Devlet okulu mu özel okul mu

Aslında kızım zeki ama nasıl desem kendisinde özguven yok yapamam diye korkuyor yada kıvrak zeka derler ya oyle değil kendim birseyleri yapıyım basarayım diye ugrasmıyor sorunlarla başa çıkan çözüm üreten birisi değil özel iyiydi de maddi açıdan baya zorlayacak gibi benim gibi pısırık olsun istemiyorum nasıl gelıstırırım kendim neler yapabilirim bilmiyorum hic

Özel diyorum. Benimkiler özelde. Hiç şımarmadılar. Bir de halk arasında hep konuşulduğu gibi kolejlerde gereksiz yere pohpohlama, olmayan başarıyı var olarak gösterme vs kesinlikle yok. Öğretmenlerimiz de çok iyiler. Ben gayet memnunum.

merhaba bence önemli olan çocuğun içindeki istek, ailenin ilgisi ve öğretmen.Çocuk almak isteyip öğretmen vermiyorsa da kötü oluyor.Benim ilkokul 1.sınıf öğretmenim folklor hocasıydı asla ders yapmazdı ve gerçekten okumayı çok geç öğrendim 15 tatilde annem öğretmişti okumayı düşünün.okuma hevesim ailemin beklentisi düştü haliyle.Ama sonrasında başka bir öğretmenle devam ettim ve gerçekten okulu öğrenmeyi seven bir çocuktum diğer öğretmenim kendime olan güvenimi isteğimi mahvetti.Şuan tıp okuyorum yani sadece örnek vermek için söylüyorum yanlış anlaşılmak istemem Ama dediğim gibi öğretmen ilgilenmeyince çocuğun ilgisi isteği gidebiliyor.Ben sizin yerinizde olsam mevcudu az olan bir devlet okulu tercih ederdim çünkü özel okullar aldı başını gidiyor.O parayı ilerideki eğitimine harcamayı tercih ederim açıkçası

Bir öğretmen olarak her şey değil ama bir çok şey velilerimizde bitiyor... Birinci sınıfa giden hemen hemen bir çok çocuk çekingen olur. Neden bu kadar Çok korkuyorsunuz çocuklar kendi benliklerini diğer çocuklarla bir araya gelerek bulurlar.. Özel veya devlet diye kıyaslama yapmayın naçizane tavsiyem özel okulların artı yanı ekstra kurs, etkinlik ve etütlerdir

Mesele cocugunuzun karakterinde bitiyor. İyi bir universiteye gitsin kayginiz varsa bunun devlet ya da özel üniversite olmasi hiçbir şeyi değiştirmiyor. Devlette atanmis öğretmen de var eğitimsiz ücretli öğretmenler de var keza özelde de eğitimsiz öğretmenler var egitimliler de var. Özelde de garip ebeveynler tarafından yetiştirilmiş çocuklar var devlette de. Ancak çok ama çok kaliteli bir özel okula gidecekse cocugunuza bı katkısı olabilir ama size çok da pahalıya patlar

2 kızımda özel de. Devlet okulu mantığında bir özel okul. Kesinlikle şımartma yok. Tersine kurallar sıkı fakat öyle güzel bir iletişimleri var ki çocukların okullarını çok seviyor çok şükür.
Fakat çalışmıyor olsaydım devler okulu düşünürdüm ben tam gün güvenli bir alan olsun diye özel.okul sectim

Bu şişirme notlar sadece özel okulda değil devlet okullarındada var maalesef.ama özelde daha fazla tabi.öğretmenler çocuklara sınav sorularını veriyor sonra da herkes 4_5 alıyor. Hatta sınıfın geneli diyelim ki ilk sınavda düşük not aldı.bu sefer 1.sınav iptal oluyor,aynı sorularla 2.sınav yapılıyor.birebir şahit oldum.sanırım müfettişten korkuyorlar.bunu da daha çok öğretmen varsa alınmayın ama yeni mezun öğretmenler yapıyor.bizim zamanımızda sınav 1 defa olurdu.sınıf geneli düşük not alsa bile asla tekrarlanmazdı. .benim ortaokulda bildiğimi bütün lise öğrencisi bilmiyor.
Devlet okulunda 1 öğretmen vardı.arkadaşım çocuğunu okunuyordu.3.sınıfa gidiyor çocuk.bu öğretmenimiz her cuma okul dışı etkinlik yapardı. Çocuklar her cuma bir yere giderdi.hatta tam hatırlamıyorum ama çocukların bir yere üye olmasını istemişti. Ayda 1 defa oraya götürecekmiş .

Bazı devlet okullarında sınıf başına 50-60 öğenci var. Bazılarında 20-30 öğrenci var. Sınıf mevcudu az, iyi öğretmeni olan devlet okulu süper olur. Öğretmeni bilmiyorum derseniz okul müdürüne uğrayın, o bilir.

Devlet okulunda öğretmenim şişirme not verilmiyor ..Veli’yi şişme notla memnun etmek yerine öğrenciye gerçekten öğretme peşindeyiz..bunu kendi okulum İçin rahat söyleyebilirim ..sonuçta istediğin kadar şişirme not ver bu evlatlar sınava girecekler bunu düşünmek zorundayız..
Benim zamanımda da müfettiş sınıfa gelirdi isterlerse elbette girebilirler ancak girmiyorlar ..verdiğim notu da neden diye sorgulamazlar o sınav kağıtlarıyla belgeli saklanır zaten..
İyi bir öğretmen ve okula denk gel
Devlet okulunda öğretmenim şişirme not vermiyoruz kendi okulum İçin konuşayım..Yani Veli’yi memnun etmekten ziyade öğrenciye öğretme peşindeyiz bu evlatlar sonunda sınavla yüzleşecekler Sudan çıkmış balık olmasınlar..
Benim zamanımda da müfettiş sınıfa girer soru sorardı şimdi yine isterlerse girebilirler ama karşılaşmadım
Birde müfettiş verdiğin notlara bişey demez Sınav kağıdın belgeli saklıdır ..
Sınıf düzey olarak hepsi çok düşükse sınav olursa da 2. Sınav farklı sorulardan oluşmalı yoksa alışkanlık olur
En önemlisi iyi bir okul işini seven bir öğretmen ve sorumluluk sahibi bir öğrenci ilgili bir veli

özel okula verecek param olsa o parayı üniversite öğrenimi için harcamayı düşünürdüm galiba. Mesela benim yeğenim var, çok zeki bir çocuk ve çalışkan, sıradan devlet okullarında okudu. şuan
12 ye geçti proje devlet okulunda okuyor. Özellerden ücretsiz teklif aldı ama okulunu çok seviyor gitmedi. Kendisinden tıp bekliyoruz eğer beklediğimiz puanı alamazsa özelde yüzde 50 yüzde 75 burslu gibi alternatifleri de değerlendiririz çocuk da potansiyel var niye ona bu imkânı sunmayalım. Devlet üniversitesinde okursa da yurt dışına alanıyla ilgili eğitimlere ve dil öğrenmeye gönderebiliriz.parayı bu şekilde degerlendiririz.demek istediğim ilkokul ortaokul için özel çok da gerekli değil bence tabi. O hakkınızı lise ya da üniversite öğrenimi için kullanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.

Kriterlerinize göre değişir
1+1 hepsinde 2
Ama bunun yanında dil eğitimine önem veriyorsanız, yurtdışı bağlantılı okul derseniz, sosyal aktiviteleri bol olsun derseniz, sınıflar kalabalık olmasın derseniz tabiki özel okul.
Özel okullarda kendi içinde bölünüyor. Dershaneden dönme okullarda var, isim yapmış köklü okullarda var.
İmkanınız varsa ben iyi, köklü özel okul diyorum.
Özellikle bu pandemi sürecinde okulumuz ve öğretmenlerimizden birkez daha nekadar memnun olduğumu anladım.
3 Ay boyunca online canlı dersler yanı sıra okulun kendi eğitim platformundan konu tekrarı videolar, testler, ödevler vs. Okul gibi olmasada en azından hiç kopmadı çocuklar, sonuna kadar getirdiler.
Şişirme not vs demiş bazıları. Hiç inanmiyorum. Benim büyük kızıma gayet düşük notda veriyor öğretmenleri. Çalışınca yükseliyor salınca düşüyor. Ben anne olarak bunu çok rahat gözlemliyorum zaten, saldığı dönemler 100 alsa zaten inanmam. İnanan veliler varsa bilemem. Bizde öyle bir durum yok.
Okuldan ziyade öğretmen demiş bazıları ama iyi bir özel okulda öğretmenlerde iyi zaten. Bizim okulda geneli devletden emekli tecrübeli öğretmenler. Branş öğretmenleri daha genç ve çok dinamikler.
Evet ücretleri yüksek ama eğitime gidene ben üzülmüyorum.

Müdür soylermı ki şu ögretmen iyi diye

Eğer ki maddi anlamda sıkıntıya girecekseniz iyi bir devlet okulunda İyi bir öğretmen araştırmalısınız..

Tabi ki en önemlisi siz de çok güzel ilgilenirseniz çocuğunuzun başarısı kaçınılmaz olur.

Özel okula vereceğiniz mebladan daha az miktarla çocuğunuzu istediğiniz sosyal aktivitelere yönlendirerek açılmasını, sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz.

İyi bir çevre + iyi bir öğretmen + çocuğun gayreti+ Velinin ilgisi

Bunlar bir arada olmazsa olmuyor maalesef.

Yani kendi dönemimle şuan ki dönem devlet okulları da çok farklı, veli öğretmen iletişimi daha fazla, öğretmenler, öğrencilerini gözlemleyebiliyor daha iyi ilgileniyor. Benim zamanımda 45-50 kişilik sınıflar, hele bizim sınıfa sene bitene kadar 4-5 tane öğrenci geliyordu. Bir sırada 3 kişi oturdum liseye kadar, sırada 2 kişi oturmayı lise de gördüm.

dehb olduğumu bu yaşımda öğrendim, şimdi ama hem aileler, hem öğretmenler çok sıkı bir iletişim içinde, yani çok iyi durumdaysanız tabi ki özel okul derim ama sırf adı özel diye hemde zorlanarak gönderecekseniz bazı arkadaşlarında dediği gibi her yer özel okullarla dolu, iyi bir devlet okulu ve dışarıdan kurslarla desteklemeniz daha mantıklı geldi.

Eltim kızı 1. sınıfa başladığında kızının öğretmenini önceki velilerden iyi duymamıştı. Bir bayan öğretmen vardı ona vermek için çok uğraşmıştı. Nakil falan aldı hatta kızı 1 ay okula geç başladı. Okul ve öğretmen gerçekten önemli.

Son düzenleme:
Bir Öğretmen olarak devlet diyorum
Her öğretmen iyidir diyemem ama şartları iyi olan nezih bir semtte ki bir okula gönderebilirsiniz öğretmenin verimi şartlara göre şekilleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…