Devlet okulu mu özel okul mu

Kızım ilkokulu devlette okudu öğretmeni de çok iyiydi ama kızım sınıfa göre daha öndeydi öğretmenimiz 1 sayfa ödev veriyordu haftasonu için 10 dakika da bitiriyordu ve ben hep kendim destekliyordum dikkat kitapları hikaye kitapları matematik testleri bu beni gerçekten yordu çalıştığım için.2.akran zorbalığı kızım çok çekti maalesef serviste kendinden küçük çocuklardan dayak yedi itiraz ettiğimde o çocuk yaramaz başedemiyoruz dendi sınıfında küfür eden çocuklar vardı beslenmesini yere döken çocuklar oldu ve öğretmeni sadece uyardı.şimdi kızım özelde inanın öyle mutlu gidiyor ki anne arkadaşımla tartıştım rehberlik servisine gittik barıştık diyor duygularını daha rahat ifade ediyor şimdi oğlum 1e başlayacak özele gitsin çok istiyorum ama fiyatlar gerçekten çok fazla

Biz geçen yıl bunu çok düşündük, devlete karar verdik, iyi bir öğretmene verdik çok şükür pişman değiliz. Ki özele versek bizim için daha rahat olacaktı tam gün olması, yemek vermeleri, daha yakın olması eve vs. Ama biz sadece oğlumun iyiliğini düşünerek karar verdik. Hergün götürüp getirdim, beslenme hazırladım hamile halimle son güne kadar.

bence bu yaşadığınız şehre,çevreye göre değişir. mesela kardeşim küçük bir şehirde devlet okuluna gidiyor ama özel okuldan bir farkı yok,öğretmenlerin hepsi tanıdığımız sürekli görüştüğümüz insanlar.sınıf arkadaşlarının neredeyse hepsiyle de ailecek görüşüyoruz.sınıfı kalabalık değil vs vs.yani öncelikle çevrenizdeki ailelerle görüşmeniz iyi olur.ve tanıdığınız öğretmenlerle.alelade her çocuğun geldiği kalabalık bir devlet okuluna da göndermeyin tabiki.ayrıca özel okula gitti diye çocuğun özgüven patlaması yaşayıp şımaracağını da zannetmiyorum.eminim çocuk özel ve devlet okulu ne farkında bile değildir.iyice araştırıp ortamı,velileri,öğretmenleri düzgün bir okula göndermek en iyisi.özel-devlet fark etmeden.

1. sınıf bir çocuğu özele göndermeye ne gerek var kendi fikrim tabiki. lisede üniversiteye hazırlanma süreci olduğu için lisede göndermeniz bence daha mantıklı olurdu. okuma yazmayı öğrenecek bir çocuğu özele verip bence boşuna masraf etmiş olursunuz, o parayı ilerleyen zamanlarda başka konularda çocuğunuz için harcayabilirsiniz bence
bu arada içe kapanıklık veya çekingenlik okulla değil sosyalleşmeyle alakalı bir durum.

Anladım bırkac arkadasta dedi sizin dediğinizi

Özel okul ya da devlet okulu mu karar vermek zor fakat mesleğini severek yapan , her çocuğa ulaşmaya çalışan, adil, fedakar ve sevgi dolu bir öğretmen çocuğunuzun geleceğini değiştirir. Bazıları 1. Sınıf özel okula ne gerek var demiş. Çocuğunuz, okulu, okumayı , sevmez ise lise de hiç bir özel okul özel öğretmen onu kurtaramaz. İlkokul ve öğretmen bence en önemlisidir. Temel nasıl olursa sonrası genelde öyle olur.

Devlet okulunu kendimiz seçebılıyormuyuz yaşamadığımız küçük şehir ilgili öğretmen olurmu cocukları sosyallestırmek için birseyler yaparlarmı bılmıyorum
Devlet okulundan tam olarak nasıl bir sosyalleştirme bekliyorsun bilmiyorum. Çünkü mesela bizim kütüphanemiz bile yok, çocukları alayım bir yere götüreyim desen o yasak bu yasak derler. yılda bir müdürün gönlü olursa tamam der sonra kırk tane prosedür.. kurs açmak istersin yer sıkıntımız var der izin vermez. Sınıfta pano yeterli gelmez duvara bir şey asayım dersin duvara bant yapıştırmak yasak der, velilerimi tek tek randevuyla okula çağırırdım ders öncesi yarım saat görüşmek için ona bile laf etti okul idaresi . Okul müdürü gerçekten önemli. Yani devlet okulunda çocuğun öyle etkinlikten etkinliğe koşmaz da iyi bir okul müdürü ve öğretmene denk gelirse okulun imkanları doğrultusunda potansiyelini ortaya çıkarabilir. Ben öğretmen olarak çocuğumu sıradan bir özel okula göndermek yerine devlet okuluna gönderirim. 9 yıllık öğretmenim imkanlar ne olursa olsun ilgisiz kalan boşvermiş olan öğretmen görmedim desem yeridir. Ama dediğim gibi bu eğitim ve öğretim konusunda böyle. Çocuk çok yönlü gelişsin istersen bunu dışarıdan destekleyeceksin, velilerle iletişim içinde olup arkadaşlarıyla kaynaştıracaksın okul dışında gidip geleceksiniz sinemaya pikniğe vs.

Kızımın kuzeni kayserıde öğretmeni satranç dersi veriyormuş ondan sordum acaba büyük şehirlerde başka etkinlikler oluyor mu diye merak ettim aslında dediğiniz gibi tek başına sosyallesmede olmaz velilerle de konusup gorusmek lazım

Veriliyor ben de başka okuldayken verdim, müdürüm hevesliydi bodrumu satranç odası yaptık ama yeni okulumda maalesef, böyle bir çaba yok. Öğretmen bir şey yapmak istiyor kolaylaştıralım diyen yok. Ben serbest etkinlik derslerinde ara ara öğretmeye çalıştım yine de

Kızım 1. sınıfa başlayacak inşallah Eylül' de. Bizde özel okul tercih ettik, bu yıl da aynı kurumun anaokuluna gidiyordu. Özel okulda şımar durumu olmaz, kurum eğer profesyonel ise disipline bile olur. Biz de öyle oldu en azından.İlla ki özel okul devlet okulu berbattır kafasında değilim. Özel okula gönderecek gücüm olmasaydı biraz daha stresle devlet okuluna gönderecek fakat öğretmen seçmek için elimden geleni yapacaktım. Kızım çok sorguylayan çok araştıran bir çocuk devlet okulunda ezilecekti yani öğretmen tarafından, muhtemelen bu ilgisi baskıyla sonlanacaktı. Bu hususta içim rahat. Benim için bir diğer önemli konu ingilizce , gerçekten ingilizcesi oldukça iyi en azından bizim gibi "çekinmeden" konuşuyor. Ve sosyal aktiviteler oldukça fazla her hafta farklı spor branşları yapıyor, müzik hayatımızın tam ortasında.Evet artıları var , ama devlet okuluna gönderip bu etkinleri dışardan da tamamlayabilirsiniz. Kurumsal olmayan evden bozma bir özel okuldansa devlet okulunu tercih ederim. Allah izin verirse ekonomik olarak yani liseye kadar özel okula göndermek istiyorum. Liseyi kazansın artık bi zahmet

Devlet okulunda da olsa iyi bir lise kazansın isterim . Ben onun için elimden geleni yapıyorsam o da elinden geleni yapsın isterim. Kapasitesi çerçevesinde elbette . Onu da öğretmen ile uzmanlar ile değerlendiririz. En en en benim çocuğum olacak kafası yok bende ama kaliteli eğitimin de bir sonucu olmalı. Hiç robertli , gs liseli bir gençle sohbet fırsatınız oldu mu ? Hayata bakışları sorun çözme kabiliyetleri bambaşka . İyi bir eğitim aldıysa beklenti kötü birley değil ki. Kızım Oldukça özgür ruhlu bir çocuk baskılara boyun eğmeyecektir Şimdi bile sesimi yükseltsem anne nazik ol, kontrolü kaybetme diyor.

Anaokul, ilkokula, orta okul bunlarda özele para bayılmam çocuğun elinde ilgi alakası çalışması ama lisede bir yönelimi varsa sağlık sektörüne ya da bir ilgisi varsa eğer o ışığı bende gorduysem küçük bir ihtimal tercih edebilirim.

Evet bir öğrencim Galatasaray lisesini kazanmıştı üstelik ortaokulda devlet okulundaydı. Türkçe öğretmeni olduğum için o kadar gurur duydum ki. O nedenle diyorum yaa çocuğun için ide varsa öyle böyle başarılı oluyor.

Aksi de oluyor ama devlet okulunda heba da olabiliyor. Arada kaynıyor , kendini ifade edemiyor. Ama sizin görüşünüz açısından eşim var önümde iyi bir örnek. Köy okulunda okumuş bir çocuk, liseye de dümdüz bir liseye girmiş öss 'de ( o zaman öss vardı ) derece yapmış. Ama benim tek kriterim ders başarısı da değil. Minicik bir örnek vereyim bitki ve böcek isimlerini öğrenmiş, dağda bitkiyi , böceği görüyoruz . Hoop adını söylüyor bu böceğin görevi şu , şu bitki buna faydalı diyor bunu devlet okulunda yapamazlar. Vakit yok öğretmen sayısı öğrenci sayısına göre yetersiz. Zihniyet başka, minik bir örnekti. Devlet okulu bunu verse delirmiş değilim ki bir asgari ücreti okula gömeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…