- 29 Ağustos 2014
- 4.882
- 16.986
- 408
- 33
- Konu Sahibi birzerdali
-
Çok teşekkür ederim gerçekten, umarım dediğiniz gibi olurMod düşmesi dışında aşırı bir tepki vermezler ise ki -insallah sorunsuz olur- cok takilmayin bence. sonuçta farkli bir aile inanin evlilik asamasinda her zaman bir pruz gerek kucuk gerek buyuk çıkıyor sizi, endiselerinizi anliyorum fakat bunda sorun cikmasa baska yerde illaki olacak ama nedir hepsi halloluyor.. isteyerek ya da istemeyerek aileler her zaman alinacak bir seyler buluyor cok sevdiginiz bir yapida olsalar dahi o pruzler oluyor .. iki taraf da evladinin mutlulugunu onemsiyorsa cok guzel gormezden geliniyor bazi seyler. Yine diyorum bende olumsuz bir hissiyat olusmadi nedendir bilmem. Insallah her sey tatlilikla ilerler.
Teşekkür ederim, ben de anlamıyorum garip olan ne. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Fakat ailem böyle düşünmüyor. Nereye gitseler ellerinden geldiğince oraya uygun giyiniyorlar. Mesela annem köye gitse orda etek ceket giymiyor, basma etek giyor. Oranın kültürüne uygun olarak. Hayır etek ceket giyeceğim diye bir diretmesi ya da beni böyle kabul etsinler zihniyeti yok. Ortamına uygun olmaya çalışır. Neyi garip anlamıyorum. Zaten demiyorum ki devrim yaratsinlar. Olabildiğince ortama uygun olsunlar hepsi buYani bu kıyafet önemli değil şekilcisin diyen tiplerin çoğu mesela istemeye mini etek aşırı dekolteyle gelse karşı taraf ayıplarlar aa öyle şey mi olur derler. Ya da kız çok açık giyinse yine ayıplanır istemede olmaz diye. Çünküüü her şeyin adabı vardır. Kusıra bakmayın da bizim yöresel kıyafetimiz bu diye de şalvarla gelemezsin yani. Tıpkı aşırı açık giyinilmeyeceği gibi. Bunda garipsenecek ne var anlamadım konu sahibi bunu düşünmekte haklı.
Ya lütfen konuyu şehirli köylü birilerini asagiliyor durumuna indirmeyin çünkü hiç oyle biri değilim. 40 sayfa yazdım daha ne yazayim. Kımseyi asagilamiyorum. Ortamına "olabildiğince" uygun olmaktan bahsediyorum. Annem de köye gidince basma etek giyer mesela. Yaşadığımız şehirde kalem etek giyer. Tutup köyün ortasında kalem etek giyeceğim diye bir tavra girmez. Ortamına uyar. Hepsi buSiz sehirde büyüdüğünüz icin OLUMLU, UYUMLU, ÇOK ŞIK VE DURUMA UYGUN giyiniyorsunuz. Dedenizden öyle görmüşsünüz ya. Peki insan yerine bile koyamadığıniz yarın bir gün ANNE demeyi düşündüğünüz,pek sevdiğiniz erkek arkadaşınizin annesi ve ailesi de dedelerinden öyle görmüş olamaz mı? Neden insanları olduğu gibi kabullenmiyorsunuz? O gün geldiğinde o insanlar evet yöresel giyinecek belki ama illaki kendilerine bi çeki düzen verip geleceklerdir tertemiz.
Iyisi mi siz ilişkinizi bi gözden geçirin. Daha ortada söz möz bisey yok. Yarın bi gün o insanlara tepeden bakıp onların da huzurunu bozmayın
Salvarin nesi var jet sosyeteden biri giyinse yada ünlü biri giyinip ekranlara çıksa yadirgamassiniz ama normal sıradan biri giyince neden yadurgiyirsunuz kinu sahibi ile ne farkiniz kaldı kimse kimseyi kıyafeti ile yargilamaya yada küçümseme hakkı yoktur.Yani bu kıyafet önemli değil şekilcisin diyen tiplerin çoğu mesela istemeye mini etek aşırı dekolteyle gelse karşı taraf ayıplarlar aa öyle şey mi olur derler. Ya da kız çok açık giyinse yine ayıplanır istemede olmaz diye. Çünküüü her şeyin adabı vardır. Kusıra bakmayın da bizim yöresel kıyafetimiz bu diye de şalvarla gelemezsin yani. Tıpkı aşırı açık giyinilmeyeceği gibi. Bunda garipsenecek ne var anlamadım konu sahibi bunu düşünmekte haklı.
Salvarin nesi var jet sosyeteden biri giyinse yada ünlü biri giyinip ekranlara çıksa yadirgamassiniz ama normal sıradan biri giyince neden yadurgiyirsunuz kinu sahibi ile ne farkiniz kaldı kimse kimseyi kıyafeti ile yargilamaya yada küçümseme hakkı yoktur.
benim babannemler de köylü yani çiftçilikle karnını doyurup çocuklarını okutmuş insanlar, ama ta 30 sene önce 90 yılında bile annemi istemeye geldiklerinde şalvarla gelmemişler fotoğraflarda gayet düzgünler. babannem köyde bahçeyle uğraşırken lastik ayakkabı basma etek giyerdi, yazma takardı, yelek giyerdi vs ama bir yere giderken düğün olur başka bir şey olur ya da ilçeye inerken, il bile değil yani, başka güzel kumaştan yapılmış uzun etek ve gömlek giyerdi, başını da eşarpla çene altından düğüm atarak bağlardı. Anneannem de aynı şekildeydi ama şehre göçmüş oldukarı bahçe işi yapmadığı için hiç şalvar lastik ayakkabıyla görmedim mesela. iki dedem de kumaş pantolon üstüne kısa kollu gömlek giyerlerdi hep, ki dedem sabah ve yatsı hariç her namazını camide kılıp, boş vaktinde köy kahvesinde takılırdı. her yerin bir adabı var zaten şehre adapte olamayan insanlar yüzünden çektiğimiz tüm kabalıklar sıkıntılar üstüne alınan alınsın, adap denen bir şey var.
ahahaffghhds konudan bağımsız olarak eşinizin evlenince orta yolu bulmaya çalışacağina dair tatlı beklentiniz çok hoşuma gitti...Evet sevgilim gerçekten iyi biri. Fakat ailesi çok geleneksel. Ben bu durumu baştan konuştum. O da ailesi ile ayrı şehirlerde farklı yapıda yaşadığı için onlar gibi değil. En azından katı biri değil. Orta yolu bulmaya çalışır evlenince.
Belki de hiç öyle olmaz gerçekten ve benim ki hep tatlı bir beklenti olarak kalir. Üzüleyim mi güleyim mi bilmiyorumahahaffghhds konudan bağımsız olarak eşinizin evlenince orta yolu bulmaya çalışacağina dair tatlı beklentiniz çok hoşuma gitti...belki tarihte bunu başaran ilk erkek olur kim bilir?
sen yine de her olasılıga hazırlikli ol derimBelki de hiç öyle olmaz gerçekten ve benim ki hep tatlı bir beklenti olarak kalir. Üzüleyim mi güleyim mi bilmiyorum
ama eşinin yeri ayrı ailesinin yeri ayrı olmalı sizle onlar arasında bir tercihte bulunamaz ki yada buna zorlanmamalı.Belki de hiç öyle olmaz gerçekten ve benim ki hep tatlı bir beklenti olarak kalir. Üzüleyim mi güleyim mi bilmiyorum
Böyle bir şeye zorlamam elbette , öyle birşey olabilir mi ? Ama geleneksel bir ailede büyüdüğü için bir çok üyenin yorumu, aile ve eşi arasında dengeyi saglayamayagi yönünde olmuştu. Şuan öyle hissettirmiyor ama bilemem zamanla nasıl birine dönerama eşinin yeri ayrı ailesinin yeri ayrı olmalı sizle onlar arasında bir tercihte bulunamaz ki yada buna zorlanmamalı.
Şimdiden inceden inceye bu konuları dokunduruyorum ama evlenmeden bilemem net olarak. Şuan gayet normal görünüyor herşey.sen yine de her olasılıga hazırlikli ol derim
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Ben de aynı durumu yaşadım. Kız isteme günü, tatlı yeme günü ve hatta düğünümüzde de eşimin babası ve akrabaların bir çoğu şalvarlı geldi. İnsanın modu düşüyor evet. Ailenden akrabalarından utanıyorsun malesef. Ama eşine de bir şey diyemiyorsun. Çünkü onun da elinden bir şey gelmiyor. Benim eşimin annesini ikna ettiler, etek giydi gelirken ama babası şalvarla geldi. Düğünden sonra ben kendi ağzımla kaç defa söyledim annesine şalvarla heryere gitmesinin uygun olmadığını. Bari hastaneye, çarşıya, gezmeye, düğüne giderken etek ya da pantolon giyersen daha iyi karşılanırsın, herkes kıyafetine göre değer verir dedim. Ama nafile. Alışmışlar öyle ve vazgeçmiyorlar.Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince. Bahsettiğim ailenin şalvar lastik ayakkabi giyim tarzları değil. Folklorik, aşırı etnik bir giyimden bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?