Kriterlerinize göre değişir
1+1 hepsinde 2
Ama bunun yanında dil eğitimine önem veriyorsanız, yurtdışı bağlantılı okul derseniz, sosyal aktiviteleri bol olsun derseniz, sınıflar kalabalık olmasın derseniz tabiki özel okul.
Özel okullarda kendi içinde bölünüyor. Dershaneden dönme okullarda var, isim yapmış köklü okullarda var.
İmkanınız varsa ben iyi, köklü özel okul diyorum.
Özellikle bu pandemi sürecinde okulumuz ve öğretmenlerimizden birkez daha nekadar memnun olduğumu anladım.
3 Ay boyunca online canlı dersler yanı sıra okulun kendi eğitim platformundan konu tekrarı videolar, testler, ödevler vs. Okul gibi olmasada en azından hiç kopmadı çocuklar, sonuna kadar getirdiler.
Şişirme not vs demiş bazıları. Hiç inanmiyorum. Benim büyük kızıma gayet düşük notda veriyor öğretmenleri. Çalışınca yükseliyor salınca düşüyor. Ben anne olarak bunu çok rahat gözlemliyorum zaten, saldığı dönemler 100 alsa zaten inanmam. İnanan veliler varsa bilemem. Bizde öyle bir durum yok.
Okuldan ziyade öğretmen demiş bazıları ama iyi bir özel okulda öğretmenlerde iyi zaten. Bizim okulda geneli devletden emekli tecrübeli öğretmenler. Branş öğretmenleri daha genç ve çok dinamikler.
Evet ücretleri yüksek ama eğitime gidene ben üzülmüyorum.