Devlet okulu mu özel okul mu

Ögretmen iyi olan Bı okul arastır ın devlet veya ozel farketmez..

Geçen yıl olsa devlet derdim ama şu virüs yüzünden sınıf mevcudu az olması daha hijyenik olması ve öğretmenlerin online da bile daha ilgili olmasından dolayı özel diyorum.

Bence ilk öğretim devlet artık özellerle yarışır seviyeye geldi. Eskiden o parası bu parası bilmem her yıl kapı yaptır perde yaptır fayans yaptır diye para toplanırdı falan filan. Şimdi devlet okullarında sıcak su bile akıyor. Spor salonları laboratuvarlar mevcut. İyi bir devlet okulu araştırın. İstanbulda iseniz özelden size okul önerisi yazabilirim. Tabi önemli olan öğretmen. Umarım iyi bir öğremen ile karşılaşırsınız.

Su anda özel düşünmek mantıksız seneye ne olacağı belli degil ,korona oldugu dönem okullar ara vermişti, özel okullar paralarini catir catir isteyip aldilar ,seneye ayni durumda olabilir maddi durumunuz müsait degilse kesinlikle iyi bir devlet okulundan iyi bir ogretmen arayisina girin

Özel okullar online eğitim verdi ve 15 ağustosta telafiegitimi başlıyor 6 saat egitim aldilar

Maalesef yetmez

İstanbulda değilim küçük bir şehirdeyim imkanlar aynı olur mu bilmiyorum şehirden şehire göre de değişiyor

Devlette çalışan bir ilkokul öğretmeni olarak devlet diyorum.

Özel de öğretmenler baskılanıyor biraz
Çoğu müdür veliye para kaynağı gözüyle bakıyor.
Öğretmeni de bu yönde geliştiriyor.
Veliyle çatışmayın orta yol bulun vs diye.
Çocuğun gelişim geriliğini dahi veliye o kadar ılımlı anlattırıyorlar ki aile çözüm bulma ihtiyacı bile duymuyor.
Çünkü kaybedilen her veli demek eksilen ücret demek.

Devletin de iyi araştırılmasından yanayım.
Zümreme baktığımda aşırı bilgili tecrübeli öğretmen arkadaşlarım da var doygunluğa ulaşıp sakin takılan öğretmen arkadaşlarım da.

Burada şu hayatı yapmayın lütfen!
30 yıllık öğretmen çok iyi anlatır sınıfı başarılıdır 2 yıllık öğretmen henüz acemi çocuk o sınıfta harcanır.

Öyle birşey yok.
Bu tamamen öğretmen ve öğrenci arasındaki uyumla ilgili bir durum.

Çocuğunuzun karakterini bilirsiniz.
Bu karaktere uygun bir öğretmenle çalışmanız sizin ve çocuğunuz için daha sağlıklı olacaktır.

Örneğin ben zaman zaman kızan ama aşırı esprili ve komik ders anlatan bir öğretmenim.
Farklı sınıflardan bunu gören veliler de eğer çocuğunun karakteri benimle uyuşuyorsa öğrencisini benim sınıfıma aldırmak istiyor.
Aksine dersi çok ciddi ve tak tak kitaplardan işlenmesini isteyen velilerim dönemin başında yaptığım karakter açıklamasından sonra öğrencilerini başka sınıflara aldılar.

Dediğim gibi bu tamamen öğretmen öğrenci arasındaki uyumla ilgili.
Bir de öğretmenin hayat felsefesini sormanızı tavsiye ederim.
Benim gözümde dersler her daim 2.plandadır.
Önceliğim doğayı vatanını seven yardımsever ahlaklı bireyler yetiştirmek.
Kötü not alan öğrencime kızmam.
Ama ağacın dalını asılıp koparan öğrencimle tatlı bozuşuruz.
O da beni anlar.

Nacizane benim önerilerim bunlar.
Siz daha iyisini bilirsiniz

Tesekkur ederim cevap için ögretmenı nasıl araştıracagım hayat felsefesinı nasıl öğrenebilirim

İşin çoğu öğrencide biter, zeka evet... ama istek, azim, çalışmak çok şeydir.Ayrıca iyi bir öğretmen ve aile destekleyici kuvvettir. Ben devlet okulu diyenlerdenim tabi okul, öğretmen,sınıf mevcudu gibi kriterlere dikkat etmek şartıyla.

Tabiki özel. Yabancı dil sosyalleşme birebir ilgi vs. Hem sınıflar da kalabalık degil. Biraz maddiyatinizi zorlayacaksa da sonra iyi ki deme ihtimaliniz yüksek. Gerçi is cocuk ta bitiyor aile de yönlendirecek
Bende kolej mezunuyum ama cok hatalı tercihler yaptim ailemin bilgisizliği yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…