Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Kırk sayfalık konunun kısaca özeti bu aslında, tebrik ederim.

Çilek o Türkiye gerçeğine sizin de dahil olduğunuzu anlatmak istemiş sanıyorum. Yani şort giyene kötü gözle bakan, rahatsız eden neyse yöresel kıyafet giyene surat yapan, soğuk davranan da aynısı işte. Yok birbirinizden farkınız.

Düğünde çalacak müzikler, çekilen halaylar ne olacak?
Ne bileyim, birileri elinde mendil, üstünde şalvarı, puşisiyle ortada çılgın atmayacak mı?
Rengarenk elbiselerle halaya durmayacak mı kimse?
Off halay zayıf noktam, hiç dayanamam.
Bkz nick altı durumum ahfah

Mantık seni A noktasından B noktasına götürür, halay ise her yere.

Şaka bir yana dediğin noktalar var tabii ki ama şu an öncelik ilk izlenim. Onu bir aşsınlar hele.

Ailelere alismak icin sure verilebilir,
daha kucuk bir organizasyonla tanistirin bence aileleri,
boylece daha samimi bir ortam yakalayabilirsiniz.
Aslında ben de bir kere de olsun ve bitsin diye düşünmüştüm. Ama dediğiniz de mantıklı. Bilemiyorum kafam karışık gerçekten

Yok haklısınız dediğiniz gibi olacak sanırım. Ben belki kız kardeşi, ablası burada yaşadıkları için düşünebilirler ihtimali bırakıyorum ama öyle olmama ihtimali çok daha yüksek. Bu durum için yapacak bir şey yok. Aileme olabildiğince durumu izah edeceğim. Güzel , ailemin de mutlu olduğunu, içlerinin rahat ettiğini hissettiğim bir gün olsun istiyorum fakat böyle olmayacak gibi görünüyor. Ben yine de olabildiği kadar güzel bir gün geçirmek için çabalayacagim. Ailem sorun yapınca hemen modum düşüyor benim de. Böyle de kötü bir huyum var. Bu yüzden üzülüp, yipranacagimi düşünüyorum. Ne kadar takmayacagim desem de ailemin modu beni de etkiliyor işte

Yoo sinirlenmiyorum tabi ki. Böyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Ayrıca kımseyi kıyafetinden dolayı rahatsız edecek, huzursuz edecek yapıda biri değilim ama bir aile içinde yaşıyorum ve özel bir günde ben de herkes gibi ailemin de içine sinen bir gün yaşamak isterim. Ne kadar boşverdim desem bile içten içe onların içine sinmesi ile daha mutlu olacağım. Ben bazı yerlerde o yere göre " kendince" uygun giyinmeyi savunuyorum, siz ise daha farklı değerlendiriyorsunuz bu durumu. Olabilir. Teşekkür ederim

Konusmam mümkün değil, bambaşka bir şey anlayabilir. Burada konu açınca 40 sayfa anlattım , gayet yanlış anlaşılmaya müsait bir konu gördüğüm haliyle. O nedenle anlatmam ama ablası ve kiz kardeşi burada , Ankara'da yaşıyorlar. Onların bu durumu göz önünde bulundurmalarini umut ediyorum

Ben sonuna kadar sizi hakli buluyorum. Farkli kültürlerde farkli gelenekler var. Sizi rahatsiz edecek baska onemli seyler de yaşanabilir. Dugun gecesinde carsaf istenebilir. Düğününüz onlarin yasadigi sehirdeyse size hitap etmeyen sarkilar danslar olacaktır. Su anda kıyafet konusunda boyle sorun yasiyorsaniz o zamanlarda ne yapacaksiniz? Benve bunlari düşünün.

Benim canim da surekli pijama giymek istiyor. Ama yapamiyorum. Cunku bazi kurallar var. Sizin derdiniz de tamamen bu. Kurallara uygun olsun istiyorsunuz.

ailen kraliyet asilzadesi mi bacım senin? en iyi ihtimalle iki nesil öncesi köyde şalvarla dolanmıyor mu? niye küçümsüyorsun ki isteyen giysin istediğini? ben annanemle gezmeye giderdim arkadaşlarım gelirdi kadın şalvarlı yazmalı giyinirdi. mezuniyetime geldi basma elbisesiyle çok da mutlu oldum. ne diyim sırf göz zevkimi bozuyosun diyip kot mu abiye mi giydireyim kadına? şimdiden buna takıyorsan ileridenapıcan yerin dibine geçeceksen bu yüzden ve tek dert ettiğin buysa ayrıl da adama yazık olmasın. bir hayatı böyle geçirmesin.

ailenizle bunu önceden konuşun. ve tanıyormusunu nasıl insanlar iyi insanlar mı yoksa bulaşık insanlar mış nice insanlar var giyimi çok beğenirsiniz ama yalancı düzenbaz önce güzel izlenim verip ardından lanet okutan insanlar. bence ailenizde olumlu görmeli görecektir giyimine değil de nasıl insan olduklarına baksınlar.

Konu sahibini neden linçlediniz anlamadım. Ne ailesinin ne de kendisinim yaptığı şekilcilik insan beğenmezlik değil. Kültürel diye istemeye de şalvarla köy kıyafetiyle gidilmez. Her şey temizlik değil malesef. Şekil de önemli. O zaman bikiniyle parmak arası terlikle de gitsinler istemeye. Herkesin takım elbise, abiye , topukly giydiği yerde biri şalvarla geleneksek kıyafetle gelse benim de modum düşer. Yerine göre giyinmemek kültürel farklılık olarak azımsanamaz bence.
Konu sahibi bence sevgilinizin ağzını arayın, annn ne giyecek annem ona göre abartı kaçmasın, babana takım elbise nereden aldınız biz benimkine bulamadık bir türlü vb sanki başka bir şey soruyormuş gibi sizin ailenizin nasıl giyineceğini fark ettirmeye çalışın. Sonrasın da yine geleneksel gelirlerse de caları sağolsun napalım.

Hic tanımıyorum nasıl insanlar olduklarını, iyi insanlara benziyorlar ama tanımadan asla bilemem elbette. Uzakta oturacagiz, o nedenle müdahale sınırımi cizecegimi düşünüyorum. Bunun dışında aileme durumu elbette izah edeceğim ama konu sadece ailem ile de bitmiyor. Teyze dayı hala bir sürü insan var ama elbette önceliğim kendi çekirdek ailem. Pek içlerine sinecegini sanmıyorum ama sevgilimi tanıyınca sevevekleri umudum var

Babasının hiç takım giymedigini daha önce söylemişti. Annesin de tarzını biliyorum. Yani ağzını aramama da gerek yok zaten tarzlarını biliyorum. Düşündüğüm şey şu, hep kendi içlerinde evlendikleri için, ilk kez dışarıdan ve onların deyimiyle "şehirden" kız alacaklar ( hiç sevmem bu ifadeyi de yerine bişi bulamadım). Ablası ve kiz kardeşi burada ( Ankaradayiz). Onlar buranin düzenini bildikleri için bir nebze uygun giydirmeyi düşünürler diye düşünüyorum ama emin de değilim açıkçası. Bu arada sevgilim ailemin giyim tarzını biliyor. Onu da söylememe gerek yok yanı.Artık canları sağolsun dediğiniz gibi

Bence sizin sorun ettiginiz şeyi aileniz etmeyecek gibi geliyor çünkü bir dugune istemeye ya da nisana neyse giderken insan gunluk kiyafetiyle giderse atiyorum yirtik lekeli ya da ozensiz diyelim o zaman yadirganir adamlar temiz ve özenmiş gelirlerse yani bu yoresel bir kiyafet de olsa cok sorun olacagini düşünmüyorum
Şöyle ki yani anneniz babaniz da biliyordur eski zaman insanini giyimlerini kafa yapilarini ( yani kulturune bagli oldugunu) herkes oyle degil ama olani da var elbette biliyorlardir farkli gelecektir ama yadırgamayacaktır bence ya siz kendi icinizde buyuttunuz gibi geliyor bana.. illaki siz aileniizi daha iyi tanirsiniz nelere tepki verecegini daha iyi bilirsiniz ama beklemediginiz bir tepkisizlik ve ya hosgoru ile karsilasabilirsiniz de herseyi akisina birakin bence fazla kafa yormayin

Aslında aklımda boyle bir sorun yoktu hiç. Fakat annem başka bir konudan konuşurken, bu konuya geldi ve ben de giyim tarzlarından biraz bahsettim. " Ama kızım nasil olacak, herhalde özel günde de öyle giyinmezler" tarzında cümleler kurunca sorun olacağını daha iyi anladım. Yani sorun olur evet , sorundan kastım modlari bir miktar düşer, istediğim heves olmaz onlarda

Mod düşmesi dışında aşırı bir tepki vermezler ise ki -insallah sorunsuz olur- cok takilmayin bence. sonuçta farkli bir aile inanin evlilik asamasinda her zaman bir pruz gerek kucuk gerek buyuk çıkıyor sizi, endiselerinizi anliyorum fakat bunda sorun cikmasa baska yerde illaki olacak ama nedir hepsi halloluyor.. isteyerek ya da istemeyerek aileler her zaman alinacak bir seyler buluyor cok sevdiginiz bir yapida olsalar dahi o pruzler oluyor .. iki taraf da evladinin mutlulugunu onemsiyorsa cok guzel gormezden geliniyor bazi seyler. Yine diyorum bende olumsuz bir hissiyat olusmadi nedendir bilmem. Insallah her sey tatlilikla ilerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…