- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
-
- Konu Sahibi Samire tmv
Önemli değil ınsallah oğlun istediği okula gider
En azindan mahalle arasi özel okul bile olsa çocuğa test çözmeyi öğretirler devlet okulundan her halükarda iyidirMaalesef yetmez
Söyler de buradan yazarsam tepki alırım. Neyse yazayım. Aslında okullarda hiç olmayan şeyler vardır. Bağış , yardım gibi. Sonra şans eseri kaydedildiği sınıf, en iyi öğretmenin olduğu sınıf olur. Ülkemizde olmuyor tabi bunlar.Müdür soylermı ki şu ögretmen iyi diye
Anladım bırkac arkadasta dedi sizin dediğiniziSöyler de buradan yazarsam tepki alırım. Neyse yazayım. Aslında okullarda hiç olmayan şeyler vardır. Bağış , yardım gibi. Sonra şans eseri kaydedildiği sınıf, en iyi öğretmenin olduğu sınıf olur. Ülkemizde olmuyor tabi bunlar.
Devlet okulundan tam olarak nasıl bir sosyalleştirme bekliyorsun bilmiyorum. Çünkü mesela bizim kütüphanemiz bile yok, çocukları alayım bir yere götüreyim desen o yasak bu yasak derler. yılda bir müdürün gönlü olursa tamam der sonra kırk tane prosedür.. kurs açmak istersin yer sıkıntımız var der izin vermez. Sınıfta pano yeterli gelmez duvara bir şey asayım dersin duvara bant yapıştırmak yasak der, velilerimi tek tek randevuyla okula çağırırdım ders öncesi yarım saat görüşmek için ona bile laf etti okul idaresi . Okul müdürü gerçekten önemli. Yani devlet okulunda çocuğun öyle etkinlikten etkinliğe koşmaz da iyi bir okul müdürü ve öğretmene denk gelirse okulun imkanları doğrultusunda potansiyelini ortaya çıkarabilir. Ben öğretmen olarak çocuğumu sıradan bir özel okula göndermek yerine devlet okuluna gönderirim. 9 yıllık öğretmenim imkanlar ne olursa olsun ilgisiz kalan boşvermiş olan öğretmen görmedim desem yeridir. Ama dediğim gibi bu eğitim ve öğretim konusunda böyle. Çocuk çok yönlü gelişsin istersen bunu dışarıdan destekleyeceksin, velilerle iletişim içinde olup arkadaşlarıyla kaynaştıracaksın okul dışında gidip geleceksiniz sinemaya pikniğe vs.Devlet okulunu kendimiz seçebılıyormuyuz yaşamadığımız küçük şehir ilgili öğretmen olurmu cocukları sosyallestırmek için birseyler yaparlarmı bılmıyorum
Kızımın kuzeni kayserıde öğretmeni satranç dersi veriyormuş ondan sordum acaba büyük şehirlerde başka etkinlikler oluyor mu diye merak ettim aslında dediğiniz gibi tek başına sosyallesmede olmaz velilerle de konusup gorusmek lazımDevlet okulundan tam olarak nasıl bir sosyalleştirme bekliyorsun bilmiyorum. Çünkü mesela bizim kütüphanemiz bile yok, çocukları alayım bir yere götüreyim desen o yasak bu yasak derler. yılda bir müdürün gönlü olursa tamam der sonra kırk tane prosedür.. kurs açmak istersin yer sıkıntımız var der izin vermez. Sınıfta pano yeterli gelmez duvara bir şey asayım dersin duvara bant yapıştırmak yasak der, velilerimi tek tek randevuyla okula çağırırdım ders öncesi yarım saat görüşmek için ona bile laf etti okul idaresi . Okul müdürü gerçekten önemli. Yani devlet okulunda çocuğun öyle etkinlikten etkinliğe koşmaz da iyi bir okul müdürü ve öğretmene denk gelirse okulun imkanları doğrultusunda potansiyelini ortaya çıkarabilir. Ben öğretmen olarak çocuğumu sıradan bir özel okula göndermek yerine devlet okuluna gönderirim. 9 yıllık öğretmenim imkanlar ne olursa olsun ilgisiz kalan boşvermiş olan öğretmen görmedim desem yeridir. Ama dediğim gibi bu eğitim ve öğretim konusunda böyle. Çocuk çok yönlü gelişsin istersen bunu dışarıdan destekleyeceksin, velilerle iletişim içinde olup arkadaşlarıyla kaynaştıracaksın okul dışında gidip geleceksiniz sinemaya pikniğe vs.
Veriliyor ben de başka okuldayken verdim, müdürüm hevesliydi bodrumu satranç odası yaptık ama yeni okulumda maalesef, böyle bir çaba yok. Öğretmen bir şey yapmak istiyor kolaylaştıralım diyen yok. Ben serbest etkinlik derslerinde ara ara öğretmeye çalıştım yine deKızımın kuzeni kayserıde öğretmeni satranç dersi veriyormuş ondan sordum acaba büyük şehirlerde başka etkinlikler oluyor mu diye merak ettim aslında dediğiniz gibi tek başına sosyallesmede olmaz velilerle de konusup gorusmek lazım
Kızım 1. sınıfa başlayacak inşallah Eylül' de. Bizde özel okul tercih ettik, bu yıl da aynı kurumun anaokuluna gidiyordu. Özel okulda şımar durumu olmaz, kurum eğer profesyonel ise disipline bile olur. Biz de öyle oldu en azından.İlla ki özel okul devlet okulu berbattır kafasında değilim. Özel okula gönderecek gücüm olmasaydı biraz daha stresle devlet okuluna gönderecek fakat öğretmen seçmek için elimden geleni yapacaktım. Kızım çok sorguylayan çok araştıran bir çocuk devlet okulunda ezilecekti yani öğretmen tarafından, muhtemelen bu ilgisi baskıyla sonlanacaktı. Bu hususta içim rahat. Benim için bir diğer önemli konu ingilizce , gerçekten ingilizcesi oldukça iyi en azından bizim gibi "çekinmeden" konuşuyor. Ve sosyal aktiviteler oldukça fazla her hafta farklı spor branşları yapıyor, müzik hayatımızın tam ortasında.Evet artıları var , ama devlet okuluna gönderip bu etkinleri dışardan da tamamlayabilirsiniz. Kurumsal olmayan evden bozma bir özel okuldansa devlet okulunu tercih ederim. Allah izin verirse ekonomik olarak yani liseye kadar özel okula göndermek istiyorum. Liseyi kazansın artık bi zahmet
[/QUOTE
Çocuğu baskıyla büyütmek de hüsranla sonuçlanıyor çevremden gördüğüm kadarıyla. Yani o kadar özelde okuttum iyi liseyi tuttur bak o kadar para döktüm vs deyince de stres oluyor çocuklar. İki tane akrabanın çocuğu ilkokuldan liseye kadar özel okula gitti ama ailesinin baskıcı tavırları nedeniyle kazanamadılar iyi bir liseyi. Hatta sonra yine özelden devam etti birisi o ikinci senede üniversiteyi kazandı. Yani özel okula gidince çok süper de olmaya biliyor her şey. Tabi siz öyle yaparsınız diye demiyorum yanlış anlamayın lütfen. Biz de birinci sınıf için özele yazdırdık ama içinde varsa iyi bir öğrenci olur.
Evet bir öğrencim Galatasaray lisesini kazanmıştı üstelik ortaokulda devlet okulundaydı. Türkçe öğretmeni olduğum için o kadar gurur duydum ki. O nedenle diyorum yaa çocuğun için ide varsa öyle böyle başarılı oluyor.Devlet okulunda da olsa iyi bir lise kazansın isterim . Ben onun için elimden geleni yapıyorsam o da elinden geleni yapsın isterim. Kapasitesi çerçevesinde elbette . Onu da öğretmen ile uzmanlar ile değerlendiririz. En en en benim çocuğum olacak kafası yok bende ama kaliteli eğitimin de bir sonucu olmalı. Hiç robertli , gs liseli bir gençle sohbet fırsatınız oldu mu ? Hayata bakışları sorun çözme kabiliyetleri bambaşka . İyi bir eğitim aldıysa beklenti kötü birley değil ki. Kızım Oldukça özgür ruhlu bir çocuk baskılara boyun eğmeyecektirŞimdi bile sesimi yükseltsem anne nazik ol, kontrolü kaybetme diyor.
Aksi de oluyor ama devlet okulunda heba da olabiliyor. Arada kaynıyor , kendini ifade edemiyor. Ama sizin görüşünüz açısından eşim var önümde iyi bir örnek. Köy okulunda okumuş bir çocuk, liseye de dümdüz bir liseye girmiş öss 'de ( o zaman öss vardıEvet bir öğrencim Galatasaray lisesini kazanmıştı üstelik ortaokulda devlet okulundaydı. Türkçe öğretmeni olduğum için o kadar gurur duydum ki. O nedenle diyorum yaa çocuğun için ide varsa öyle böyle başarılı oluyor.