Okulu bırakmak

Ben daha farklı birşey sormak istiyorum, diyelim ki bundan on sene sonraya gittik. O diploma elinde olmadığı için pişman olacak mısın? Keşkelerin olacak mı? Eğer ömür boyu bunun için pişman olacaksan ne yap ne et mezun ol. Yok ama olsa da olur olmasa da olur düşüncesindeysen boşver kalsın.

Bir de benim bildiğim yüksek lisans öğrencileri öğretmenlik yapıyorsa ders programını ayarlayıp 1 ya da 2 boş gün veriliyor, bunu idare'den talep edemez misin?

7 bin tl nedir yahu? 2-3 aylık maaşın değil mi? Yapma yazık etme emeklerine. Ocakta olmaz mayısta olur ama biter o tez, teslim edilir, diploma alınır. Eğitim için harcayacağın paraya asla acıma. Devlette de işine yarar (araştırırsan ne fırsatlar olduğunu göreceksin), yarın öbür gün özel sektörde de yarar hatta yurt dışına yerleşmek istersen orda da yarar.

Topla kendini, parayı dert etme. Gerekirse gel seni her gün motive edelim burda ama yarım bırakma gözünü seveyim. Yıllar sonra çok pişman olacaksın.

duymam gerekenler bunlar herhalde. çünkü eşim kendini sıktığın yeter boşver olmazsa dünyanın sonu değil modunda. ailem bitir diyor ama çok da müdahale etmeyip bana bırakıyorlar. iş yerindekiler dil sınıfına ayıracağım zamanın azalmaması derdindeler. senin gibi objektif gözle bakan kişilerin yorumlarını duymaya ihtiyacım var sanırım...

Ben daha farklı birşey sormak istiyorum, diyelim ki bundan on sene sonraya gittik. O diploma elinde olmadığı için pişman olacak mısın? Keşkelerin olacak mı? Eğer ömür boyu bunun için pişman olacaksan ne yap ne et mezun ol. Yok ama olsa da olur olmasa da olur düşüncesindeysen boşver kalsın.

Bir de benim bildiğim yüksek lisans öğrencileri öğretmenlik yapıyorsa ders programını ayarlayıp 1 ya da 2 boş gün veriliyor, bunu idare'den talep edemez misin?

boş günüm var, pazartesileri boş verdi idare eğitim özrü sebebiyle. keşke diyeceğimden adım gibi eminim. mesela şu anda bıraktığımı hayal ediyorum. önce bir rahatlama geliyor, boş vaktim olur bir sürü yer içer gezerim diyorum. sonra ise derin bir vicdan azabı...ilerde üniversitede çalışma hayalim var mesela, devamlı lise öğretmeni olarak kalmak istemiyorum.

duymam gerekenler bunlar herhalde. çünkü eşim kendini sıktığın yeter boşver olmazsa dünyanın sonu değil modunda. ailem bitir diyor ama çok da müdahale etmeyip bana bırakıyorlar. iş yerindekiler dil sınıfına ayıracağım zamanın azalmaması derdindeler. senin gibi objektif gözle bakan kişilerin yorumlarını duymaya ihtiyacım var sanırım...

Eşim çok benzerini yaşamış zamanında. Ne yaşadığını, şu an o diplomayı alabilmek için nasıl açıklar aradığını görüyorum o yüzden bundan 5-10 yıl sonra yaşayacağın pişmanlığı da biliyorum.

Odtü de yüksek yaptığı sırada annesini kaybetmiş eşim. Psikolojisi yerle bir olmuş. Kendini içkiye falan vermiş uzattıkça uzatmış. Babası da böyle olmaz deyip almış izmire gelmiş. Bitirme baskısı yapmamışlar o dönem. Aynı diplomayı ege'den aldı ama aklı yıllaaardır diğerinde. Şimdi deliler gibi uğraşıyor, aynı dönem mezun olan ve şu an akademisyen olan arkadaşlarıyla iletişim halinde. Ne yapılabilir diye araştırıyorlar.

İnan hiç aklından çıkmayacak, keşke bitirseydim demelerin hiç bitmeyecek. Bitir o tezi al diplomanı.

evet çocuğum yok henüz. çok teşekkür ederim, ben de büyük hayallerle başlamıştım ama kendimi böyle bir sürecin içinde buluverdim ne yazık ki. devlet işinin garanti olmadığı konusunu ise bu yaz çok net bir biçimde gördük, doğru...kendimde bitirme gücünü bir bulabilsem...

bunu malesef bulamazsınız
muhtemelen aklınızda yapmak isteyip de yapamadıklarınız (ufak şeyler) birikmiş olabilir
bende çünkü genelde öyle oluyor küçük yaşayamadıklarım birikip hayattan soğutuyor
ve 3-4 günlük umursamazca yaşayış hiçbirşeyi düşünmemek için elinden geleni yapman lazım ama :KK66: (yemek menüsü ne yapacağını bile düşünme)
sonrasında güç toparlayabiliyorum sizde de belki etkili olabilir
3-4 gün kimseye zarar getirmez deneyin bence sizde

Kesinlikle bitirmelisin, bu kadar emeğini heba etme, yazık günah valla ben burdan acıdım o emeğe. Pes etmemelisin 7 bin tl eğitim için çok önemli bir mebla değil. Sonra gerçekten çok pişman olacaksın bak.

bunu malesef bulamazsınız
muhtemelen aklınızda yapmak isteyip de yapamadıklarınız (ufak şeyler) birikmiş olabilir
bende çünkü genelde öyle oluyor küçük yaşayamadıklarım birikip hayattan soğutuyor
ve 3-4 günlük umursamazca yaşayış hiçbirşeyi düşünmemek için elinden geleni yapman lazım ama :KK66: (yemek menüsü ne yapacağını bile düşünme)
sonrasında güç toparlayabiliyorum sizde de belki etkili olabilir
3-4 gün kimseye zarar getirmez deneyin bence sizde

valla danışmanım son düzeltmeleri istediğinden bu yana 1 ay geçti. 1 aydır resmen dokunmuyorum. sanırım bu sürenin sonunda yusuf yusuf modu başladı. o aradığım gücü kendimde bulmaya başlamam için tam zamanı herhalde...

öyp herhalde. 7bin tl fazla değil elbette ama bitirebilirsem. çok fazla müdahale eden bir danışmanla bu bir dönem daha yetmez gibi duruyor. bir 7bin tl daha ödemeye gücüm yok eğer bitmezse. kendime bir güvenebilsem...

meb bursuyla gitmiştim. danışmanınla konuşmayı denesen yardımcı olmaz mı, sadece 1 dönem hakkım var, bu 1 dönemde ben elimden geleni yapacağım, siz de bana biraz yardımcı olun bitireyim, falan diye??

bir 7 bin daha vereceğini düşünme şimdilik, hem çok erken hem gereksiz strese sokarsın kendini. şimdi çözmen gereken şeyleri şimdi düşün, gelecek için boş yere endişelenme.

ben de çok stres yaparım bazen gereksiz yere, eşimin çok güzel bir sözü vardır, onu gelecekteki sule düşünsün-üzülsün.. siz de öyle yapın..

boş günüm var, pazartesileri boş verdi idare eğitim özrü sebebiyle. keşke diyeceğimden adım gibi eminim. mesela şu anda bıraktığımı hayal ediyorum. önce bir rahatlama geliyor, boş vaktim olur bir sürü yer içer gezerim diyorum. sonra ise derin bir vicdan azabı...ilerde üniversitede çalışma hayalim var mesela, devamlı lise öğretmeni olarak kalmak istemiyorum.

sadece son bir dönem daha sıkıntı çekip sonra hayallerine kavuşacaksın... Biliyorum hiç kolay değil, maddi manevi çok yıpratıcı birşey ama bitirdiğinde hissedeceğin mutluluk ve gurura değmez mi? Lütfen o gün yaşayacağın huzura odaklanıp bugünün sıkıntılarını bir tarafa bırak. İnsanlar kapasitesini ne kadar çok zorlarsa o kadar çok şey başarır. Biz "daha fazlası olsa yapamam" diye hissederiz ama o daha fazlası olduğunda da hep altından kalkarız öyle yada böyle.

Şuan asıl önemli olan eşinin desteği bence. Eşin bu süreçte evin dağınık olduğunda, bazı günler yemek yapamadığında, senin sık sık gergin ve stresli olmana, hatta bazen pes etmek üzere olup ağladığında destekçin olacak mı?

Soğuyunca başına tekrar oturmak çok zor oluyor.ben de kamudayim ve doktora tamamladım. Şimdiye kadar hiç bir artısı olmadi,belki ilerde bir isime yarar.bir dönem ara verip diğer dönem kayıt yaptirsaniz nasıl olur acaba

Senin bu işten gönlün geçmiş bir kere.
Ayrıca kusura bakma ama sen öyle bi eğitimin kıymetini gerçekten bilebilecek biri olsan yüksek lisansı boşlayıp kpssyle devlete girmezdin zaten.O kadar kapsamlı eğitimler devlette öğretmen olunsun diye verilmiyor.Yazık olmuş bursa.

Yukarıda bırakma yazmıştım şimdi asla bırakma yazıyorum

Zira az önce kitapçıda bitirilmemiş yüksek lisans tezimi gördüm içim sızladı

başkası yazmış hem de benimki daha güzel olacaktıııı

Senin bu işten gönlün geçmiş bir kere.
Ayrıca kusura bakma ama sen öyle bi eğitimin kıymetini gerçekten bilebilecek biri olsan yüksek lisansı boşlayıp kpssyle devlete girmezdin zaten.O kadar kapsamlı eğitimler devlette öğretmen olunsun diye verilmiyor.Yazık olmuş bursa.

keşke devletteki öğretmenlerin böyle bir eğitim alma şansları olsa...inan bu çok ama çok gerekli. keşke bu eğitimi alan herkes devlete girse...

Yukarıda bırakma yazmıştım şimdi asla bırakma yazıyorum

Zira az önce kitapçıda bitirilmemiş yüksek lisans tezimi gördüm içim sızladı

başkası yazmış hem de benimki daha güzel olacaktıııı
bu durum çok kötü tabii...konuma çok severek başlamıştım aslında ama dediğim gibi danışmanımın kılı kırk yarması ve sürekli olarak söylediği şeyleri unutarak başka şeylere karar vermesi sebebiyle pes ettim biraz da. sen neden bitirmedin?

Bilkent gibi okuldaki master bırakılır mı hiç, müstakil 3+1 ünilerden biri olsa hadi uğraşmazsın belki ama bu masterı bitir bence.
Benim arkadaşım da 2 yıl önce tezini zamanında yapamayacağı için 20.000 TL ödeyecekti bilkente, neredeyse 5000 TL maaşlı işini bırakacaktı tazminat ödemeyim diye neyse ki iş değiştirdi ve sıktı dişini yetiştirdi, sadece biraz stresli oldu.

keşke devletteki öğretmenlerin böyle bir eğitim alma şansları olsa...inan bu çok ama çok gerekli. keşke bu eğitimi alan herkes devlete girse...

neden?sen gidip oxford da okusan cambridge de, devlette belirli bir müfredatın ötesine geçemiyorsun ki?ingilizce bilmeyen nesil öğretmenler hiçbir şey bilmediği için değil, müfredatın saçma sapanlığı nedeniyle ingilizce öğrenemiyor.

Senin tatile ihtiyacın var. Neden kendini bu kadar yıprattın bu kadar koşturdun ki? Hayatta huzurlu ve mutlu olmak için yaşıyoruz, yaşadığın her an bunu unutma bence.

Bu sene kendine güvenmiyorsan 1 yıl sonra başlarsın. Bu bir yılı da olabildiğince sakin ve mutlu geçirmeye çalış bence, fırsat bulduğunda tatile gir hiç kaçırma, eşinle kaliteli vakit geçir.

İlla bu sene yazmak zorunda değilsin herhalde? Seneye yazarsın. Gerekli motivasyon ve enerjiyi topladıktan sonra.. O kadar emek vermişsin çünkü hiç olmasın.

ilk üniversitemi bitirdikten 1 yıl sonra çok istediğim başka bir bölümü kazandım ama devam zorunluluğu nedeniyle işle birlikte yürütemeyeceğim için kayıt yaptırmadım (sınavlara girmek bile sorun olacaktı). hayatımın en büyük pişmanlığıdır bu, o yüzden ne olursa olsun şartları zorla ve bırakma derim.

X