kalsanız sevgilinizin ailesinin istemeye gelirken ne giyeceği en son düşüneceğiniz şey olurdu mesela. Kendinizi boşuna üzmeyin. Aileniz sizin tercihlerinize saygı duyuyor hayatınızı birleştirmek istediğiniz kişiye onay veriyorsa o kişinin annesinin yöresel kıyafetine de takmazlar diye düşünüyorum. Üstelik benzer kültürlere sahipmişsiniz sadece sizinkiler süreç içinde asimile olmuş, onlar olmamış hepsi bu. Evet resmi, şık, özenli olunması gereken ortamlar vardır diğer türlüsü hoş karşılanmaz yadırganır ama karalar bağlayacak derecede bir olumsuzluk değildir bu. Sevgilinize siz istemeye gelirken ben şu renk giycem sizinkiler ne giycek belli mi renk uyumu için soruyorum fotolarda güzel çıksın diye deyin öğrenin çok mühimse sizin için. Ama sonucu değiştiremeyecekseniz öğrenmenizin de bi anlamı yok. Değiştirmeye haddiniz de yok bence öte yandan. Herkesin hayatına kimse karışamaz kimisi o şekil giyinir kimisi bu şekil yani
Hanımefendi mesele yazma şalvar meselesi değil. Ben gidip şık giyinsinler de demiyorum. Ama istemeye de baba kafasına geleneksel bir şal gibi bir şey bağlayıp gelir mi allah aşkına ? Ailem de bu tarz durumlari garip buluyor. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Ama anne rengarenk alakasız, baba desen yine öyle. Ailem bu anlamda sorun çıkarır ve tadımız kaçar diyorum. Yoksa banane giydiklerinden.
Maalesef yaklaşmayacaklar. Çünkü annem memleketlerini öğrenince bir kaç soru sordu ve şimdiden bunu sorun olarak bir parça öneme koydu. " Yani kızım kendi içinde istedikleri gibi olabilirler de insan özel günde bir parça özen gösterir, baban ne der boyle duruma, o kadar da geleneksek bir aile nasıl olur" gibi bir kaç soz söyledi. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez bile böyle bir şey.üst jenerasyonun kalıplarını kırmak, bizim kadar açık görüşlü olmalarını sağlamak zor. annemi ailenize benzettiğim için şu an anneme sordum direkt şöyle dedi: 'önemli olan istemeye geldiklerindeki halleri değil de ilerdeki tavırları. eğer çocuk iyiyse ailesinin nasıl olduğunun önemi yok, tabi ilerde size karışmayacaklarsa. istedikleri şekilde giyinip gelip kalabilirler, sorun olmaz. sonrası daha önemli." dedi. belki sizin aileniz de ılımlı yaklaşacaktır, kafanızda büyütüyorsunuzdur
Nasıl demiyorsunuz konun teması bu zaten gayette şık olsunlar istiyorsunuz niye arkadaşlarınızdan fikir aldınız madem ? Babanın kültüründe bu varsa ki doğuda var evet gelebilir adamın kıyafeti bu pis değilse özenmişse gelsin kafasına ne sararsa sarsın kültürü bu bence siz ailenizi bahane etmeyin siz de aynı düşüncedesiniz siz bu düşüncede olmasanız anne önemli olan benim mutluluğum beni kimse giy diye zorlamıyor bir gecelik benim hatrıma önemseme de bu kadar basitHanımefendi mesele yazma şalvar meselesi değil. Ben gidip şık giyinsinler de demiyorum. Ama istemeye de baba kafasına geleneksel bir şal gibi bir şey bağlayıp gelir mi allah aşkına ? Ailem de bu tarz durumlari garip buluyor. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Ama anne rengarenk alakasız, baba desen yine öyle. Ailem bu anlamda sorun çıkarır ve tadımız kaçar diyorum. Yoksa banane giydiklerinden.
Hayır göstermedim fakat bahsettim. Babam hariç. Haliyle daha uyumlu, en azından özel bir güne daha usturuplu gelirler değil mi gibi bir takım dönüşler aldım. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez benimAilenize hiç gostermediniz mi daha önce? Siz Venedik saraylarindan birinde mi oturuyorsunuz ki aileniz hiç o görselde insanlar görmedi ?
Onları alginiza göre şık görme isteginiz anlaşılır bir durum ama bu kadar da büyütülecek bir mesele değil. Böyle bir durumu bile yonetemiyorsaniz evlilikte ne yapacaksınız?
Maalesef yaklaşmayacaklar. Çünkü annem memleketlerini öğrenince bir kaç soru sordu ve şimdiden bunu sorun olarak bir parça öneme koydu. " Yani kızım kendi içinde istedikleri gibi olabilirler de insan özel günde bir parça özen gösterir, baban ne der boyle duruma, o kadar da geleneksek bir aile nasıl olur" gibi bir kaç soz söyledi. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez bile böyle bir şey.
Kendi inanclarina,kulturune,yasam tarzina yakin insanla birliktelik kurmada problem yok,aksi zaten beraberinde bir takim sorunlari da getirmesi mumkundur. Lakin bu seciciligi yaparken,karsindaki insanin giyim kusmanina mudahale de bulunamazsin."Benim gibi,bizim gibi olmasini bekleyemezsin" eger bekledigin kriterlere uyusmuyorsa yol ayrimina girer olur biter.Konunun her cumlesinde kibir akiyor,kendi giyinisini ve ailesinin "sehir tarzi"yasayisini ustun goruyor.Iste sorun burda basliyor ki bizim kulturumuzdu aslinda bu kiyafetler,hic birimiz British royal soyundan gelmedik.Babannelerimi,ninelerimiz boyle giydi,aksi cokda sempatik gelir bana ama baskalarina dertte olabilirmis o ayri mesele.Konu burada dış görünüşüne göre yargılamak değil bence. Bende son bir iki senedir Türkiye'deyim, ondan önce etnik ve dini açıdan çok karışık bir ülkedeydim, dediğiniz gibi çeşit çeşit kıyafetli insan vardı, yüzlerce dil konuşuluyordu kimse kimseye karışmazdı ama evlilikler hep birbirleri arasında yapılırdı. Bu yüzden konu sahibine ters bi yorum yapmak istemedim, çünkü farklı yaşam tarzlarına hoşgörüsüz olduğuna yönelik bi veri yok elimizde. Ben her türlü insanı kabullenebilirim ama eğer evlilik düşündüğüm biriyse yaşam tarzlarımız arasında paralellik ararım, bunun beni başkalarını ötekileştiren, farklılıklara saygısız biri yaptığını düşünmüyorum.
Rica ederim. Renk olayını bahane ederek ne giyeceklerini öğrenmiş olursunuz demek istedim. Emin değilsiniz ya hangi tarz giyinip geleceklerine hani. Aileniz bu konuda maalesef böyleyse, onun ailesi de kıyafet konusunda maalesef öyleyse o zaman sizin yapacağınız şey soğukkanlılıkla geçirmek o günü. Yumuşatmak ortamı şayet gergin bir hava eserse.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet bazi alanlarda ona göre giyinmek gerekir ama inanın benim için cok da sorun değil. Ama ailem bu konuda maalesef böyle. Sormama da lüzum yok. Renkten ziyade zaten tarz sıkıntılı maalesef. Ona bu konuyu da elbet açmak istemem. Ailesi netice de
Elbette uyumlu olmak , bir parça özen olmasını isterim ama bu benim için çok da önemli bir konu değil. Anneme bahsedince ve verdiği tepki sonucu bu durumu dert eder oldum. Yoksa aklımda bile yoktu.Nasıl demiyorsunuz konun teması bu zaten gayette şık olsunlar istiyorsunuz niye arkadaşlarınızdan fikir aldınız madem ? Babanın kültüründe bu varsa ki doğuda var evet gelebilir adamın kıyafeti bu pis değilse özenmişse gelsin kafasına ne sararsa sarsın kültürü bu bence siz ailenizi bahane etmeyin siz de aynı düşüncedesiniz siz bu düşüncede olmasanız anne önemli olan benim mutluluğum beni kimse giy diye zorlamıyor bir gecelik benim hatrıma önemseme de bu kadar basit
Valla tanışmaya veya istemeye hadi diyelim güzel giyinip geldiler. Bu insanlar sürekli böyle resmi ortamlarda karşılaşmayacaklar ki. Bunun doğumu var doğum günü var normal ziyareti var. Beraber oturacakları çok ortam olacak. İlla ki bi yerden sonra resmiyet kalkacak her zamanki gibi giyinecekler. Bunu da sorun eder mi mesela aileniz? Veya aileniz onlara giderken daha mı az özenli giyinecekler mesela? Sonuçta siz de onlara farklı geleceksinizdir. Bu konuda değiştirebileceğiniz tek şey ailenizin yaklaşımı olabilir.Maalesef yaklaşmayacaklar. Çünkü annem memleketlerini öğrenince bir kaç soru sordu ve şimdiden bunu sorun olarak bir parça öneme koydu. " Yani kızım kendi içinde istedikleri gibi olabilirler de insan özel günde bir parça özen gösterir, baban ne der boyle duruma, o kadar da geleneksek bir aile nasıl olur" gibi bir kaç soz söyledi. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez bile böyle bir şey.
Aslında emin gibiyim ama belki özel bir günde bir nebze düzen olur diye düşünmek istiyorum. Sorunsuz bir gün yaşamak tek derdim. Yoksa kim ne giyerse giysin. Ama buradan başlayıp, kültürel farklar, uyum durumu gibi bir sürü süreç tartışma konusu olmasından çekiniyorum. Tek derdim herkesin memnun olduğu bir gün geçirmekRica ederim. Renk olayını bahane ederek ne giyeceklerini öğrenmiş olursunuz demek istedim. Emin değilsiniz ya hangi tarz giyinip geleceklerine hani. Aileniz bu konuda maalesef böyleyse, onun ailesi de kıyafet konusunda maalesef öyleyse o zaman sizin yapacağınız şey soğukkanlılıkla geçirmek o günü. Yumuşatmak ortamı şayet gergin bir hava eserse.
Bizde bunu anlatıyoruz işte özenmek demek illa davete gider gibi gelmek mi özenmiş kendi için özel kıyafetlerini tertemiz giymiş tıraşını olmuş belki o güne özel yeni Kıyafet almış yani ikinizin özel gün anlayışı giyilecek Kıyafet anlayışı farklı ve bunu kabul etmelisiniz anneniz tepki verdiğinde de bu şekilde annecim fevri olma böyle görmüşler böyle mutlular e bende mutluyum diye yumuşatın çok zor değil emin olurElbette uyumlu olmak , bir parça özen olmasını isterim ama bu benim için çok da önemli bir konu değil. Anneme bahsedince ve verdiği tepki sonucu bu durumu dert eder oldum. Yoksa aklımda bile yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?