- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
-
- Konu Sahibi Samire tmv
Aslında benım karşılayacak durumum yok kayınbabam yarıdan fazlasını o verecek biraz imkansız geliyor bana sonuna kadar okutmak ben okutamamSonuna kadar götürecekseniz özele verin bir de.Bu en önemlisi aslinda.Sonradan devlete gecen ögrenci cok bocaliyor hakikaten.
Elbette zaten çok iyi öğrenci ve çok kötü öğrenciye öğretmenin yapacağı pek bir şey yoktur.Iyi bir ogretmene cok arastirip yazdirmistik devlette oglumu.o siniftan 5 kisi su an tipta okuyor ,liseyi okumayan da oldu aralarinda.Aslina bakarsaniz iyi bir ögretmen de tam çözüm degil .Cocugun kendisi ve ailenin egitime verdigi önem de cok önemli.
Evet katiliyorum ,büyük cogunlugu daha 1. ve 2. sinifta belli ediyor kendini.Sonradan acilan istisnalar var ama cocugun kendisi kilit nokta.
Evet katiliyorum ,büyük cogunlugu daha 1. ve 2. sinifta belli ediyor kendini.Sonradan acilan istisnalar var ama cocugun kendisi kilit nokta.
Cok bocalayanina tanik oldum o yuzden sordum.Arada cok fark oluyor ,cocuk nasil alisiyorsa öyle gidiyor cunku.Aslında benım karşılayacak durumum yok kayınbabam yarıdan fazlasını o verecek biraz imkansız geliyor bana sonuna kadar okutmak ben okutamam
Ben kendi oğlum için devlet okulu araştırmayı planlıyorum henüz çok zamanım var. Şimdilik özel okul düşünmüyorum çünkü çocuğumu sürekli değişen sınav sistemine göre yetiştirmeyi planlamiyorum. Kendim bireysel yaşama becerisi kazandırmayı hedefliyorum, ahlaki yönünü beslicem ve merak duygusunu atesleyip ona sevgi ve huzur dolu günler sunucam. Sonrasını ona birakicam. İnşallah fikirlerim değişmez ve sınav odaklı bi ebeveyn olmam.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Daha başlamamış bugun okula gittik zeka testi için öğretmen bireysel ilgi istiyor 40 kişilik bir sınıfta zorlanır dedi ay olarakta küçük oluyor sınıftakilerden ağustos doğumlu kızımkatıldım
zaten bu yola çıkmışsınız
ben hiç başlamadınız diye düşünmüştüm
oradan devam etmek daha makul gibi
lakin kayıtları vs yapmadılar mı
bizim okulun birinci sınıf kayıtları ocak ta dolmuştu da
Anladım evet haklısınız ozel okuldan devlete gecmek zorlarCok bocalayanina tanik oldum o yuzden sordum.Arada cok fark oluyor ,cocuk nasil alisiyorsa öyle gidiyor cunku.
Bende sizin dediğiniz gibi ebeveyn olmak istiyorum devlet de sınav odaklı olmuyorlarmı ozel biraz daha cocugun hangi yonde yeteneği varsa onu öne cıkarıyorBen kendi oğlum için devlet okulu araştırmayı planlıyorum henüz çok zamanım var. Şimdilik özel okul düşünmüyorum çünkü çocuğumu sürekli değişen sınav sistemine göre yetiştirmeyi planlamiyorum. Kendim bireysel yaşama becerisi kazandırmayı hedefliyorum, ahlaki yönünü beslicem ve merak duygusunu atesleyip ona sevgi ve huzur dolu günler sunucam. Sonrasını ona birakicam. İnşallah fikirlerim değişmez ve sınav odaklı bi ebeveyn olmam.
Anladım evet haklısınız ozel okuldan devlete gecmek zorlar
Karşılayacak durumun yoksa hiç o toplara girme bence çünkü direkt okul ücretiyle bitmiyor o işler. Yakın arkadaşımın kızı İstanbul/Fenerbahçe de brightKids isimli kreşe gidiyor 4 yaşlarında aylık ücreti 4.500 olan bi yer ve maddi durumu iyi kimselerin çocukları gidiyor genelde ona rağmen bile sürekli partiler,etkinlikler oluyor misal Halloween partisi yapılıcak herkes kostüm alsın deniyor. Arkadaşım kızına en özel yerlerden özel dikim kıyafetler alıyor fakat ben parti fotolarına falan baktığımda sınıfındaki bazı çocukların öyle çok özene bezene giydirilmediğini hatta çoğu zaman diğer çocuklara göre sönük kalan bir kaç çocuk farkettim bir sürü etkinlikte hep aynı..sordum arkadaşıma hani bazılarının aileleri çok önemsemiyor mu falan işte düz pijama giydirip yolluyorlar kafaya bi taç takıp neden diye öğrendim ki o çocukların aileleri diğerlerine göre biraz daha maddi açıdan geride aileler ama çocukları iyi yerde okusun diye yolluyorlar. Şimdi şuraya varıcam özel okullar avantajlı olabiliyor ama eğer layığıyla her açıdan karşılayabileceksiniz yoksa çocuk ilerde arkadaşları arasında seviye, statü farkı gibi sorunlar hissedebilir,yaşayabilir ve hiç istenmicek etkiler bırakabilir çocukta... Maddi olarak zorlanırız dediğiniz için devlete gönderin benceAslında benım karşılayacak durumum yok kayınbabam yarıdan fazlasını o verecek biraz imkansız geliyor bana sonuna kadar okutmak ben okutamam
Benim kızım sınıfın en küçüğüDaha başlamamış bugun okula gittik zeka testi için öğretmen bireysel ilgi istiyor 40 kişilik bir sınıfta zorlanır dedi ay olarakta küçük oluyor sınıftakilerden ağustos doğumlu kızım
Evet dediklerinizi de düşündüm benim göndereceğim okul orta seviye çok zenginlerin okuduğu okul değil ama yinede sadece okul parasıyla bitmez ek masraf çok olur dediğiniz gibiKarşılayacak durumun yoksa hiç o toplara girme bence çünkü direkt okul ücretiyle bitmiyor o işler. Yakın arkadaşımın kızı İstanbul/Fenerbahçe de brightKids isimli kreşe gidiyor 4 yaşlarında aylık ücreti 4.500 olan bi yer ve maddi durumu iyi kimselerin çocukları gidiyor genelde ona rağmen bile sürekli partiler,etkinlikler oluyor misal Halloween partisi yapılıcak herkes kostüm alsın deniyor. Arkadaşım kızına en özel yerlerden özel dikim kıyafetler alıyor fakat ben parti fotolarına falan baktığımda sınıfındaki bazı çocukların öyle çok özene bezene giydirilmediğini hatta çoğu zaman diğer çocuklara göre sönük kalan bir kaç çocuk farkettim bir sürü etkinlikte hep aynı..sordum arkadaşıma hani bazılarının aileleri çok önemsemiyor mu falan işte düz pijama giydirip yolluyorlar kafaya bi taç takıp neden diye öğrendim ki o çocukların aileleri diğerlerine göre biraz daha maddi açıdan geride aileler ama çocukları iyi yerde okusun diye yolluyorlar. Şimdi şuraya varıcam özel okullar avantajlı olabiliyor ama eğer layığıyla her açıdan karşılayabileceksiniz yoksa çocuk ilerde arkadaşları arasında seviye, statü farkı gibi sorunlar hissedebilir,yaşayabilir ve hiç istenmicek etkiler bırakabilir çocukta... Maddi olarak zorlanırız dediğiniz için devlete gönderin bence
Siz şanslıymıssınız öğretmen konusundaBenim kızım sınıfın en küçüğüaralık doğumlu..ama sağolsun ay olarak kendinden büyük olanlarla aynı anda öğrendi. Malum 1 ay bile önemli
Cocugu olmayanlar da devlet okulunu özel okulu herseyi biliyorlarAslında çocuğu olan okula gonderenler cevaplasa herkesin kendi yönünden haklı düşünceleri var kafam iyice karıştı