Devlet okulu mu özel okul mu

Ben çocuğumu bu yıl 1.sinifta özele gonderdim, bilinen kurumlardan biri. Ancak uzaktan eğitim döneminde 1.donem çok yararını göremediğimizi farkettim. Belki de benim çocuğumdan kaynaklıdır.ingilizce de ilerlwyemedik , geri bildirimi olan bir çocuk değil , zeki ancak odev konusunda beni zorlayan bir çocuk. Neyse bu sene 2.sinif için devlet okuluna geçiyoruz okul donanım olarak özel okul formatinda, eski bir okul ama binası 3 sene önce yenilenmis. 2 tane çok iyi öğretmen önerildi.Disiplinli , hevesli çok onerilen öğretmen ikisi de.Etkinlikleri bol, veli seminerleri yapilan bir okul.yeni bir kutuphanesi, çanak çömlek atölyesine kadar var. Evimize çok yakın oldugundan annem karşılayacak. Benim özel.okulu istememdeki en büyük etken ingilizceydi onu da haftada 2 veya 3 gün özel öğretmenle destekleyecegim. Ortaokulda özele tekrar geçeceğiz gibi düşünüyorum ama ilkokulda devlet okulunda iyi bir ogretmen daha mantıklı geliyor bana, veli profili de önemli tabii bakalim.Herkesin hakkinda hayırlısı olsun

Özel okulu tercih ediyorum birçok aktivite vs öğretmenin ilgisi yemek bence iyi birde çocuklara nazik davraniyorlar hersene fiyatlar artıyor
En önemlisi çocukta biter iş kimi davarin arkasında birinci olur kimi roberte gönder okulu bırakır ayrıca maddi yönden sıkışıp özele göndermek mantıksız çünkü hicmi canın bişey istemeyecek yemekmi yemeyecrk iyi devlet okulu artı kurslarla destekleyebilirsiniz

Sizin dedıgınız gibi ilkokul devlet de ortaokul ozel de olabilir kızımın kardesıde var iki sene sonra Anaokuluna gidecek onu devlete gonderıp kızımı ozele gondermekte ogluma haksızlık olacak

Şimdi ay olarak küçüklük, fiziki olarak küçüklük vs bunlar okuldaki başarıyı o kadar etkilemiyor. İlkokulda çocuğun başarısı tamamen kendi ilgisi , isteği ve veli desteğine bağlı. Evdeki Veli desteğiyle çocuk çok başarılı olabilir.
Ben sahsen ortaokulda daha cok tavsiye ederim. İyi bir liseyi kazanmasi açısından özele gönderilebilir.

Benim çocuğum derslerinde çok başarılıydı ama çok çekingen ve hakkını savunmayan bir çocuktu. Özel okulun iyi olacağına inandım ve çok memnun kaldım. 8. Sınıfta da iyi bir devlet lisesini kazandı ayrıldık. ancak çok isim yapmış (tabiri caizse totosu kalkık) olanlar değil de çocuğunuza kıymet verecek birebir ilgilenecek butik vizyonu olan bir okul bulursanız.(bizim okulda yıllardır anadili ingilizce öğretmen var mesela) çok faydası olacağına inanıyorum.

Bence bir çocuk ikisini de görmeli. Özele verir sonra devlete alırsanız mutsuz olabilir. Bence ilk okulu devlette okuması, sizinde o süreçte para biriktirmeniz ve ilkokuldan sonrasını özelde okuması daha iyi

Devlet okullarındaki öğretmenlerin sevgisi ve ilgisi bile çok başka,araştırıp iyi bir öğretmen adı duydugunuzda onun peşine düşün,her köşe başına açılan ticarethaneden hallice özel okullardan uzak durun

Yarım dönemde ne kadar ingilizce öğrenmesini bekliyordunuz? Hem çocuklar cevap vermiyor pek ingilizce sorunca bilmediğini sanıyoruz ama oyle değil. Bizimki de bize cevap vermez ama yurt dışından hoca gelirdi arada öğretmeni videosunu çekil atardı bakıyoruz takır takır cevap veriyor ona. Erken davranmışsınız bence.

Benim de kızim birinci sınıfa baslayacak.En yakınimda kendi halinde düzgün bir okul var.Ona yazdiracagim.Öğretmen de arastiracagim.Okuma ,yazma ,dort islem evden veli ilgisiyle ozel okula ihtiyac olmadigini düşünuyorum

Anasinifindan sonra..cocuklarin en onemli egitim ogretim hayatinin belileyicisi..ilkokul ogretmenidir.ozel yada devlet onemli degil..onemli olan ogretmen..ozellikle bulundugunuz yerdeki okullarin ilkokul ogretmenlerini cok iyi arastirin bence..

Peki özel okulda çocuğumun çok pohpohlanmasından, sınıf öğretmeninin çok mükemmelmiş gibi gözümü boyama ihtimalinden korkuyorum. Özel okula verirsem çocuğumun günde 1.5 saati serviste geçecek toplam ve geçen sene kreşte bu sebepten zorlandı, gitmek istemedi. Devlette iyi bir öğretmen var. Onun sınıfına verirsek özel satranç dersi falan aldırmak istiyorum, kendim de ingilizce öğretmeniyim. ama çalışıyorum ve iki yaşında bir çocuğum daha var. Eşim de zaten çok yoğun çalışıyor seyahate gidiyor, aile büyükleri burada değil. Yetişememekten pes etmekten korkuyorum. Konuya limon sıkmak istemem ama bana da akıl verirseniz çok makbule geçer. Bazıları alışır gidiş gelişe özele ver diyor. Bazı arkadaşlarım da ilkokulda gerek yok diyor. Anamnez derin sularda fikir verirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Hiç öyle değil iş korkudu olmadığı için gayet rahatlar
Vicdanı ve ahlaki değerleri olan öğretmenlerin iş korkusuna ihtiyacı yoktur,genelleme yapmayın lütfen,ben oğlumu tonla para verip geçen sene iyi olduğunu düşünerek özel bir anaokuluna yolladım oğlum geceleri öğretmenim bana kızıyor diyerek uyanmaya başlamıştı okul fobisi oluşmustu sonra aldik ama çok zor aştık

Sakıncası yoksa oğlunuz hangi okula gidiyor öğrenebilir miyim
Kızım 4 yaşında ama şimdiden okul araştıyoruz

Özel kreşleri demiyorum özel okulları diyorum gerçekten iyi ilgileniyorlar

Çocukta potansiyel yoksa hiiiiç fark etmez.
Maşallah herkesin çocuğu da zeki ama çalışmıyor kategorisinde

Özel okullar başarı oranlarını artırmak için çoğu zaman ortaokul ve liseden öğrenci kaparlar, zaten çalışkan ya da zeki olan öğrencileri genelde son seneleri kalmışken alır, sonra da o öğrenciler bilmem ne okulu kazanınca da utanmadan boy boy reklam verirler bizim öğrencimiz diye. Aslında emek emek o öğrencileri işleyen öğretmenler başkadır ama kaymağını o özel okullar yer (köklü özel okullar değil elbette)

Bu sebeple çocuğunu özele verip yine başarısız olunca şaşıranlar oluyor. Zannediyorlar ki özel okulda beyni açıp bilgiyi sokuyorlar.

Devlet okulları günümüzdeki kolejlerin yüzde doksanından daha iyi eğitim verir. Elbette sosyal faaliyetlerde yarışamazlar, ama eğitimde siler atarlar.

Kardeşim koleje gitti, tüm dersler 100, 100, 100. Türkçe yazması berbat, imla kurallarından bihaber, yabancı dile bakayım dedim, hey yavrum hey o da, e bu yüzleri kim aldı?

Kısacası acı ya da tatlı gerçeklerle yüzleşmeli herkes.
Herkesin çocuğu zeki değil. Tabletle oynamak, tableti kurcalamak zeka belirtisi değildir. Yapması söylenen bir şeyi yapmamak için direnmesi zeka belirtisi değildir.

Ha ayrıca hiperaktivite zeka belirtisi değildir, aksine ilaç kullanımını gerektiren bir rahatsızlıktır.

Özel kreşleri demiyorum özel okulları diyorum gerçekten iyi ilgileniyorlar
Özel okulların hepsi mi çok ilgileniyor ya da devlet okullarının hiçbirisi mi ilgilenmiyor,bence ilkokul döneminde önemli olan öğretmen çocuğu aksama kadar para almak için şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz diye oyalayan özel okullara ihtiyaç yok,Ted Koleji gibi istisnalar değilse

Özel okulda çalışan biri olarak söylüyorum devlet. İyi bir öğretmeni olursa devlet daha iyi olur diye düşünüyorum. Özelde çocukları çok pohpohluyorlar, şişirme notlar veriyorlar vs vs. Ama avantajı iyi bir öğretmen olursa ve iyi bir okul idaresi, yabancı dil yönünden daha iyi bir eğitim alır. Sosyalliği daha fazla artabilir. Bütçenize göre karar verin. Alelade bir koleje yollayacağınıza devlet derim ben. Çevrenizdeki devlet okullarına da bağlı ama. İyi değerlendirmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…