- 2 Eylül 2009
- 944
- 1.899
-
- Konu Sahibi Samire tmv
Öğretmen önemli demişsiniz de şimdiye kadar gördüğüm devlet okullarında hiçbir şekilde öğretmen seçimi olmadığı söylendi idareci tarafından. Çocuklar kura yöntemi ile sınıflara paylaştırılıypr diyorlar. Hatta bazılarında noter bile oluyormuş.
Öğretmen önemli elbette.
Ama önce aile önemli.
Ne yaparsanız yapın evde kaliteli zaman geçiren, ailesinin gerçek anlamda ilgilendiği, para değil vakit ayirdiği cocuklar öğrenmeye açık, balık yemeyi değil tutmayı bilen çocuklar oluyor zaten.
Veli tavsiyesi ile öğretmen seçmeniz pek sağlıklı değil. Herkesi memnun eden sizi etmeyebilir. Beklentiler farklı neticede.
Şansınıza kim gelecek bakın. Yıldızınız uyuşmazsa sınıf değişimi yaparsınız.
Okul aile birliğine güzel bir bağış yapınÖğretmen önemli demişsiniz de şimdiye kadar gördüğüm devlet okullarında hiçbir şekilde öğretmen seçimi olmadığı söylendi idareci tarafından. Çocuklar kura yöntemi ile sınıflara paylaştırılıypr diyorlar. Hatta bazılarında noter bile oluyormuş.
Özel okulu gereksiz buluyorum sonuçta devlette de aynı konular işleniyor çocuğunuz lise çocuğu anaokuluna yeni başlayan çocuk değil ki ilgi görsün . Devlet okulunda da cok iyi hocalar cok iyi ortam oluyor . Özele verip kendini sıkmanın anlamı yok ki özele vereceğin parayı başka şeye harcarsınız bence . Yine de siz bilirsiniz ama özelde derslere giren hocalarla devletteki hocaların farkı yok zeka yönünden . Öyle düşünüyorsanız özelde çalışan insanlarda atanmak için uğraşan hocalarımızBu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Eğitimciyim.. sizin en başta okula değil iyi bir öğretmene ihtiyacınız var. Ben olsam her iki tür kurumunda öğretmenlerni ararştırırdımBu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Aynen dediğiniz gibi artık nasipte ne varsa başlasın hayırlısı ile bende evde elimden geldiği kadar destek olurum pek eğitim konusunda da bilinçli birisi değilim özel okuldaki öğretmen bilsemi takip edin hangi alanda yeteneği varsa çıkarıyorlarmış ortaya kızımı sosyallesmesını ne katabılırım neler yapabilirim araştırıyorumÖğretmen önemli elbette.
Ama önce aile önemli.
Ne yaparsanız yapın evde kaliteli zaman geçiren, ailesinin gerçek anlamda ilgilendiği, para değil vakit ayirdiği cocuklar öğrenmeye açık, balık yemeyi değil tutmayı bilen çocuklar oluyor zaten.
Veli tavsiyesi ile öğretmen seçmeniz pek sağlıklı değil. Herkesi memnun eden sizi etmeyebilir. Beklentiler farklı neticede.
Şansınıza kim gelecek bakın. Yıldızınız uyuşmazsa sınıf değişimi yaparsınız.
Öğretmen önemli demişsiniz de şimdiye kadar gördüğüm devlet okullarında hiçbir şekilde öğretmen seçimi olmadığı söylendi idareci tarafından. Çocuklar kura yöntemi ile sınıflara paylaştırılıypr diyorlar. Hatta bazılarında noter bile oluyormuş.
İlkokulda 85bin mi? İstanbul fiyatı mı bu? Anadoluda böyle bir fiyat yok bahçeşehir ilkokul bölümü için
Bu arada ben lise öğretmeniyim(iyi bir puanla öğrenci alan bir okuldayım). Her tür okuldan gelen öğrencilerim var. Yani başarı için ilk temem öğrencinin ilgisi isteği bilinci. Özel okulların bir kısmından gelen öğrencilerimin maalesef muhakeme yetenekleri hiç gelişememiş, çünkü özellikle ortaokulda sınava yönelik hazırlanıldığı için ezber kalıp bir eğitim almışlar. Bu süreçte kalıplarını kırmak için ek çaba sarfediyoruz.
Gözlemlerime göre düşecek (10 civarı farklı okullardan, denemelerini bildiğim sınava giren öğrencilerle konuştum; hedeflerin çok altında yaptılar ki birçok özel okuldan tam puan bekleyen öğrenciler tam puan yapamadılar.)siz lisedemiydiniz? orta kalmış aklımda..
düşecek mi puanlar sizce? çatlıyacam sanırım 16 temmuza kadar
Gözlemlerime göre düşecek (10 civarı farklı okullardan, denemelerini bildiğim sınava giren öğrencilerle konuştum; hedeflerin çok altında yaptılar ki birçok özel okuldan tam puan bekleyen öğrenciler tam puan yapamadılar.)
artık okulun çok önemi kalmadı bence. o eskidendi. teknoloji çağında çocuk, merak ettiği her şeyi kolayca öğrenebiliyor.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Ben sınavda görevliydim, sonrasında da çok öğrenci ile görüştüm(bu sene yakın arkadaşlarımın çocukları girdi sınava) gerçekten çok üzüldüm onlar adına. Acayip bir stres içindeler, sakinleşemiyorlar. Sorular öyle gördükleri kadar zor da değildi ama öyle bir baskı ile girmişler ki okumada bile sorun yaşadıkları belli oluyor. Yoksa ben hazırlık kitaplarını incelerim hep, o çözdükleri denemelerde, kitaplarda daha zor ve karmaşık soruları çözmüşlerdi, ama bu süreç çok etkiledi onları, deneme çözmeden direkt sınava girdiler, bu da etkili sanırım.aynen hedefi tutturamayanlardan biride benim oğlan. istediği okul için yanlış sayısı fazla oldu. her gün beynimi yiyor. şöyle olursa böyle olursa girebilirmiyim diye.
Matematik zorduBen sınavda görevliydim, sonrasında da çok öğrenci ile görüştüm(bu sene yakın arkadaşlarımın çocukları girdi sınava) gerçekten çok üzüldüm onlar adına. Acayip bir stres içindeler, sakinleşemiyorlar. Sorular öyle gördükleri kadar zor da değildi ama öyle bir baskı ile girmişler ki okumada bile sorun yaşadıkları belli oluyor. Yoksa ben hazırlık kitaplarını incelerim hep, o çözdükleri denemelerde, kitaplarda daha zor ve karmaşık soruları çözmüşlerdi, ama bu süreç çok etkiledi onları, deneme çözmeden direkt sınava girdiler, bu da etkili sanırım.
Oğlunuzun üzerine gitmeyin(eminim yapmıyorsunuzdur zaten) biraz sakinleşmeye, deşarj olmaya ihtiyacı var, yoksa kıyamam bu stres altından daha başka sorunlar çıkacak. İhşallah istediği gibi olur her şey. (Tahmini olarak 2018 yılında yaşanılan şok bu yıl da yaşanacak.)
Ben sınavda görevliydim, sonrasında da çok öğrenci ile görüştüm(bu sene yakın arkadaşlarımın çocukları girdi sınava) gerçekten çok üzüldüm onlar adına. Acayip bir stres içindeler, sakinleşemiyorlar. Sorular öyle gördükleri kadar zor da değildi ama öyle bir baskı ile girmişler ki okumada bile sorun yaşadıkları belli oluyor. Yoksa ben hazırlık kitaplarını incelerim hep, o çözdükleri denemelerde, kitaplarda daha zor ve karmaşık soruları çözmüşlerdi, ama bu süreç çok etkiledi onları, deneme çözmeden direkt sınava girdiler, bu da etkili sanırım.
Oğlunuzun üzerine gitmeyin(eminim yapmıyorsunuzdur zaten) biraz sakinleşmeye, deşarj olmaya ihtiyacı var, yoksa kıyamam bu stres altından daha başka sorunlar çıkacak. İhşallah istediği gibi olur her şey. (Tahmini olarak 2018 yılında yaşanılan şok bu yıl da yaşanacak.)