- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
-
- Konu Sahibi Samire tmv
Aslında kızım zeki ama nasıl desem kendisinde özguven yok yapamam diye korkuyor yada kıvrak zeka derler ya oyle değil kendim birseyleri yapıyım basarayım diye ugrasmıyor sorunlarla başa çıkan çözüm üreten birisi değil özel iyiydi de maddi açıdan baya zorlayacak gibi benim gibi pısırık olsun istemiyorum nasıl gelıstırırım kendim neler yapabilirim bilmiyorum hicİşin çoğu öğrencide biter, zeka evet... ama istek, azim, çalışmak çok şeydir.Ayrıca iyi bir öğretmen ve aile destekleyici kuvvettir. Ben devlet okulu diyenlerdenim tabi okul, öğretmen,sınıf mevcudu gibi kriterlere dikkat etmek şartıyla.
Önemli olan vicdan. SorumlulukHiç öyle değil iş korkudu olmadığı için gayet rahatlar
2 kızımda özel de. Devlet okulu mantığında bir özel okul. Kesinlikle şımartma yok. Tersine kurallar sıkı fakat öyle güzel bir iletişimleri var ki çocukların okullarını çok seviyor çok şükür.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Bu şişirme notlar sadece özel okulda değil devlet okullarındada var maalesef.ama özelde daha fazla tabi.öğretmenler çocuklara sınav sorularını veriyor sonra da herkes 4_5 alıyor. Hatta sınıfın geneli diyelim ki ilk sınavda düşük not aldı.bu sefer 1.sınav iptal oluyor,aynı sorularla 2.sınav yapılıyor.birebir şahit oldum.sanırım müfettişten korkuyorlar.bunu da daha çok öğretmen varsa alınmayın ama yeni mezun öğretmenler yapıyor.bizim zamanımızda sınav 1 defa olurdu.sınıf geneli düşük not alsa bile asla tekrarlanmazdı. .benim ortaokulda bildiğimi bütün lise öğrencisi bilmiyor.İyi bir devlet okulu ve öğretmen araştırabilirsiniz..
Öğrencinin içinden gelmesi de önemli tabi..
Bir çok özel okul açıldı bazı özellerde aile okulu gibi onun amcası gelini yiğeni gibi..
Özelde sosyal yönü çok fazla olur sizi değerli hissettirirler ancak köklü bir kolej değilse şişirme Notlar da olur çocuğa mesela 3 verildi müdür odasına çağırıp düzelttiyor .. sınavlar basit düzeyde olur ama sonra üniversite sınavında çocuk şaşıp kalabiliyor tabi arkası özel üniversite yolculuğu..
Bu şişirme notlar sadece özel okulda değil devlet okullarındada var maalesef.ama özelde daha fazla tabi.öğretmenler çocuklara sınav sorularını veriyor sonra da herkes 4_5 alıyor. Hatta sınıfın geneli diyelim ki ilk sınavda düşük not aldı.bu sefer 1.sınav iptal oluyor,aynı sorularla 2.sınav
Devlet okulunda öğretmenim şişirme not verilmiyor ..Veli’yi şişme notla memnun etmek yerine öğrenciye gerçekten öğretme peşindeyiz..bunu kendi okulum İçin rahat söyleyebilirim ..sonuçta istediğin kadar şişirme not ver bu evlatlar sınava girecekler bunu düşünmek zorundayız..Bu şişirme notlar sadece özel okulda değil devlet okullarındada var maalesef.ama özelde daha fazla tabi.öğretmenler çocuklara sınav sorularını veriyor sonra da herkes 4_5 alıyor. Hatta sınıfın geneli diyelim ki ilk sınavda düşük not aldı.bu sefer 1.sınav iptal oluyor,aynı sorularla 2.sınav yapılıyor.birebir şahit oldum.sanırım müfettişten korkuyorlar.bunu da daha çok öğretmen varsa alınmayın ama yeni mezun öğretmenler yapıyor.bizim zamanımızda sınav 1 defa olurdu.sınıf geneli düşük not alsa bile asla tekrarlanmazdı. .benim ortaokulda bildiğimi bütün lise öğrencisi bilmiyor.
Devlet okulunda 1 öğretmen vardı.arkadaşım çocuğunu okunuyordu.3.sınıfa gidiyor çocuk.bu öğretmenimiz her cuma okul dışı etkinlik yapardı. Çocuklar her cuma bir yere giderdi.hatta tam hatırlamıyorum ama çocukların bir yere üye olmasını istemişti. Ayda 1 defa oraya götürecekmiş .
Devlet okulunda öğretmenim şişirme not vermiyoruz kendi okulum İçin konuşayım..Yani Veli’yi memnun etmekten ziyade öğrenciye öğretme peşindeyiz bu evlatlar sonunda sınavla yüzleşecekler Sudan çıkmış balık olmasınlar..Bu şişirme notlar sadece özel okulda değil devlet okullarındada var maalesef.ama özelde daha fazla tabi.öğretmenler çocuklara sınav sorularını veriyor sonra da herkes 4_5 alıyor. Hatta sınıfın geneli diyelim ki ilk sınavda düşük not aldı.bu sefer 1.sınav iptal oluyor,aynı sorularla 2.sınav yapılıyor.birebir şahit oldum.sanırım müfettişten korkuyorlar.bunu da daha çok öğretmen varsa alınmayın ama yeni mezun öğretmenler yapıyor.bizim zamanımızda sınav 1 defa olurdu.sınıf geneli düşük not alsa bile asla tekrarlanmazdı. .benim ortaokulda bildiğimi bütün lise öğrencisi bilmiyor.
Devlet okulunda 1 öğretmen vardı.arkadaşım çocuğunu okunuyordu.3.sınıfa gidiyor çocuk.bu öğretmenimiz her cuma okul dışı etkinlik yapardı. Çocuklar her cuma bir yere giderdi.hatta tam hatırlamıyorum ama çocukların bir yere üye olmasını istemişti. Ayda 1 defa oraya götürecekmiş .
Müdür soylermı ki şu ögretmen iyi diyeBazı devlet okullarında sınıf başına 50-60 öğenci var. Bazılarında 20-30 öğrenci var. Sınıf mevcudu az, iyi öğretmeni olan devlet okulu süper olur. Öğretmeni bilmiyorum derseniz okul müdürüne uğrayın, o bilir.
Bence müdür politik davranmak adına demez.bütün öğretmenlerimiz iyi der.Müdür soylermı ki şu ögretmen iyi diye