Siz de onlara uymak zorunda değilsiniz. Bu konuda size müdahale etme hakları olmadığı gibi, sizin onlara uygun giyinmeniz de bir lütuf değil. Ben olsam "nişan-düğün benim, istediğimi giyerim" der geçerim. Evlenmek için seçtiğim adamın ailesinin kişisel görüşlerine göre kıyafet seçecek değilim. Onun ailesi de benim kişisel görüşlerime göre giyinmek zorunda değil.
Şort giydiğimde garip karşılanacak bir yere gidiyorsam şort giymem. Ama bunun sebebi "aman şort giyip insanları rahatsız etmeyeyim, uyumlu olayım, onların düzeni bu" diye düşünmem değil, kendimi korumak istemem.
Başkalarının giyimine karışma hakkını kendinde gören insanların yargılayıcı bakışlarıyla, saçma sapan sözleriyle, tacizleriyle uğraşmak istememem.
Benim şortumu kaldıramayan ortam, dağ taş değil çünkü, insanlar. Ve o insanlar kendilerinde bu haddi görmese hiçbir sorun kalmaz aslında.
Modernlik, anlayış, uyum, açık fikirli olmak dediğimiz şeyler konulduğumuz kaba göre şekil almak değil, insanları kendi kalıplarımıza sokmamaya çalışmaktır.
Beklediğiniz değişimi neden sevgilinizin ablasının, kardeşinin sağlamasını umuyorsunuz onu da anlamadım. Sevgiliniz de şehirde yaşıyor, o da yöresel giyinmiyor. Onun dert etmediği şeyi kardeşlerinin dert etmesini bekliyorsanız boşuna bekliyorsunuz bence.