Devlet okulu mu özel okul mu

Çocuktan geri dönüşü alınıyor zaten söylenmesine gerek yok öğrenci kaybetmemek adına asla oylamazlar

Devlet okulima gonderin hem hayata irda daja iyi hazirlanir bir zaman sonra devlete gecsin deseniz afallar hem hic anlamam durumu iyi olmadıkça ozele gonderenleri okuyan her yer de okur cok tanidigim var cocuklarini ozele gonderen ama cocuklari hic is sahibi olmayan aileleri

İyi bir devlet okulu ve öğretmen araştırabilirsiniz..
Öğrencinin içinden gelmesi de önemli tabi..
Bir çok özel okul açıldı bazı özellerde aile okulu gibi onun amcası gelini yiğeni gibi..
Özelde sosyal yönü çok fazla olur sizi değerli hissettirirler ancak köklü bir kolej değilse şişirme Notlar da olur çocuğa mesela 3 verildi müdür odasına çağırıp düzelttiyor .. sınavlar basit düzeyde olur ama sonra üniversite sınavında çocuk şaşıp kalabiliyor tabi arkası özel üniversite yolculuğu..

Temel önemli, eğer temel kötüyse binayı kuramazsınız. İlkokul önemli, maalesef devlet okulları bizim dönemimizdeki gibi değil.

Bu sene anaokuluna başlayacak kızım, geçen seneden beri buranın köklü bir kolejine gidiyor. Çalıştığım için mecburuz, çalışmayan anneler kendileri de ilgilenebileceği için iyi bir devlet okulu seçebilir.

Yalnız maalesef tuvaletler, temizlik, sınıf mevcudu ve diğer etkinlikler söz konusu olunca özel okul özellikle küçükken daha iyi.

girlinred hem size hem konu sahibine cevap vermiş olayım.
Oğlum 3 yaşından lise sona kadar farklı pek çok özel okula gitti.
Bazılarında ben anaokulu kısmında görevliydim.

Avantajları:
Temiz yemek, temiz wc
Az mevcutlu sınıflar
Öğretmene istediğin zaman ulaşabilmek
PDR bölümünden kolay ve hızlı destek alabilmek
Yoğun ve kaliteli dil eğitimi
Sosyal ve sportif faaliyetler/kaliteli geziler
Benzer sosyo-kültürel seviyedeki ailelerin çocuklarıyla kurulan diyalog-arkadaşlık

Ben özel sektörde tüm gün çalıştığım için
devlet okulları da çoğunlukla yarım gün olduğu için biraz da mecburen özel okula başlattık
öyle de devam etti.
İkinci bir çocuğumuz daha olsaydı tercihimiz farklı olabilirdi.
Oğlumuz nasipse üniversite eğitimini de, yurtdışında, eğitimin ücretsiz olmadığı bir AB ülkesinde, devlet üniversitesinde sürdürecek.
Bu da bize 4-5 yıl için yine ciddi bir maliyet yükleyecek, canı sağolsun.

Açıkcası özelde en az 8 yıl devam edilemeyecekse (4+4) hiç başlanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Anaokulu ve ilkokulda serviste uzun saatler geçirilmesini de çocuk için yıpratıcı buluyorum.
Eve daha yakın okullar tercih edilmesini tavsiye ederim.

İş sahibi olsun diye degilde daha mı sosyal olur çekingenligını atıp biraz daha atılgan olursa diye düşünüyorum aslında özel okulu

İş sahibi olsun diye degilde daha mı sosyal olur çekingenligını atıp biraz daha atılgan olursa diye düşünüyorum aslında özel okulu
Mizaç faktörünü göz ardı etmeyin lütfen.
Tek başına özel okul çekingen bir çocuğu daha aktif yapamaz.
Çekingenliği için grup halinde yapılan sanatsal veya sportif etkinliklere yönlendirebilirsiniz kızınızı, yeteneği-hevesi hangisineyse...

Bende sizin dediğiniz gibi ebeveyn olmak istiyorum devlet de sınav odaklı olmuyorlarmı ozel biraz daha cocugun hangi yonde yeteneği varsa onu öne cıkarıyor
Devlette ya da özelde fark etmez yeteneği öne çıkaran aile dışında iyi öğretmen oluyo onu da iyi araştırmak lazım. Benim çocuğum için henüz bi kaç yıl var umarım iyi eğitim veren öğretmen bulursunuz

Çocuğunuzun başarısı ve özgüveni değil büyük oranda aileye ve de mutlu olmasına bağlı.Devlet okuluna giden milyon tane öğrenci var çok güzel başarılara imza atmış hem madden hem manen.Devlet okulu diyorum,özel okullardaki öğrenci profili,maddi gücünüz çok iyi değilse ilerde sıkıntı cıkarabilir.Devlet okuluna gönderip o parayla aktivitelere giderse hem her çeşitten insan tanır hem de daha özgüvenli olur

Devlet okulunu kendimiz seçebılıyormuyuz yaşamadığımız küçük şehir ilgili öğretmen olurmu cocukları sosyallestırmek için birseyler yaparlarmı bılmıyorum
Merhaba. Adrese göre en yakın okula gidiyor çocuklar. Size düşen okula gidip mevcutları sorun. Devlette çalışan öğretmen olarak en önemli şeyin sınıf mevcutları olduğunu düşünüyorum. Bir de mahallenizin sosyoekonomik düzeyi nasıl? Komşularınızı beğeniyor musunuz? Çocuğunuzun o çocuklarla beraber okumasını ister misiniz? Öğretmen her okulda aynı. Tc üniversitelerinin birinden eğitim fakültesinden mezun olmuş veya formasyon almış. Diğer öğrenciler ve velilerin bu süreçte daha önemli olduğuna inanıyorum. Nacizane düşüncelerim...

Hangi özel okul? İsim yapmış iyi bir okul değilse özele değil devlete gönderin. Artık adım başı özel okul var ve öğrenciyi müşteri olarak görüyorlar. Başarı ortalaması yüksek dursun diye notları şişiren çok okul var. Köklü bir okula maddi anlamda gücünüz yetiyorsa gönderin derim

İlkokul için sadece iyi bi öğretmen derim.

Hangi özel okul? Özel okuldan özel okula fark var. Arkadaşımın çocuğu liseye kadar takdirlerle geçti özel okulda sınıfını. Sonra sınavı zaten kazanamadı lisede de sınıfta kaldı. Elbette çocuğun kapasitesi de önemli ama sinif tekrarına kalan çocuk öncesinde hep takdir alan bir çocuk. Kolej olacaksa gerçekten kaliteli bir okul seçilmeli. Onların da ücretleri çok yüksek. Ama bence ilkokulda özel okul çok gerekli değil. Bir arkadaş yyazmıştıiyi bir öğretmen diye. Kesinlikle katılıyorum. Iyi ve ilgili bir öğretmeni ilkokulda bulmak daha kolay. Ama ortaokulda iyi bir okul bulmak zor. O nedenle en iyisi, imkan varsa ortaokulda iyi bir koleje vermek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…