Devlet okulu mu özel okul mu

Elbette zaten çok iyi öğrenci ve çok kötü öğrenciye öğretmenin yapacağı pek bir şey yoktur.
Ancak ailesi tarafından desteklenen bir çocuğu iyi şartları olan bir okul değil ama iyi bir öğretmen çok daha ileriye götürebilir.

Ben kendi oğlum için devlet okulu araştırmayı planlıyorum henüz çok zamanım var. Şimdilik özel okul düşünmüyorum çünkü çocuğumu sürekli değişen sınav sistemine göre yetiştirmeyi planlamiyorum. Kendim bireysel yaşama becerisi kazandırmayı hedefliyorum, ahlaki yönünü beslicem ve merak duygusunu atesleyip ona sevgi ve huzur dolu günler sunucam. Sonrasını ona birakicam. İnşallah fikirlerim değişmez ve sınav odaklı bi ebeveyn olmam.

Daha başlamamış bugun okula gittik zeka testi için öğretmen bireysel ilgi istiyor 40 kişilik bir sınıfta zorlanır dedi ay olarakta küçük oluyor sınıftakilerden ağustos doğumlu kızım

Bende sizin dediğiniz gibi ebeveyn olmak istiyorum devlet de sınav odaklı olmuyorlarmı ozel biraz daha cocugun hangi yonde yeteneği varsa onu öne cıkarıyor

Anladım evet haklısınız ozel okuldan devlete gecmek zorlar

bi de öyle bir ihtimal varsa bence özeli eleyin. kayınpederinizin destek olması güzel ama varsayın ki vefat etti, ödeme devam edecek mi garantisi yok
gerçekten özelden devlete geçiş çok sancılı oluyor ve genelde lise bitene dek özele zar zor devam ediliyor.
yaşı ilerledikçe sadece okul parası değil, diğer arkadaşları gibi giyim, vs talepleri de olacak.

bence özel okulda okutmak için, kaç seneyse, bunu karşılayacak para banka hesabında olmalı..
diğer türlüsü çocuklar için travma oluyor malesef. yani ayrılmak zoruında kalmak.
devlet okuluna gitse ama siz dışarıdan takviye ile bazı şeyleri çözmeye çalışsanız ? maddi anlamda da daha az zorlar belki..

Kızım 1.sınıfı bitirdi.eylülde 2.sınıfı okuyacak.ben aslında biraz konuşma problemi var ve de olayları anlatırken sıkıntı yaşıyor .tam anlatmak istediğini anlatamıyor ve ben bile annesi olmama rağmen bazen onu anlamıyorum . 1 yıl geç yazdırmak istedim yani bu eylülde 1. Sınıfa başlasın istedim. Mahalledeki okul tam gün ve ilk _orta birleşik.hem tam gün olduğu için hemde büyük sınıflar var diye asla yazdırmam dedim.sonra okulumuzda bir öğretmen var.bizim akrabalardan 2 çocuğu okuttu.çok iyi ,ilgili bir öğretmen dediler.gerçektende seçilen bir bayan kendisi.sonra fikrim değişti.sırf o öğretmen sebebi ile geç yaptırmaktan vazgeçtim.istemediğim o okula kızımı yazdırdım şu ama kadar pişmanlığım olmadı..hatta burada başka bir ilkokulda bir öğretmen var.veliler illa o olsun diye yüklü miktarda okula bağış yapıyorlar..özel okulda çalışan bir sınıf öğretmeni vardı.çalışma saatleri 09.00 ile 17.00 arası ve bu bayan öğretmenimiz perişan oluyordu.çocuk içinde bu kadar uzun okulda kalmak bence çok yorucudur.
Kızınıza güvenin ve ona kendi kendine birşeyleri başarması için şans verin.okula başlayınca açılır

Aslında benım karşılayacak durumum yok kayınbabam yarıdan fazlasını o verecek biraz imkansız geliyor bana sonuna kadar okutmak ben okutamam
Karşılayacak durumun yoksa hiç o toplara girme bence çünkü direkt okul ücretiyle bitmiyor o işler. Yakın arkadaşımın kızı İstanbul/Fenerbahçe de brightKids isimli kreşe gidiyor 4 yaşlarında aylık ücreti 4.500 olan bi yer ve maddi durumu iyi kimselerin çocukları gidiyor genelde ona rağmen bile sürekli partiler,etkinlikler oluyor misal Halloween partisi yapılıcak herkes kostüm alsın deniyor. Arkadaşım kızına en özel yerlerden özel dikim kıyafetler alıyor fakat ben parti fotolarına falan baktığımda sınıfındaki bazı çocukların öyle çok özene bezene giydirilmediğini hatta çoğu zaman diğer çocuklara göre sönük kalan bir kaç çocuk farkettim bir sürü etkinlikte hep aynı..sordum arkadaşıma hani bazılarının aileleri çok önemsemiyor mu falan işte düz pijama giydirip yolluyorlar kafaya bi taç takıp neden diye öğrendim ki o çocukların aileleri diğerlerine göre biraz daha maddi açıdan geride aileler ama çocukları iyi yerde okusun diye yolluyorlar. Şimdi şuraya varıcam özel okullar avantajlı olabiliyor ama eğer layığıyla her açıdan karşılayabileceksiniz yoksa çocuk ilerde arkadaşları arasında seviye, statü farkı gibi sorunlar hissedebilir,yaşayabilir ve hiç istenmicek etkiler bırakabilir çocukta... Maddi olarak zorlanırız dediğiniz için devlete gönderin bence

Daha başlamamış bugun okula gittik zeka testi için öğretmen bireysel ilgi istiyor 40 kişilik bir sınıfta zorlanır dedi ay olarakta küçük oluyor sınıftakilerden ağustos doğumlu kızım
Benim kızım sınıfın en küçüğüaralık doğumlu..ama sağolsun ay olarak kendinden büyük olanlarla aynı anda öğrendi. Malum 1 ay bile önemli

Köklü ve başarı oranı ortada bir özel okulsa elbette özel okula gönderin ama böyle okulların ücretleri de ortada yani sonuna kadar okutma şansınız yoksa iyi bir devlet okulu araştırın. Biz de çok arada kalmıştık devlet mi özel mi ama bütün bu kriterleri göz önünde bulundurarak devlet okulunda karar verdik.

Cocukta bitiyor hersey,Osym sinavlarini dagda cobanlik yaparak kazanan cocuklarimiz var ,bir yanda da baba parasiyla ,altindaki son model arabasiyla dersaneye giden cocuklarimiz var.Ha paran vardir ,cocugununun iyi bir egitim almasini istersin tabiki iyi bir ozel okul,ama maddi imkansizliklar icin de uc bes artirarak ozellere gondermeye calismak bence gereksiz bir fedakarlik.Internet caginda yasiyoruz her konuyla ilgili yuzlerce video mevcut eksik olan,anlasilmayan her konuyu acar ordan calistirir telafi etmeye calisirdim.

Evet dediklerinizi de düşündüm benim göndereceğim okul orta seviye çok zenginlerin okuduğu okul değil ama yinede sadece okul parasıyla bitmez ek masraf çok olur dediğiniz gibi

Bizim buarada okullar kalabalık ve pis. Kızımın öyle bir okulda okumasını istemiyorum. Kizim bir rahatsızlık geçirdi bu yüzden okulun temizliği ve kişi sayısının azlığı benim için önemli kriter.
Bu yüzden koronodan önce okula kayıt ettirdik. Ocak gibi indirim vardı. Okulda öğretmen tanıdıklar vardı.

Ama Eylül de okulllar ne olacak oda belli değil!

Çocugum hırçın bi erkek çocuğu babasız büyümesi de özgüven eksikligi oluşturdu maddi durumdan dolayı devlete göndermek zorunda kaldım ilk aylar başarısızdı özel okula yollamaya karar verdim özel okula yollayan bi arkadasimda çocugu başarılı değildi sonra düsündüm özel okul devlet okulundan daha iyiyse neden emsal iki çocuk birisi daha donanımli bi okulda akademik başarıları aynı.. ögretmenimiz sağolsun tecrübeliydi çocugumda disleksi olduğunu fark etti özel eğitime başladk kısa bi sürede okumaya gecti derslerini anlamaya başladı diğer arkadaşımın çougunda disleksi var mi yok mu hala bilinmiyor ve 1.sınıfı pandemi de sınıfta kalma yok diye 2 ye gecti ama hala okumayı sökemedi bi yorumda arkadaşın dediği gibi özel okul ya devlet değil iyi bi öğretmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…