Devlet okulu mu özel okul mu

Maddi durumunuza göre özele gönderme imkanınız varsa gönderin benim kızımda çekingen sakin bir çocuk bizde özele yolladık şimdi 3. sınıfa geçtik
Bunu kabul etmeliyiz ki özel okulda ilgi çocuk sayısı az oldug u icin daha ii tabi okul araştırması yapın her özel okulda iyi olmuyor
Yabancı dil acısından 3 dil öğreniyor ayrıca santranç bale vs ekstra dersler var ben tavsiye ediyorum

benim oğlum da özele gidiyor. hiç de şımartılmadı okulda. şımarık değil yani. Bir de bu pandemi ne kadar sürecek belli değil. Sınıf kalabalıklığı için özel okul derim. en fazla 15-20 öğrenci olsa rahat rahat eğitimi görür. devlet okulları çok kalabalık. en azından benim bulunduğum ilde öyle. tek çocuğunuz ise özele gönderin.

Bu sorunun cevabı bu kadar kolay değil. Yani soru devlet mi özel mi kadar basit değil.

Daha önce özelde çalışmış bir devlet öğretmeniyim. Hala eşim özelde çalışıyor. Piyasadaki birçok kurumu da gözlemleyebiliyorum.

Maddi durum sonuna kadar dert olmayacaksa köklü bir kolej derim. Özel okulların bir kısmında alanında yetkin olmayanlar çalışıyor mesela. Sadece öğretmen etkili değil eğitim için idaresinin vizyonu bile çok önemli. Kıt kanaat denkleştirip herhangi bir özel okula vermem ben şahsen çocuğumu, ki vermedim de.

Devlet okulu denince aklınıza nasıl bir yer geliyor bilmiyorum ama o kadar birbirinden farklı standartlarda okullar var ki. Araştırmak gerekiyor ama bilinçli olarak.

Ben ne yaptım? İki öğretmen olarak çocuklarımızı Ted düzeyinde bir okula yıllarca gönderecek bir maddi durumumuz yok. Büyük çocuğum için eşimin okuluna yakın okulları araştırdık(benim bölgemde oğlumun gittiği okuldan iyi okul vardı ama çevre sosyolojik olarak yetiştiğimiz kültüre farklı olduğu için kendi okuluma yakın bakmadık) bizi tatmin eden bir okulda ve iyi bir öğretmende okudu. İnanın özel okulda olmasının hiçbir eksiğini görmedik, artısı bile oldu diyebilirim. Okul yönetimi takviye kurslar yaptı hep, halkoyunları, jimnastik, İngilizce(ki yabancı öğretmen geldi son sene ek kursa), robotik kodlama, satranç. Ha bu kurslar için belli bir meblağ ödedik tabini çünkü hocaları dışarıdan gelen uzmanlardı. Sınıf mevcutları 24 kişiydi ki bir çok özel okulda da mevcutlar böyle. Şimdi oğlum oradan mezun oldu, kızım bu sene oraya başlayacak. Okuldan ve idareden yana hiç şüphem yok ama duam tabi iyi bir öğretmene denk gelmesi.

Ortaokula geçen oğlumu da yine aynı çevrede daha önce gidenlerin memnun olduğu bir okula göndereceğim. Sadece 8.sınıf için arada aklımda bir soru işareti oluşuyor acaba sınava hazırlık için eşimin kurumuna mı alsak diye. Ama onu da süreç gösterecek tabi.

Bu arada ben lise öğretmeniyim(iyi bir puanla öğrenci alan bir okuldayım). Her tür okuldan gelen öğrencilerim var. Yani başarı için ilk temem öğrencinin ilgisi isteği bilinci. Özel okulların bir kısmından gelen öğrencilerimin maalesef muhakeme yetenekleri hiç gelişememiş, çünkü özellikle ortaokulda sınava yönelik hazırlanıldığı için ezber kalıp bir eğitim almışlar. Bu süreçte kalıplarını kırmak için ek çaba sarfediyoruz.

Tesekkur ederim cevap için ögretmenı nasıl araştıracagım hayat felsefesinı nasıl öğrenebilirim

Bulunduğunuz bölgedeki 4.sınıfı bitirmiş çocukların aileleri ile görüşebilirsiniz. Okulda tanıdığınız birisi varsa ona sorabilirsiniz. Bu şekilde skalayı daraltın.
Tercihiniz 3 4 e indiğinde kayıt sürecini takip edip okul idaresine bu öğretmenlerle görüşme talebinde bulunun.
Orada birebir görüşme yaparak öğretmenlere sorabilirsiniz felsefelerini.

Birkaç arkadaşım köklü bir kolejde vasat yabancı dillerine rağmen yabancı dil öğretmeni olarak çalışıyorlar. Bir gün öğrencilerinden birisiyle karşılaştım, yabancı dil öğrendiğini benle pratik yapmak istediğini söyledi ve söylediklerimden en basitini bile anlamadı.

Bu konudaki karar oldukça kişisel ben iki çocuğumu da ortalama özel bir okula gönderiyorum. Ted gibi köklü bir okula yollayacak bütem yok . Bu bütçeye aldığım hizmetin kalitesi daha düşük, bu konudaki eksikleri görebilecek kadar bilincim açık. Özel okul güzellemesi yapmayacağım bu nedenle.
Ben de eşim de çalışıyoruz. Bu nedenle sadece eğitim değil yemek, güvenlik, iş saatleri içinde güvenli arkadaş ve okul ortamı da satın aldığımızı düşünüyorum.
Eğitim konusunda gerçekten köklü bir kolej değilse meb müfredatı bitirecektir kazanımları tamamlanacaktır. Bunun dışında satranç kodlama vs artı değer olacaktır. Anladığım kadarıyla devlet okulları da kurslar sayesinde bu hizmetleri verebiliyor.
Özel okulların kendilerini pazarlama yolu tabiki ingilizce; burada verdiği hizmet ders saati, öğretmen kalitesi belirleyici olabilir.
Her durumda öğretmen yetkin olmalı. Öğretmenin veli ve öğrenci ile ilişkisinin kıymeti eğitimin kalitesini etkiler diye düşünüyorum

Başkasından maddi destek alarak asla göndermeyin. Benim kızım da devlet okulunda gayet memnunum. Çevremdeki çoğu akraba çocuğu kolejde okudu.Sınavlara gittiklerinde hiç yüksek puanlar alamadılar, sosyal olarak da pek fark yok. Okul hep puanlarını şişiriyordu. Tamam maddi sıkıntı yoktur çok köklü bir koleje gönderirsiniz tamam ama yoksa hiç o işlere bulaşmayın. Gezisi, hediyesi, kostümü bunaltıyorlar artık her şey para

Bu olay çok fazla var maalesef. Ben sadece fiziği düzgün diye özel okula kabul edilen öğretmenler tanıyorum. Sosyoloji bitirip sosyal bilgiler öğretmenliği yapanlar var.
bu konuda çok kararsızım ben de. Kızım şu an devlet okulunda 3. Sınıfa gidiyor. Memnunum okulundan ama 5. Sınıf için kafamda çok soru işareti var.

Çocuğum var soruyu ona göre cevaplandırıyorum. 2 yıl Devlette anasınıfına gitti. Bu yıl da özele verelim dedik önce ama öğretmen olan yakın bir arkadaşım ilkokulda köklü iyi bir kolej olmadıktan sonra koleje gitmesine gerek yok dedi. Köklü okuldan kastım bilfen bahçeşehir koleji vb. Bu okulların yıllık maliyeti yemek servis kitap kıyafet 85 bini buluyor. İlkokul için çok fazla bir rakam. Bu nedenle ilkokul için devlete vermeyi düşünüyoruz evde kendimiz ilgileneceğiz.

devlet ve özelden çok aslında öğretmen ve arkadaş kalitesi önemli. özellerin bir kısmı daha ucuza öğretmen çalıştıracağım diye daha tecrübesiz kişileri alabiliyor. Ya da evletteki bir öğretmen ilgisiz olabiliyor. okula giden diğer çocukların profili de önemli. özeller de ufacık çocuklar bile marka yarışı yapıyor. o yüzden özel ya da devletten çok okula ve öğretmene özel araştırma yapın. özel iyidir ya da devlet iyidirdiye tek bir doğru yok

İlkokulda 85bin mi? İstanbul fiyatı mı bu? Anadoluda böyle bir fiyat yok bahçeşehir ilkokul bölümü için

Yabancı dil için özel okul tercih ettim,anaokulundan beri ingilizce dersi görüyor kızım. Pişman da olmadım açıkçası. Devlete gönderen arkadaşlarımda (kayıtları çıkan okula göndermeyip,bölgede iyi olarak anılan okula gönderdiler tabi) memnunlar ama ingilizce dersi aldıriyorlar dışardan şu an.
Ha birde adı iyi bilinen,kocaman kampüsü ,baska yerlerde şubesi olan ve epey pahalı özel bir okula çocuğunu gönderip,dönem sonunu beklemeden pişman olup okuldan alan arkadaşlarımda var,kampüs o kadar kalabalıkki çocuk yemek saatinde yemek alabilse oturacak yer bulamıyor demişti annesi.
İyi araştırmak gerekiyor

İlkokulda 85bin mi? İstanbul fiyatı mı bu? Anadoluda böyle bir fiyat yok bahçeşehir ilkokul bölümü için
Evet İstanbul. Bu ücreti hesaplarken eğitim yemek kitap kıyafet servis hepsini koyuyor iım içine. Bence bu tutar en az o kadar bilfende sadece eğitm KDV hariç 65 bin tl idi. Yani bu tarz bir okula verilemeyecekse kolej anlamsız bu benim fikrim. Ben ortaokul için vermeyi düşünüyorum. Hakkımı orda kullanacağım

İyi bir devlet okulunu tercih edeceğim. Evimi de okulun yanına taşıyorum hatta.
Köklü, çok iyi bir koleje vermedikten sonra özel okula vermeyi manasız buluyorum. Bahçesi dahi olmayan apartmandan bozma minik özel okullar bana ticarethane gibi geliyor. Diğerlerine de gücüm yetmez zaten.
İyi bir devlet okulunda, iyi de bir öğretmene denk gelirsek bizden iyisi olmaz. Çocukta bitiyor çoğu şey. İyi bir öğretmenden kastım beklentiye göre değişir. Tüm öğretmenlerimiz iyidir elbette. Ama herkesin beklentisi farklı olabiliyor. Aynı öğretmenden biri memnun olurken diğer biri olmuyor mesela.
Ben devlet diyorum.Nezih bir semtte düzgün bir devlet okulu.

Öğretmen önemli elbette.
Ama önce aile önemli.
Ne yaparsanız yapın evde kaliteli zaman geçiren, ailesinin gerçek anlamda ilgilendiği, para değil vakit ayirdiği cocuklar öğrenmeye açık, balık yemeyi değil tutmayı bilen çocuklar oluyor zaten.

Veli tavsiyesi ile öğretmen seçmeniz pek sağlıklı değil. Herkesi memnun eden sizi etmeyebilir. Beklentiler farklı neticede.

Şansınıza kim gelecek bakın. Yıldızınız uyuşmazsa sınıf değişimi yaparsınız.

Aslında çocuğu olan okula gonderenler cevaplasa herkesin kendi yönünden haklı düşünceleri var kafam iyice karıştı
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum. Benim kızım eylül sonu doğumlu yani diğerlerinden küçük olacak. Devlet okulları kalabalık ve hijyen konusunda emin olamıyorum. Bu yüzden özele yazdırdım. Hayırlısı olsun sizin için. Allah pişman etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…