-
- Konu Sahibi Samire tmv
Çocuktan geri dönüşü alınıyor zaten söylenmesine gerek yok öğrenci kaybetmemek adına asla oylamazlarÖzel okulların hepsi mi çok ilgileniyor ya da devlet okullarının hiçbirisi mi ilgilenmiyor,bence ilkokul döneminde önemli olan öğretmen çocuğu aksama kadar para almak için şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz diye oyalayan özel okullara ihtiyaç yok,Ted Koleji gibi istisnalar değilse
Sakıncası yoksa oğlunuz hangi okula gidiyor öğrenebilir miyim
Kızım 4 yaşında ama şimdiden okul araştıyoruz
Bizde buna karar verdik hayırlısı olsunBence bir çocuk ikisini de görmeli. Özele verir sonra devlete alırsanız mutsuz olabilir. Bence ilk okulu devlette okuması, sizinde o süreçte para biriktirmeniz ve ilkokuldan sonrasını özelde okuması daha iyi
İş sahibi olsun diye degilde daha mı sosyal olur çekingenligını atıp biraz daha atılgan olursa diye düşünüyorum aslında özel okuluDevlet okulima gonderin hem hayata irda daja iyi hazirlanir bir zaman sonra devlete gecsin deseniz afallar hem hic anlamam durumu iyi olmadıkça ozele gonderenleri okuyan her yer de okur cok tanidigim var cocuklarini ozele gonderen ama cocuklari hic is sahibi olmayan aileleri
Mizaç faktörünü göz ardı etmeyin lütfen.İş sahibi olsun diye degilde daha mı sosyal olur çekingenligını atıp biraz daha atılgan olursa diye düşünüyorum aslında özel okulu
Devlette ya da özelde fark etmez yeteneği öne çıkaran aile dışında iyi öğretmen oluyo onu da iyi araştırmak lazım. Benim çocuğum için henüz bi kaç yıl var umarım iyi eğitim veren öğretmen bulursunuzBende sizin dediğiniz gibi ebeveyn olmak istiyorum devlet de sınav odaklı olmuyorlarmı ozel biraz daha cocugun hangi yonde yeteneği varsa onu öne cıkarıyor
Bende bursadayımBursadayım ben
sadece burada olan bir kooperatif okuluna gidiyor
Merhaba. Adrese göre en yakın okula gidiyor çocuklar. Size düşen okula gidip mevcutları sorun. Devlette çalışan öğretmen olarak en önemli şeyin sınıf mevcutları olduğunu düşünüyorum. Bir de mahallenizin sosyoekonomik düzeyi nasıl? Komşularınızı beğeniyor musunuz? Çocuğunuzun o çocuklarla beraber okumasını ister misiniz? Öğretmen her okulda aynı. Tc üniversitelerinin birinden eğitim fakültesinden mezun olmuş veya formasyon almış. Diğer öğrenciler ve velilerin bu süreçte daha önemli olduğuna inanıyorum. Nacizane düşüncelerim...Devlet okulunu kendimiz seçebılıyormuyuz yaşamadığımız küçük şehir ilgili öğretmen olurmu cocukları sosyallestırmek için birseyler yaparlarmı bılmıyorum
İlkokul için sadece iyi bi öğretmen derim.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Hangi özel okul? Özel okuldan özel okula fark var. Arkadaşımın çocuğu liseye kadar takdirlerle geçti özel okulda sınıfını. Sonra sınavı zaten kazanamadı lisede de sınıfta kaldı. Elbette çocuğun kapasitesi de önemli ama sinif tekrarına kalan çocuk öncesinde hep takdir alan bir çocuk. Kolej olacaksa gerçekten kaliteli bir okul seçilmeli. Onların da ücretleri çok yüksek. Ama bence ilkokulda özel okul çok gerekli değil. Bir arkadaş yyazmıştıiyi bir öğretmen diye. Kesinlikle katılıyorum. Iyi ve ilgili bir öğretmeni ilkokulda bulmak daha kolay. Ama ortaokulda iyi bir okul bulmak zor. O nedenle en iyisi, imkan varsa ortaokulda iyi bir koleje vermek.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için