- 27 Aralık 2013
- 1.004
- 1.560
- 34
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Hayalim olan herşeyi yapmışsın.
Tam sona gelmiş burda pes edemezsin.
Tam sona gelmiş burda pes edemezsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
7 bin tl nedir yahu? 2-3 aylık maaşın değil mi? Yapma yazık etme emeklerine. Ocakta olmaz mayısta olur ama biter o tez, teslim edilir, diploma alınır. Eğitim için harcayacağın paraya asla acıma. Devlette de işine yarar (araştırırsan ne fırsatlar olduğunu göreceksin), yarın öbür gün özel sektörde de yarar hatta yurt dışına yerleşmek istersen orda da yarar.
Topla kendini, parayı dert etme. Gerekirse gel seni her gün motive edelim burda ama yarım bırakma gözünü seveyim. Yıllar sonra çok pişman olacaksın.
Ben daha farklı birşey sormak istiyorum, diyelim ki bundan on sene sonraya gittik. O diploma elinde olmadığı için pişman olacak mısın? Keşkelerin olacak mı? Eğer ömür boyu bunun için pişman olacaksan ne yap ne et mezun ol. Yok ama olsa da olur olmasa da olur düşüncesindeysen boşver kalsın.
Bir de benim bildiğim yüksek lisans öğrencileri öğretmenlik yapıyorsa ders programını ayarlayıp 1 ya da 2 boş gün veriliyor, bunu idare'den talep edemez misin?
duymam gerekenler bunlar herhalde. çünkü eşim kendini sıktığın yeter boşver olmazsa dünyanın sonu değil modunda. ailem bitir diyor ama çok da müdahale etmeyip bana bırakıyorlar. iş yerindekiler dil sınıfına ayıracağım zamanın azalmaması derdindeler. senin gibi objektif gözle bakan kişilerin yorumlarını duymaya ihtiyacım var sanırım...
evet çocuğum yok henüz. çok teşekkür ederim, ben de büyük hayallerle başlamıştım ama kendimi böyle bir sürecin içinde buluverdim ne yazık ki. devlet işinin garanti olmadığı konusunu ise bu yaz çok net bir biçimde gördük, doğru...kendimde bitirme gücünü bir bulabilsem...
bunu malesef bulamazsınız
muhtemelen aklınızda yapmak isteyip de yapamadıklarınız (ufak şeyler) birikmiş olabilir
bende çünkü genelde öyle oluyor küçük yaşayamadıklarım birikip hayattan soğutuyor
ve 3-4 günlük umursamazca yaşayış hiçbirşeyi düşünmemek için elinden geleni yapman lazım ama (yemek menüsü ne yapacağını bile düşünme)
sonrasında güç toparlayabiliyorum sizde de belki etkili olabilir
3-4 gün kimseye zarar getirmez deneyin bence sizde
öyp herhalde. 7bin tl fazla değil elbette ama bitirebilirsem. çok fazla müdahale eden bir danışmanla bu bir dönem daha yetmez gibi duruyor. bir 7bin tl daha ödemeye gücüm yok eğer bitmezse. kendime bir güvenebilsem...
boş günüm var, pazartesileri boş verdi idare eğitim özrü sebebiyle. keşke diyeceğimden adım gibi eminim. mesela şu anda bıraktığımı hayal ediyorum. önce bir rahatlama geliyor, boş vaktim olur bir sürü yer içer gezerim diyorum. sonra ise derin bir vicdan azabı...ilerde üniversitede çalışma hayalim var mesela, devamlı lise öğretmeni olarak kalmak istemiyorum.
Senin bu işten gönlün geçmiş bir kere.
Ayrıca kusura bakma ama sen öyle bi eğitimin kıymetini gerçekten bilebilecek biri olsan yüksek lisansı boşlayıp kpssyle devlete girmezdin zaten.O kadar kapsamlı eğitimler devlette öğretmen olunsun diye verilmiyor.Yazık olmuş bursa.
bu durum çok kötü tabii...konuma çok severek başlamıştım aslında ama dediğim gibi danışmanımın kılı kırk yarması ve sürekli olarak söylediği şeyleri unutarak başka şeylere karar vermesi sebebiyle pes ettim biraz da. sen neden bitirmedin?Yukarıda bırakma yazmıştım şimdi asla bırakma yazıyorum
Zira az önce kitapçıda bitirilmemiş yüksek lisans tezimi gördüm içim sızladı
başkası yazmış hem de benimki daha güzel olacaktıııı
keşke devletteki öğretmenlerin böyle bir eğitim alma şansları olsa...inan bu çok ama çok gerekli. keşke bu eğitimi alan herkes devlete girse...