Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Şehirde yaşamanız, özel günlerde şık giyinmeniz, kendi gelenek ve göreneklerine göre giyinen insanları aşağılama, küçümseme hakkı vermez. Herkes birbirine saygı duymak zorunda. Bir kıyafet için bu kadar takılıp kalmayın,yorulmayın. İlerde ailesi ile çok çeşitli konularda ters düşebilirsiniz, kendinizi ona saklayın.

Hem aile kultürleri yakin demişsiniz hem de sanki karşı tarafı şehir görmemiş, cahil tipler gibi yansıtmışsıniz?
Bu kadar stres yaptığına göre bu konida ciddi farklı olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Simdiden kiyafet uzerinden bu fark gözünüze bu kadar batıyorsa ilerde emin olun başka durumlar da çıkacaktır.

Nişan zaten aile arasında olacak ve evet ailem maalesef bazi noktalarda şekilci. Bu durumdan kültürel farklara, uyumsuzluğa, yaşayış biçimine ve nasıl uyum sağlayacağıma kadar konunun uzamasından çekiniyorum. İkimiz ailesel durumlar sorun olmadan kısa yoldan evlenip hayatımıza bakmak istiyoruz

Siz ailesiyle birlikte yaşamayacaksanız bu durum çok da etkilemez aslında sizi. Aileniz sizin için tedirgin olmaz böylelikle. Inşallah sıkıntı olmaz ama illaki bu tarz özel günler gergin geçiyor biraz taraflar birbirini çok tanımıyor siz birbirinizi sevmişsiniz diye biraraya geliyorlar nihayetinde.

Anlatmak istediğimi önce anlamaya çalışın lütfen. Özel bir günde bir araya gelecek iki aile. Bir nebze uyum olması gerekir.
Yoo gerekmez. Benim rahmetli babam üst mevkide bir memurdu. Evde kumaş pantolonla oturan cinsten. Beni istemeye eşimin amcası geldi şalvarıyla. Nişanımız balık restoranında oldu, babam amcanın balığını ayıkladı rahat yesin diye. Bütün gece onunla ilgilendi. Saygıyı denkliği kıyafette bulan insanlarsınız. Anlaşılmayacak bir şey yok burda.

Yalnız kritik nokta şu ki, bu sizin müdahale edebileceğiniz bir konu değil.

Sizin nispeten kontrolünüzde olan tek alan kendi aileniz. Dolayısıyla sevgilinizin ailesinin giyimini düşünmektense kendi ailenizi alttan alttan hazırlamanız daha makul olacak.

Üstelik bunun nişanı var, düğünü var vs. Her karşılaşmalarında sevgilinizin ailesinin kıyafetiyle uğraşmaktansa ailenizin bunu kabullenmesini sağlamak sizin için de daha sürdürülebilir olur.

Şehirde yaşamıyorlar. Buraya uyumlu değiller evet. Bizim yaşantımizin şehir ile yalnızca bağlantısı yok. Yani eskide beri ailenin içinde nerede nasıl giyinmesi gerektiği biraz bilinmiş. Eski insanlar bile bilmiş. Özetle gidilen yere " olabildiğince" uyum sağlanir ya öyle bir durum. Yoksa ben gidip bambaşka bir hale burunsunler istemem. Fakat istemeye Ankara'nın gobegine de babanın kafasında şal bağlayıp değişik biçimde pantolon giymek yerine daha uygun giyinmesi mesela anlatmak istediğim.

Önden hazırlayın ailenizi, ne ile karsilasacaklarini bilsinler ki, günü gelince tuhaf bi tepki vermesinler. Ama sakın nişanliniza bir şey yansitmayin bence. Hiç bir zararı olmadiklari halde beğenmiyor, küçük görüyor izlenimi verirsiniz, ki adam da haklı olarak bozulabilir.

Ben sizi anladım. Sizin icin değil aileniz icin önemli. Herkes hakli aslında siz de haklisiniz aileniz de hakli nisanlinin ailesi de haklı. Sorunsuz bir isteme geçirnek istiyorsunuz. Acaba siz mi kıyafet alsanız mesela şalvar giyiyordur saten şalvar gibi bol pantolon alırsınız ve saten şal alırsınız. Babaya da ayni sekilde yelek giyiyorsa şık yelek alirsiniz

Keşke aynı anlayışta bir babam, amcam, dayım vs olsaydı. Ama maalesef öyle değiller. Benim için problem değil, annemin bu konuda ki tepkisi olmayana kadar aklımdan bile geçmedi. İzah edebildim mi bilmiyorum. Tek derdim sorunsuz bir gün atlatmak

Mesela babası özelinde söylüyorum, kafasına şal gibi bişi bagliyor yaz kış, takım giymiyor pantolonu değişik. Kendi kültürleri tabi benim için sorun yok. Ama ailem noktasında " istemeye niye böyle gelmişler "derler

Köylü olmalarından çekiniyorsunuz galiba. Unutmayın sizin anne babanızda bir zamanlar köyde idi. Köylü olmasa şehirliler aç kalır. Hele şu virüsten sonra daha önem kazandı köy hayatı. Şehirler özenilen yer olmaktan çıktı. Ki tuhaf karşılayacaklarını sanmam. Önceden anlatın ailenize. Nesi var ki bunun

bence biraz yanlış düşünüyorsunuz. onun ailesine de sizin ailenizin giyim kuşamı farklı gelir eminim. ama herşeyin başı saygı ve anlayış..
nasıl ki ailesi sizin ailenizin giyim tarzını problem etmiyorsa (yani bir problem görmedim) sizin de etmemeniz gerekir. ki zaten insanları dış görünüşleriyle yargılamak hoş birşey değil neticede. sizde bunu yapmayın. erkek arkadaşınızın annesinin yerinde olsaydım gelin adayımızın böyle düşünüyor olması beni üzerdi ve oğlumla evlenmesini istemezdim.

Evet ailesi geleneksel bir aile. Bu durum sorun maalesef fakat erkek arkadasim böyle değil. Bir çok konuda değişmiş, kültürüne bağlı ama evliliğe zarar veren o feodal yapıya karşı açık görüşlü. Böyle olmasa zaten onunla olamazdim

Yukarda bi arkdas sormus ne kadar "degisik" bu giyim sekli diye. Ben de merak ettim şimdi, hakkten cok garip nasil olabilir ki? Sonucta ayni ülkenin insanlari az cok benzerdir, farklar mutlaka var ama bu farklara da herkes aliskin sonucta?

Siz olayı kiyafet uzerinden degil de kultir / yasam sekli ve aliskanliklari tarzi bir sekilde anlatsaydiniz daha mantikli ve anlasilir olacalti.

Kafa yapisi ayni, gelenek gorenek ayni, gunluk yasam, dunya gorusu , egitim duzeyi, sosyokulturel, sosyoeokonomik duzey ayni , bi tek kiyafey farkli ... boyle bir durum olamaz.

Mutlaka kiyafet olayinin arka planini dusunun.

Evlilik torenlerinde tamamen sizin tarzinizda giyinip gelseler bile diger farklari yok mu sayacaksini?
Mutlu mu olacaksiniz o sekilde?

Bence "olduklari gibi " sizin ve ailenizin karsisina cikmalari daha iyi, niyetleri kendilerini olmadiklari gibi gostermek degilmis demekki.

Herles kendi normalini korumak ister, ortama saygi duymakla sizin olayiniz cok farkli gibi hissediyorum

Çeki düzen vererek gelmeliler kesinlikle ama bu çeki düzen kavramı sizi tatmin eder mi etmez çünkü zaten tarz olarak bambaşkasınız belliki. O yüzden bu konu çok kırıcı ve saygısızca olur nişanlınızla paylaşmak olmaz bence . Ama sizde kucumseyecek gibi duruyorsunuz sizi yargılamıyorum ama evlilik fikrini gözden geçirseniz iyi olur . Siz o aileye gelin olacaksınız en nihayetinde , çocuğunuz aralarında büyüyecek tatil su bu olduğunda aralarında bulunmak istemeyecek gibisiniz çünkü yani ailenizden once sizin kafanizda oturmamış bazi şeyler belliki

Ay ne alakası var köylü olmaları ile ? Niye köylü olmasından cekineyim ki çok severim, köyü, köy ortamını, köylü insanı. Anlatmak istediğim, isteme günü bir nebze uyum sağlamak. Yani babası kafasına bağladığı şali, annesinin yine o şekilde rengarenk şal, elbiseyi giyip gelmek yerine bir nebze daha şehire göre gelmeleri. Bana kalsa bunlara da gerek yok fakat ailem maalesef buradan kültürel durumlara karşı tedirgin olup evlenme durumum ile alakalı bir çok yanılgıya kapilabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…