Devlet okulu mu özel okul mu

Öğretmen önemli demişsiniz de şimdiye kadar gördüğüm devlet okullarında hiçbir şekilde öğretmen seçimi olmadığı söylendi idareci tarafından. Çocuklar kura yöntemi ile sınıflara paylaştırılıypr diyorlar. Hatta bazılarında noter bile oluyormuş.

İstanbulda yaşıyorum, oturduğum semtte benim bildiğim 3 okulda para karşılığı öğretmen seçiliyor hemde bin lira iki bin lira falan. Veliler kapış kapış bir görseniz. Usulüne uymayan çok yer var.

oğlum bu sene ilkokulu bitirdi

özel okul

1,2,3 aynı öğretmen 4 farklı

aynı sınıfa giden çocukların annelerinin bir kısmı ilk öğretmeni bir kısmı ikinci öğretmeni çok beğendi

her ikisini de beğenmeyen de her ikisini beğenen de var

bir anne vardı çocuğumun potansiyelini ortaya çıkarmadı öğretmen derdi hep

o nedenle beklentiler hele annelerin beklentileri ile çocukların beklenti yahut öğrenme stilleri hiç tutmuyor

Merhaba, özel okul öğretmeniyim. Tecrübelerimi paylaşmak isterim. Eğer özel okula verecekseniz tabiri caizse çok fazla ticari kaygısı olan ve market acar gibi okul açan şu özel okullardan göndermeyin. Cogu ozel kurum velinin gozunu boyamak icin bir seyler yapiyor ama ici bos. Ingilizce egitimi veriyorlar, yetersiz. Cocuk tek bir cumle kuramiyor. Gerçekten eğitime değer veren kurumlar da çok pahalı oluyor. Veliler de para verdik diye eğitimi de satın aldıklarını falan düşünüyorlar. Müdürün bize toplantıda çocuğun gerçek durumunu paylaşmayın, kayıt yenileme dönemindeyiz dediğini bilirim. Eger bulundugunuz semt guzelse veli profili egitimli ve bilincliyse çevrenizdeki devlet okuluna yazdirin. (zaten artık ikametgah tutmuyorsa başka semttekine yazdirilamiyor.) Özel okula vereceğiniz parayla çocuğunuz için başka yatırımlar yapın. Mesela yazın ingilizce ağırlıklı bir yaz okulu, haftasonu bale keman gibi bir şey vs vs. Ben kendi cocugum icin boyle yapmayı düşünüyorum. Özel okulların iç yüzünü gördüm malesef.

Okul aile birliğine güzel bir bağış yapın

Parayı kp verecekmiş
Ilk okul, orta ve liseyi devlet okulunda okumasini tavsiye ederim
Lise mezunu olup üni.kazanamazsa daha zor olur
Onun için bu parayı özel üni. için saklamanız daha mantıklı gibi

Özel okulu gereksiz buluyorum sonuçta devlette de aynı konular işleniyor çocuğunuz lise çocuğu anaokuluna yeni başlayan çocuk değil ki ilgi görsün . Devlet okulunda da cok iyi hocalar cok iyi ortam oluyor . Özele verip kendini sıkmanın anlamı yok ki özele vereceğin parayı başka şeye harcarsınız bence . Yine de siz bilirsiniz ama özelde derslere giren hocalarla devletteki hocaların farkı yok zeka yönünden . Öyle düşünüyorsanız özelde çalışan insanlarda atanmak için uğraşan hocalarımız

Eğitimciyim.. sizin en başta okula değil iyi bir öğretmene ihtiyacınız var. Ben olsam her iki tür kurumunda öğretmenlerni ararştırırdım

Aynen dediğiniz gibi artık nasipte ne varsa başlasın hayırlısı ile bende evde elimden geldiği kadar destek olurum pek eğitim konusunda da bilinçli birisi değilim özel okuldaki öğretmen bilsemi takip edin hangi alanda yeteneği varsa çıkarıyorlarmış ortaya kızımı sosyallesmesını ne katabılırım neler yapabilirim araştırıyorum

parayı veren düdüğü çalar şeklinde oluyor.

siz lisedemiydiniz? orta kalmış aklımda..
düşecek mi puanlar sizce? çatlıyacam sanırım 16 temmuza kadar

siz lisedemiydiniz? orta kalmış aklımda..
düşecek mi puanlar sizce? çatlıyacam sanırım 16 temmuza kadar
Gözlemlerime göre düşecek (10 civarı farklı okullardan, denemelerini bildiğim sınava giren öğrencilerle konuştum; hedeflerin çok altında yaptılar ki birçok özel okuldan tam puan bekleyen öğrenciler tam puan yapamadılar.)

aynen hedefi tutturamayanlardan biride benim oğlan. istediği okul için yanlış sayısı fazla oldu. her gün beynimi yiyor. şöyle olursa böyle olursa girebilirmiyim diye.

artık okulun çok önemi kalmadı bence. o eskidendi. teknoloji çağında çocuk, merak ettiği her şeyi kolayca öğrenebiliyor.

biz şahsen okul seçerken, okulun vukuat ortalamasının düşük olmasını tercih edeceğiz gibi görünüyor. mesela sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların en az görüldüğü, ne bileyim öğrencilerin sevgili olmakta yada bulmakta yarışmadığı yada en az yarıştığı okullar gibi...

burada amacım bir kısım okulları kötülemek değil. mevcutlar içinde daha iyi olanı seçmekten bahsediyorum.

aynen hedefi tutturamayanlardan biride benim oğlan. istediği okul için yanlış sayısı fazla oldu. her gün beynimi yiyor. şöyle olursa böyle olursa girebilirmiyim diye.
Ben sınavda görevliydim, sonrasında da çok öğrenci ile görüştüm(bu sene yakın arkadaşlarımın çocukları girdi sınava) gerçekten çok üzüldüm onlar adına. Acayip bir stres içindeler, sakinleşemiyorlar. Sorular öyle gördükleri kadar zor da değildi ama öyle bir baskı ile girmişler ki okumada bile sorun yaşadıkları belli oluyor. Yoksa ben hazırlık kitaplarını incelerim hep, o çözdükleri denemelerde, kitaplarda daha zor ve karmaşık soruları çözmüşlerdi, ama bu süreç çok etkiledi onları, deneme çözmeden direkt sınava girdiler, bu da etkili sanırım.

Oğlunuzun üzerine gitmeyin(eminim yapmıyorsunuzdur zaten) biraz sakinleşmeye, deşarj olmaya ihtiyacı var, yoksa kıyamam bu stres altından daha başka sorunlar çıkacak. İhşallah istediği gibi olur her şey. (Tahmini olarak 2018 yılında yaşanılan şok bu yıl da yaşanacak.)

Matematik zordu

yok elinden geleni yaptı. çok çalıştı hakkını yiyip birşey söylemiyorum zaten. kendisi üzüldü yaptığı hatalara mat.da yaptığı dikkatsizliklere çok üzüldü. kitapçığa baktığı an soruyu görüp aa 40 altı diyordu okurken bunu unutmayayım demiştim ama dedi vs. şu halde bile kolaydı diyor dikkatsizlikten aceleden gitti deyip üzülüyor.
valla inşallah 2018 deki gibi olur o zaman istediği yere çok rahat girer. şansımıza da bizim ilçedeki fen liseleri ist. 3 ve 4. sıradaki liseleri o yüzden endişeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…